Opublikowano poniedziałek o 12:134 dni 32 minuty temu, ledwomasa napisał(a):Saros to nie rogal, więc może ci się podobał bo nim nie jest. LMDF również nim nie jest, lekko randomizowane treści nie oznaczają z góry rogala.4 minuty temu, Szermac napisał(a):To właśnie takim kolejnym krokiem w rogale będzie Returnal, bo Saros to mocno rozmiękczony crossaint.Może tak być, że właśnie dlatego Saros mi podszedł. Wszędzie gdzie widzę jest klasyfikowany jako roguelike, chociaż sam miałbym co do tego spore wątpliwości: po zgonie nie trzeba zaczynać całej gry od nowa, losowość pewnych elementów nie jest aż tak duża, duży nacisk postawiono na cinematic fabułę itp. Bardzo możliwe, że gdyby mocniej podkręcono śrubę definiującą gatunek, to bym się od tej gry odbił jak piłeczka kauczukowa od bębena Roziego. W Returnalu jest dużo gorzej pod tym względem?
Opublikowano poniedziałek o 12:324 dni Ja tam sobie lecę Sarosa i ciągle jakąś nową komnatę widzę w cytadelii. Jak to moja babusia mówiła "za dużo w dupie macie".
Opublikowano poniedziałek o 13:024 dni Saros to nie rogal, ma jego elementy ale elementy platformowe ma wiele gier które nie są platformówką. Mamy losowe elementy, ale nie ma permazgonu, konieczności zaczynania od początku, nawet nie da się w jednym runie całej gry zrobić. Returnal to rogal (z twistem).
Opublikowano poniedziałek o 22:403 dni Ta gra ma tyle wspólnego z rogalem co resident evil z rpg.Co nie znaczy, że nie jest zajebista.
Opublikowano wtorek o 08:193 dni Przydałby się jakiś bonusowy mode z wyzwaniami, może tryb przetrwania z napierającymi falami wrogów albo coś a'la Bloody Palace z DMC, fajnie można by to połączyć z mechanikami z kampanii, no bo kurde, po przejściu gry i wbiciu platsa to nie ma za bardzo co robić, a chciałoby się jeszcze postrzelać. Może w DLC kiedyś. I tak jak nie jestem fanem multiplayera, tak serio widziałbym tutaj coopa. Dziesiątki wrogów, zalewające ekran kolorowe kulki i dwóch popierdoli kluczących między tym wszystkim, urządzających ostrą rzeźnię? Grałbym
Opublikowano wtorek o 08:263 dni Wszystko to zostało dodane w Returnalu i możliwe, że i tu będzie kiedyś.
Opublikowano wczoraj o 07:32 1 dzień Zacząłem grać w Sarosa, jestem totalnie zielony, bo nie grałem w Returnala. Podoba mi się, póki co oswajanie się z systemem, z mechanikami, czytanie tych wszystkich samouczków. Bardzo wciąga rozgrywka, 3 godziny zleciały jak 15 minut.Jestem pod wrażeniem wykorzystaniem możliwości dual sensa, już samo to sprawia ogromną radochę.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Wpadła platynka. Nie chce mi się już latać i dobijac max lvl każdej broni, może z dlc.Ogólnie gameplay i muzyka rewelka, niczego innego po returnalu się nie spodziewałem i dostałem. To co mi się nie podobało to spłycenie jeszcze bardziej motywów rogala i zjebany eclipse - nie widzę jakiegokolwiek zastosowania po co to zostało wprowadzone, niewykorzystany potencjał fajnego pogarszacza trudności i to chyba mój największy zarzut.Czekam na wieżę podobna do returnala z jego lepszym zastosowaniem.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 14 godzin temu, Manor napisał(a):Zacząłem grać w Sarosa, jestem totalnie zielony, bo nie grałem w Returnala. Podoba mi się, póki co oswajanie się z systemem, z mechanikami, czytanie tych wszystkich samouczków. Bardzo wciąga rozgrywka, 3 godziny zleciały jak 15 minut.Jestem pod wrażeniem wykorzystaniem możliwości dual sensa, już samo to sprawia ogromną radochę.Żadna inna gra tak mocno go nie eksploatuje. Czysta poezja. Edytowane 17 godzin temu17 godz. przez Rtooj
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 8 zgonów?Nie no szacun panie.Ja też dziś usiadłem i skończyłem. Dobra gra ale w kilku aspektach uwsteczniona.Nadal sam gameplay szybki i satysfakcjonujący ale mechaniki i zarządzanie ryzykiem słabo wypada a to mnie mega kręciło w returnalu.Po ulepszeniu drzewka ilość eteru jaka się sypie z przeciwników to przeginka, tak samo po przeciazeniu. Biomy poza katedra też jakoś nie powalaly.Bronie jak długo uważałem że takie sobie to jednak po tych 30h uważam ze jest w czym wybierać i odszedłem od karabinu inteligentnego bo to najnudniejsza broń ever choć bardzo skuteczna. Finalnie króla zrobiłem karabinem szturmowy. 8/10 to uczciwa ocena.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 8 godzin temu, Rtooj napisał(a):Żadna inna gra tak mocno go nie eksploatuje. Czysta poezja.Astro chyba trochę lepiej, ale drugie miejsce.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Wczoraj chyba miałem najdłuższy run do tej pory, jakieś 2.5h, teraz tylko true ending został. Niesamowita giera, z jednym ale…liczyłem że Król będzie jednak większym kosiorem. 22 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):Astro chyba trochę lepiej, ale drugie miejsce.Gram na przemian właśnie z Astro i imo w sarosiku jest już całkowita symbioza.