Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, Kolos28 napisał(a):

ale Grace daje radę względem Ady z DLC czwórki? Wiem, że to inne doświadczenie ale gdzieś przeczytałem, że Grace jest irytująca.

Grace to jest rookie jąkała. Całkiem inny typ kobiety niż Ada z dlc do 4.

Gdybyśmy nawet Leonem grali jej sekcje to już by był inny odbiór tej części gry. Świetna postać.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 71,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

• Bzduras
    Bzduras

Opublikowano

Grace goty nie da sie nie lubić tej baby. Od razu wskakuje do mojej topki residentowych ziomków

Opublikowano

Ale to jej jąkanie pod koniec już nieco wkurzało ragus

Opublikowano

A Grace jest właśnie tak lubiana bo jest świetnie napisana, pierwsza taka postać w uniwersum, śmiesznie wygląda na jej tle ten Wiktor i Zeno którzy są po prostu zrobieni od szablonu.

Opublikowano

Viktor zajebisty. Przerysowany do granic możliwości, świetny design i va ideal do tej serii, jedynie fabularnie mam trochę wątów jak go rozegrali

Opublikowano

Dziwne ze do edycji kolekcjonerskiej nie dodawali jego płaszcza, albo okularków.

Opublikowano
17 minut temu, Amer napisał(a):

images?q=tbn:ANd9GcTH8pQag22db-nEYqfLz6p

Czasami bardzo duże różnice

Opublikowano

Z Grace dobrze to wyszło, bo do samego końca było czuć, że cała ta sytuacja ją przytłacza i musi mierzyć się z własnym lękiem. Nie jak z Ethanem w RE7, któremu podczas jednej z pierwszych scen:

re7 spoiler

Mia odcina rękę piła mechaniczną, chłop oddala się od niej niosąc swoją odciętą grabę i podnosząc pistolet ze stołu rzuca spokojne "okay...fine". Gość się znajduje na jakimś zadupiu, jego żonie kompletnie odjebało, przed chwilą chciała go pozbawić życia, do tego właśnie stracił rękę, a jego reakcja bardziej przypomina kogoś, kto przed chwilą złapał kapcia podczas przejażdżki rowerowej.

Trzeba im przyznać, że odrobili lekcję i w końcu zbudowali postać, której reakcje są adekwatne do tego kim jest i w jakim miejscu się znajduje. Zawsze to jakiś kontrast dla Leona, dla którego wizyta w tego typu miejscach to jak wyjście rano po bułki na śniadanie.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
Godzinę temu, Josh napisał(a):

Ale to jej jąkanie pod koniec już nieco wkurzało ragus

Oj zdecydowanie. Na początku było nawet urocze. Ale jak pod koniec dalej słyszałem to jąkanie to już trochę miałem dość. Rozumiem koncept, że mamy wrażliwą dziewczynę wystawioną na biologiczny horror, ale czasami działało to po prostu na nerwy.

Opublikowano
3 minuty temu, Pix napisał(a):

Oj zdecydowanie. Na początku było nawet urocze. Ale jak pod koniec dalej słyszałem to jąkanie to już trochę miałem dość. Rozumiem koncept, że mamy wrażliwą dziewczynę wystawioną na biologiczny horror, ale czasami działało to po prostu na nerwy.

cyycycy co?

Szkoda, że nie ma PL dublażu.

Opublikowano

Jechać po Grace to jak siedzieć na Arce i ustrzelić pierwszego zauważonego gołębia z dubeltówki. Trzeba się cieszyć ;]

Opublikowano

Nie wiem, czy przeżyłbym Jarosława S. Boberka w roli Leona, ale mogłoby być nawet śmiesznie

Opublikowano

W sumie to dość duży minus teraz dla mnie, że nie ma tych rang za przejścia, nie mam tak naprawdę motywacji żeby robić i ulepszać swoje runy, tak jak to robiłem w RE4 remake, gdzie wbiłem tam z około 100h żeby mieć S na wszystkich poziomach trudności.

Opublikowano
20 minut temu, Bzduras napisał(a):

https://jp.research.net/r/B62HHXS?lang=en

Ankietka dla pana Capcoma do wypełnienia

Zrobione. Tapeta nie urywa ale to i tak nie ma znaczenia. Wypełniłem bo sobie zasłużyli. W sumie tez trochę liczyłem ze spytają na jaki remake z serii czekam ale nie padło takie pytanie empathy Domyślam sie ze jest juz w produkcji teehee

Opublikowano

Szkoda trochę, że w ankiecie nie było pytań o nowy rimejk.

Teraz, MEVEK napisał(a):

Zrobione. Tapeta nie urywa ale to i tak nie ma znaczenia. Wypełniłem bo sobie zasłużyli. W sumie tez trochę liczyłem ze spytają na jaki remake z serii czekam ale nie padło takie pytanie empathy Domyślam sie ze jest juz w produkcji teehee

jw, mam nadzieję, że to ta cała Code Veronica, jedyna gra z serii, której nie znam.

Opublikowano

Podejrzewam, że rimejk Kodu Weroniki jest już bliski ukończenia, ale mogli chociaż zapytać o następne

Opublikowano
1 minutę temu, Pix napisał(a):

Podejrzewam, że rimejk Kodu Weroniki jest już bliski ukończenia, ale mogli chociaż zapytać o następne

Code Veronica 2027, a potem już nowa seria rimejków od 0.

Opublikowano

Grace mogła się w końcu zdobyć na odwagę i rzucić do któregoś z tych złych skurwieli tekstem "you d-d-dirty f-f-f-fucking snake" w stylu tego jąkającego się gościa z RDR1, któremu dokuczał Irlandczyk. Mimo wszystko szacun dla niej, że tyle przeżyła i do samego końca zachowała kulturę osobistą nikomu nie ubliżając.

Opublikowano

W cv mogą pójść tą samą drogą co tutaj. Zagadkowa Claire i Chris rozpoczynający treningi uderzania w głazy pełne akcji

Opublikowano

Najwyższy czas, żebyśmy w końcu dostali zrimejkowanego młodego Chrisa jeszcze przed terapią sterydową

Opublikowano

Dla mnie nr 2 tej gry to Chunk

Opublikowano

Wszyscy czekają na kolejne przygody Grace w RE10, a tymczasem wjeżdża Chris rozwalający zmutowane, ożywione za pomocą wirusa t głazy.

Capcom jest do tego zdolny.