Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wsteczna kompatybilność ze Switch 1

Featured Replies

Opublikowano

Czy mi się wydaje czy te gry teraz są jakoś magicznie podkręcane do wyższej rozdzielczości? Włączyłem na tv króliki z 2016 roku i już po UI widać że coś się dzieje: (trzeba otworzyć w oddzielnym okienku)IMG_9756.jpeg

• Odpowiedzi 182
  • Wyświetleń 11 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• KrYcHu_89
    KrYcHu_89

https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/s/J3CSBxzGmB Całkiem spoko lista ciągle odświeżana na Reddicie.

• Od dzisiaj przez tydzień kto ma wykupiony nso może grać w fulla monster hunter stories 2. Sama gra bardzo mi się podobała i warto nadmienić że z gierek z S1, które nie dostały updatu do wersji S2 ta g

• Bzduras
    Bzduras

Resident Evil 0 - loadingi naprawione, jak tylko kończy się dźwięk zamykania drzwi wskakuje nowe pomieszczenie. WRESZCIE. Resident Evil 4,5,6, Revelations 2- stałe 60fps, nie do ruszenia. Doom Eternal

Opublikowano

Chyba wróci to mityczne słowo, którego tak często wszyscy używali przy okazji premiery PS5 Pro

Opublikowano

No more Heroes 3 - 30fps

Monster hunter generations ultimate - 30fps

Astral chain - 30fps

Poksy Arceus - 30fps

Opublikowano
6 godzin temu, Bzduras napisał(a):

Ciężko żeby nie było widać skoro ta gra nie jest w żaden sposób spatchowana pod S2. Zasada jest taka, że jeśli w jakiejś gierce na Switchu była użyta dynamiczna rozdzielczość to na S2 bez żadnych patchy będzie się po prostu częściej i dłużej (jeśli nie cały czas) trzymać górnej wartości, ale sprzęt sam z siebie tej górnej wartości nie podbije i nie zrobi z 540p np. 720p albo 1080p. To samo z FPSami.

No właśnie te górne wartości na S1 chyba byly podzielone na tryb docked i handheld w wielu grach, dlatego nie skaluje sie to tak fajnie i tak wysoko np. z 540p do 720p (a mogloby wyżej).

Opublikowano

To tak, tryby są takie same jak w przypadku Switcha 1. Odpalsz w hh, gra odpala się w hh. Odpalasz w docku, gra wskakuje na preset dockowy.

Opublikowano

Przenośnie na S2 bayo3 definitywnie wg mnie dziala lepiej niż przenośnie na S1

Opublikowano
Eurogamer.net
No image preview

Switch 2 back-compat fixes Batman: Arkham Knight - Switch...

Yes, Switch 2 does run Switch 1 games with improved performance.
Opublikowano

SMO w Docku znacznie ostrzejsze na dużym TV jak przy S1.

Nie wiem czy coś nie pomieszałem ale do zeldy totk nie miały być 60 klatki za free?

Opublikowano
1 minutę temu, balon napisał(a):

Nie wiem czy coś nie pomieszałem ale do zeldy totk nie miały być 60 klatki za free?

Nie gigabeta kekw

Opublikowano
2 minuty temu, maciucha napisał(a):

Nie gigabeta kekw

A nie było że dla posiadaczy NOS będzie 60ks, a za 40 zł update z HDR itp ?philosoraptor

Opublikowano

Nie. Dla posiadaczy NSO+Expansion Pack masz upgrade dla BOTW i TOTK. Albo możesz je kupić osobno, 4 dyszki za sztukę.

Opublikowano
21 minut temu, Rozi napisał(a):

Nie. Dla posiadaczy NSO+Expansion Pack masz upgrade dla BOTW i TOTK. Albo możesz je kupić osobno, 4 dyszki za sztukę.

Dokładnie, trzeba pobrać z zakładki NSO

Opublikowano
56 minut temu, Rozi napisał(a):

No to coś tam mi dobrze świtało.

Opublikowano

Jest aktualna lista:

Nintendo of Europe SE
No image preview

Nintendo Switch 2 plays compatible Nintendo Switch games

Find out about compatible Nintendo Switch games on Nintendo Switch 2.

Opublikowano

Sprawdziłem parę gierek i każda lepiej działa na s2, największa różnica na pewno w działaniu deadly premonition czy ctr - loadingi na s1 to 42 sekundy, gdzie na s2 to ~25 sek.

Opublikowano

Tutaj ktoś się jarał nowym Street Figterem? w głównym trybie world tour 30 fpsow… bleh

Opublikowano
12 godzin temu, XM. napisał(a):

Sprawdziłem parę gierek i każda lepiej działa na s2, największa różnica na pewno w działaniu deadly premonition czy ctr - loadingi na s1 to 42 sekundy, gdzie na s2 to ~25 sek.

Sprawdzales DP2? bo ciekawi mnie jak kwestia klatek bo na S1 była masakra

Opublikowano

Mudrunner - śmiga płynnie w 60 na s2.

9 minut temu, szurubur napisał(a):

Sprawdzales DP2? bo ciekawi mnie jak kwestia klatek bo na S1 była masakra

Nie, sprawdzam po kolei

Tormented souls - nie wiem czy 60, ale na pewno płynnie ponad 30, które dławilo na s1. Wygląda też lepiej.

Loneky mountains - też mega płynnie, a nie czkwaka z s1

Opublikowano

Civka 6 ma 60 klatek w hh/docku i krótkie loadingi. Nie wiem jak w późniejszym etapie gry.

Opublikowano
17 godzin temu, easye napisał(a):

Tutaj ktoś się jarał nowym Street Figterem? w głównym trybie world tour 30 fpsow… bleh

Czyli tak jak na Series S.

Opublikowano

Divinity 2 trzyma 30fps w mieście. Na s1 latało.

Opublikowano
W dniu 5.06.2025 o 22:12, balon napisał(a):

SMO w Docku znacznie ostrzejsze na dużym TV jak przy S1.

25 minut temu, funditto napisał(a):

smo mega boost na s2.