Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 94,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

• Bzduras
    Bzduras

Opublikowano

To niezły insajder jak kilka dni temu chińczyk sam wyszedł i to powiedział xd Myślałem, że sprzedawcy w sklepach z grami (zwłaszcza o takiej renomie jak Wiktor Games) orientują się w sytuacji na rynku!

Opublikowano

Dlc będzie z Adą jbc, mój ziomek licker duskgolem tak powiedział

Opublikowano
6 minut temu, Bzduras napisał(a):

To niezły insajder jak kilka dni temu chińczyk sam wyszedł i to powiedział xd Myślałem, że sprzedawcy w sklepach z grami (zwłaszcza o takiej renomie jak Wiktor Games) orientują się w sytuacji na rynku!

Cos ty, ja nie wiem o czym wy teraz w tych tematach o grach pierdolita, polowy skrotow nie znam jakies dls on / off, chlopy jakies pikselowe przejscia kolorow maja w telewizorach (banding, wiem bo wpisalem w google). Beka, to u mnie w moim soniaku 5 letnim obraz ZYLETA. Dlatego nie czytam tematow growych bo zamiast sie cieszyc gierką to taki gamon siedzi z lupa przy telewizorze na fotelu pod katem 90 stopni czy czasem nie ma zbyt slabej czerni.

No ja stara szkola psx. Ja klientom moge powiedziec czy gra jest fajna czy nie. A z TECHNICZNYCH smaczkow moge dac znac czy jest przełącznik quality/fps.

Wiktorgames to porzadny lokal, wolny od miernikow spadkow fps z 60 do 57

Opublikowano

Ciekawe czy wybór kamerki stanie się standardem czy w kolejnych remakach wracamy już do domyślnego TPP.

Opublikowano
2 minuty temu, kanabis napisał(a):

Cos ty, ja nie wiem o czym wy teraz w tych tematach o grach pierdolita, polowy skrotow nie znam jakies dls on / off, chlopy jakies pikselowe przejscia kolorow maja w telewizorach (banding, wiem bo wpisalem w google). Beka, to u mnie w moim soniaku 5 letnim obraz ZYLETA. Dlatego nie czytam tematow growych bo zamiast sie cieszyc gierką to taki gamon siedzi z lupa przy telewizorze na fotelu pod katem 90 stopni czy czasem nie ma zbyt slabej czerni.

No ja stara szkola psx. Ja klientom moge powiedziec czy gra jest fajna czy nie. A z TECHNICZNYCH smaczkow moge dac znac czy jest przełącznik quality/fps.

Wiktorgames to porzadny lokal, wolny od miernikow spadkow fps z 60 do 57

Ale DLC to nie jest techniczny skrót tokar No nie wiem, kupiłbym u Ciebie pudełko ale nie cieszyłbym się

Opublikowano

Szkoda, że 30 września 1998 roku nie było w Racoon City żadnego objazdowego wesołego miasteczka. Zombie klauni, boss na gondoli, rozjeżdzanie zombie na autodromie...

Leoś miałby co robić.

Opublikowano

Bardziej jestem ciekaw czy standardem właśnie będzie tak wyraźny podział gry na horror/akcja jak tutaj. Szczerze na to licze, bo pokazali że w jednej grze jeśli jest to dobrze zrobione to ma to sens+ z automatu co gre dostajemy szanse na nowego bohatera i powrót jakiegoś znanego i lubianego. Ja lubie obie formuły residentowe więc chciałbym żeby przez kilka gierek tak było. Niech tylko nigdy nie wracają do przęłączania postaci z rev2 żeby zaświecić latareczką w celu znalezienia pieniążka )

Opublikowano

10 minut temu, Bzduras napisał(a):

Ale DLC to nie jest techniczny skrót tokar

No akurat tego nie musialem wpisywac w google :)

Opublikowano
8 minut temu, Pupcio napisał(a):

Bardziej jestem ciekaw czy standardem właśnie będzie tak wyraźny podział gry na horror/akcja jak tutaj. Szczerze na to licze, bo pokazali że w jednej grze jeśli jest to dobrze zrobione to ma to sens+ z automatu co gre dostajemy szanse na nowego bohatera i powrót jakiegoś znanego i lubianego. Ja lubie obie formuły residentowe więc chciałbym żeby przez kilka gierek tak było. Niech tylko nigdy nie wracają do przęłączania postaci z rev2 żeby zaświecić latareczką w celu znalezienia pieniążka )

THIS. Skaner w pierwszym Revelations i latarka w R2 to były starsznie gówniane mechaniki i przykład jak nie robić eksploracji w grze wideo. Czaisz jakby zrobili coś takiego w RE4 i zamiast lecieć przez wiochę zostawiając za sobą stosy trupów i po prostu cieszyć się walką, musiałbyś co 5 sekund się zatrzymywać, żeby przeskanować stodołę albo krzaki, bo może akurat znajdują się w nich trzy pociski do pistoletu? kekw

Formuła z Requiem raczej się utrzyma. Gra sprzedaje się lepiej niż niebieska farba do włosów w sklepie dla jebniętych Julek, zdaje się że Capcom w końcu odkryło złoty środek żeby zarobić kupę hajsu i jednocześnie zadowolić wszystkich, więc według mnie będą się tego trzymać. W REX bankowo zobaczymy combo: nowa trzęsidupa & Chris Redfield przebijający się przez ściany niczym Mr.X, rozrywający na pół huntery i wykonujący parry młotem kowalskim.

Opublikowano

Aż mi sie odechciało rimejków na chwile tak mi dobrze zrobili requiem beksa ale to na chwile, bo rimejki też goty

Opublikowano

Ta mechanika z krwią to przegięcie.

Początek był spoko wszystkiego brakowało a zombiaki były prawdziwym zagrożeniem.

Teraz mam full ammo, medykamentow, upgrejdy życia inventory i zrobiło się ez.

Ale co by nie mówić ośrodek to zajebista lokacja.

Cały czas gram i mam takie, jprdl ale to by bylo mega na vr .

Ale znając re to pewnie tego nie utrzymają do końca.

Opublikowano

Sekwencja pościgu na SPOILER w VR2 to będzie banderas

Wierzę, że po roku dodadzą skoro tryb FPP mają gotowy.

Opublikowano
22 godziny temu, Schranz1985 napisał(a):

Ta mechanika z krwią to przegięcie.

Początek był spoko wszystkiego brakowało a zombiaki były prawdziwym zagrożeniem.

Teraz mam full ammo, medykamentow, upgrejdy życia inventory i zrobiło się ez.

Pograj sobie na Insanity później nosacz3

Opublikowano

Podczas gdy my konsolowcy gramy w wybrakowaną wersję, na PC pykają już w Ultimate deluxe edition

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Oczywiście je... żółtki musiały dać wielkiego skurwiela - pająka :/ Ja mam arachnofobię i przez tę sekcję jak nie ubije mi Ktoś tego gnoja, to dalej nie będę grał nosacz Jeszcze zrobili tego skurwysyna takiego obrzydliwego, że na samą myśl robi mi się niedobrze. Ja ściągam nosem te wszystkie horrorki, ale na tę przypadłość nie jestem w stanie nic poradzić /

Edytowane przez [InSaNe]

Opublikowano
Godzinę temu, Josh napisał(a):

Podczas gdy my konsolowcy gramy w wybrakowaną wersję, na PC pykają już w Ultimate deluxe edition

Topór Kratosa mogliby mu dać

Opublikowano

Widziałem speedrun gdzie koleś chlastał zombie przepychaczem do kibla oh_you

spoiler

6 minut temu, [InSaNe] napisał(a):

Oczywiście je... żółtki musiały dać wielkiego skurwiela - pająka :/ Ja mam arachnofobię

6 minut temu, [InSaNe] napisał(a):

i przez tę sekcję jak nie ubije mi Ktoś tego gnoja, to dalej nie będę grał nosacz Jeszcze zrobili tego skurwysyna takiego obrzydliwego, że na samą myśl robi mi się niedobrze. Ja ściągam nosem te wszystkie horrorki, ale na tę przypadłość nie jestem w stanie nic poradzić /

Podejrzewam, że ten bossfight to miała być rekompensata za brak tych przeciwników w RE2R i RE3R. Pięknie się odkuli. I już mniejsza z wyglądem, na mnie wrażenie zrobiło przede wszystkim to jak fenonemalnie jest animowany ten przeciwnik. Mam tę samą przypadłość co Ty i wzdrygam się za każdym razem jak z nim walczę.

Opublikowano

Goty pajonk. Już szykują modele pod 0 i cvboomer

Opublikowano

Na PC pewnie już robili moda, który go zamienia na lokomotywę Tomka albo inne gówno.

Opublikowano
47 minut temu, [InSaNe] napisał(a):

Oczywiście je... żółtki musiały dać wielkiego skurwiela - pająka :/ Ja mam arachnofobię i przez tę sekcję jak nie ubije mi Ktoś tego gnoja, to dalej nie będę grał nosacz Jeszcze zrobili tego skurwysyna takiego obrzydliwego, że na samą myśl robi mi się niedobrze. Ja ściągam nosem te wszystkie horrorki, ale na tę przypadłość nie jestem w stanie nic poradzić /

nie jest taki zły widywałem gorsze

Castlevania: Lords of Shadow - Giant Spider by thenokiottos2 on DeviantArt

Nightmare Apostle | Bloodborne Wiki | Fandom

Armogohma - Zelda Wiki

Opublikowano
21 godzin temu, [InSaNe] napisał(a):

Też mam arachnofobię, ale taki wirtualny pająk nie robi na mnie wrażenia, taki lekki dreszczyk. Ptaszniki bardziej toleruje. A te mniejsze kątniki, krzyżaki to nigdy w życiu bym nie dotknął i wywołują we mnie niepokój.

Opublikowano

Z tego wynika że gdybyś grał w Grounded to byłby dla Ciebie większy horror niż Resident Evil, bo z pająkami i robalami trzeba tam było walczyć nonstop.