Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 21 minut temu, Ukukuki napisał(a):Sam nie gram w horrory bo się stresuje, tak w serii RE jedynie siódemka mnie spociła. Kudosy dla osób które ogrywały to w VR.Próbowałem na VR i dla mnie jest to niemożliwe do ukończenia w tej wersji. Jak mnie zaczął gonić ten stary chłop po domu, to aż musiałem usiąść, bo mi się słabo zrobiło. Póżniej jeszcze pograłem kawałek, ale w końcu dałem sobie spokój, bo bym pierdolnął na zawał przed ekranem i byłoby po chłopie. Ogrywając potem zwykłą wersję byłem mocno obsrany, ale jakoś dałem radę, bo i tak nie był to taki hardkor jak ten cholerny VR. Zresztą paradoksalnie RE7 to jedna z moich ulubionych odsłon, bo żadna część póżniej nie była dla mnie tak stresogenna. Fani serii chyba rzadko ją jakoś mocniej wyróżniają, a w moim rankingu residentów siódemka jest w top 3 obok rimejków RE2 i RE4.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Ja tam uwielbiam jedynkę, dobermany z okien i te sprawy, ale to już starość i sentyment.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 9 minut temu, Czokosz napisał(a):Próbowałem na VR i dla mnie jest to niemożliwe do ukończenia w tej wersji. Jak mnie zaczął gonić ten stary chłop po domu, to aż musiałem usiąść, bo mi się słabo zrobiło. Póżniej jeszcze pograłem kawałek, ale w końcu dałem sobie spokój, bo bym pierdolnął na zawał przed ekranem i byłoby po chłopie.Ogrywając potem zwykłą wersję byłem mocno obsrany, ale jakoś dałem radę, bo i tak nie był to taki hardkor jak ten cholerny VR. Zresztą paradoksalnie RE7 to jedna z moich ulubionych odsłon, bo żadna część póżniej nie była dla mnie tak stresogenna. Fani serii chyba rzadko ją jakoś mocniej wyróżniają, a w moim rankingu residentów siódemka jest w top 3 obok rimejków RE2 i RE4.Ja to odpaliłem na VR jeszcze na PS4 już po przejściu 7 normalnie i wyłączyłem po 10 minutach jak mi pies wskoczył na fotel xd Ogólnie nie mam problemu z oglądaniem filmów z gatunku grozy tak gry to ciężko idzie a VR to dla mnie abstrakcja. Jednak tak jak wspomniałem seria RE jest dla mnie na tyle lajtowa, że nie mam problemów z ogrywaniem. Jedynie ta 7 ma mocny początek. Spoko, że 9 jest trochę miksem 7 i starych RE. Dobrze się sprawdza ta formuła i urozmaicenie rozgrywki. Capcom dalej ma pomysł na serię i to cieszy, nie łatwo utrzymać takiego tasiemca na takim poziomie. Oczywiście jak się zapomni o RE6, tych odsłonach online i mobilnych częściach.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Autor Nie czytam tematu, ale mam słabe nerwy do horrorow i muszę mocno dawkować residencika, szczególnie sekcje młodej. Wrócę jak kiedyś skończę, ale bawię się elegancko.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Gra jest FENOMENALNA. Laurka dla marki Resident Evil.Klimat jest potężny, gęsty jak skurwysyn, czuć napięcie i strach mimo to ciężko się oderwać i ciągle chce się iść do przodu i to wszystko odkrywać.Grace co za postać, co za reżyseria, te cutscenki
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Jestem już wLeonRacoon Cityi w sumie nie wiem, zalatuje mi to RE6, wiadomo wszystko lepsze niż tam, ale ewidentnie kampania Leona to RE6 xD. Tak 10krotnie lepiej mi się gra Grace.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Poziom "insanity" wprowadza małe nowosci..Te zmiany to.....niektore przedmioty znajduja sie teraz w innych miejscach, podobnie jest z zagadkami i przeciwnikami. To moze nawet bardzo namieszac speedrunerom
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Nie no poddaje się, oni chyba nie testowali tego wyższego poziomu trudności na Grace, pistoletem to mogę najwyżej muchy odganiać
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Jak ktoś narzekał, że normal zbyt łatwy, to powiem tyle: na hard na pewno nie bedzie zrzędzić. Wszystkie Residenty zrobione na najwyższych poziomach trudności (legitnie, bez żadnych infinitów) i nigdy nie miałem takich problemów jak tutaj. Przedmioty leżące w innych miejscach, o wiele mniej amunicji, w gablocie gdzie wcześniej były upgradey do żyćka i damage teraz jest paczka nabojów do pistoletu w zasadzie każdy kontakt z zombie to zgon na miejscu i też są inaczej poustawiani, np na schodach prowadzących do karty dostępu stoją sobie elegancko dwa zombiaczki, ani ich ominąć ani za bardzo zastrzelić bo nie ma czym. Jezu jak mi stoi.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. A to ciekawe. W jakimś trophy poradniku (chyba PowerPyx) pisało że to jeden z prostszych do splatynowania Residentów (4/10 dali poziom trudności).Mnie ciekawią statystyki ile procent graczy wybrało TPP dla Grace Bo mam wrażenie że 99% patrząc po filmikach, TikTokach i innych. Ja od razu założyłem że nie tknę FPP, bo mnie ten widok wku.rwia w Residentach, na szczęscie chyba tylko w VII nie idzie go zmienić.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Bo mozna uzywac infinity ammo w tym trybie tylko trzeba go sobie najpierw wykupic. Za 1 ukonczenie niestety nie wystarcza mamony. Minimum 2 zaliczenia story sa wymagane
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 2 godziny temu, tjery napisał(a):Resident po prostu nie ma takiego klimatu jak SH, niby strasznie, ale to nie jest to uczucie co w OG SH2, gdzie po jakimś czasie chciałeś wyłączyć w pizdu tą grę, żeby poczuć się lepiej. Chociaż przyznam, że 7 robi robotę, ale to i tak nie to samo co w SH, SH ma mega pojebany vibe cały czas.No ja też w SH2 miałem więcej takich momentów strachu, bo i klimat zaszczucia, sama atmosfera tam była bardziej gęsta. Ale teraz w RE schodzę do podziemi ratować Emilyi trochę się cykam . W każdym razie gra jest mega dobra i ciężko się doczepić do czegoś. Bardzo fajnie te 2 zupełnie inne gameplay'e Grace i Leona się uzupełniają.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. No można przejść z nieskończonym ammo, tylko co to za frajda, ten poziom trudności jest chyba jednym z najtrudniejszych, jakie grałem, czuję się jakbym grał akumu mode z evil within.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Jak ktoś męczył się na hardcore w RE2R, to nawet nie ma co startować do harda w Requiem. Zombiaki są przegięte, już nie da się ich tak łatwo stunlockować strzałem w nogę/głowę (albo ja nie umiem), ale chyba nawet gorszy jest ich sprint pozwalający w mgnieniu oka pokonać cały długi korytarz i od razu znaleźć się przy szyi Grace Naprawdę jestem ciekaw jakie taktyki wymyślą speedrunnerzy, bo mam wrażenie, że ten poziom trudności powstał, żeby ich ostro strollować.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Gdyby ta gra była dłuższa, tym bardziej jeszcze jeden długi segment Grace, i może jeden Leona, to byłby najlepszy resident. A tak jest u mnie zaraz za re2r. Wspaniała przygoda z mnóstwem odniesień i jedna z najlepszych nowych postaci.Te wh-wh-wh-what zapamiętam na długo.Szkoda że nie ma nic co zachęcałoby do drugiego przejścia, wystarczyłoby dodać jakieś scenki, pomieszczenia, a tak to jak zwykle u mnie, drugi raz gier od razu nie przechodzę, a tym bardziej horrorów. Sprawdziłem tylko odwrócone widoki: Grace w TPP ma doskonałe animacje ucieczki i włosów, a Leon w TPP też super, z piłą to niezły doom.Powrót do Raccoon City to jedna z wspanialszych scen w historii gamjngu, dziękuję capcom za wszystko. Re10 ma mieć Grace, tylko Grace.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. To resident evil jak dostaniemy o niej notatke za 2 części i cameo w CGI za 10 lat to będzie dobrze. Widziałem że jest jakaś poyebana zagadko easter egg do rozwiązania i teraz internet się głowi jak to rozwiązać. Nie powiemW obecnych czasach 2 dni po premierze to niezły wynik jak na tajemnice xD
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 2 minuty temu, Symeon_88 napisał(a):Dobra dobra nie zesrajta sięNadal najlepsza błyskawiczna recenzja tej gry
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Dobra. Pierwsy run za mna. Ok 13 godzin. Usunalem save i jazda od nowa, bo punkty wydalem na modele zamiast sobie bronie poodblokowywac do zbaawy w kolejne przejscia.No z czystym sumieniem moge go nazwac najlepszym residentem do tej pory. Idealny balans miedzy akcja z 4 (dopieszczonym do granic mozliwosci), a elementami horroru z 7. Do tego klimat i narracja. Cos pieknegoSpojlerI te dwa zakonczenia. To jedno (niekanoniczne) rozjebalo mi doszczetnie beret, a drugie dalo mega satysfakcje. No moze jedynie walka z ostatnim bossem daje lekki niedosytGierka 10/10 i moj kandydat do GOTY Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez Pierre Deck
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ja narazie odpuściłem Obłęd, bo to naprawdę obłęd ten poziom. Też czuję, jakbym Akumu w TEW grał. Totalnie niesprawiedliwy xD Nie wiem w ogóle czy go przejdę, szczerze wątpie, a zaraz jeszcze fatal frame 2 na którego czekam mocno.Lecę na easy powyżywać się i dozbierać inne trofiki.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 28 minut temu, Szermac napisał(a):Ja narazie odpuściłem Obłęd, bo to naprawdę obłęd ten poziom. Też czuję, jakbym Akumu w TEW grał. Totalnie niesprawiedliwy xD Nie wiem w ogóle czy go przejdę, szczerze wątpie, a zaraz jeszcze fatal frame 2 na którego czekam mocno.Lecę na easy powyżywać się i dozbierać inne trofiki.Da sie zmienic na easy jak juz sie zaczelo? Nie zeby ten byl jakis wymagajacy, ale pytam.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 11 minut temu, Donatello1991 napisał(a):Da sie zmienic na easy jak juz sie zaczelo?Nie
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Skończone. Liczniki steam pokazuje 21h... tak, nie śpieszyłem się z niczym przy pierwszej rundzie.Masterpiece/10. Wszystko inne zostało już powiedziane. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Amer