Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Game Boy Extreme

Featured Replies

Opublikowano

Kocham stare poksy i z tym jedynie kojarze ere gameboya więc biorę szczura grubasa ogor

A GBC to dla mnie pierwszy harry potter i pokemon silver.

• Odpowiedzi 187
  • Wyświetleń 7,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobry! Zgodnie z planem czas na info odnośnie kolejnego specjala. W połowie grudnia pojawi się Game Boy Extreme. 132 strony skupione wokół GB i GBC, ponad 60 recenzji i ponad 20 artykułów traktujących

• MichAelis
    MichAelis

Mój pierwszy kontakt z GB to około 95 roku. Na podwórku był Hubert który właśnie miał Game Boya. Bogaty bananowiec, starzy rozwiedzeni, oczywiscie nikomu nie pozwalał go dotykać i sam grał, no ale poz

• Gameboy Extreme Moja pierwsza niepodróbkowa konsola, zamieniłem się kiedyś ze znajomym za Pegazusa. Chciałem mieć gameboya od kiedy pamiętam, chyba jeszcze zanim pojawiły się pokemony, ale poksy spo

Opublikowano

To lipa, szkoda, że nie powalczyliście o przezroczystość. To nie był żart.

Opublikowano

Albo limitka albo SML.

Ale generalnie to mam dysonans bo to sa najbardziej pastelowe i kolorowe okladki ze wszystkich specjali (no moza poza ta z okemi) tyle, ze ni ch.uja mi nie pasuja do monochromatycznej konsoli jaka byl gameboy xD Niemniej wtedy i tak okladki gier mocno k o l o r y z o w a l y wiec moze tutaj jest ta spojnosc.

Patrzac na te z mg babel poraz kolejny utwierdzam sie w przekonaniu ze powinniscie unikac bialych podkladow. Widac to tu, widac w ksiazce o mgs itd. Wystarczylby jakis inny, cieply kolor niz bialy i juz by to lepiej wygladalo.

Opublikowano

O kurde jakie okładki!! Tetris, Samus, limitka i w końcu ładna Zelda i Metal. Pikachu koszmarny :(

Opublikowano

Limitka albo Marian, chociaż Tetris też kusi :D

Jak kolegom z redakcji się już skończą konsole do specjali, to ja z chęcią przyjąłbym po prostu kwartalnik Retro Extreme. Taka tam sugestia :) Brałbym prenumeratę w ciemno.

Opublikowano

Okładki spoko, całkowicie mi leżą (poza MGSem) i wpisują się w vibe jaki kojarzę z GB.

Opublikowano
2 minuty temu, tomoman napisał(a):

Limitka albo Marian, chociaż Tetris też kusi :D

Jak kolegom z redakcji się już skończą konsole do specjali, to ja z chęcią przyjąłbym po prostu kwartalnik Retro Extreme. Taka tam sugestia :) Brałbym prenumeratę w ciemno.

Ostatnio miałem już propozycję, aby zrobić miesięcznik retro... Tak że wiesz ;)

Opublikowano

Ja mam potezny dylemat czy MGS czy Metroid. Obie mocno mi sie podobaja.

Opublikowano

W większości mi się podobają. Limitka nawet jeśli art z pudełka, to na tyle mało opatrzony, że wjedzie z pewnością. Póki co odrzucam tylko Metroida (taki se, poza tym już mam Samus na okładce SNES Extreme) i MGSa, bo mimo wszystko mało się kojarzy z Game Boyem. Resztę rozważam, pewnie skończy się na 2-3 egzemplarzach.

Kusi mnie by wziąć Pikachu, bo to jedna okazja, by tak ZASZALEĆ, moje pierwsze Pokemony i jedyne, do których mam jakikolwiek sentyment.

Opublikowano
15 minut temu, Perez napisał(a):

Ciekawe kto proponował. Jeszcze się okaże że Smuggler :)

Opublikowano
Teraz, grzybiarz napisał(a):

Ciekawe kto proponował. Jeszcze się okaże że Smuggler :)

Nieee, aż tak nie, ale gdzieś tam taki temat w redakcyjno-bliskoredakcyjnych rozmowach się pojawił.

Opublikowano
  • Autor

Co za dużo, to i świnia nie zeżre. Pixel padł, ale może to z powodu nieudolności pijaka i jednak jest jeszcze miejsce na rynku na kolejne pismo.

Opublikowano

Z Gulashem róbcie Neo Extreme :)

Opublikowano

@Perez Parę razy pisałem (może teraz się uda :) żeby robić numery poświęcone danemu rokowi bez podziału na platformy. Czyli PE 1995 a tam najważniejsze wydarzenia, gry (z nominacjami GOTY), hidden gemy, premiery sprzętowe, targi, sytuacja rynku gier w Polsce i na świecie (z cenami sprzętów) itd. Recki koniecznie z dwiema ocenami jak w retrorecenzji regularnych numerów.
Numery poświęcone sprzętom już się kończą bo z tych popularniejszych u nas zostały X360, PSP, PC2 i może DS/3DS. Może jeszcze GameCube i GBA ale to będzie wiadomo po tym ile GB Extreme zejdzie.

Opublikowano
25 minut temu, Perez napisał(a):

A bierzesz w ogóle coś takiego pod uwagę, czy to raczej tylko takie gdybanie?

I jeśli miałbyś się zdecydować na Retro Extreme, to zajęłoby takie wydawnictwo miejsce specjali?

Opublikowano
27 minut temu, Shen napisał(a):

Co za dużo, to i świnia nie zeżre. Pixel padł, ale może to z powodu nieudolności pijaka i jednak jest jeszcze miejsce na rynku na kolejne pismo.

Jestem bardzo ciekaw tego Game Boya, bo zastanawiam się, czy przedsprzedaż Xboksa z tymi niecałymi 1500 egz. (chociaż cały czas się sprzedaje) vs średnio 2k pozostałe specjale to była oznaka już przesytu, czy jednak po prostu platformy. Bo zgoda to co mówisz - za dużo to ludzie nie dźwigną, nawet najwięksi fani, a jest w czym wybierać.

22 minuty temu, łom napisał(a):

@Perez Parę razy pisałem (może teraz się uda :) żeby robić numery poświęcone danemu rokowi bez podziału na platformy. Czyli PE 1995 a tam najważniejsze wydarzenia, gry (z nominacjami GOTY), hidden gemy, premiery sprzętowe, targi, sytuacja rynku gier w Polsce i na świecie (z cenami sprzętów) itd. Recki koniecznie z dwiema ocenami jak w retrorecenzji regularnych numerów.
Numery poświęcone sprzętom już się kończą bo z tych popularniejszych u nas zostały X360, PSP, PC2 i może DS/3DS. Może jeszcze GameCube i GBA ale to będzie wiadomo po tym ile GB Extreme zejdzie.

To też jest pomysł, ale nie wiem, czy tak bym z tym wpadł teraz między te wydania konsolowe.

22 minuty temu, Pix napisał(a):

A bierzesz w ogóle coś takiego pod uwagę, czy to raczej tylko takie gdybanie?

I jeśli miałbyś się zdecydować na Retro Extreme, to zajęłoby takie wydawnictwo miejsce specjali?

Wszystko kwestia potencjału. Chętni, wbrew pozorom, są. Chyba na EP komuś wspominałem - ja w takim pliku rozliczeniowym swoim mam już bodaj z 70 osób, które przewinęły się przez te wszystkie miesiące. Oczywiście trzon to redakcja PE, ale jest wieeele osób, które chcą pisać, mają swoje ulubione platformy, więc pewnie by się znaleźli chętni. Natomiast czy to by miało jakiekolwiek powodzenie? Ciężko powiedzieć, czy by się jeszcze takie wydawnictwo zmieściło.

Opublikowano
  • Autor

Te rocznikowe wydania bez podziału na platformy spoko pomysł. Konsole niedługo się skończą, a konkurencja jeszcze podłapała temat i wydają specjala o Wii niedługo.gayos

Opublikowano
10 minut temu, Perez napisał(a):

To też jest pomysł, ale nie wiem, czy tak bym z tym wpadł teraz między te wydania konsolowe.

Moim zdaniem lepiej by było wydawać na przemian konsola>rocznik>konsola>rocznik>konsola. Niż cisnąć do końca same konsole a później same rocznikowe wydania. Po pierwsze będziesz wiedział jaki jest potencjał w takich wydaniach, a po drugie będzie mniejsze zmęczenie materiału.

Tylko trzeba się zastanowić od jakich lat rozpocząć, czy lecimy chronologicznie czy od lat z największym potencjałem. Ja bym widział chronologiczny start od 1990, zakładając 2-3 numery na rok w miarę szybko zaczną się grube lata 1994+.

Opublikowano
2 minuty temu, łom napisał(a):

Moim zdaniem lepiej by było wydawać na przemian konsola>rocznik>konsola>rocznik>konsola. Niż cisnąć do końca same konsole a później same rocznikowe wydania. Po pierwsze będziesz wiedział jaki jest potencjał w takich wydaniach, a po drugie będzie mniejsze zmęczenie materiału.

Tylko trzeba się zastanowić od jakich lat rozpocząć, czy lecimy chronologicznie czy od lat z największym potencjałem. Ja bym widział chronologiczny start od 1990, zakładając 2-3 numery na rok w miarę szybko zaczną się grube lata 1994+.

2-3 numery na rok czy 2-3 lata na numer? Bo jak to pierwsze to przy dwóch wydaniach na rok to ten 1994 masz gdzieś za 4 lata :D

Opublikowano

Ja tam bym wykończył konsolę najpierw, żeby pozamykać dane generacje i starać zdążyć się przed potencjalnym zgonem, bo to źle by wyglądało tak po łebkach. Zresztą roczniki by się z tym pokrywały, i to też jest problematyczne, tak samo teraz mam problem, żeby po kompedium czekać na PS Extreme, wolałbym, żeby wjechał jak najpóźniej się da.

Opublikowano
21 minut temu, Shen napisał(a):

Te rocznikowe wydania bez podziału na platformy spoko pomysł. Konsole niedługo się skończą, a konkurencja jeszcze podłapała temat i wydają specjala o Wii niedługo.gayos

Oczywiście to nie jest baza porównawcza, ale był chyba u Łapusza ten numer dokładnie w tym klimacie, tylko no rok 1983 bodaj. I to chyba tak sobie siadło. Ja mam trochę obawę, że takie niezdefiniowane o wszystkim są po części dla nikogo, chociaż to tylko moje gdybanie. Z drugiej strony gdyby to komunikować jako jakąś swoistą formę, górnolotnie pisząc, historii gier w rocznikach, może też wydać w twardej oprawie, to cholera wie.

Opublikowano

2-3 rocznikowe na rok czyli: w 2026 - PE 1990, 1991, 1992. W 2027: 1993, 1994, 1995.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Perez napisał(a):

Oczywiście to nie jest baza porównawcza, ale był chyba u Łapusza ten numer dokładnie w tym klimacie, tylko no rok 1983 bodaj. I to chyba tak sobie siadło.

Ludzie co grali w 1983 to już leżą na cmentarzach, można zacząć od jakiegoś grubego okresu, 98-2000, to masz Heroes of might and magic 3, StarCraft, Quake 3, Counter strike, Diablo 2, Zelda Ocarina of time, Tekken 3, MGS, Gran Turismo itp itd. Boom na esport, turnieje w Starcrafta, countera, quake 3

Co można napisać o Moon patrol czy pongu 6849_pepeold.png