Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano
21 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Sam nie gram w horrory bo się stresuje, tak w serii RE jedynie siódemka mnie spociła. Kudosy dla osób które ogrywały to w VR.

Próbowałem na VR i dla mnie jest to niemożliwe do ukończenia w tej wersji. Jak mnie zaczął gonić ten stary chłop po domu, to aż musiałem usiąść, bo mi się słabo zrobiło. Póżniej jeszcze pograłem kawałek, ale w końcu dałem sobie spokój, bo bym pierdolnął na zawał przed ekranem i byłoby po chłopie.

Ogrywając potem zwykłą wersję byłem mocno obsrany, ale jakoś dałem radę, bo i tak nie był to taki hardkor jak ten cholerny VR. Zresztą paradoksalnie RE7 to jedna z moich ulubionych odsłon, bo żadna część póżniej nie była dla mnie tak stresogenna. Fani serii chyba rzadko ją jakoś mocniej wyróżniają, a w moim rankingu residentów siódemka jest w top 3 obok rimejków RE2 i RE4.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 62,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

Opublikowano

Ja tam uwielbiam jedynkę, dobermany z okien i te sprawy, ale to już starość i sentyment.

Opublikowano
9 minut temu, Czokosz napisał(a):

Próbowałem na VR i dla mnie jest to niemożliwe do ukończenia w tej wersji. Jak mnie zaczął gonić ten stary chłop po domu, to aż musiałem usiąść, bo mi się słabo zrobiło. Póżniej jeszcze pograłem kawałek, ale w końcu dałem sobie spokój, bo bym pierdolnął na zawał przed ekranem i byłoby po chłopie.

Ogrywając potem zwykłą wersję byłem mocno obsrany, ale jakoś dałem radę, bo i tak nie był to taki hardkor jak ten cholerny VR. Zresztą paradoksalnie RE7 to jedna z moich ulubionych odsłon, bo żadna część póżniej nie była dla mnie tak stresogenna. Fani serii chyba rzadko ją jakoś mocniej wyróżniają, a w moim rankingu residentów siódemka jest w top 3 obok rimejków RE2 i RE4.

Ja to odpaliłem na VR jeszcze na PS4 już po przejściu 7 normalnie i wyłączyłem po 10 minutach jak mi pies wskoczył na fotel xd Ogólnie nie mam problemu z oglądaniem filmów z gatunku grozy tak gry to ciężko idzie a VR to dla mnie abstrakcja. Jednak tak jak wspomniałem seria RE jest dla mnie na tyle lajtowa, że nie mam problemów z ogrywaniem. Jedynie ta 7 ma mocny początek.

Spoko, że 9 jest trochę miksem 7 i starych RE. Dobrze się sprawdza ta formuła i urozmaicenie rozgrywki. Capcom dalej ma pomysł na serię i to cieszy, nie łatwo utrzymać takiego tasiemca na takim poziomie. Oczywiście jak się zapomni o RE6, tych odsłonach online i mobilnych częściach.

Opublikowano
  • Autor

Nie czytam tematu, ale mam słabe nerwy do horrorow i muszę mocno dawkować residencika, szczególnie sekcje młodej. Wrócę jak kiedyś skończę, ale bawię się elegancko.

Opublikowano

Gra jest FENOMENALNA. Laurka dla marki Resident Evil.

Klimat jest potężny, gęsty jak skurwysyn, czuć napięcie i strach mimo to ciężko się oderwać i ciągle chce się iść do przodu i to wszystko odkrywać.

Grace wub co za postać, co za reżyseria, te cutscenki woot

Opublikowano

Jestem już w

Leon

Racoon City

i w sumie nie wiem, zalatuje mi to RE6, wiadomo wszystko lepsze niż tam, ale ewidentnie kampania Leona to RE6 xD. Tak 10krotnie lepiej mi się gra Grace.

Opublikowano

Poziom "insanity" wprowadza małe nowosci..

Te zmiany to..

...niektore przedmioty znajduja sie teraz w innych miejscach, podobnie jest z zagadkami i przeciwnikami.

To moze nawet bardzo namieszac speedrunerom yes

Opublikowano

Nie no poddaje się, oni chyba nie testowali tego wyższego poziomu trudności na Grace, pistoletem to mogę najwyżej muchy odganiać facepalm

Opublikowano

Jak ktoś narzekał, że normal zbyt łatwy, to powiem tyle: na hard na pewno nie bedzie zrzędzić. Wszystkie Residenty zrobione na najwyższych poziomach trudności (legitnie, bez żadnych infinitów) i nigdy nie miałem takich problemów jak tutaj. Przedmioty leżące w innych miejscach, o wiele mniej amunicji, w gablocie gdzie wcześniej były upgradey do żyćka i damage teraz jest paczka nabojów do pistoletu kekw w zasadzie każdy kontakt z zombie to zgon na miejscu i też są inaczej poustawiani, np na schodach prowadzących do karty dostępu stoją sobie elegancko dwa zombiaczki, ani ich ominąć ani za bardzo zastrzelić bo nie ma czym. Jezu jak mi stoi.

Opublikowano

A to ciekawe. W jakimś trophy poradniku (chyba PowerPyx) pisało że to jeden z prostszych do splatynowania Residentów (4/10 dali poziom trudności).

Mnie ciekawią statystyki ile procent graczy wybrało TPP dla Grace ) Bo mam wrażenie że 99% patrząc po filmikach, TikTokach i innych. Ja od razu założyłem że nie tknę FPP, bo mnie ten widok wku.rwia w Residentach, na szczęscie chyba tylko w VII nie idzie go zmienić.

Opublikowano

Bo mozna uzywac infinity ammo w tym trybie tylko trzeba go sobie najpierw wykupic. Za 1 ukonczenie niestety nie wystarcza mamony. Minimum 2 zaliczenia story sa wymagane lapka

Opublikowano

Aha, spoko. Myślałem że trzeba przejść bez wspomagania )

Opublikowano
2 godziny temu, tjery napisał(a):

Resident po prostu nie ma takiego klimatu jak SH, niby strasznie, ale to nie jest to uczucie co w OG SH2, gdzie po jakimś czasie chciałeś wyłączyć w pizdu tą grę, żeby poczuć się lepiej. Chociaż przyznam, że 7 robi robotę, ale to i tak nie to samo co w SH, SH ma mega pojebany vibe cały czas.

No ja też w SH2 miałem więcej takich momentów strachu, bo i klimat zaszczucia, sama atmosfera tam była bardziej gęsta. Ale teraz w RE

schodzę do podziemi ratować Emily

i trochę się cykam notbad. W każdym razie gra jest mega dobra i ciężko się doczepić do czegoś. Bardzo fajnie te 2 zupełnie inne gameplay'e Grace i Leona się uzupełniają.

Opublikowano

No można przejść z nieskończonym ammo, tylko co to za frajda, ten poziom trudności jest chyba jednym z najtrudniejszych, jakie grałem, czuję się jakbym grał akumu mode z evil within.

Opublikowano

Jak ktoś męczył się na hardcore w RE2R, to nawet nie ma co startować do harda w Requiem. Zombiaki są przegięte, już nie da się ich tak łatwo stunlockować strzałem w nogę/głowę (albo ja nie umiem), ale chyba nawet gorszy jest ich sprint pozwalający w mgnieniu oka pokonać cały długi korytarz i od razu znaleźć się przy szyi Grace obama Naprawdę jestem ciekaw jakie taktyki wymyślą speedrunnerzy, bo mam wrażenie, że ten poziom trudności powstał, żeby ich ostro strollować.