Opublikowano 7 godzin temu7 godz. No słabo trochę, co fragment Leona rozkręcasz się przy rozwałce, a tu koniec xD Może w Mieście Szopów będzie na odwrót
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 17 stopni dzisiaj, słoneczko świeci, może by poszedł człowiek na spacer, się przejść?
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Jestem po pierwszej godzince i doszedłem do pierwszej maszyny do pisania. Niby Zombiaki obrzydliwe ale dopiero jak igła od pobierania krwi była wyjmowana to musiałem zamknąć oczy Kino domowe daje radę z udźwiękowieniem tylko coś wibracje do odczuwania kropli deszczu w DualSense takie bardziej subtelne niż w Astro Bocie.Niestety chyba jedynym minusem będzie długość gry. Po godzinie konsola pokazuje 10% ukończenia. Trzeba będzie sobie dawkować więc wracam po kolacji aż się ściemni.A jeśli ktoś spyta jak cała reszta to odpowiem:
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Już trochę biegam po Racoon City.Kurcze Capcom to są jednak pojeby, nie żebym wątpił. Ale Chrystusie Nazareński
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Do tego momentu gra jest bardzo dobra, od tego momentu zaczyna się metafizyka i spotkanie z najwyższym Jestem pełen podziwu co te chinole wykombinowały żeby uczcić 30 lat marki
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ta cześć RE to dobry przykład tego, że wystarczy wziąć najlepsze elementy z poprzednich części, odpowiednio je zbalansować i dać fanom serii sprawdzoną formułę, a nie próbować wymyślać koło na nowo i robić z survival horroru jakiegoś soulslike jak w przypadku Silent Hill f. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Czokosz
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ja bym to troszkę inaczej ujął: wystarczy słuchać graczy, ich oczekiwań, zachwytów nad elementami które najmocniej siadły im w poprzednich odsłonach itp. I fakt, takie właśnie wrażenie odnoszę ogrywając tego Residenta - że w tym przypadku naprawdę słuchali. Niesamowity powrót do esencji i zdrowo zagęszczonego klimatu. Brak tego wszystkiego położył w moich oczach Village. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Amer
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Mi się tak podoba, że gram już dopóki nie skończę chyba. Nie mogę się oderwać. Co za gra.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Godzinę temu, Czokosz napisał(a):Ta cześć RE to dobry przykład tego, że wystarczy wziąć najlepsze elementy z poprzednich części, odpowiednio je zbalansować i dać fanom serii sprawdzoną formułę, a nie próbować wymyślać koło na nowo i robić z survival horroru jakiegoś soulslike jak w przypadku Silent Hill f.Dokladnie tak jest. Mnie tutaj nic nie irytuje, bo nawet backtracki ma swoje dobre momenty i niespodzianki. Co chwile cos nowego. Profesional bedzie przegiety w tej czesci
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Też jestem już w Racoon, ale myślami też w początkowej lokacji Grace, chcę to jeszcze raz powtórzyć na wyższym poziomie trudności, ogólnie zajebiście się w to gra, tak się wciągnąłem, że zapomniałem o zjedzeniu czegokolwiek a gram od rana
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Nawet jest różnica w dźwięku spadającej łuski ze snajperki, w zależności na jaką powierzchnie spada
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Sony i Naughty Dog juz nie wyznaczaja standardow. Teraz to robi Capcom i multiplatformy
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Właśnie dotarłem do RC. Jak wyskoczyło na ekranie Leon Racoon City to aż mnie ciary przeszły.Fenomenalna część. Na dzisiaj kończę Residentową ucztę. Trzeba coś sobie zostawić na jutro.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ledwo co liznąłem, więc chooya jeszcze widziałem, a już utknąłem w zajebiście dziwnym momencie - Grace ma podstawić wózek pod półkę, żeby sięgnąć skrzynkę - k#rwa, to ma być co do milimetra w którymś konkretnym kierunku? Do ściany nie mogę, bo niewidzialne pole siłowe zabrania, więc co do chooya?Już mnie k#rwica strzela, że od 15 minut bawię się w kotka i myszkę, w międzyczasie kombinując z tym yebanym wózkiem...
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1 minutę temu, Wredny napisał(a):Ledwo co liznąłem, więc chooya jeszcze widziałem, a już utknąłem w zajebiście dziwnym momencie - Grace ma podstawić wózek pod półkę, żeby sięgnąć skrzynkę - k#rwa, to ma być co do milimetra w którymś konkretnym kierunku? Do ściany nie mogę, bo niewidzialne pole siłowe zabrania, więc co do chooya?Już mnie k#rwica strzela, że od 15 minut bawię się w kotka i myszkę, w międzyczasie kombinując z tym yebanym wózkiem...Nie ma być raczej co do milimetra. Ja to chaotycznie przesunalem, bo ścierwo mnie goniło i za pierwszym razem sie udalo.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minuty temu, Wredny napisał(a):Ledwo co liznąłem, więc chooya jeszcze widziałem, a już utknąłem w zajebiście dziwnym momencie - Grace ma podstawić wózek pod półkę, żeby sięgnąć skrzynkę - k#rwa, to ma być co do milimetra w którymś konkretnym kierunku? Do ściany nie mogę, bo niewidzialne pole siłowe zabrania, więc co do chooya?Już mnie k#rwica strzela, że od 15 minut bawię się w kotka i myszkę, w międzyczasie kombinując z tym yebanym wózkiem...No podstawiasz pod tę szafkę, potem się musisz na ten wózek wspiąć i sięgnąć skrzynki. Mi to akurat zajęło z 15 sekund
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Czyli jakiś bug, bo co ja mam zrobić to się domyśliłem w ułamku sekundy, ale od 20 minut nie potrafię tego wykonać, gdyż gra nie pozwala dosunąć mi wózka do ściany, a wcześniej nie da się na niego wspiąćOK, nie ma prompta wspinaczki z pozycji przykucniętej - nie pomyślałem o tym.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 3 godzinki pograne. Jak usłyszę podobne pierdolenie co przy RE7/RE8, że "to nie jest Resident Evil", bo cośtam cośtam się nie podoba albo że coś nowego dodali co zabiło ducha serii, to przysięgam, że znajdę i strzelę w pysk takiego ogłuszacza, że nawet sam Chris będzie ze mnie dumny.Od czasu Zero nie dostaliśmy tak Residentowego Residenta (nie licząc remaków). Czyli od jakichś 20 lat. Granie jako Grace to czysty survival, zwłaszcza kiedy kończy się amko i trzeba się uczyć lawirowania między zgniłkami, a jak później pojawia się crafting, to jeszcze wchodzi niezła kalkulacja co by tu wytworzyć, bo zarówno amunicja, jak i szpule do zapisywania gry są rzadkością. Same zombie wypadają genialnie, pięknie je podkręcono od czasu RE2R/RE3R, nie tylko są bardziej groźne (agresywniejsze niż kiedykolwiek i potrafią korzystać z różnych broni), ale też dodanie im ludzkiego pierwiastka sprawia, że przerażają jak nigdy wcześniej (np ta dupeczka co sobie nuci pod nosem i krzykiem zwabia inne zombiaki ). Myślałem, że jak wjadę w nie Leonem to w 10 sekund rozsmaruję wszystkie na ścianie, ale faktyczny gameplay nie wygląda tak jak na trailerach: te gnidy są naprawdę NIEBEZPIECZNE. Są też stalkerzy w stylu Mr.X więc nie brakuje mi tu niczego.Wizualnie petarda i to nawet na bazowym PS5, wykonanie postaci, przeciwników, pierdyliard małych detali, hiper-realistyczne animacje, oświetlenie, włosy Grace, po prostu wow. Szkoda, że muzyka nie jest równie dobra, coś im się wydaje, że każde kolejne przejście będzie z wykorzystaniem klasycznego soundtracku.Piękna gra, oby poziom się utrzymał i liczę że na końcu nie wyjadą z Nest 3 albo jakimś statkiem, tylko lokacje do końca będą tak masować prostatę. Dopijam Monsterka i lecę dalej, na takiego Residenta czekałem całe dekadyBtw, wydaje mi się czysemi-spoiler z samego początku gryten ziomek w płaszczu i kapelutku na którego wpadła Grace w intrze to bardzo subtelne odniesienie do "Pana X" ? Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Josh
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Najlepsze teksty ma Chunk, aż szkoda że nie ma polskiej wersji językowej, bo chętnie bym posłuchał.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja dotarłem do wiadomego miejsca w Racoon Wystarczy na dzisiaj. Ostatnie fragmenty mocno intensywne. Masa rzeczy do roboty i odwiedzenia, nie sądziłem, że pokuszą się o taki typ zabawy Leonem.Chociaż cały czas tęsknie za pierwszą połową i RE2 Experiencem Grace.Ta gra jest tak kompletna i dowożąca i ten fan service, jakby to był sen jakiś bez kitu.Zajebiste 8 minut temu, Josh napisał(a):amunicja, jak i szpule do zapisywania gry są rzadkością.Ciekawe doświadczenie. Będziesz niebawem w tym tonąć. Na standardzie nie ma żadnego wyzwania.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. A i ktoś tam się wcześniej bał, że krótkie jest bo po godzinie mu pokazuje 10%Myślę, że nie ma czego. Cały dzień grałem i trochę w nocy xD Obwąchuje każdy kąt, wracam się gdzie tylko można jak odblokuje coś Metroidvaniowo, a sporo potem tego jest. Ciekawe jak In Game Time pokaże na koniec.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Trzymajcie mnie, bo mam tyle do przekazania, a nie mogę bo spoilery fest Nie wytrzymam, jakie to jest dobro. Mesjasz, prawdziwy mesjasz.