Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Ja mam nadzieję, że coś zrobią z tym DLSS przy RR na PC bo obecnie jest bałagan straszny, takiego ghostingu/shimmeringu to jeszcze nie widziałem w żadnej grze na PC.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 3 godziny temu, Lukas_AT napisał(a):Jak cos Ci sie nie podoba to nie oznacza, ze to jest od razu zle. Mi sie Ekspedycja nie podoba. Klimat i setting mi nie leza, a do tego nie lubie turowych walk. Nie oznacza to jednak, ze swiat w grze i system walki sa slabe.Mimo wszystko polecam kiedyś spróbować wyjść poza swoją strefę komfortu - a nuż zaskoczy i będziesz mógł przeredagować swoją od dawna zakurzoną listę gier życia tak jak ja to uczyniłem. To nie jest zwykła gra - to yebane dzieło sztuki
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Gra wciągna jak bagno, ale to wiemy. Szkoda tylko, że czasem graficznie niedomaga, a czasem potrafi zarzucić coś niezłego, nawet na bieda PS5Katana już 2 ulepszenia dostała, kosi ładnie jak na chwilę obecną. Kolejne pytajniki na mapie zaliczone, mam te strzały z wioski- z tego co rozumiem one się odnawiają w jakiś sposób, ale nie do końca kumam ile tego można wystrzelić, żeby to nie zniknęło całkowicie. Kotek dostał ubranko, wygląda jak przybysz ze wschoduZ każdym dniem coraz bardziej mi się to podoba.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Godzinę temu, bartiz napisał(a):Ja mam nadzieję, że coś zrobią z tym DLSS przy RR na PC bo obecnie jest bałagan straszny, takiego ghostingu/shimmeringu to jeszcze nie widziałem w żadnej grze na PC.Dziwne, ja nic takiego nie mam, a gram dodatkowo z FG x3 - który DLSS używasz? 4.5 L?
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Papka jest przy RR dlss quality i nie ma co ukrywać. Odpalilem RDR 2 na pc no i w niekorzystnym świetle graficznym to CD u mnie postawilo. Jeszcze dodatkowo mi hdmi kabel poszedl sie jebac to nie moge do tv podpiac, wiec 1440p poteguje efekt.Gra jest bardzo nierówna graficznie.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 37 minut temu, easye napisał(a):Dziwne, ja nic takiego nie mam, a gram dodatkowo z FG x3 - który DLSS używasz? 4.5 L?Jak masz włączone ray reconstruction to nieważne jaki dlss wybierzesz bo wtedy jest odpalany dedykowany pod RR, zmień tryb na DLAA i może zobaczysz różnice Edytowane 12 godzin temu12 godz. przez bartiz
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Teraz jest bug z RR (wszystko się rozmazuje, "drży", itd.), bo zmienili preset RR. Można sobie z powrotem przywrócić w Profile Inspectorze, o ile się nie mylę dali z E na D, więc trzeba dać z powrotem na E.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Znalazłem laczki Jezusa, można w nich biegać po wodzie Miałem story ruszyć, ale ciągle coś innego mnie odciąga.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ja chciałem ruszyć story, ale mechanika dzisiaj mnie pokonała.Zapaliłem piec i miałem się nauczyć jak korzystać z żelaznego garnka - podchodzę do NPCa, on mi tłumaczy bym schował głaz do garnka, pojawia się Y, chowam, a wgrze nadal wyswietkla mi się"zamknij wielki kamień w żeliwnym kotle".Mam nadzieję, ze to nie BUG... ; /NO BUG, nie mogę zakończyć tej misji...MAIN QUESTLINE BUG AND CANNOT PROGRESS. CONTINUED PLAYING 20+ HRS BUT STILL BUGGED. :: Crimson Desert Dyskusje ogólne
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Warto grać dla TAKICH widoków. 69 godzin zabawy za mną. Jestem w połowie aktu VII. Wspaniale się gra. Dwie nowe zbroje. Oręż bije już całkiem, całkiem.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 36 minut temu, easye napisał(a):Ja chciałem ruszyć story, ale mechanika dzisiaj mnie pokonała.Zapaliłem piec i miałem się nauczyć jak korzystać z żelaznego garnka - podchodzę do NPCa, on mi tłumaczy bym schował głaz do garnka, pojawia się Y, chowam, a wgrze nadal wyswietkla mi się"zamknij wielki kamień w żeliwnym kotle".Mam nadzieję, ze to nie BUG... ; /NO BUG, nie mogę zakończyć tej misji...MAIN QUESTLINE BUG AND CANNOT PROGRESS. CONTINUED PLAYING 20+ HRS BUT STILL BUGGED. :: Crimson Desert Dyskusje ogólnePróbowałeś jakiegoś autosejwa wgrać przed tym momentem?
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 2 godziny temu, bartiz napisał(a):Jak masz włączone ray reconstruction to nieważne jaki dlss wybierzesz bo wtedy jest odpalany dedykowany pod RR, zmień tryb na DLAA i może zobaczysz różniceNo mam z 2h w plecy...
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Ładując Save z przed 2h nagle mam znacznik z chaptera 4tego - ładnie mnie pokarało przez to, że napisałem, że przez 30h nie miałem Buga.Crimson Desert Chapter 4 BUGCiekawe czy naprawią xD
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Nowy "pacz":Crimson Desert[Aktualizacje] Aktualizacja 1.02.00 - Lista zmian | Crims...Witajcie, Szarogrzywi.Poniżej przedstawiamy listę najważniejszych zmian i ulepszeń w aktualizacji 1.02.00. Główne zmianyW ramach tej aktualizacji dodano między innymi opcję ukrywania nakrycia głowy o Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez bebbop
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 5 godzin temu, Shen napisał(a):Miałem story ruszyć, ale ciągle coś innego mnie odciąga.Ja przedwczoraj spędziłem dzionek na robieniu "story" oraz rozwijaniu obozu i z czystym sumieniem mogę napisać, że wtedy gra strasznie siada, a czasem wręcz irytuje.Dopóki sobie "zeldujemy" czy "skyrimujemy" bez celu to jest cudownie, ale konieczność wykonywania tych nienatchnionych zadań sprawia, że gra zaczyna męczyć.Przede wszystkim nie wiem, "jaki debil to tak zaprojektował"(), że najpierw gra się przed nami otwiera, człowiek sam testuje masę możliwości, a później zaczynamy rozwijać obóz i misja każdego z towarzyszy służy za tutorial do tego, co już milion razy wcześniej robiliśmy samodzielnie
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Jest jakiś bug związany z misjami towarzyszy w obozie? Ze 2 razy wysłałem 2 kolesi na misję i 2 razy została przerwana z braku jakichś środków(?), pomimo że miałem wymagane rzeczy, by ją rozpocząć.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Meblowanie chaty przyjdzie z fabula? Czy już można mebelki ustawic? Jakiś głębszy sens to ma?30 minut temu, bebbop napisał(a):Jest jakiś bug związany z misjami towarzyszy w obozie? Ze 2 razy wysłałem 2 kolesi na misję i 2 razy została przerwana z braku jakichś środków(?), pomimo że miałem wymagane rzeczy, by ją rozpocząć.Tez mi sie zdarzyło z dwa dazy nie wiem czemu.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Wczoraj także zgarnąłem dwóch bandytów i banitę- z czego ten ostatni był martwy (miał koleżków i zginęli w walce wszyscy) i wtedy dostaje się dużo mniej kasy. Asortyment w sklepie się nie uzupełnia po jakimś czasie? Jak coś u kogoś wykupisz, to już tego tam nie będzie?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 34 minuty temu, bebbop napisał(a):Jest jakiś bug związany z misjami towarzyszy w obozie? Ze 2 razy wysłałem 2 kolesi na misję i 2 razy została przerwana z braku jakichś środków(?), pomimo że miałem wymagane rzeczy, by ją rozpocząć.Jesteś pewny, że miałeś odpowiednie surowce? Misja po ukończeniu automatycznie się powtarza, póki sam tego nie przerwiesz i pobiera surowce za kazdym razem.6 minut temu, MichAelis napisał(a):Meblowanie chaty przyjdzie z fabula? Czy już można mebelki ustawic? Jakiś głębszy sens to ma?Miałem misje z ustawianiem kwiatków w domu. Za dużo rzeczy do roboty, nie bawiłem się w meblowanie jeszcze.6 minut temu, PiotrekP napisał(a):Wczoraj także zgarnąłem dwóch bandytów i banitę- z czego ten ostatni był martwy (miał koleżków i zginęli w walce wszyscy) i wtedy dostaje się dużo mniej kasy.Asortyment w sklepie się nie uzupełnia po jakimś czasie? Jak coś u kogoś wykupisz, to już tego tam nie będzie?Zależy jaka rzecz, niektóre są jednorazowe jak np sloty do ekwipunku, pospolite się odnawiają. Z rozwojem fabuły też dochodzi większy asortyment.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. I zax dałby GTA6?6 godzin temu, easye napisał(a):Ja chciałem ruszyć story, ale mechanika dzisiaj mnie pokonała.Zapaliłem piec i miałem się nauczyć jak korzystać z żelaznego garnka - podchodzę do NPCa, on mi tłumaczy bym schował głaz do garnka, pojawia się Y, chowam, a wgrze nadal wyswietkla mi się"zamknij wielki kamień w żeliwnym kotle".Mam nadzieję, ze to nie BUG... ; /NO BUG, nie mogę zakończyć tej misji...MAIN QUESTLINE BUG AND CANNOT PROGRESS. CONTINUED PLAYING 20+ HRS BUT STILL BUGGED. :: Crimson Desert Dyskusje ogólneTeż tu jestem, ale było zamieszanie i poszedłem zapłacić grzywnę za moją głowę :) Sprawdzę czy u mnie skończę zadanie.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Depending on your progress with the Greymane camp expansion, the capacity of your private storage can now be increased from 240 slots up to a maximum of 1000 slots.Daleko jeszcze mi było do zapełnienia tych 240, ale tyle ekwipunku jeszcze do znalezienia, że bałem się, że miejsca zabraknieAdded 1 new armor set and helmet for cats.Wiedza co wazne
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ten pacz coś porobił z jasnością/hdr czy mi się zdaje? Ogólnie po nim, lamka mi nie świeci.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ja już chapter 11, zbliżam się do końca story i obozu, fakt faktem olałem wszystko inne po Hernand, ale nie można mieć wszystkiego :). Zrobię najpierw story, a potem zobaczymy.Generalnie story warto robić dla tych wielkoskalowych walk, bo poza story nie są aż tak fajnie zrealizowane.Performance bardzo poprawili od premiery, bo na PS5 Pro słynne bughill śmiga jak szalone teraz.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 godziny temu, Wredny napisał(a):Ja przedwczoraj spędziłem dzionek na robieniu "story" oraz rozwijaniu obozu i z czystym sumieniem mogę napisać, że wtedy gra strasznie siada, a czasem wręcz irytuje.Dopóki sobie "zeldujemy" czy "skyrimujemy" bez celu to jest cudownie, ale konieczność wykonywania tych nienatchnionych zadań sprawia, że gra zaczyna męczyć.Przede wszystkim nie wiem, "jaki debil to tak zaprojektował"(), że najpierw gra się przed nami otwiera, człowiek sam testuje masę możliwości, a później zaczynamy rozwijać obóz i misja każdego z towarzyszy służy za tutorial do tego, co już milion razy wcześniej robiliśmy samodzielnie No, akurat mam misję poboczną po 30h " tajemnicza budowla ". Czyli te punkty do teleportacji. Trochę kek.