Opublikowano 9 czerwca 20251 r Trochę lipa że nie poszli w klimaty z zakończenia requiem. Jeszcze ta Sofia. Ale będę obserwował bo w tym trailerze za dużo nie pokazali
Opublikowano 9 czerwca 20251 r W sumie to nic tam specjalnego nie pokazali. Też liczyłem na pociągnięcie wątków z zakończenia dwójki.
Opublikowano 9 czerwca 20251 r Szczurów nie będzie (chyba), ale za to będzie minotaur. Zapowiada się wybornie
Opublikowano poniedziałek o 07:203 dni Sophia to fajna postać, więc super, że dostała swoją odsłonę, no i fajnie, że mamy normalną walkę wręcz, co mocno pasuje do zawadiackiej królowej piratów - już dwójka została mocno rozbudowana pod względem gameplayowym w porównaniu do słabiutkiej jedynki, więc cieszy mnie, że dalej próbują to rozwijać.
Opublikowano poniedziałek o 07:293 dni Gameplayowo widzę tutaj zmiany jakiś miks asasyna i nowych TR. Ale spoko, ciekawe jak fabularnie będzie.
Opublikowano poniedziałek o 07:293 dni A plague historią stoi, mi mega siadła jedynka i dwójka, świetne gry z klimatem cieszy, że powstaje kolejna część.
Opublikowano poniedziałek o 07:503 dni Kolejna gra na listę, bo poprzednie mi się w sumie podobały (zwłaszcza dwójka). Na premierę pewnie nie wleci, bo tegoroczny backlog już rośnie.
Opublikowano poniedziałek o 10:183 dni Jedynka mi się średnio podobała, w dwójkę jeszcze nie grałem, natomiast trójka... No muszę przyznać, że jestem zainteresowany tym nowym gameplayem i świeżym spojrzeniem na serię.
Opublikowano poniedziałek o 10:373 dni Jeśli masz możliwość to sugeruję nadrobić 2kę koniecznie. Między 1 i 2 jest przepaść, na korzyść kontynuacji oczywiście. Pod każdym względem praktycznie.
Opublikowano poniedziałek o 10:533 dni Oczywiście, że nadrobię. U mnie jest niestety taka schiza, że jak jest seria gier to zanim zagram w najnowszą część, muszę ograć pozostałe. Także do dwójki się zabiorę, ale kiedy... Tego nie wiem.
Opublikowano poniedziałek o 13:472 dni 2 godziny temu, lukas_k96 napisał(a):Oczywiście, że nadrobię. U mnie jest niestety taka schiza, że jak jest seria gier to zanim zagram w najnowszą część, muszę ograć pozostałe.
Opublikowano poniedziałek o 15:452 dni Akurat po świetnej dwójce chęć zagrania w tego legacy może być trochę mniejsza.
Opublikowano poniedziałek o 18:162 dni 7 godzin temu, lukas_k96 napisał(a):Oczywiście, że nadrobię. U mnie jest niestety taka schiza, że jak jest seria gier to zanim zagram w najnowszą część, muszę ograć pozostałe. Także do dwójki się zabiorę, ale kiedy... Tego nie wiem.O jezu ja też. Dlatego teraz przechodzę całą serię final fantasy od jedynki a potem resident evil, żeby móc zagrać w requiem.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Walka wygląda szalenie czerstwo IMO. Tzn, mi kompletnie nie leży. Coś jest mocno nie teges z animacją ciosów i poruszaniem postaci (kołek), świetnie widać to przy pojedynku "gladiatorów". Całą resztę uwielbiam z miejsca jednak skoro pchają się w pojedynki to niech je dopracują jak należy. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Amer
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. No widać że to będzie drewienko. Ważne żeby było znośne bo nie walką ta gra się będzie bronić jak już.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. I niepotrzebnie się w nią pchają w moim odczuciu. Plaga 2-ga była idealnie wyważona jak dla mnie. Sporo eksploracji, skradanie, troszkę zabawy z gryzoniami, zagadki środowiskowe + minimum machania procą. Ogrywałem na premierę, później robiłem powtórkę i od tamtego czasu nadal trzymam w gotowości na dysku jako jedną z gierek nie do ruszenia. Nie panikuję jeszcze, niemniej szalenie zależy mi na tej serii (bo zwyczajnie ją uwielbiam). Przeskok jakościowy pomiędzy P1 a P2 był ogromny pod każdym względem praktycznie, więc nie kryję, że tutaj liczę (liczyłem...) na coś podobnego.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minutę temu, Amer napisał(a):I niepotrzebnie się w nią pchają w moim odczuciu. Plaga 2-ga była idealnie wyważona jak dla mnie. Sporo eksploracji, skradanie, troszkę zabawy z gryzoniami, zagadki środowiskowe + minimum machania procą. Ogrywałem na premierę, później robiłem powtórkę i od tamtego czasu nadal trzymam w gotowości na dysku jako jedną z gierek nie do ruszenia. Nie panikuję jeszcze, niemniej szalenie zależy mi na tej serii (bo zwyczajnie ją uwielbiam). Przeskok jakościowy pomiędzy P1 a P2 był ogromny pod każdym względem praktycznie, więc nie kryję, że tutaj liczę (liczyłem...) na coś podobnego.Zapowiada się casus Sinking City 2, zmiana rdzenia rozgrywki na bardziej "popularny", tylko talentu do gameplayu może braknąć.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Mi ten trailer trochę nie leży. Jedynka była dla mnie średnia, ale nawet nie względu na gameplay, tylko w związku z tym w jakim kierunku poszła fabuła i ostatni boss... Zasiadając do gry liczyłem na średniowieczny realizm, nowe IP, więc nie wiedziałem czym to będzie. Podchodząc do dwójki już wiedziałem i tak jak @Amer napisał, druga część jest dużo dużo lepsza pod każdym względem. Tutaj już bawiłem się wyśmienicie. Na trójkę czekam od pierwszej zapowiedzi i wcześniejszy trailer był w pytę, a ten najnowszy... coś mi nie leży w gameplayu, mam wrażenie, że to inny rodzaj gry. Na pewno zagram, mam nadzieję się pozytywnie zaskoczyć, ale nie podchodzę bez obaw.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 26 minut temu, Amer napisał(a):Plaga 2-ga była idealnie wyważona jak dla mnie. Sporo eksploracji, skradanie, troszkę zabawy z gryzoniami, zagadki środowiskowe + minimum machania procą.To dla kontrastu powiem, że mnie druga część strasznie wymęczyła. Miałem wrażenie, że całość jest niepotrzebnie przeciągnięta powtarzalnymi zagadkami ze światłem i upierdliwymi kill-roomami (tak, wiem, po prostu skill issue, ale mimo wszystko wolałem formułę samego skradania). Do tego cholernie irytował mnie fakt, że na tym etapie historii zwyczajnie logicznym byłoby zaopatrzyć się w jakieś podręczne źródło światła, na wypadek kolejnej akcji z cyklu „o nie, skąd te szczury znowu wyszli?”.Na pewno na niekorzyść zadziałało to, że chciałem przejść grę na szybko, żeby nadrobić backlog. Ale rzadko zdarza mi się, żeby aż tak nie pykło (poza klimatem i historią). Niemniej czekam na Resonance, bo pomimo drewna zapowiada się całkiem przyjemnie.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Przyznam szczerze, że doskonale to rozumiem, tzn. fakt, że można się było zdrowo styrać przy 2-ce. Chwilami natłok problemów zwalających nam się na głowę był ciut przytłaczający. Pamiętam, że sam też zgrzytałem zębami przy niektórych lokacjach (tym bardziej że ogólnie nie jestem fanem skradania w gierkach), jednak całościowo gra dała mi ogrom radości, zauroczyła wręcz, a po ukończeniu jej od razu zacząłem tęsknić. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Amer