Skocz do zawartości

Wsteczna kompatybilność ze Switch 1

Featured Replies

Opublikowano

Czy mi się wydaje czy te gry teraz są jakoś magicznie podkręcane do wyższej rozdzielczości? Włączyłem na tv króliki z 2016 roku i już po UI widać że coś się dzieje: (trzeba otworzyć w oddzielnym okienku)IMG_9756.jpeg

• Odpowiedzi 47
  • Wyświetleń 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Chyba wróci to mityczne słowo, którego tak często wszyscy używali przy okazji premiery PS5 Pro

Opublikowano

No more Heroes 3 - 30fps

Monster hunter generations ultimate - 30fps

Astral chain - 30fps

Poksy Arceus - 30fps

Opublikowano
6 godzin temu, Bzduras napisał(a):

Ciężko żeby nie było widać skoro ta gra nie jest w żaden sposób spatchowana pod S2. Zasada jest taka, że jeśli w jakiejś gierce na Switchu była użyta dynamiczna rozdzielczość to na S2 bez żadnych patchy będzie się po prostu częściej i dłużej (jeśli nie cały czas) trzymać górnej wartości, ale sprzęt sam z siebie tej górnej wartości nie podbije i nie zrobi z 540p np. 720p albo 1080p. To samo z FPSami.

No właśnie te górne wartości na S1 chyba byly podzielone na tryb docked i handheld w wielu grach, dlatego nie skaluje sie to tak fajnie i tak wysoko np. z 540p do 720p (a mogloby wyżej).

Opublikowano

To tak, tryby są takie same jak w przypadku Switcha 1. Odpalsz w hh, gra odpala się w hh. Odpalasz w docku, gra wskakuje na preset dockowy.

Opublikowano

Przenośnie na S2 bayo3 definitywnie wg mnie dziala lepiej niż przenośnie na S1

Opublikowano
Eurogamer.net
No image preview

Switch 2 back-compat fixes Batman: Arkham Knight - Switch...

Yes, Switch 2 does run Switch 1 games with improved performance.
Opublikowano

SMO w Docku znacznie ostrzejsze na dużym TV jak przy S1.

Nie wiem czy coś nie pomieszałem ale do zeldy totk nie miały być 60 klatki za free?

Opublikowano
1 minutę temu, balon napisał(a):

Nie wiem czy coś nie pomieszałem ale do zeldy totk nie miały być 60 klatki za free?

Nie gigabeta kekw

Opublikowano
2 minuty temu, maciucha napisał(a):

Nie gigabeta kekw

A nie było że dla posiadaczy NOS będzie 60ks, a za 40 zł update z HDR itp ?philosoraptor

Opublikowano

Nie. Dla posiadaczy NSO+Expansion Pack masz upgrade dla BOTW i TOTK. Albo możesz je kupić osobno, 4 dyszki za sztukę.

Opublikowano
21 minut temu, Rozi napisał(a):

Nie. Dla posiadaczy NSO+Expansion Pack masz upgrade dla BOTW i TOTK. Albo możesz je kupić osobno, 4 dyszki za sztukę.

Dokładnie, trzeba pobrać z zakładki NSO

Opublikowano
56 minut temu, Rozi napisał(a):

No to coś tam mi dobrze świtało.

Opublikowano

Jest aktualna lista:

Nintendo of Europe SE
No image preview

Nintendo Switch 2 plays compatible Nintendo Switch games

Find out about compatible Nintendo Switch games on Nintendo Switch 2.

Opublikowano

Sprawdziłem parę gierek i każda lepiej działa na s2, największa różnica na pewno w działaniu deadly premonition czy ctr - loadingi na s1 to 42 sekundy, gdzie na s2 to ~25 sek.

Opublikowano

Tutaj ktoś się jarał nowym Street Figterem? w głównym trybie world tour 30 fpsow… bleh

Opublikowano
12 godzin temu, XM. napisał(a):

Sprawdziłem parę gierek i każda lepiej działa na s2, największa różnica na pewno w działaniu deadly premonition czy ctr - loadingi na s1 to 42 sekundy, gdzie na s2 to ~25 sek.

Sprawdzales DP2? bo ciekawi mnie jak kwestia klatek bo na S1 była masakra

Opublikowano

Mudrunner - śmiga płynnie w 60 na s2.

9 minut temu, szurubur napisał(a):

Sprawdzales DP2? bo ciekawi mnie jak kwestia klatek bo na S1 była masakra

Nie, sprawdzam po kolei

Tormented souls - nie wiem czy 60, ale na pewno płynnie ponad 30, które dławilo na s1. Wygląda też lepiej.

Loneky mountains - też mega płynnie, a nie czkwaka z s1

Opublikowano

Civka 6 ma 60 klatek w hh/docku i krótkie loadingi. Nie wiem jak w późniejszym etapie gry.

Opublikowano
17 godzin temu, easye napisał(a):

Tutaj ktoś się jarał nowym Street Figterem? w głównym trybie world tour 30 fpsow… bleh

Czyli tak jak na Series S.

Opublikowano

Divinity 2 trzyma 30fps w mieście. Na s1 latało.