Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 5 minut temu, easye napisał(a):nie czytałem recki, ale przez 30h nie miałem żadnego buga, fabuła jest znacznie lepsza niż w niejednym krapie, które dostają wyższe noty, a interfejs i sterowanie (jak na tyle mechanik) jest po tych paru aktualizacjach w miarę ogarnięty, no ale każdy ma prawo do swojej opinii.Z ciekawości, co było minusem w leczeniu?Nie każdy lubi wpierdalać tonę żarła. Mnie się tam podoba ta mechanika, ale cała gra jest oparta na żywności. Ja dałbym 8.5-9 spokojnie za całokształt, bo open world to jest 85-90% tej gry i jest znakomicie wykonany, just cause.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Jeszcze nie czytałem i choć chętnie krytykuję Zaxa, bo to arogancki buc, to tutaj pewnie trudno będzie mu cokolwiek poważnego zarzucić, bo z tą recenzją to jest głębsza sprawa. Tak samo zresztą, jak z każdą inną opartą na przedpremierowej wersji gry. Recenzenci byli trochę testerami, a gracze na premierę i tydzień po grali już w nieco inny tytuł. Na dzisiaj ocena wydaje się za niska, bo twórcy błyskawicznie poprawiają niektóre bolączki, ale jestem w stanie uwierzyć, że na dwa tygodnie przed premierą było ich trochę więcej.Ta recenzja powinna być beta werdyktem, bo powstała w zasadzie na podstawie innego builda gry.A generalnie to nie ma co się ekscytować opinią Zaxa, bo on już dawno trochę odleciał że swoim ego.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Nie ma tam drugiej oceny od innego recenzenta? Chodzi o te boxy przy recenzji, często tak jest w PSXE i czasem inny redaktor wystawia inną notę.Jak nie ma, gra jest rozwijana cały czas, a re-recenzji się nie robi, to ja poproszę w kolejnym numerze felieton na temat procesu powstawania tej gry i jej fenomenu. ;)
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. 2 minuty temu, DarkStar napisał(a):Nie ma tam drugiej oceny od innego recenzenta? Jest, od szanowanego redaktora, a nie odpadu z PPE.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Tutaj można olać fabułę i ruszyć w świat. W pewnym momencie oczywiście zablokuje to pewnie ogólny progres rozwoju (postaci), ale wciąga to jak bagno i człowiek myśli co zrobi i gdzie pójdzie jak znowu odpali grę.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Pierwsza gra e2w, eat to win.Ch10serio zjadłem na nim 150 potraw, to jest trochę śmieszne, ale na pewno któs go zrobi no hit, pewnie się da :)
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. A jak to działa na bazowym ps5 u Was? Ziomek co ma fata średnio jest zadowolony, a zastanawiałem się czy sobie kupić.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. @mario10 gram na facie w balanced, nie jest źle, graficznie dupy nie urywa, ale spokojnie da się grać.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Planowałem kiedyś wróci do ghost of tsushima, ale po crimson desert kazdy sandbox to bedzie jak powrót do epoki kamienia łupanego.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 12 minut temu, messer33 napisał(a):a do Days Gone?Przeszedłem dwa razy, platyna wbita, raczej nie planuje. Tsushima mnie znudziła po kilku godzinach i po Crimson Desert już raczej nie ma powrotu do tej wydmuszki.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 6 godzin temu, mario10 napisał(a):A jak to działa na bazowym ps5 u Was? Ziomek co ma fata średnio jest zadowolony, a zastanawiałem się czy sobie kupić.Działa bardzo ładnie, teraz nawet można odpalić Performance i cieszyć się ostrą grafiką (przed patchem była rozmazana jak 60fps w FFVII Rebirth).Ja gram na Balanced i jest super - wiadomo, że to nie to samo co na PROsiaku, albo innym PC, ale porównując do innych open worldów z PS5 ta gra nie ma się czego wstydzić, a wielokrotnie zawstydza te pozostałe.Godzinę temu, Shen napisał(a):Planowałem kiedyś wróci do ghost of tsushima, ale po crimson desert kazdy sandbox to bedzie jak powrót do epoki kamienia łupanego.Ghosty mają ładne światy pod kątem designerskim, ale poziom skomplikowania systemów nimi rządzących i gęstości szczegółów jest nieporównywalnie wyższy w grze Koreańczyków.Aż mnie teraz wzdrygnęło na myśl o tym pustym, arcade'owym świecie z Yotei.20 minut temu, messer33 napisał(a):a do Days Gone?Do Days Gone akurat mógłbym wrócić bez skrzywienia, bo świat tam wykreowany też był mega szczegółowy, naturalnie piękny i pełen życia.Tak swoją drogą - w patchu usunęli tryb pierwszoosobowy? Bo jak klikam Touchpada to tylko zmienia odległość kamery w TPP, ale już nie przechodzi w FPP.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Takie same odczucia mam. Yotei to makieta, ładny open world ale nic poza tym, natomiast do Days Gone mogę wracać zawsze, świetna gra.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 6 minut temu, Wredny napisał(a):Tak swoją drogą - w patchu usunęli tryb pierwszoosobowy? Bo jak klikam Touchpada to tylko zmienia odległość kamery w TPP, ale już nie przechodzi w FPP.Nic nie usunęli, jest cały czas ten tryb, fakt, że chujowy, ale jest.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Days Gone niedawno 4 raz zaliczyłem i 2 raz wbiłem "platynę" (zrobiłem acziki z menu trofeów).@Wredny jakie masz ustawienia w HDR w grze i to wyświetlanie w 4K w opcjach masz włączone czy nie?
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 10 minut temu, PiotrekP napisał(a):@Wredny jakie masz ustawienia w HDR w grze i to wyświetlanie w 4K w opcjach masz włączone czy nie?HDR - Jasność 1904, Exposure - 10Wymuszanie 4K włączone, podobnie jak 120Hz - to drugie sporo pomogło w wyglądzie gierki.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Synchronizację pionową wyłączcie, jak macie 120 Hz włączonę. Trochę to klatek zyskacie.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Zleciłem dziś moim ziomeczkom wykonanie rzeźby na przystani rybackiej i z ciekawości poszedłem zobaczyć na żywo postepy prac.Wysłałem trzech, ale rzadko kiedy przy kamieniu był więcej niż jeden, bo dwóch pozostałych albo łowiło sobie rybki, albo żarło z pobliskiego kociołka.Nic dziwnego, że przewidywany czas wykonania tej roboty to 35h, skoro te lesery non-stop się opierdzielają (czułem się jak jakiś brygadzista, rozliczający ich z roboty)