Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Yakuza Kiwami 3 & Dark Ties

Featured Replies

Opublikowano

Ło kurde, seria idzie dziwniej niż myślałem.

Yokoyama stwierdził, że nie będzie więcej Yakuz Kiwami. Następne nowe-stare gry będą właściwie w innej linii czasowej.

"To chyba nie będzie dalej seria Kiwami. Zacznie się inna seria, i nie RGG 9, ale nowa seria idąca inną linią, z inną wymową. Po zagraniu w Kiwami 3 może to będzie zrozumiałe".

Ehhh... w sensie ok, ale po co? Czy to jest dobre wykorzystanie popularności zdobytej przez tę serię od czasu 0?

• Odpowiedzi 67
  • Wyświetleń 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
W dniu 22.01.2026 o 08:01, Pupcio napisał(a):

Jaka sieka co oni zrobili tej grze?

fixed, było:

G_OTl2-XoAAtq-Z?format=jpg&name=4096x409

jest:

20260211205938-1.jpg

Opublikowano

Jeszcze z 3 patche i dogonią jakość remastera gry z ps3! )

Opublikowano

Nawet chińskiego Roziego dodali obama

obraz.png

Opublikowano
On 1/30/2026 at 8:26 PM, Pupcio said:

A dla mnie z tej trylogii na ps3 była najlepsza. y4 i y5 przeciągnięte gówna o niczym. Trójke grzebał ten nieszczęsny system walki gdzie każdy blokował nasze ciosy, ale okinawa dała fajną odmiane po kamurocho tak samo jak wątek z gówniakami zamiast te same tureckie problemy gangsterów których oczywiście tutaj nie brakuje

U mnie podobnie - niesamowity powiew świeżości nawet po uprzednim ogrywaniu Zero, Kiwami i Kiwami 2, które były przecież przynajmniej generację do przodu. Cliffhanger na końcu bardzo fajny :D Czwórka niestety zbyt rozwleczona, nie mogłem się doczekać kiedy mi wyjaśnią co się stało w 3. Piątka też całkiem spoko dzięki nowej lokalizacji.

Opublikowano

Tak te nowemiasta z piątki i Kiryu taksówkarz największe plusy, ale granie haruką to był koszmar

Opublikowano

Czwórka bardzo fajna i nie odniosłem wrażenia rozwleczenia - całość ze wszystkimi subquestami, które nie opierały się na minigierkach zajęła mi pewnie z 30 godzin, a nowe postacie i lepsza fizyka walki robiły fajną odmianą po trójce, na pewno w top 3 moich ulubionych Yakuzoidów (oprócz niej Zero i Judgement). Piątka natomiast faktycznie rozwleczona i Haruka kradnie miejsce Akiyamie, ale dalej się dobrze bawiłem, choć musiałem sobie dawkować. Sama minigierka o Saejimie polującym na renifery i napierdalającym się na pięści z niedźwiedziami to było dobre 10h.

Opublikowano

Ja w sumie juz koncze Side Stories w Dark Ties i te wszystkie poboczne gowna.Dlugosc DT to tak mniejwiecej Kaito DLC z Lost Judgement pewnie zrobie wszystko dzisiaj i jazda z Y3 wlasciwym.

Opublikowano
2 minuty temu, Rozi napisał(a):

Na początek Dark Ties jest polecane, czy jak dokładnie?

Raczej nie jest, ja tam w 3 w ogóle nie grałem, a Dark Ties to chyba chronologicznie jest na końcu fabuły.

image.png

Opublikowano

Ja znam Fabule 3 w koncu jak jest sie fanem Yakuzy to nie bylo sposobu jej nie poznac. Jak wiesz co sie dzieje na koniec Y3 to mozesz zaczac od Dark Ties jak nie wiesz o co w ogole chodzi to zacznij od Y3.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 10.02.2026 o 00:11, wet_willy napisał(a):

Ja jako ze w 3 nigdy nie gralem to mam w dupie recki bede sie dobrze bawil.

Taki fan z ciebie? Fabułę na Youtube poznałeś? Masakra!

Opublikowano

Ja fabułę 1-3 poznałem przez streszczenia które były dołączone do Y4 leo No i ze wszystkich które ograłem (4, 0, 6) to właśnie telenowela z Kiryu jest najbardziej przewidywalna i to dla mnie tak samo 'głęboki' bohater jak Master Chief z Halo xd

Opublikowano

Jak coś to wam powiem, że w Kiwami 3 jest fajny recap na cmentarzu z 0-2, już godzinę leci... :).

Sam korzystałem z takiego przypadku 6 na Yt z 3-5, bo w grze był tylko tekst, teraz dużo lepiej.

16 godzin temu, ogqozo napisał(a):

Ło kurde, seria idzie dziwniej niż myślałem.

Yokoyama stwierdził, że nie będzie więcej Yakuz Kiwami. Następne nowe-stare gry będą właściwie w innej linii czasowej.

"To chyba nie będzie dalej seria Kiwami. Zacznie się inna seria, i nie RGG 9, ale nowa seria idąca inną linią, z inną wymową. Po zagraniu w Kiwami 3 może to będzie zrozumiałe".

Ehhh... w sensie ok, ale po co? Czy to jest dobre wykorzystanie popularności zdobytej przez tę serię od czasu 0?

Czyli 4 i 5 do kosza.

Opublikowano
1 hour ago, Rozi said:

Taki fan z ciebie? Fabułę na Youtube poznałeś? Masakra!

Nie wiem czy gramy w te same gry ale zazwyczaj sa w tych grach recapy >.>