Skocz do zawartości

Donkey Kong Bananza

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, LiŚciu napisał(a):

Pewnie dlatego, każulq)

Pomyliłeś działy Liściu. Ten gdzie są odtwórcze gry dla społeczności lgbt+ piętro wyżej )

• Odpowiedzi 549
  • Wyświetleń 29,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• uuu banana

• Spytałem chat gpt czy użytkownik ogqozo ma rację Autor komentarza ma częściowo rację, ale jego opinia jest jednostronna i oparta głównie na obserwacjach z perspektywy forumowego entuzjasty gier bardz

• Donatello1991
    Donatello1991

Ta konsola ma juz miesiąc. To normalne, że gry będą działać coraz gorzej.

Opublikowano
30 minut temu, jimmy napisał(a):

Gra się baardzo przyjemnie, ale jeśli chodzi o tę słynną destrukcję to fizyki w tym nie ma żadnej. To zwyczajne przekopywanie planszy jak w Wormsach.

Uważasz, że w Wormsy by się lepiej grało gdyby była fizyka i można by było całą wysepkę zatopić jedym strzałem z rakiety w jakiś newralgiczny punkt na dole?

Opublikowano

Nie, uważam że nie ma się co pałować do tej "destrukcji", bo to nic nadzwyczajnego ani rewolucyjnego. Przyjemne kopanie lewitujących bloczków w ograniczonej przestrzeni )

Opublikowano

Tak jest. W świecie Jimmsa co druga gra wideo pozwala na zniszczenie całego poziomu więc troche pohamujcie swój entuzjazm

Opublikowano
Teraz, jimmy napisał(a):

Nie, uważam że nie ma się co pałować do tej "destrukcji", bo to nic nadzwyczajnego ani rewolucyjnego. Przyjemne kopanie lewitujących bloczków )

Nikt się nie pałuje, ma dawać mega satysfakcję i relaks i to robi w sposób bardzo uzależniający bo nie można się oderwać od gierki. Ciekawe czy ten motyw będzie powtarzany w innych grach Nintendo.

Takie prostackie to też nie jest bo są różne typy podłoża, błotem można zalepiać, nie można się po nim wspinać itp, nie wiem czy zauważyłeś ale nawet jak rzucasz w różne obiekty kawałkiem skały i piasku to jest różnica bo ten pierwszy szybciej coś przebije albo rozkruszy.

Opublikowano

A ja się tymi zniszczalnymi levelami paluje bo jest to zrobione super i daje fantastyczny fun mimo często wariujacej kamery. Do tego to pierwsza gra w tym gatunku w historii która to robi i do tego jest to tytuł flagowiec, a nie jakiś twór dla garstki koneserów w gatunku na jaki mam wyjebane. Fakt przypomina ta destrukcja trochę destrukcję z wormsow ale zarówno tutaj jak i w robakach dodanie fizyki by tylko pogorszyło sprawę bo nie o to przy tych założeniach w tym chodzi.

Opublikowano

Trzeci biom, jakie to dobre

Opublikowano

Ciekawe w ilu to by na S1 hulało w takiej formie, pewnie z 15 fpsów by było

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Gry nie ukończyłem, ale na szybko:

• graficznie nierówno. Miejscami era PS3.

• Kamera to jakieś nieporozumienie, chaotyczna bardzo.

• 1 lokacja nudna i nie jest imo dobra na początek

• te małpy z którymi można zagadać są w zasadzie zbędne.

To są rzeczy które mi nie usiadły.

Opublikowano

Ja bym jeszcze z uwag w sumie się zastanowił czy po tych 3h tą gierkę jako platformer 3d rozpatrywać

Opublikowano

Gra wedruje do mnie dopiero jutro. Akurat mam 5 dni wolnego, wiec sie ogra porzadnie. Po tym co piszecie hajpik tylko rosnie.

Opublikowano
6 minut temu, Daffy napisał(a):

Ja bym jeszcze z uwag w sumie się zastanowił czy po tych 3h tą gierkę jako platformer 3d rozpatrywać

Tropicala przerzucić w 3D. Elementy jazdy wózkiem z oczu i spoko. Tu DK wchodzi na inny poziom, ale nie wiem czy przebije Mario Odyssey.

Opublikowano

Co to za porównania do odyssey. Banaza to nie jest platformówka a przynajmniej przez 2 godz gry nie skakałem po żadnych platformach.

Więcej skakania było kozą w elden ringu niż tu.

Opublikowano
4 minuty temu, devilbot napisał(a):

Co to za porównania do odyssey. Banaza to nie jest platformówka a przynajmniej przez 2 godz gry nie skakałem po żadnych platformach.

O to mi chodzi przecież, kapitalnie się bawię ale po 3h to platformer 3d z gierki praktycznie żaden

Opublikowano
6 godzin temu, devilbot napisał(a):

Co to za porównania do odyssey.

Sądzę, że to naturalne porównanie, skoro Oddysey to poprzednia gra tego samego teamu i porównań uniknąć się nie da. Cieszę się, że gra to sztosiwo i nawet pomimo paru drobnych bugów moje 280 zł będzie mogło polecieć do portfela Nintendo 🤣

Opublikowano
41 minut temu, Emtebe napisał(a):

Pany, a ta kamera Wam nie wariuje przez domyślnie włączone sterowanie ruchem?

Mi nic właśnie nie wariuje, jak na tak dynamiczną grę i ciągłe zmieny kierunków to praca kamery cycuś glancuś

6 godzin temu, Daffy napisał(a):

O to mi chodzi przecież, kapitalnie się bawię ale po 3h to platformer 3d z gierki praktycznie żaden

Znowu to zrobili. Znowu wynaleźli nowy gatunek gry gigachad

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
1 godzinę temu, Emtebe napisał(a):

Pany, a ta kamera Wam nie wariuje przez domyślnie włączone sterowanie ruchem?

Słuszna uwaga, wyłączyłem motion camera i zobaczymy.

Aktualnie chaotyczna ta kamera jak i sama gra.

Opublikowano

Nie sądziłem też że w taką stronę pójdą z Malpą3d. To zawsze były najtrudniejsze platformówki od Nintendo więc współczesną odsłonę bardziej wyobrażałem sobie w stylu Crasha, a nie takiej hybrydy z śladową ilością platformera, z tonami rzeczy do zbierania, Worms style zniszczeniami i zerowym poziomem trudności w zadaniach fabularnych.

Mimo wszystko gra się mega przyjemnie choć trochę boli perspektywa że na rasowego platformera 3d od tego teamu (czyli najpewniej nowego Mariana) sobie jeszcze długo poczekamy

Opublikowano

Też jestem ciekawy, odysejka podobno nie siadła, ale tutaj mimo wszystko inny gameplay i jestem ciekawy czy dzieciom przeszkadzają te spadki klatek

Opublikowano

Przecież chłopak ogrywa obecnie obie zeldy z S1, które zamówił na długo przed premierą s2 więc dajcie mu czas

Opublikowano

Ja to rozkminiam czemu futro mojej małpy jest czerwone zamiast brązowe. Barwnika nie mam i zastanawiam się czy to jakiś perma bug, bo na początku gry było brązowe xd

Opublikowano
18 minut temu, Daffy napisał(a):

Przecież chłopak ogrywa obecnie obie zeldy z S1, które zamówił na długo przed premierą s2 więc dajcie mu czas

W temacie zelduń nic nie pisze, może się coś mu stało. Niech ktoś sprawdzi jak ma go frendsach, może zasłabł.