Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Romeo is a Dead Man

Featured Replies

Opublikowano

Ocena nie jest zła. Można powiedzieć, że normalna w przypadku ich gier. W sumie, to przez gonienie producentów za AAA mamy mało takich gier, a w czasach PS2 i PS3 było tego zatrzęsienie. Do tej pory wkurwia mnie brak kontynuacji strzelanki Black. Jestem ciekaw ile fajnych gier nie zrealizowano przez obawy o ryzyko stratfacepalm

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szykuje się goty. Cudna muza, zapadający w pamięć bossowie i zakręcony klimat. Takich gier nam brakuje. 49 dolarów, premiera w lutym.

• Ojojoj, już ja Ci dam zachętę: To na moim kompie nie trzyma nawet 40fps na medium z DLSS NA JEBANYM PERFORMANCE (czyli renderując grę w zawrotnym 720p) Wjadę sobie jutro w wersję konsolową jak tyl

Opublikowano

@Bzduras na steamie już można grać nie? Weź tam szrajbnij później/jutro co nieco jeszcze na zachętę/zniechęcenie D

Opublikowano

Ojojoj, już ja Ci dam zachętę:

obraz.png

To na moim kompie nie trzyma nawet 40fps na medium z DLSS NA JEBANYM PERFORMANCE (czyli renderując grę w zawrotnym 720p) kekw Wjadę sobie jutro w wersję konsolową jak tylko zobaczę, jak się rusza na klocu. Sorry panie Suda, tak się bawić nie będziemy.

Dla formalności sprawdziłem też na Decku - 15-20fps na low z upscalingiem. Konwersja na blachę totalnie do wyjebania, chociaż nie wiem, czy śmietnik to nie za wysokie progi

Opublikowano
Godzinę temu, oFi napisał(a):

Trzeba ograć i ocenić samemu. To nie jest tak, że każda gra siada od sudy, ale recenzje na skompresowanym youtubku są guano warte.

Jak ogrywałem NMH III na PS5 to za same technikalia gierka powinna być zjechana od góry do dołu. Oprawa nie dość że brzydka, mało stylowa (tym bardziej w porównaniu do wcześniejszych gier tego samego studia), pełna błędów to ze słabą wydajnością która przeszkadza w grze. Dosłownie dopracowanie na poziomie crapów po 10$ a oficjalna cena ustalona na 50$ i to była ta 'lepsza' wersją bo przecież była jeszcze na Switcha.

Opublikowano
W dniu 4.02.2026 o 15:38, Patapon napisał(a):

Screenshots_2026-02-04-15-36-47.png

Screenshots_2026-02-04-15-37-28.png

dostał wpierdol za używanie ai podczas tworzenia poprzedniej gry, wiec tym razem postanowił się nie wychylać, sprytne

swoja drogą skad ten fraud bierze hajs na nowe produkcje? każda jedna gra jest gownem, w recenzjach ma jechane, gracze tez olewają te gnioty i sprzedaż jest na marniutkim poziomie, wtf. ile można jechać na tym samym farmazonie robienia SzALONyCh gier, w które ostatecznie nikt nie gra i które okazują się niedogotowanym odpadem

Opublikowano
4 minuty temu, shoegaze napisał(a):

dostał wpierdol za używanie ai podczas tworzenia poprzedniej gry, wiec tym razem postanowił się nie wychylać, sprytne

swoja drogą skad ten fraud bierze hajs na nowe produkcje? każda jedna gra jest gownem, w recenzjach ma jechane, gracze tez olewają te gnioty i sprzedaż jest na marniutkim poziomie, wtf. ile można jechać na tym samym farmazonie robienia SzALONyCh gier, w które ostatecznie nikt nie gra i które okazują się niedogotowanym odpadem

W korporacjach IT przepalają kasę na większe projekty, które nawet nie wychodzą na produkcje więc myślę, że i dla sudy znalazł się budżet na jego majaki niki

Zagram i sprawdzę na sonce, może mu się uda tym razem.

Opublikowano

Ej, czekaj. Teraz wyłączyłem jedną opcję, wyłączyłem upscaling i setka klatek jak w mordę strzelił xD Coś jest mocno nie tak z opisem tych opcji graficznych.

Opublikowano
18 minut temu, shoegaze napisał(a):

Nie przesadzałbym z żadną sprzedażą. Wspomniany Killer Is Dead, chociaż składał hołd konsoli N64 dostając tyleż na Metacriticu, a Dragami poinformowało, że sprzedał milion sztuk. To wystarczający wynik jak na taką produkcję. Jasne, sporo z tego miliona poszło po latach przy wielce obniżonej ceny, ale nie jest to jakaś tragedia.

Romeo to ich pierwsza gra po przejęciu przez NetEase. Lata przerwy (nie licząc pięciu odświeżonych edycji, jakie robili przez te 5 lat od ostatniej nowej gry). Dokładne motywy i oczekiwania Chińczyków można spekulować. Być może plan jest taki, że kreatywność i charakter Grasshoppera połączą się z doświadczeniem, supportem i biznesem NetEase i będzie sukces. Co ciekawe, gra jednak jest wydawana przez samo Grasshopper. Teraz zobaczymy, jaka będzie popularność tej nieco większej gry i reakcja właścicieli.

Opublikowano

Gra złapała lekki wiatr w żagle przy zapowiedzi, ale mocno ucichło co do niej przy premierze.

Opublikowano
  • artbook i OST w drodze, w jakiej formie? Nie sprecyzowano

• działają nad tym, żeby wypuścić pudełko, na ten moment bez konkretów ale jest to coś, co chcą zrobić i szukają odpowiedniej opcji

• port na Switcha 2 jest brany pod uwagę i próbują go stworzyć

• "prawie na pewno" wyjdzie w tym roku jeszcze jedna gra od Sudy

Opublikowano

ok no to czekanko na wypolerowanego fizyka, najlepiej deluxe z tym OST i artbookiem ogor

Opublikowano

Pewnie jakieś LRG albo inny wynalazek małym nakładem rzuci jak to w przypadku niszowych rzeczy bywa, no ale jest nadzieja, że jakieś pudło dla chętnych będzie do wyrwania.

Sprawdziłem sobie filmiki na tubie, konsolowe wersje ruszają się dobrze. Wleciało na klocu, jest też Play Anywhere więc jeśli kiedyś połatają pecetowego potworka to przy okazji będzie sobie leżeć w bibliotece. Dziwne, bo oglądając recenzje każdy chwali wydajność i to jak dobrze działa pecetowy port, natomiast gracze masowo klną na redditach i innych takich. No nic, ważne, że konsolety się uchowały od złego Cell

Opublikowano

Ja sobie w nocy przeszedłem 1 rozdział no i na PS5Pro rusza się ekstra i wygląda widowiskowo. Totalny odlot Sudowy póki co D

Opublikowano
Teraz, Szermac napisał(a):

Ja sobie w nocy przeszedłem 1 rozdział no i na PS5Pro rusza się ekstra i wygląda widowiskowo. Totalny odlot Sudowy póki co D

60 fps?

Właśnie kupuję, zobaczymy.

Pisał też, że na bazowym gra chodzi fatalnie, a na Pro w perf akceptowalnie, ale nawet tam VRR się przyda, więc oczywiście Unreal 5 użyty źle.

Zaraz siadam na jeden chapter )

Up: pierwsze wrażenia również bardzo pozytywne, bardzo mi się podoba art direction, grafika w sumie też jest bardzo ok, gameplay - jest jakiś, zakładam, że pewnie się nie rozkręci jakoś mocno, ale nie o to w tej grze chodzi :).