Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CRONOS: The New Dawn

Featured Replies

Opublikowano

Moje ciało jest gotowe na najpotężniejsze 79 w historii

• Odpowiedzi 506
  • Wyświetleń 27,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę wczoraj pogiercowałem i gierka jak na razie trzyma moją uwagę. Główną gwiazdą tutaj na pewno jest atmosfera i Kraków w stanie rozkładu, no nie da się być Polakiem i nie dodać sobie oczka do oce

• U mnie już trwa eksploracja huty zbrodniarza Lenina. Im dłużej gram, tym jest coraz lepiej. Walka się rozkręca przy większych zadymach, dochodzą nowe gadżety, łączenie się przeciwników to naprawdę fa

• Krótkie ogłoszenie parafialne: zagrajmery powinny mieć w odwłoku cyferkę z metakrytyka, bo to chuj a nie wyznacznik czegokolwiek Koniec ogłoszenia

Opublikowano

19 79 to rok produkcji Mercedesa 123 braciaka - myślę ze to dobra liczba good

Opublikowano

Serio będę mocno zaskoczony jak będzie poniżej 8X/100. Wydaje się, że gra ma wszystko żeby łyknąć BDB oceny.

Opublikowano

Gościu chwali bardzo "sound design" i "straszność". Tylko te szarości, znowu HDR niedorobiony, ale się pogrzebie w ustawieniach przed graniem po czerń.

Opublikowano
  • Autor

W SH2 też trzeba było gmerać, żeby było odpowiednio czarno D

Opublikowano
1 minutę temu, Szermac napisał(a):

W SH2 też trzeba było gmerać, żeby było odpowiednio czarno D

Wrzuciłem tabelkę, może się przyda. Typ ostro rozkminiał. Sama idea tych ustawień jest fajna, bo dalej rzadkością jest osobny HDR dla UI i potem się czcionka świeci jak choinka zimą.

Opublikowano
3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Wrzuciłem tabelkę, może się przyda. Typ ostro rozkminiał. Sama idea tych ustawień jest fajna, bo dalej rzadkością jest osobny HDR dla UI i potem się czcionka świeci jak choinka zimą.

a próbował może z DV? Wiem, że opinie na forum są różne, ale out-of-the-box DV rozwiązał problemy z HDR-em w kilku grach w których za dobrze tej technologii nie zaimplementowano (vide RDR2 czy RE3 oraz 4).

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

a próbował może z DV? Wiem, że opinie na forum są różne, ale out-of-the-box DV rozwiązał problemy z HDR-em w kilku grach w których za dobrze tej technologii nie zaimplementowano (vide RDR2 czy RE3 oraz 4).

Ta gra na pewno nie wspiera DV.

"True horror in an unforgiving world"/10

Opublikowano

No, niech już dają Blooberki pobrać tego mesjasza, bo się człowiek doczekać nie może.

Opublikowano
  • Autor

Mówiłem, że bez Japońców, wyjdzie Medium ze strzelaniem Coolface
To się w sumie z roboty nie śpiesze.

Opublikowano

No i nie udało się dobić do tych 80. Jednak robienie rimejków to nie to samo, co stworzenie czegoś własnego.

Opublikowano
2 minuty temu, Pix napisał(a):

Potężne 78 pawel

Nie no, chłopaki pisali, że magicy z Krakowa zrobili SH2 (mając gotowy silnik, fabułę która tę grę ciągnie oraz legendarny OST), więc na 100% będą już dowozić same sztosy. rotfl

Opublikowano

image.png

Tutaj 83 ale jeszcze nie wszystko spłynęło, na razie jakieś parchy

Opublikowano
  • Autor

Cronos: The New Dawn is filled to the brim with potential, which ultimately falls short in how it executes all of its concepts. While there is a great story foundation and some interesting mechanics, the lackluster conclusion to the narrative, combined with irritating combat, frequent glitches, poor pacing of traversal, and repetitive gameplay scenarios, makes for a product that fails to capture the quality of other entries in the genre.

Combining a brutal setting, strong psychological elements, and engaging narrative, Cronos: The New Dawn represents another success for Bloober Team, although the repetition of objectives and limited variety in combat compromise the pace at times.

With Cronos: The New Dawn, Bloober Team delivers its most accomplished work yet: a gripping survival horror with a masterful artistic vision, shaped by both past experiences and genre classics. Set in 1980s Kraków under Russian occupation, the game shifts into a nightmarish, oppressive reality. Its demanding mechanics and outstanding art direction make it one of the most intense horror experiences in recent years - unmissable.

Opublikowano

83/100 po 30 reckach na opencritic to źle, czy to już poziom The Medium?

Opublikowano
  • Autor

To trzeba na spokojnie samemu z padem w łapie

Opublikowano

Cholera nie mam jak teraz ale arhonik widze dal też recke (21:38 trwa, Jezu czemu jednej sekundy nie zciął)

Opublikowano

Everyeye, z którego ocenami często się zgadzam, bo prowadzą tę stronę zajawkowicze, a nie kolorowe stwory dają 8.2 chwaląc przy okazji sam tytuł. No troszeczkę stanął, ale poczekam już na Wasze opinie, priorytet i tak ma potężny Silksong.

Cronos The New Dawn to solidna i przekonująca gra pod niemal każdym względem, począwszy od fabuły, aż po solidną formułę rozgrywki, przechodząc przez fascynujący, rozpaczliwy i przytłaczający świat, który przenika każdy piksel. Jeśli przymknie się oko na kilka drobnych niedoskonałości pod względem technicznym i zawartości, to w rękach będziecie mieć projekt przesycony pasją jego twórców. Struktura gry, choć na papierze wydaje się dość konserwatywna, skrywa szacunek budzącą głębię, która z pewnością ucieszy miłośników gatunku. Nie jest to gra, która wynajduje koło na nowo, niech będzie jasne, ale jest to wciąż jeden z najlepszych survival horrorów dostępnych obecnie na rynku. To osiągnięcie wiele mówi o niezaprzeczalnym talencie zespołu z Krakowa.

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

83/100 po 30 reckach na opencritic to źle, czy to już poziom The Medium?

Przecież jesteśmy na FPE - 95/100 albo gra jest g00wnem i porażką teehee

Opublikowano
Teraz, Agent_Man napisał(a):

Przecież jesteśmy na FPE - 95/100 albo gra jest g00wnem i porażką teehee

A juz wiem dlaczego takie nastroje, bo wizjoner recenzji z PPE dał 7 xD.

Opublikowano
  • Autor

Dobra w sumie po przeczytaniu kilku podsumowań, lecę na chawire grać xD

Opublikowano
21 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Gościu chwali bardzo "sound design" i "straszność". Tylko te szarości, znowu HDR niedorobiony, ale się pogrzebie w ustawieniach przed graniem po czerń.

HDR w grach od 15 lat, a devi dalej nie potrafią.