Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 minuty temu, Symeon_88 napisał(a):Nigdy mi nie robiły residenty. Zawsze po kilku godzinach mnie nudziły. W 7 się uśmiałem, a village po kilku godzinach wyebał mi skale w krindżometrze. Jest sens to kupować? Czytam że same zachwyty, ale jako nie fan residenta mam tu czego szukać?No oczywiście, że nie masz tutaj czego szukać. Nie każda gra jest dla każdego.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Czyli gra nie jest jakaś zajebista i przełomowa jako gra, tylko jako kolejny resident? Nie zmieni mojego podejścia do tej serii?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Dla 4090/4080 majsterrejsówDziwne pecetowe treściNa aktualnym sterowniku 591.86 4090 (i chyba też 4080) jest zbugowane w RE 9 i bierze połowę energii mniej niż powinna. Wczoraj odpaliłem i w początkowej scenie na ulicy jak się zaczyna Grace miałem jakieś 55-60 fps (4K DLSS perf, max ustawienia z PT, FGx2), mówię, masakra, coś tu nie gra. I rzeczywiście, karta brała jakieś 250W przy max obciążeniu zamiast 400+. Trzeba ściągnąć 576.88 i wszystko gra, karta normalnie bierze 400+W i fpsy skoczyły ponad dwa razy. Teraz w tej samej scenie na DLSS perf mam 115-120. Można pykać na luzie na DLSS quality, bo w tej początkowej scenie jest jakieś 80 FPS, a potem jak się już wejdzie w tą alejkę i do hotelu to 120. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez tjery
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Nie ma tu nic przełomowego dla rynku gier. Ale są rewolucje w skali serii.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 10 minut temu, Symeon_88 napisał(a):Czyli gra nie jest jakaś zajebista i przełomowa jako gra, tylko jako kolejny resident? Nie zmieni mojego podejścia do tej serii?Jak komuś się nie podobały poprzednie GTA, to 6 też mu się nie spodoba, nie ważne jak zajebista i przełomowa by nie była. Tak że możesz śmiało odpuścić Requiem, to raczej nie jest gra dla Ciebie.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ok dzięki za wyjaśnienie. Z serią KCD miałem podobnie, ale w dwójke zagrałem pod wpływem hajpu w necie i wsiąkłem w obie części. To samo ostatnio mam z Zeldą. Myślałem , ze w tym wypadku mogło być podobnie ;)
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Wczoraj już była z tego beka, ale serio, jak można zaprojektować model głównej postaci i jej cieniowanie tak, żeby tak jak powinna wyglądała tylko na jakimś promilu sprzętów, na którym ludzie w to będą grać. Czasem się zastanawiam czy devi w ogóle odpalają kiedykolwiek te gierki, które stworzą. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez tjery
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Czyli na bazowych konsolach bez tv z bajerami ryjce wyglądają masakrycznie?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Teraz, PiotrekP napisał(a):Czyli na bazowych konsolach bez tv z bajerami ryjce wyglądają masakrycznie?Bez path tracingu, z którym można grać na jakichś 4 najmocniejszych kartach na rynku. Z samym RT wygląda jeszcze jako tako (a PRO ma RT), ale bez RT to jest beka totalna. Jak można w ogóle takie coś odjebać. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez tjery
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 3 minuty temu, Symeon_88 napisał(a):Ok dzięki za wyjaśnienie. Z serią KCD miałem podobnie, ale w dwójke zagrałem pod wpływem hajpu w necie i wsiąkłem w obie części. To samo ostatnio mam z Zeldą. Myślałem , ze w tym wypadku mogło być podobnie ;)To spróbuj sobie jeszcze REmake 2 - kupisz za grosze, jak Ci nie podejdzie to Requiem odpuść i nie wracaj do tematu, bo pewnie nie jesteś targetem dla tej serii i tyle.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 52 minuty temu, Bzduras napisał(a):Jeśli PC masz mocny to PC, gra tam podobno błyszczy niesamowicie i jest świetnie zoptymalizowana.Średni, ale wybór już padł na PC (3440 x 1440 robi swoje) ;)
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 16 minut temu, tjery napisał(a):Bez path tracingu, z którym można grać na jakichś 4 najmocniejszych kartach na rynku. Z samym RT wygląda jeszcze jako tako, ale bez RT to jest beka totalna. Jak można w ogóle takie coś odjebać.Podsumowanie z Gemini kart, które są w stanie PT w miarę sensownie uciągnąć, na paru słabszych też sie niby da, ale to już się trochę zaczyna walka z kompromisami. A PT jest tak mocno obciążające(w praktycznie każdej grze w której jest), że inne opcje jak się chce mocy trochę odblokować to się wydają dawać homeopatyczne róznice w wydajności.A to nie jest tak że w innych scenach ona nie wygląda tak źle? Inne postaci jak się pojawiają na gameplayach to wyglądają spoko przecież. No i bez porównania to ta w środku wygląda IMHO ok. Poczekam aż gierka spadnie troche z ceny, bo nie jestem na tyle fanem żeby wywalać tyle hajsu na cyfrę i się ogra z PT :). Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Kangus
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 9 minut temu, Kangus napisał(a):Podsumowanie z Gemini kart, które są w stanie PT w miarę sensownie uciągnąć na paru słabszych też sie niby da, ale to już się trochę zaczyna walka z kompromisami.A to nie jest tak że w innych scenach ona nie wygląda tak źle? Inne postaci jak się pojawiają na gameplayach to wyglądają spoko przecież. No i bez porównania to ta w środku wygląda IMHO ok. Poczekam aż gierka spadnie troche z ceny, bo nie jestem na tyle fanem żeby wywalać tyle hajsu na cyfrę i się ogra z PT :).Nie ma sensu, gra jest niegrywalna.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. A ja myslalem ze kazdy lubi strzelac do zombie bo to raz ze latwy cel to dwa ladnie sie to wszystko rozbryzguje na scianach i butach Leona. Szkoda
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Jak ktoś zapyta po co komu Delukse Edition to pokażcie mu ten obrazek:
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 51 minut temu, tjery napisał(a):Dla 4090/4080 majsterrejsówDziwne pecetowe treściNa aktualnym sterowniku 591.86 4090 (i chyba też 4080) jest zbugowane w RE 9 i bierze połowę energii mniej niż powinna. Wczoraj odpaliłem i w początkowej scenie na ulicy jak się zaczyna Grace miałem jakieś 55-60 fps (4K DLSS perf, max ustawienia z PT, FGx2), mówię, masakra, coś tu nie gra. I rzeczywiście, karta brała jakieś 250W przy max obciążeniu zamiast 400+. Trzeba ściągnąć 576.88 i wszystko gra, karta normalnie bierze 400+W i fpsy skoczyły ponad dwa razy. Teraz w tej samej scenie na DLSS perf mam 115-120. Można pykać na luzie na DLSS quality, bo w tej początkowej scenie jest jakieś 80 FPS, a potem jak się już wejdzie w tą alejkę i do hotelu to 120.Ale najnowszy sterownik nvidii to 595.59. Gram na 4090 i nie mam żadnych problemów z wydajnością.Dla PCtowców: na nexusie jest już mod usuwający to paskudne ziarno z ekranu
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 5 minut temu, Rooofie napisał(a):Ale najnowszy sterownik nvidii to 595.59. Gram na 4090 i nie mam żadnych problemów z wydajnością.Dla PCtowców: na nexusie jest już mod usuwający to paskudne ziarno z ekranuZobacz priva
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Mistrzostwo świata to co się dzieje w warsztacie samochodowym w ośrodku. Puszczają trochę oczko do klasycznego Residenta 4.Wyjeżdza buldożer i myślę sobie no dobra, to pewnie przepcha jakieś auto i trzeba będzie uciec w bok. Jakie było moje ździwienie jak okazało się, że jednak żadnego przejścia nie otworzył Zdążyłem raz strzelić kierowcy w łeb ale mnie przeciął w pół. No i najlepszy motyw gdy zaczynamy od nowa i wychodząc z kantorka gdzie robiłem zapis moim oczom ukazuje się to
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 minuty temu, Kolos28 napisał(a):czyli mówicie, że residencik lepszy od wiosny za oknem?W dzień polecam wiosnę, w nocy Residenta. Tak trzeba żyć.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Mega mi sie animacje postaci podobaja w tej grze. Od przeciwnikow, az po takie smaczki z leonem, jak walenie toporem na leb i szybkie strzaly, gdzie topow dalej trzyma w lewej dloni, a sama prawa celuje. Wyczuwa sie te napiecie i szybkosc dzialania postaci. Ogolnie RE9 wzial z poprzednich czesci co najlpesze + rozne lokacje robia robote swoim klimatem.poczatek jak z filmu siedem, potem Leon na ulicach, szpital to cos wspanialego. Filmowe przerywniki i idealnie prowadzona akcja miedzy postaciami. No i te rozdzialy z czolowkami jak z Alan Wake 2. Ta gra to nie tylko gra. To multimedialne dzielo sztuki, ktore samo w sobie mozna odbierac jak wspaniala historie podana w filmowym stylu. Roznoroznosc gameplayu postaci mega na plus, a to, co sie dzieje w Racoon (to jak wyglada lokacja) i na posterunku to wisienka na torcie. Usmiech z mordy nie znika
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Odpaliłem sobie na Switchu 2 dla porównania z XSX, no i co - mamy najbardziej imponującą grę na ten system. Dosłownie oprócz włosów Grace to wygląda rewelacyjnie jak na handheld, jestem w dużym szoku co Capcom wycisnął z tego tableta w trybie przenośnym.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 36 minut temu, Rooofie napisał(a):Ale najnowszy sterownik nvidii to 595.59. Gram na 4090 i nie mam żadnych problemów z wydajnością.Dla PCtowców: na nexusie jest już mod usuwający to paskudne ziarno z ekranuTeż nie mam problemów na tym sterowniku.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Cinematic experience na bardzo wysokim poziomie. Robie sobie godzinna przerwe bo strasznie bola mnie łapy od trzymania tego gazu. No i te suchary Leona sa lepsze niz Dukea: "trzeba bylo założyć kask" - piękny final podrozy