Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano

Ja będę miał odbiór w empiku. Ciekawi mnie to jak se poradzą, bo raczej ten sklep nie słynie z premier konsol i gier.

• Odpowiedzi 814
  • Wyświetleń 62 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Przepraszam że tak bezpośrednio, ale niesamowity z ciebie facet.

• Co ty pierdolisz randomie, x-com to jedna z najlepszych gier turowych!

• Jest 8:30. Paczka została wydana do doręczenia już ponad godzinę temu. Dzwonię na infolinię Inpostu i mówię babce, że w tej paczce jest nowe Nintendo i to jest skandal, że jest tak długo przetrzymywan

Opublikowano

47 minut temu, Rozi napisał(a):

Życie jest zbyt krótkie, żeby się nim nie cieszyć!

Agu9Cx2.jpeg

Opublikowano

Panowie.

Czy w podstawie ten uchwyt do Joyconów będzie miał po ludzku złącze na ładowanie?

Edytowane przez addhoc

Opublikowano

Coś wiadomo czy będzie w sklepach normalnie dostępna na premierę, czy raczej tylko pre ordery?

Opublikowano

Biorąc pod uwagę że w każdym większym markecie z elektroniką można jeszcze złożyć zamówienie przed premierowe to podejrzewam, że kupisz w dniu premiery bez problemu. NIe wydaje mi się żeby była powtórka jak z PS. Z drugiej strony Nintendo nie jest aż tak popularne w PL.

Opublikowano
9 godzin temu, balon napisał(a):

Coś wiadomo czy będzie w sklepach normalnie dostępna na premierę, czy raczej tylko pre ordery?

Scenariusz "wchodzę i wychodzę z konsolą" raczej realny. Nintendo w Polsce ma się nieźle, ale raczej kto chciał bardzo-bardzo już zaklepał sobie konsolkę. Nie martwiłbym się dostępnością day one.

Opublikowano
  • Autor

No mam nadzieje że nie będzie żadnych ekscesów, ale rzeczywiście u nas nie zapowiada się żeby był jakiś kłopot z dostaniem konsoli. Widziałem że w tfu ameryczce i w Japonii już tak kolorowo nie jest

Opublikowano
  • Autor

Ale co 2 bomby za nic na nas zarobili to ich

Opublikowano

No USA i Japonia to nadal większość całego rynku Switcha i warto serio pamiętać, że te dwa kraje są dla nich priorytetem, a reszta to dodatki. Nintendo obniżyło cenę edycji japońskiej (w przeliczeniu na inne waluty), by w obecnej sytuacji ekonomicznej kraju bronić swojego bastionu, ale czysto finansowo, na pewno mogli podwyższyć, bo zainteresowanie konsolą jest ogromne.

W Japonii już na pierwszą loterię przez samo Nintendo było ponad 2 mln zgłoszeń. A każdy sprzedawca miał własne loterie poza tym. Zaznaczmy, że najwięcej konsol w historii "day one" sprzedano 600 tysięcy, była to premiera PlayStation 2. Nintendo zapewne podwoi ten rekord, jeśli dostarczy 1,2 mln konsol na start do Japonii. Ale mogłoby nawet podwoić to podwojenie, albo i więcej. Może jakby mieli 5 mln sztuk, to by zeszło pierwszego dnia 5 mln sztuk.

Polski rynek na pewno jest kompletną niszą w tym porównaniu. Cała Europa razem wzięta jest dla Nintendo tylko trochę większym rynkiem niż Japonia, a Polska jest daleko za rozwiniętymi krajami jeśli chodzi o popularność Switcha. W Polsce na pewno przez 100 lat nie zejdzie tyle sztuk tej konsoli, co w Japonii pierwszego dnia. Ewentualne luzy to detal.

Opublikowano

U mnie na start skromnie, ale wystarczająco będzie. Wziąłem bundla z Marianem, bo akurat wtedy tylko taki był dostępny. Kod na Mariana chętnie pogonię, bo wolę w pudełku. Zamówiłem więc jeszcze pudełko osobno, ale teraz się zastanawiam czy je odbiorę, czy jednak zostać przy wersji cyfrowej i nie wywalać dodatkowej kasy na taki zakup.

Z innych gier to wleci od razu Fast Fusion i w sumie do premiery Bananzy wystarczy. Mam jeszcze kilka tytułów z S1 do nadrobienia, więc do końca roku mam zapewnioną rozrywkę.

Oby do czwartku hi

Opublikowano

Nie wiem czy nie będzie problemu ze sprzedaniem kodu do Mario Kart, bo jednak komu nie przeszkadzała wersja cyfrowa to kupił w bundlu

Opublikowano
31 minut temu, Emtebe napisał(a):

U mnie na start skromnie, ale wystarczająco będzie. Wziąłem bundla z Marianem, bo akurat wtedy tylko taki był dostępny. Kod na Mariana chętnie pogonię, bo wolę w pudełku. Zamówiłem więc jeszcze pudełko osobno, ale teraz się zastanawiam czy je odbiorę, czy jednak zostać przy wersji cyfrowej i nie wywalać dodatkowej kasy na taki zakup.

Z innych gier to wleci od razu Fast Fusion i w sumie do premiery Bananzy wystarczy. Mam jeszcze kilka tytułów z S1 do nadrobienia, więc do końca roku mam zapewnioną rozrywkę.

Oby do czwartku hi

Też mnie miotało chwile przy pudełku. Ale to ten typ gry który lubię odpalić raz na pół roku, zrobić sobie dwa wyścigi i wyłączyć. Finalnie zostaje bundle z kodem który wklepie i gra będzie na stałe w konsoli zainstalowana.

Szkoda mi 150zł za pudełko- może dokupię potem jak mi odjebie, na teraz chyba dopłacę 200zł i za 350 kupię Pro Controller.

Opublikowano
34 minuty temu, Mari4n napisał(a):

Nie wiem czy nie będzie problemu ze sprzedaniem kodu do Mario Kart, bo jednak komu nie przeszkadzała wersja cyfrowa to kupił w bundlu

Wszystko jest kwestią ceny, za stówkę mogę wziąć ten kod P

Opublikowano

I tak pierwsze co wrzucę w tę konsoletę to Bayonetta 3 - trzeba sprawdzić jakość EMULACJI.

Opublikowano
5 godzin temu, Bzduras napisał(a):

I tak pierwsze co wrzucę w tę konsoletę to Bayonetta 3 - trzeba sprawdzić jakość EMULACJI.

Ja już się prawie złamałem, żeby jednak już kupić te NS2 właśnie z Bayo 3 i XB2. Ale jeszcze walczę.

Opublikowano

To może lepiej poczekaj na relacje czy to faktycznie lepiej działa na nowej konsoli.

Opublikowano
5 godzin temu, funditto napisał(a):

Wszystko jest kwestią ceny, za stówkę mogę wziąć ten kod P

Dorzuc drugą, to dam Ci mój hi

Taka ciekawostka, bo wygląda na to, że bundle będzie miało nieco inne pudełko niż to prezentowane na początku.

Zamiast grafiki z Mario w dolnej części, będzie po prostu naklejka informująca, że w pudle jest kod na grę.

4000369992-847__1.webp

Opublikowano
9 minut temu, Emtebe napisał(a):

Dorzuc drugą, to dam Ci mój hi

Taka ciekawostka, bo wygląda na to, że bundle będzie miało nieco inne pudełko niż to prezentowane na początku.

Zamiast grafiki z Mario w dolnej części, będzie po prostu naklejka informująca, że w pudle jest kod na grę.

4000369992-847__1.webp

To chujowo wygląda ta naklejka.

Opublikowano

Ale Nintendo zaoszczędzić na tym trochę szekli. Bo jedno pudełko wydrukują na wszystko :)

Opublikowano

unboxingi już wypływają coraz mocniej, ciekawe czy dalej mają zamiar to kasować do 5ego..

Opublikowano
5 godzin temu, nero2082 napisał(a):

unboxingi już wypływają coraz mocniej, ciekawe czy dalej mają zamiar to kasować do 5ego..

To Nintendo stan umysłu, więc tak.

Opublikowano

I cyk. Skasowane :)

Jak myślicie, konsole już na magazynach w polskich sklepach? Czy dostawy na ostatnią chwilę będą? A może później?