Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Wjechau Deluxe, nie mogę się doczekać, 4 miechy banderas

• Odpowiedzi 320
  • Wyświetleń 15,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Capcom pewnie jakoś sobie poradzi bez pieniążków od 3 Polaków którzy muszą mieć po polsku napisane czemu zmutowany pies uciekł z klatki bo inaczej nie kupią gry 10/10

• Już wiadomo kto jest tajemnicza postacią z trailera Spoiler

• Niby można zmieniać widok z fpp na top

Opublikowano
4 godziny temu, Josh napisał(a):

W końcu jakiś konkretny gameplay pokazali bella

no i chyba skuszę się na ścieżkę dźwiękową z og Residentów, w RE2R gram tylko w ten sposób.

To nawet nie wybór tylko konieczność. Niewiele tam tej muzyki było. Na plus jedynie z Tyrantem w finale.

Opublikowano

Ucieczka z laboratorium w scenariuszu Claire i muza podczas uciekania przed Mr.X też były dobre. Ale reszta gry tak jak piszesz: albo cisza albo lipa. Już dawno powinni zmienić kompozytora, bo strasznie te gry cierpią przez mizerne udźwiękowienie.

Opublikowano

Czy ta edycja z 3 grami będzie u nas normalnie dostępna czy to ex gdzieś? Bo w sumie wszystkie trzy bym przytulił, nie grałem w żadną, jakoś tak wyszło.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Szwed napisał(a):

Czy ta edycja z 3 grami będzie u nas normalnie dostępna czy to ex gdzieś? Bo w sumie wszystkie trzy bym przytulił, nie grałem w żadną, jakoś tak wyszło.

Na japonskim i amerykanskim amazon już jest preorder, może na europe też wrzucą. Tylko pamietaj, że tam gier nie ma na kartach.

https://www.amazon.com/gp/product/B0FY8K73R9?&linkCode=sl1&tag=kolekcjoner0a-20&linkId=a5fac6f228d0865409013b2ffdb6579c&language=en_US&ref_=as_li_ss_tl

Opublikowano
15 godzin temu, MichAelis napisał(a):

Preorderek ze steelbookiem to przytule. Jest gdzies poza gameinfinity?

uniblo

Nie podoba mi się okładka z edycji deluxe, może gdzieś rzuca combo normal + steel jak w przypadku czwórki remaku.

Edytowane przez Jeez_PS

Opublikowano
  • Autor
36 minut temu, Jeez_PS napisał(a):

uniblo

Jeszcze taki gratisproblem

Capture.PNG

Opublikowano

Tak, będziesz miał do wyboru FPP i TPP.

Opublikowano

To się będzie dało w locie zmieniać?

Opublikowano

Coś wiadomo czy ten „wyciek” z portugalskiego ps stora to jednak fejczur czy coś w tym może jednak być?

Jeżeli Leoś wraca i faktycznie DLC to m.in. zmiana kostiumu, to ciekawe na ile będzie to epizod, a na ile osobna kampania. Może ogarną coś ala RE2 tj. jeden scenariusz z drobnymi zmianami, ogrywany dwiema postaciami, albo faktycznie przełączanie się między wątkami podczas jednej kampanii.

Opublikowano
5 minut temu, Square napisał(a):

To się będzie dało w locie zmieniać?

5 minut temu, Pupcio napisał(a):

Nie

Twórcy używają sformułowania "game will allow you to freely switch between FPP and TPP", ale chyba nie wiadomo czy to będzie zmiana w locie czy po wejściu do menu z opcjami. Może było coś widać w tym temacie na dłuższych gameplayach, ale tych z kolei nie oglądam żeby sobie nie spoilować gry.

Opublikowano
3 minuty temu, Uzytnik30 napisał(a):

Coś wiadomo czy ten „wyciek” z portugalskiego ps stora to jednak fejczur czy coś w tym może jednak być?

Jeżeli Leoś wraca i faktycznie DLC to m.in. zmiana kostiumu, to ciekawe na ile będzie to epizod, a na ile osobna kampania. Może ogarną coś ala RE2 tj. jeden scenariusz z drobnymi zmianami, ogrywany dwiema postaciami, albo faktycznie przełączanie się między wątkami podczas jednej kampanii.

A tu troll i Leon wyłącznie jako bonusowa postać w Mercenaries kaz

Nie no, będzie w story. Musi być, bo już się założyłem z kimś o nerkę.

Opublikowano
5 minut temu, Bzduras napisał(a):

Twórcy używają sformułowania "game will allow you to freely switch between FPP and TPP", ale chyba nie wiadomo czy to będzie zmiana w locie czy po wejściu do menu z opcjami. Może było coś widać w tym temacie na dłuższych gameplayach, ale tych z kolei nie oglądam żeby sobie nie spoilować gry.

No narazie jesteśmy na etapie że musimy jak zwierze robić to z menu a to freely to może w takim sensie że możemy to zrobić w dowolnym momencie gry. No troche beka, przecież to nawet bethesda umie zrobić od lat a ci goście nie potrafią zrobić wchodzenia po drabinie w grze wideo. Nie wiem też czy kiedyś nie wspominali o jakimś trybie gdzie kamera będzie nam sie zmieniała w zależności od akcji (pewnie fpp Grace i tpp Leon) ale mogłem to sobie sam wymyślić i nigdy nikt o czymś takim nie mówił wujaszek

Opublikowano

Raczej nie, przecież są ujęcia z Grace w TPP.

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał(a):

No narazie jesteśmy na etapie że musimy jak zwierze robić to z menu a to freely to może w takim sensie że możemy to zrobić w dowolnym momencie gry.

Ale chyba w przypadku Requiem nie powiedzieli ostatecznie, że kamerę wybiera się z menu a nie np. naciśnięciem guziczka? Popraw mnie jeśli się mylę, ale chyba też nie wiadomo na ten moment, czy będzie można zmienić kamerkę w trakcie gry czy tylko w menu głównym przed samą rozgrywką.

Opublikowano

Nie, ostatecznie jeszcze nie wiadomo jak będzie, no ale jak przy demku jest tylko taka opcja to nie robie sobie większych nadziei. Jestem ciekawy czy to świadomy głupi wybór czy nie potrafią tego ogarnąć xD