Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Kurde no trochę się łezka kręci, jak się przyodzieje zbroje z pierwszego DLC w historii świata xD,W tej chwili to już 19 lat temuhttps://www.gamesindustry.biz/10-oblivions-horse-armor-was-ahead-of-its-time
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Kupiłem wtedy na xboxie 360 te zbroje i jakąś kryjówkę czarnoksiężnika.Sorry.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Gram od wczoraj rana, zrobiłem sobie Imperialkę rodowitą Coloviankę mieszczankę z Imperial City w klasie złodziejki ze skillami akrobatyki i retoryki. Gra mi się świetnie, mimo ubogiej populacji ludzi w świecie gry. Eksploracja to jak zawsze miód największy gier Bethesdy, nawet tych już przestarzałych.Serio ludzie ragequitują przez otwieranie zamków? To chyba na Xboksie tylko XD Przeca Oblivion miał najlepszą "zamkową" minigierkę ze wszystkich gier, przynajmniej według mnie. W eso też jest spoko bo tam mechanika podobna i dochodzi presja czasu.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Spytam bo może ktoś już robił research jak wyglądają loadingi i czy któraś z konsol wypada tutaj zauważalnie lepiej?
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 11 minut temu, messer88 napisał(a):Spytam bo może ktoś już robił research jak wyglądają loadingi i czy któraś z konsol wypada tutaj zauważalnie lepiej?Series x wejście do dungeonu 3 sec wyjście na otwarty świat 8sec
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Na zwykłym PS5 na jakim gram nie tak najgorzej, tak mi się przynajmniej wydaje. Load gry z menu głównego to jakieś 4-5 sekund. Ładowanie z wnętrza domu na tzw "dwór" to ok 3-4 sekundy, z zamku/miasta na otwartą mapę około 6-7sekund albo krócej. Ale piszę tak z wyczucia, nie gram w gry telewizyjne ze stoperem aby sprawdzać loadingi, frejmrejty i nie liczę ile królików biega na łące lub ile włosów ma koń w ogonie. Nie wiem jak to się ma na Xboksie, zapewne jest szybciej. Ale loadingi mi nie przeszkadzają, jeśli gra ogólnie jest fajna i dobra to jestem w stanie wybaczać małe pierdoły o ile takie występują.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Qrde po MSQ jednak wszedłem do Shivering Isles i zaginąłem na 5 godzin, podobno dalej mnie szukają w realnym świecie.To DLC to jest banger. Do tego wszystko tam nie tylko jest lepsze gameplayowo i fabularnie, ale nawet chodzi lepiej, bo lokacja mniejsza (jak powiedzmy te z Avowed).No i jest on, mój faworyt. Na pewno najciekawsza postać w sadze. Nie wierzę, że te questy robiła Betsheda xD.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 10 godzin temu, ogqozo napisał(a):Mimo wszystko, przy sprzedaży Obliviona na poziomie 40 milionów, Elder Scrolls stało się jedną z dominujących marek rynku. Nawet dzisiaj Skyrim jest bodaj na 50. miejscu w tych tabelkach streama, a mówimy o 15-letniej grze, w której nie ma online ani żadnych wydanych w ostatniej dekadzie dodatków ani nic. Porównywanie 99,99% innych gier, nawet niby też wielkich hiciorów, jest bez sensu. Nikt nie będzie brałAkurat tak długą żywotność skyrim zawdzięcza modom, które przedłużają zabawę o setki godzin. Wiele z nich ma więcej contentu niż oficjalne dlc. Nawet jest cała osobna gra pod tytułem Enderal. Inne gry szybko zdychają bo tylko bethesda ma tak rozwinięte i przystępne narzędzia moderskie. Dlatego nienawidzę jak ludzie psioczą na silnik i chcą UE5 w następnym TES.8 godzin temu, messer88 napisał(a):Spytam bo może ktoś już robił research jak wyglądają loadingi i czy któraś z konsol wypada tutaj zauważalnie lepiej?Odpalałem przez chmurę na series S i loadingi były paru sekundowe, o wiele szybsze niż w oryginale. Pewnie najkrótsze na PS5 z ich reklamowanym uber dyskiem
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. O ile philu coś nie przyblokował. [emoji23]Wkurzające, że przez chmurę nadal gry są odpalane w trybie series s, czyli obek i ekspedycja 33 tylko w 30 fps.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 godziny temu, Chewie napisał(a):Akurat tak długą żywotność skyrim zawdzięcza modom, które przedłużają zabawę o setki godzin. Wiele z nich ma więcej contentu niż oficjalne dlc. Nawet jest cała osobna gra pod tytułem Enderal. Inne gry szybko zdychają bo tylko bethesda ma tak rozwinięte i przystępne narzędzia moderskie. Dlatego nienawidzę jak ludzie psioczą na silnik i chcą UE5 w następnym TES.Odpalałem przez chmurę na series S i loadingi były paru sekundowe, o wiele szybsze niż w oryginale. Pewnie najkrótsze na PS5 z ich reklamowanym uber dyskiemNa PC gra chyba korzysta z direct storage, bo mam SSD 4.0 i jest megaszybko, właściwie nie widzę menusów.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. No dobra, oblookałem przed spaniem te loadingi. Żaden nie zajmuje więcej niż 4 sekundy zatem nieco rozminąłem się wcześniej z szacowaniem na czuja.. A tu moja Imperialka złodziejka, prawie 1,5h siedziałem w kreatorze bawiąc suwakami w tę i nazad aż w końcu wyszła tak jak chciałem. Przyznam jednak że fryzury do wyboru dla postaci kobiecej są trochę nędzne i w sumie tylko dwie nadawały się do czegokolwiek.