Skocz do zawartości

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered

Featured Replies

• Odpowiedzi 113
  • Wyświetleń 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wierna kopia, nie minęło nawet 5 minut gry.

• Muszę się jeszcze przekonać do serii The Elder Scrolls, ale cieszy mnie dobre wykonanie tego remastera/remake'u. Bethesda przekazała go dobrym ludziom do zrobienia, także cieszy mnie bardzo, że będę m

• Cześć, nazywam się Rabat Rabatowski. Remaster ogólnie spoko, miesiąc temu powróciłem akurat do Obliviona i ukończyłem większość istotnych zadań (gildie, arena, główny wątek) oraz dodatek Shivering Isl

Opublikowano

Kupiłem wtedy na xboxie 360 te zbroje i jakąś kryjówkę czarnoksiężnika.

Sorry.

Opublikowano

1966b5aaa2f44-screenshotUrl.jpg

Gram od wczoraj rana, zrobiłem sobie Imperialkę rodowitą Coloviankę mieszczankę z Imperial City w klasie złodziejki ze skillami akrobatyki i retoryki. Gra mi się świetnie, mimo ubogiej populacji ludzi w świecie gry. Eksploracja to jak zawsze miód największy gier Bethesdy, nawet tych już przestarzałych.

Screenshot_20250425_102343_Facebook.jpg

Serio ludzie ragequitują przez otwieranie zamków? To chyba na Xboksie tylko XD Przeca Oblivion miał najlepszą "zamkową" minigierkę ze wszystkich gier, przynajmniej według mnie. W eso też jest spoko bo tam mechanika podobna i dochodzi presja czasu.

Opublikowano

Spytam bo może ktoś już robił research jak wyglądają loadingi i czy któraś z konsol wypada tutaj zauważalnie lepiej?

Opublikowano
11 minut temu, messer88 napisał(a):

Spytam bo może ktoś już robił research jak wyglądają loadingi i czy któraś z konsol wypada tutaj zauważalnie lepiej?

Series x wejście do dungeonu 3 sec wyjście na otwarty świat 8sec

Opublikowano

Na zwykłym PS5 na jakim gram nie tak najgorzej, tak mi się przynajmniej wydaje. Load gry z menu głównego to jakieś 4-5 sekund. Ładowanie z wnętrza domu na tzw "dwór" to ok 3-4 sekundy, z zamku/miasta na otwartą mapę około 6-7sekund albo krócej. Ale piszę tak z wyczucia, nie gram w gry telewizyjne ze stoperem aby sprawdzać loadingi, frejmrejty i nie liczę ile królików biega na łące lub ile włosów ma koń w ogonie.

Nie wiem jak to się ma na Xboksie, zapewne jest szybciej. Ale loadingi mi nie przeszkadzają, jeśli gra ogólnie jest fajna i dobra to jestem w stanie wybaczać małe pierdoły o ile takie występują.

Opublikowano

Qrde po MSQ jednak wszedłem do Shivering Isles i zaginąłem na 5 godzin, podobno dalej mnie szukają w realnym świecie.

To DLC to jest banger. Do tego wszystko tam nie tylko jest lepsze gameplayowo i fabularnie, ale nawet chodzi lepiej, bo lokacja mniejsza (jak powiedzmy te z Avowed).

No i jest on, mój faworyt. Na pewno najciekawsza postać w sadze. Nie wierzę, że te questy robiła Betsheda xD.

image.png

Opublikowano
10 godzin temu, ogqozo napisał(a):

Mimo wszystko, przy sprzedaży Obliviona na poziomie 40 milionów, Elder Scrolls stało się jedną z dominujących marek rynku. Nawet dzisiaj Skyrim jest bodaj na 50. miejscu w tych tabelkach streama, a mówimy o 15-letniej grze, w której nie ma online ani żadnych wydanych w ostatniej dekadzie dodatków ani nic. Porównywanie 99,99% innych gier, nawet niby też wielkich hiciorów, jest bez sensu. Nikt nie będzie brał

Akurat tak długą żywotność skyrim zawdzięcza modom, które przedłużają zabawę o setki godzin. Wiele z nich ma więcej contentu niż oficjalne dlc. Nawet jest cała osobna gra pod tytułem Enderal. Inne gry szybko zdychają bo tylko bethesda ma tak rozwinięte i przystępne narzędzia moderskie. Dlatego nienawidzę jak ludzie psioczą na silnik i chcą UE5 w następnym TES.

8 godzin temu, messer88 napisał(a):

Odpalałem przez chmurę na series S i loadingi były paru sekundowe, o wiele szybsze niż w oryginale. Pewnie najkrótsze na PS5 z ich reklamowanym uber dyskiem

Opublikowano

O ile philu coś nie przyblokował. [emoji23]
Wkurzające, że przez chmurę nadal gry są odpalane w trybie series s, czyli obek i ekspedycja 33 tylko w 30 fps.

Opublikowano
2 godziny temu, Chewie napisał(a):

Akurat tak długą żywotność skyrim zawdzięcza modom, które przedłużają zabawę o setki godzin. Wiele z nich ma więcej contentu niż oficjalne dlc. Nawet jest cała osobna gra pod tytułem Enderal. Inne gry szybko zdychają bo tylko bethesda ma tak rozwinięte i przystępne narzędzia moderskie. Dlatego nienawidzę jak ludzie psioczą na silnik i chcą UE5 w następnym TES.

Odpalałem przez chmurę na series S i loadingi były paru sekundowe, o wiele szybsze niż w oryginale. Pewnie najkrótsze na PS5 z ich reklamowanym uber dyskiem

Na PC gra chyba korzysta z direct storage, bo mam SSD 4.0 i jest megaszybko, właściwie nie widzę menusów.

Opublikowano

No dobra, oblookałem przed spaniem te loadingi. Żaden nie zajmuje więcej niż 4 sekundy zatem nieco rozminąłem się wcześniej z szacowaniem na czuja..

1966f3c04f237-screenshotUrl.jpg

A tu moja Imperialka złodziejka, prawie 1,5h siedziałem w kreatorze bawiąc suwakami w tę i nazad aż w końcu wyszła tak jak chciałem. Przyznam jednak że fryzury do wyboru dla postaci kobiecej są trochę nędzne i w sumie tylko dwie nadawały się do czegokolwiek.