Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Przecież w grze będą do ustawienia modyfikatory rozgrywki, więc każdy wg uznania będzie mógł sobie utrudnić lub ułatwić grę.

55091775772_aaf8142d30_o.jpg

With Carcosan modifiers you can adjust your experience to make Saros more challenging or more forgiving. Carcosan Modifiers come in two types: Protection Modifiers reduce challenge by doing things like decreasing incoming damage, making it easier to reload your weapon, or extending the time you can use your Shield. By contrast, Trial Modifiers make the game more challenging by making Hostiles more aggressive, your weapon’s power degrade over time, or even removing your Second Chance ability entirely.

• Odpowiedzi 236
  • Wyświetleń 18,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ke? Za wrzucanie PPE nawet w formie żartu to powinien być ban.

• Oj, Returnal to bylo unikalne doświadczenie. Pamiętam, że po pierwszych kilku godzinach byłem zrezygnowany. Za trudne, nie ma szans, odpadam. Ale ostatecznie jednak zawsze wracałem i próbowałem dalej,

Opublikowano

Z tego co kojarzę to Returnala i tak ponerfili dość. Na premierę niektóre patenty i pomieszczenia z wrogami to był horror XD

Opublikowano

U mnie gdzieś kliknęło po 3 biomie. Nie wiem, czy zrobiło się faktycznie łatwiej, czy ja wyrobiłem sobie już mocnego skilla.

To jest w sumie najfajniejsze w tej grze. Czujesz, że z czasem robisz się coraz lepszy i pod koniec walisz takie combosy, że na początku w życiu byś nie pomyślał.

Opublikowano
3 godziny temu, Szermac napisał(a):

Z tego co kojarzę to Returnala i tak ponerfili dość. Na premierę niektóre patenty i pomieszczenia z wrogami to był horror XD

I to dość mocno. Znienawidzone przez wielu drony mają ok połowę zdrowia i mniej śmiercionośne ataki.

Opublikowano

Drone 1.jpg

Hehe, akurat Biom 3 udało mi się przejść za pierwszym razem, ale później przed patchem, nie raz drony m.in. w tym miejscu miałem koniec gry, dawały radę.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

No zanim któregoś się zniszczyło, to leciała salwa każdego z nich i jebz gryzienie gleby xD

Opublikowano

Widzę, ze doznania są różnorodne związane z dronami. Mi napsuły krwi strasznie, a jeszcze chyba pojawiały się w tym lodowym biomie.

Opublikowano
19 minut temu, messer33 napisał(a):

To ja musiałem grac już po paczach bo nie kojarzę w ogóle żeby te drony były wkurzające.

Po patchu drony w zasadzie są niebezpieczne tylko w killroomie na końcu biomu 5, tym z dwoma poziomami z mnóstwem stworków z mackami i paroma diabełkami z mieczami.

I w wieży syzyfa potrafią dać sie we znaki na wyższych poziomach.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Ja zdecydowanie za dlugo zwlekalem z ograniem Returnala. Teraz mam zupelnie odwrotnie przy Sarosie. Juz bym chcial premiere szekle Szkoda tylko ze nie ma zadnej Limitki w lokalnych sklepach. Chcialbym rzucic groszem na cos lepciejszego niz tylko zwykle pudelko z recyklingu red

Opublikowano
14 godzin temu, agst napisał(a):

Pewnie, że tak. Tryb story dla tych co chcą iść jak przecinaki i się nie męczyć, i tryb klasyczny czy cos w tym stylu, dla tych co chcą wyzwania na poziomie Returnala. Każdy będzie zadowolony i może sprzeda się też więcej.

Tryb story w Tetrisie nic nie da, tylko sprawi że ludzie chcący "story" uznają że gra nic nie oferuje i jest cienka. Tetris można zwolnić żeby każdy miał szanse, ale nie ma sensu po prostu robić w nim trybu story. No i trochę tak jest z wieloma grami. To nie jest gra, że samo story jest warte zakupu, ludzie muszą mieć jak grać. Wprowadzenie elementów progresu i RPG to dość typowe dzisiaj oczekiwanie. Wymaga to jako takiej finezji we wprowadzaniu, ale ludzie umieją to robić. W takim Hadesie ostatecznie można doczłapać do triumfów, zbierając ulepszenia. Albo sobie nawalić wszystkie czaszki naraz i nie mieć nic, grać nadal na minimalnym HP, być na strzała, tracić wszystko po jednym błędzie, mieć obłędny limit czasowy itd. Gra jest dostępna, nie trzeba grać tylko w story, ot, można grać w podobną grę na różnej intensywności.

14 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Ale to nie są gry które trafiają do mainstreamu bez względu na jakość więc sami robią im krzywde. Teraz patrze że na 90mln sprzedali po 2mln astro i returnala xD

2 mln to mocno optymistyczny szacunek. I w sumie bezpodstawny. W przecieku Insomniac wspominano o poniżej 900 tysięcy. Na Steamie mówiło się o 150 tys. sztuk. Dalsze przeceny i nieprecyzja może zbliżają to do dzisiaj do 1,5 mln, ale to już byłoby optymistyczne.

Nie ma co, szału gra nie zrobiła mainstreamowo. To nie jest do końca Nex Machina - niszowa gierka dla hardkorowców, gdzie może prawie nikt jej nie kupi, ale przecież o tym wiesz. Podczas robienia Returnala, budżet mocno się rozrósł, z grona może 20 osób grę kończyło około 100 osób (teraz po Returnalu jeszcze znacząco zwiększyli zatrudnienie). To już nie jest tak, że będą wiwatować milion sprzedaży. Returnal ewidentnie jest przypadkiem zadowolenia recenzentów i hardkorowców, ale małego zwrotu finansowego.

Małego, ale istniejącego. Tragedii nie było - to nie była droga gra AAA, po prostu duża jak na Finów. Na pewno specjalnie strat nie przyniosła. Ale Saros, robiony od początku przez spore grono z oczekiwaniem top gry 3D, przy kilkukrotnie większym budżecie, już na pewno byłby pewną porażką przy milionie sztuk sprzedaży.

Astro Bot oficjalnie przebił 2 miliony. Było 1,5 miliona przed falą nagród końcoworocznych, po nich ogłosili 2,3 mln. Pewnie od tego czasu prawie nic nie przybyło hehe. Zawsze to powtarzam - Astro Bot to nie jest zachęta, by robić takie gry hehe. To jest pokaz, że nawet jak wyjdzie ci idealnie i rozjebiesz system jakością, to sprzedasz może 2,5 mln sztuk. A teraz każdy wydawca na początek się spyta, co jeśli nie wyjdzie 100 na Metacriticu.