Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Pytanie czy będzie więcej biomów i jak bardzo ułatwią grę tym wzmacnianiem bohatera co śmierć. Oby w ogóle.

• Odpowiedzi 76
  • Wyświetleń 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Też wyczekuje, Returnal to moja gra generacji więc przynajmniej rzucę okiem. Zwłaszcza, że to PRO chodzi mi po głowie tylko jeszcze brakuje mi tytułu który skłoniłby mnie do powrotu (ani nie jestem za

Opublikowano
Teraz, Rtooj napisał(a):

Pytanie czy będzie więcej biomów i jak bardzo ułatwią grę tym wzmacnianiem bohatera co śmierć. Oby w ogóle.

Moze to tez być jako opcja. Cos jak tryb boski w hades.

Opublikowano

Returnal 2, ale mi to pasuje. Tylko trzeba bedzie gdzies to wepchnac w tym obfitym 2026 roku.

Opublikowano

Hades 2, po skończeniu przesiadka na returnal 2. Przecież to jakiś mokry sen.

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Wiesz, nie tylko podobieństwo w gameplayu, a więc moze i Saros będzie powiązany wspólnym UNIWERSUM.

No ale przecież akcja returnala odbywała się w

glowie Selene, sam statek przecież nazywał się jak jej synek

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano
Teraz, Rtooj napisał(a):

No ale przecież akcja returnala odbywała się w

glowie Selene, sam statek przecież nazywał się jak jej synek

Hmmm trochę mnie zaskoczyłeś, to nie jest dopowiedziane w DLC?

Pamiętam, że czytałem analizy samej fabuły i były różne rozkminy, ale nie wiem czy ta właśnie.

Opublikowano
12 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Ja mam wrażenie, ze przez inną nazwę gracze spodziewali sie przebudowy całego gameplayu i mechanik. No nie. To miałbyc od początku " returnal 2 ". Bigger better. Jak każda "kontynuacja" w historii gamingu.

Czy ja wiem, i tak będzie więcej zmian niż w 99% innych sequeli tej generacji, myślę, że gracze wybaczą.

Opublikowano

Returnal 2 jak nic, ale zapowiada się przepotężnie

Opublikowano

Powiedzieli że po śmierci jest druga szansa, i ta druga szansa zależy od progresu i wraca się coraz silniejszym. Czyli może chodzi o to że znaczący progres dotyczy tylko etapu po śmierci nr 1, i przy odpowiedniej zręczności gracz tego nie odczuje bo nie umrze :)

Pokazane biomy niesamowite, jakieś przekrzywione płaszczyzny, biale ruiny. No i dużo motywów jak z obcego, powyginane humanoidy z wyrwanymi klatkami

Opublikowano

Tu ma być system podobny do Hadesa, o to chodzi z tym byciem mocniejszym po śmierci.

Opublikowano
23 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Hmmm trochę mnie zaskoczyłeś, to nie jest dopowiedziane w DLC?

Pamiętam, że czytałem analizy samej fabuły i były różne rozkminy, ale nie wiem czy ta właśnie.

Rozkminy sa różne, ale dla mnie

Spoiler z returnal

Fabuła to po prostu walka z depresją, po wypadku, w którym zginął helios, czyli synek Selene. DLC wnosi tyle, że jest więcej o matce Selene i być może ona też straciła dziecko. Teorii jest dużo, są też takie że Atropos to prawdziwe miejsce, ale mi najbardziej się podoba interpretacja, że to takie osobiste piekło Selene i napis 'Helios abandoned' za każdym razem mnie przez to wzrusza. Tłumaczy to też druga część gry, że schodzimy nie w górę, a w dół, do sedna problemu, czyli wypadku

Edytowane przez agst

Opublikowano
3 minuty temu, Square napisał(a):

Tu ma być system podobny do Hadesa, o to chodzi z tym byciem mocniejszym po śmierci.

Napisano to gdzieś wprost?

Opublikowano

Przy pierwszej zapowiedzi

A key gameplay distinction between Saros and Returnal is permanent resources and progression making every death valuable. After every death you will face a changed world, but in Saros you will be able to choose and permanently upgrade your loadout from an evolving set of weapons and suit upgrades to “come back stronger” to overcome the challenges you face on Carcosa.

Opublikowano

Przecież tu jest opisany gatunek gry - w roguelite'ach z każdą śmiercią jesteś mocniejszy, a nie że jest God Mode z Hadesa.

A z tym powrotem po śmierci, to IMO chodzi po prostu jako jeden z unlocków w trakcie progresu.

Opublikowano

Jak by mi tam dali Selene to byłoby idealnie, ale nie będę narzekał bo gra zapowiada się świetnie.

Opublikowano
8 godzin temu, Lukas_AT napisał(a):

Returnal 2, ale mi to pasuje. Tylko trzeba bedzie gdzies to wepchnac w tym obfitym 2026 roku.

Na premierę wub

Opublikowano

Konstrukcja biomów i design przeciwników jest super. Returnala nie ogrywałem, więc chyba trzeba będzie przejść przed Sarosem.

Opublikowano

Biomy wyglądają na zróżnicowane.

Biorąc pod uwagę doświadczenie devów z Returnala, oczekuję dopieszczonej gry na premierę.

No i fajnie jakby w temacie trofeów zrezygnowali z takich, które zależą wyłącznie od RNG i super rzadkich komnat. Wolałbym coś związanego z masterowaniem.

Opublikowano
8 minut temu, giger_andrus napisał(a):

Biomy wyglądają na zróżnicowane.

Biorąc pod uwagę doświadczenie devów z Returnala, oczekuję dopieszczonej gry na premierę.

No i fajnie jakby w temacie trofeów zrezygnowali z takich, które zależą wyłącznie od RNG i super rzadkich komnat. Wolałbym coś związanego z masterowaniem.

Returnalik miał jedną poważną wadę w wersji premierowej, trofea się bugowały i to te, których potem już się nie dało chyba odblokować, sam miałem taką sytuację :/.

Opublikowano

To wygląda jak gra ostateczna. Piękna stylistyka sci fi, skillowa i najlepsza walka w branży, kozacka grafika. Oni chyba po Returnalu zrobią drugi raz grę generacji. Nie myślałem, że jeszcze po Returnalu coś zrobi na mnie takie wrażenie banderas Oby tylko systemy były dobrze zrobione, bo reszta wygląda na top 1 całej branży.