Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ninja Gaiden 4 -- Platinum Games

Featured Replies

• Odpowiedzi 261
  • Wyświetleń 16,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wukongowi i RoR bliżej imo do Soulsów, bo ten pieprzony pasek staminy psuje mi obraz slashera. Grając w slashera to ja chcę linkować kombosy i robić cancele a nie patrzeć czy paseczek łaskawie pozwoli

• Gorzej jak w NG3 RE nie będzie - właśnie ogrywam i o ile SOB to ciekawa mechanika tak - brak esencji jest dla mnie nie do zaakceptowania na szczęście NG4 będzie posiadacz tą mechanikę. Jestem pewien,

• Dokładnie. Dzieci za rok sobie pograją w tego Łolwerinka z trzema combosami na krzyż i cinematic experience, dorośli za miesiąc będę łamać sobie palce przy prawdziwym slasherze.

Opublikowano

Dobra grane bylo do 4 - jestem w misji, która byla pokazana na gamescom (chapter 11)

Perfekt parry i dodge to najlepsze co przytrafiło się tej serri od lat!

Yakumo to świetna postać pasuje tu jak ulał, jego progress w grze jest podany idealnie czujemy z minuty na minutę jak rośniemy w siłę.

Dostaniesz nowa broń? Graj nią od razu.

Spora różnorodność przeciwników, sama historia na ten moment daje radę.

Gra płynna do bólu, muzyka też kozacka, woda w ucho.

Jedyny zarzut na ten moment jaki mam a w zasadzie to dwa - momentami tekstury wygladaja jakby się nie doczytały i struktura chapterow są za bardzo rozwleczone w mojej ocenie zupełnie nie potrzebnie.

System walki i nowe mechaniki 10/10!

Grafika ładna i bardzo miła dla oka - pięknie to wyglada na OLEdzie

Opublikowano

A jak z poziomem trudności? Widzę, że lecisz szybko więc chyba nie ma szału? Normal czy od razu hard na pierwsze podejście? Ten tryb z wyzwaniami jest dostępny od początku czy trzeba go najpierw odblokować robiąc story?

Opublikowano

Gram na normalu, parę razy dostałem solidny wpier.... Z uwagi, że nie lubie ratować się potionami a zarazem musi być widowiskowo, walki z Bossami na prawdę konkretne (choć zdarzają się też słabsze starcia)

Polecam normala na start bo jest masę mechanik do nauczenia.

W story mamy dodatkowe misje plus wyzwania na arenie z przeciwnikami gdzie ustawiamy na jakim hendicapie chcemy podjąć wyzwanie.

Kontentu jest na prawdę sporo.

Opublikowano

A i OT na różnych przeciwnikach taka sama animacja tu NG2 dalej najlepsze.

Opublikowano
2 godziny temu, Soul napisał(a):

Jak bossowie? Bo widziałem największe zarzuty wobec tego. No i ludzie piszą, że nie gra się tak jak w stare gaideny tylko widać, że to gra PG i trochę Vibe bayonetty - jak faktycznie jest? Parry to jak intercept z hurricane pack 1?

No i skąd masz grę, też chce.

38 minut temu, Soul napisał(a):

A i OT na różnych przeciwnikach taka sama animacja tu NG2 dalej najlepsze.

:(

Opublikowano

Pozytywnie, choć nie jest idealnie powiedział bym, że 70% Bossow na tak a te pozostałe no cóż mogli się lepiej postarać.

Tak, czuć starego dobrego Gaidena (trochę dziwne, że takie rzeczy jak odbicie od pleców czy UT przy londowaniu musiszmy odblokować po jakimś czasie, brakuje tego od początku)

Parry wykonujmy przód plus mocny taka, daje nam to gwarantowany hit, esencja i po ulepszeniu odcina też część ciała co daje nam gwarantowane OT.

Jest jeszcze perfect block, perfect parry, perfect dodge to samo w formie kruka - no powiem wam jesr tego trochę

Opublikowano
17 godzin temu, Bzduras napisał(a):

congrats-happy-for-you.gif

Fixed

Screenshots_2025-06-22-18-57-14.png

Opublikowano

A i o ile polecam wyłączyć hitstop przy ciosach tak przy rozczłonkowywaniu polecam ten stop zostawić - bo gra jest tak szybka, że czasami nie widać jak ktoś straci rękę albo nogę.

Opublikowano

Koniec.

Mocna końcówka, świetne walki z Bossami.

System walki w tej grze to arcydzieło.

Były momenty gdy myślałem, że tego nie dowieźli...Na szczęście dali radę :)

NG4 - to kontynuacja, która powinna mieć miejsce zaraz po NG2!

Nowa Gra plus dostępna!

Naprawdę nie pakujcie się w Harda, normal to idealny poziom, żeby ogarnąć nowe mechaniki.

POLEaCAM!

Edytowane przez Soul