Opublikowano środa o 09:052 dni Kocham stare poksy i z tym jedynie kojarze ere gameboya więc biorę szczura grubasa A GBC to dla mnie pierwszy harry potter i pokemon silver.
Opublikowano środa o 09:062 dni To lipa, szkoda, że nie powalczyliście o przezroczystość. To nie był żart.
Opublikowano środa o 09:162 dni Albo limitka albo SML.Ale generalnie to mam dysonans bo to sa najbardziej pastelowe i kolorowe okladki ze wszystkich specjali (no moza poza ta z okemi) tyle, ze ni ch.uja mi nie pasuja do monochromatycznej konsoli jaka byl gameboy xD Niemniej wtedy i tak okladki gier mocno k o l o r y z o w a l y wiec moze tutaj jest ta spojnosc.Patrzac na te z mg babel poraz kolejny utwierdzam sie w przekonaniu ze powinniscie unikac bialych podkladow. Widac to tu, widac w ksiazce o mgs itd. Wystarczylby jakis inny, cieply kolor niz bialy i juz by to lepiej wygladalo.
Opublikowano środa o 09:202 dni O kurde jakie okładki!! Tetris, Samus, limitka i w końcu ładna Zelda i Metal. Pikachu koszmarny :(
Opublikowano środa o 09:562 dni Limitka albo Marian, chociaż Tetris też kusi :DJak kolegom z redakcji się już skończą konsole do specjali, to ja z chęcią przyjąłbym po prostu kwartalnik Retro Extreme. Taka tam sugestia :) Brałbym prenumeratę w ciemno.
Opublikowano środa o 09:582 dni Okładki spoko, całkowicie mi leżą (poza MGSem) i wpisują się w vibe jaki kojarzę z GB.
Opublikowano środa o 09:592 dni 2 minuty temu, tomoman napisał(a):Limitka albo Marian, chociaż Tetris też kusi :DJak kolegom z redakcji się już skończą konsole do specjali, to ja z chęcią przyjąłbym po prostu kwartalnik Retro Extreme. Taka tam sugestia :) Brałbym prenumeratę w ciemno.Ostatnio miałem już propozycję, aby zrobić miesięcznik retro... Tak że wiesz ;)
Opublikowano środa o 10:002 dni Ja mam potezny dylemat czy MGS czy Metroid. Obie mocno mi sie podobaja.
Opublikowano środa o 10:112 dni W większości mi się podobają. Limitka nawet jeśli art z pudełka, to na tyle mało opatrzony, że wjedzie z pewnością. Póki co odrzucam tylko Metroida (taki se, poza tym już mam Samus na okładce SNES Extreme) i MGSa, bo mimo wszystko mało się kojarzy z Game Boyem. Resztę rozważam, pewnie skończy się na 2-3 egzemplarzach.Kusi mnie by wziąć Pikachu, bo to jedna okazja, by tak ZASZALEĆ, moje pierwsze Pokemony i jedyne, do których mam jakikolwiek sentyment.
Opublikowano środa o 10:152 dni 15 minut temu, Perez napisał(a):Ostatnio miałem już propozycję, aby zrobić miesięcznik retro... Tak że wiesz ;)Ciekawe kto proponował. Jeszcze się okaże że Smuggler :)
Opublikowano środa o 10:172 dni Teraz, grzybiarz napisał(a):Ciekawe kto proponował. Jeszcze się okaże że Smuggler :)Nieee, aż tak nie, ale gdzieś tam taki temat w redakcyjno-bliskoredakcyjnych rozmowach się pojawił.
Opublikowano środa o 10:192 dni Autor Co za dużo, to i świnia nie zeżre. Pixel padł, ale może to z powodu nieudolności pijaka i jednak jest jeszcze miejsce na rynku na kolejne pismo.
Opublikowano środa o 10:262 dni @Perez Parę razy pisałem (może teraz się uda :) żeby robić numery poświęcone danemu rokowi bez podziału na platformy. Czyli PE 1995 a tam najważniejsze wydarzenia, gry (z nominacjami GOTY), hidden gemy, premiery sprzętowe, targi, sytuacja rynku gier w Polsce i na świecie (z cenami sprzętów) itd. Recki koniecznie z dwiema ocenami jak w retrorecenzji regularnych numerów.Numery poświęcone sprzętom już się kończą bo z tych popularniejszych u nas zostały X360, PSP, PC2 i może DS/3DS. Może jeszcze GameCube i GBA ale to będzie wiadomo po tym ile GB Extreme zejdzie.
Opublikowano środa o 10:272 dni 25 minut temu, Perez napisał(a):Ostatnio miałem już propozycję, aby zrobić miesięcznik retro... Tak że wiesz ;)A bierzesz w ogóle coś takiego pod uwagę, czy to raczej tylko takie gdybanie? I jeśli miałbyś się zdecydować na Retro Extreme, to zajęłoby takie wydawnictwo miejsce specjali?
Opublikowano środa o 10:512 dni 27 minut temu, Shen napisał(a):Co za dużo, to i świnia nie zeżre. Pixel padł, ale może to z powodu nieudolności pijaka i jednak jest jeszcze miejsce na rynku na kolejne pismo.Jestem bardzo ciekaw tego Game Boya, bo zastanawiam się, czy przedsprzedaż Xboksa z tymi niecałymi 1500 egz. (chociaż cały czas się sprzedaje) vs średnio 2k pozostałe specjale to była oznaka już przesytu, czy jednak po prostu platformy. Bo zgoda to co mówisz - za dużo to ludzie nie dźwigną, nawet najwięksi fani, a jest w czym wybierać. 22 minuty temu, łom napisał(a):@Perez Parę razy pisałem (może teraz się uda :) żeby robić numery poświęcone danemu rokowi bez podziału na platformy. Czyli PE 1995 a tam najważniejsze wydarzenia, gry (z nominacjami GOTY), hidden gemy, premiery sprzętowe, targi, sytuacja rynku gier w Polsce i na świecie (z cenami sprzętów) itd. Recki koniecznie z dwiema ocenami jak w retrorecenzji regularnych numerów.Numery poświęcone sprzętom już się kończą bo z tych popularniejszych u nas zostały X360, PSP, PC2 i może DS/3DS. Może jeszcze GameCube i GBA ale to będzie wiadomo po tym ile GB Extreme zejdzie.To też jest pomysł, ale nie wiem, czy tak bym z tym wpadł teraz między te wydania konsolowe. 22 minuty temu, Pix napisał(a):A bierzesz w ogóle coś takiego pod uwagę, czy to raczej tylko takie gdybanie?I jeśli miałbyś się zdecydować na Retro Extreme, to zajęłoby takie wydawnictwo miejsce specjali?Wszystko kwestia potencjału. Chętni, wbrew pozorom, są. Chyba na EP komuś wspominałem - ja w takim pliku rozliczeniowym swoim mam już bodaj z 70 osób, które przewinęły się przez te wszystkie miesiące. Oczywiście trzon to redakcja PE, ale jest wieeele osób, które chcą pisać, mają swoje ulubione platformy, więc pewnie by się znaleźli chętni. Natomiast czy to by miało jakiekolwiek powodzenie? Ciężko powiedzieć, czy by się jeszcze takie wydawnictwo zmieściło.
Opublikowano środa o 10:542 dni Autor Te rocznikowe wydania bez podziału na platformy spoko pomysł. Konsole niedługo się skończą, a konkurencja jeszcze podłapała temat i wydają specjala o Wii niedługo.
Opublikowano środa o 11:122 dni 10 minut temu, Perez napisał(a):To też jest pomysł, ale nie wiem, czy tak bym z tym wpadł teraz między te wydania konsolowe.Moim zdaniem lepiej by było wydawać na przemian konsola>rocznik>konsola>rocznik>konsola. Niż cisnąć do końca same konsole a później same rocznikowe wydania. Po pierwsze będziesz wiedział jaki jest potencjał w takich wydaniach, a po drugie będzie mniejsze zmęczenie materiału.Tylko trzeba się zastanowić od jakich lat rozpocząć, czy lecimy chronologicznie czy od lat z największym potencjałem. Ja bym widział chronologiczny start od 1990, zakładając 2-3 numery na rok w miarę szybko zaczną się grube lata 1994+.
Opublikowano środa o 11:162 dni 2 minuty temu, łom napisał(a):Moim zdaniem lepiej by było wydawać na przemian konsola>rocznik>konsola>rocznik>konsola. Niż cisnąć do końca same konsole a później same rocznikowe wydania. Po pierwsze będziesz wiedział jaki jest potencjał w takich wydaniach, a po drugie będzie mniejsze zmęczenie materiału.Tylko trzeba się zastanowić od jakich lat rozpocząć, czy lecimy chronologicznie czy od lat z największym potencjałem. Ja bym widział chronologiczny start od 1990, zakładając 2-3 numery na rok w miarę szybko zaczną się grube lata 1994+.2-3 numery na rok czy 2-3 lata na numer? Bo jak to pierwsze to przy dwóch wydaniach na rok to ten 1994 masz gdzieś za 4 lata :D
Opublikowano środa o 11:182 dni Ja tam bym wykończył konsolę najpierw, żeby pozamykać dane generacje i starać zdążyć się przed potencjalnym zgonem, bo to źle by wyglądało tak po łebkach. Zresztą roczniki by się z tym pokrywały, i to też jest problematyczne, tak samo teraz mam problem, żeby po kompedium czekać na PS Extreme, wolałbym, żeby wjechał jak najpóźniej się da.
Opublikowano środa o 11:182 dni 21 minut temu, Shen napisał(a):Te rocznikowe wydania bez podziału na platformy spoko pomysł. Konsole niedługo się skończą, a konkurencja jeszcze podłapała temat i wydają specjala o Wii niedługo.Oczywiście to nie jest baza porównawcza, ale był chyba u Łapusza ten numer dokładnie w tym klimacie, tylko no rok 1983 bodaj. I to chyba tak sobie siadło. Ja mam trochę obawę, że takie niezdefiniowane o wszystkim są po części dla nikogo, chociaż to tylko moje gdybanie. Z drugiej strony gdyby to komunikować jako jakąś swoistą formę, górnolotnie pisząc, historii gier w rocznikach, może też wydać w twardej oprawie, to cholera wie.
Opublikowano środa o 11:182 dni 2-3 rocznikowe na rok czyli: w 2026 - PE 1990, 1991, 1992. W 2027: 1993, 1994, 1995.
Opublikowano środa o 11:252 dni Autor 2 minuty temu, Perez napisał(a):Oczywiście to nie jest baza porównawcza, ale był chyba u Łapusza ten numer dokładnie w tym klimacie, tylko no rok 1983 bodaj. I to chyba tak sobie siadło.Ludzie co grali w 1983 to już leżą na cmentarzach, można zacząć od jakiegoś grubego okresu, 98-2000, to masz Heroes of might and magic 3, StarCraft, Quake 3, Counter strike, Diablo 2, Zelda Ocarina of time, Tekken 3, MGS, Gran Turismo itp itd. Boom na esport, turnieje w Starcrafta, countera, quake 3Co można napisać o Moon patrol czy pongu