Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forza Horizon 6

Featured Replies

Opublikowano
48 minut temu, wojtas011 napisał(a):

mi brakuje jakiegoś radia gdzie by można było stworzyć własną playliste z utworów dostępnych w grze

Pewnie są już mody (zresztą i tak odpadają, bo pewnie leci ban), ale to najlepszy ficzur grania na PC był, kiedyś był dostępny natywnie we wielu grach, chyba nawet w GTA V jeszcze, starsze GTA, TDU itp. sobie wrzucaliśmy swoje pliki do folderu i narty.

• Odpowiedzi 572
  • Wyświetleń 32,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Driveclub wyglądał i działał jak gówno. A deszcz to był żart. Nie chciałbym żadnych elementów tego kasztana w forzie.

• Nie będę ukrywał, bardzo lubię całą serię jednak piąta część serii troszkę mnie rozczarowała nie tylko zawartością ale też lokacją. Uważam, że Meksyk słabo się sprawdził. Przy szóstce miałem pewne wąt

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Nie ukrywam, rozczarowany jestem, że to nie Niemcy.

Opublikowano
10 minut temu, Bartg napisał(a):

W większości wyścigów festiwalu jest ograniczenie do danej klasy, mam jeszcze nadzieje, że będą wyścigi danej marki czy nawet modelu, zobaczymy.

tylko miałem evo vs impreza, ale to przecież ten preset z bluprintów, co jest już od zawsze w horizonach i prawdopodobnie do końca nie zobaczymy niczego innego niz to co jest dostępne w tworzeniu własnych bluprintów

Opublikowano

Wojtas pomylił gry i epoki.

Dla niego najlepiej długa progresja i jeżdżenie starym Nissanem 4h żeby zarobić na nowe klocki hamulcowe słuchając przy tym ścieżki dźwiękowej z tony howk pro skater 2.

Opublikowano

Mogli zadowolić wszystkich i wrzucić tryb profesjonalny, punkty do festiwalu tylko za wygraną i -1000% do zbierania kasy.

Opublikowano

Teraz, devilbot napisał(a):

Wojtas pomylił gry i epoki.

Dla niego najlepiej długa progresja i jeżdżenie starym Nissanem 4h żeby zarobić na nowe klocki hamulcowe słuchając przy tym ścieżki dźwiękowej z tony howk pro skater 2.

Ale mi się bardzo podoba progresja w horizonie 6, takiej oczekiwałem.

Chce żeby mi wypadało pełno samochodów, szukam sobie na aukcjach tanich do kolekcji, ale też chce żeby gra wymuszała na mnie korzystania z nich i to robi

Opublikowano

Nabrali starych dziadów opaskami a tak naprawdę progresja jest taka sama jak w poprzednich.

Jest mniej losowań ale setka aut i tak wpadła po 3 dniach grania gdzie kupiłem może ze 3.

Opublikowano

Myślę, że problemem może być, że z racji grania w poprzednie części i kupienia najdroższej możliwej wersji od razu wpada ich z 50.

Opublikowano

Nabrali starych dziadów opaskami a tak naprawdę progresja jest taka sama jak w poprzednich.

Nie jest taka sama (DLC w poprzednich miały progresję taką jak teraz jest w fullu FH6), w starszych od 2 jak odpalałeś wyścig to mogłeś użyć dowolne auto, więc technicznie mogłeś skończyć wszystkie wyścigi jednym bo gra dostosowała blueprint, a tutaj co opaskę dochodzi kolejna klasa gdzie jeszcze w danej klasie jest ograniczenie do konkretnych aut, teraz już rajdowego wyścigu nie odpalisz w ferrari za pierwszym razem i ja czegoś takiego oczekiwałem.

Opublikowano

A ok ja nie zauważyłem.

Mi ta progresja sam system przypomina dlc z LEGO ale to tylko szczegóły naprawdę nie odczuwam różnicy między tą a poprzednia częścią, mam czym jeździć a gra daje mi co minutę pieniądze i auta.

Opublikowano
2 minuty temu, wojtas011 napisał(a):

Nie jest taka sama (DLC w poprzednich miały progresję taką jak teraz jest w fullu FH6), w starszych od 2 jak odpalałeś wyścig to mogłeś użyć dowolne auto, więc technicznie mogłeś skończyć wszystkie wyścigi jednym bo gra dostosowała blueprint, a tutaj co opaskę dochodzi kolejna klasa gdzie jeszcze w danej klasie jest ograniczenie do konkretnych aut, teraz już rajdowego wyścigu nie odpalisz w ferrari za pierwszym razem i ja czegoś takiego oczekiwałem.

Opaska i klasy to plus, oczywiście i tak jednak za pół darmo można ulepszyć cokolwiek.

Jeden minus tutaj, żeby chyba nie da się ulepszać bez wjazdu do garażu w grze, czy jestem ślepy? Tzn. przed wyścigiem.

Opublikowano

Tuning można zrobić w dowolnym miejscu na drodze poza eventami.

Ale wybrać malowanie to już trzeba wracać do obozu.

Opublikowano

Tuning można zrobić w dowolnym miejscu na drodze poza eventami.

Ale wybrać malowanie to już trzeba wracać do obozu.

Tuning tak, ale te partsy do ulepszania klasy to też w garażu.

Opublikowano

Nie da się, można tylko ręcznie potuningować. Zmiana auta bezpośrednio przed wyścigiem i ulepszenia też przed nim byłyby miłe, ale z fast travelem za darmo to aż tak bardzo nie przeszkadza.

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

Jeden minus tutaj, żeby chyba nie da się ulepszać bez wjazdu do garażu w grze, czy jestem ślepy? Tzn. przed wyścigiem.

No nie da się, tez dla mnie minus

A jak komuś mało kasy to Subaru B22 ma "super wheelspina" tanio za skill pointy, a w swoim domu można sobie pobrać blueprint do ich farmienia

Opublikowano
Teraz, wojtas011 napisał(a):

No nie da się, tez dla mnie minus

A jak komuś mało kasy to Subaru B22 ma "super wheelspina" tanio za skill pointy, a w swoim domu można sobie pobrać blueprint do ich farmienia

Kurde mogli dodać tryb inwestowania w nieruchomości, coś jak w Yakuzie chyba Infinite Wealth :D.

Nie, że kupujesz, tylko tabelki, wykresy, ale wiadomo, tylko w górę, bo to gra.

Opublikowano

Widzę jest też coś dla miłośników osiągnięć, szacunki mówiąc minimum 750 godzin kaz

image.png

Opublikowano
1 godzinę temu, MaZZeo napisał(a):

Ja powiem że mam mieszane uczucia, niby wszystko jest okej bo w dwa wieczory nabiłem 8h i mógłbym drugie tyle. Niby dobrze, prawda? Mapa jest super i chyba odkryłem ją dopiero w jakiś 10-15%, ale moim zdaniem grę nie powinno ciągnąć jedynie poznawanie mapy i odkrywanie nowych miejscówek i aktywności.

Ta progresja festiwalu jest trochę żenująca, może nie ma cringu jak z FH5, ale wygrasz/przegrasz wyścig? wyjebane, i tak nabijasz pasek, bo przecież możesz zbić dzbanki z makaronem udon albo ciasteczko ryżowe i nagle JEB dostajesz możliwość wzięcia udziału w jakimś signature event z robotem i dostaniesz opaskę tak czy inaczej. Dodatkowo nadal te wheel spiny zaburzają ekonomię gry, nie musisz się zastanawiać czy kupić Lancera czy Civic Type R, bo lada moment albo dostaniesz na niego kasę z bębna maszyny losującej albo samo auto ci wypadnie.

Zapewne i tak spędzę ostatecznie grubo ponad 100h w tej grze jak zwykle, ale po prostu spodziewałem się więcej po paru latach przerwy. Czuje się jakbym zjadł jakiegoś dobrego kebsa albo pizzę którą znam od lat, niby jakość taka sama ale to znowu to samo żarcie o którym szybko zapomnę. Pewnie nie mam i tak racji co do struktury tej gry, bo w sumie popularność FH eksplodowała przy FH4/FH5 i teraz seria wykręca jakieś chore liczby będąc taką jaka jest, a ja nadal będę tęsknił do gry w stylu NFS U2/MW gdzie wspinasz się od jakiegoś Golfa do najlepszych fur i czujesz jakieś wyzwanie.

Oczywiście masz rację że gra nie ma żadnej progresji ale szczerze? Ja w swoim życiu już się nagrałem w wyścigówki z normalną progresją gdzie zaczynasz z punciakiem i musisz powoli wspinać się po drabince na sam szczyt. Serio, pewnie spokojnie z 50 gier skończyłem z takim systemem progresji bo przed Forzą Horizon w zasadzie nic innego nie było. I owszem, lubię sobie pograć w jakieś inne wyścigówki (chociaż ich i tak mało wychodzi) gdzie jest tradycyjny system ale nie chciałbym już wrócić do Forzy Horizon z takim systemem. Aktualnie seria mi się kojarzy z relaksem i niezobowiązującym funem. I niech tak pozostanie.

Opublikowano

Ja lubię system progresji ze starych gran turismo 1-6, lubię też dostawać medale za wyżyłowane czasy w burnoucie, ale Forza Horizon nie jest taką grą i nigdy nie była.

Czysty fun. Ale mimo wszystko jak ktoś chce to ma miliard opcji żeby sobie życie utrudnić.

Opublikowano

To wspaniała odskocznia od innych wyścigówek typu Motorfest, gdzie dobre auto kosztowało 20x wypłata za wygranie wyścigu, albo do playlist tygodniowych musiałeś kupować auto za 1.5mln kredytów, czyli ponad 25 zagranych Grand Raców, każdy po ok 10 minut. Albo czasem 2 czy 3 takie auta.

Opublikowano
1 godzinę temu, devilbot napisał(a):

A kiedy jakieś nowe eventy sezonowe czy coś bo już wszystkie wyścigi chyba porobiłem.

Od jutra ruszają playlisty tygodniowe.

Tak czytam posty i niektórzy chcieliby chyba jeździć tym samym samochodem przez 10h żeby nazbierać kasę na kolejny. Dla mnie kasa i fury mogą płynąć otwartym strumieniem.

Edytowane przez wrog

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Bartg napisał(a):

To wspaniała odskocznia od innych wyścigówek typu Motorfest, gdzie dobre auto kosztowało 20x wypłata za wygranie wyścigu, albo do playlist tygodniowych musiałeś kupować auto za 1.5mln kredytów, czyli ponad 25 zagranych Grand Raców, każdy po ok 10 minut. Albo czasem 2 czy 3 takie auta.

Mnie szczerze mówiąc na dłuższą metę wykończył ten grindw motorfescie. Człowiek niby po Horizonach tęsknił za uczuciem progresji, ale Motorfest wydaje mi się że przesadził w drugą stronę.

Opublikowano
17 minutes ago, ASX said:

Mnie szczerze mówiąc na dłuższą metę wykończył ten grindw motorfescie. Człowiek niby po Horizonach tęsknił za uczuciem progresji, ale Motorfest wydaje mi się że przesadził w drugą stronę.

Nie no był nie do zniesienia, ja sobie odpuszczałem tygodnie, gdzie trzeba było kupować jakieś 3 auta za 2 mln, żeby w nagrodę dostać co najwyżej opony, albo jakieś gówniane jedno auto. Do tego ten system CC, idiotyczny system łączenia upgradów samochodu i jeszcze prestiżowe bilety.

5 minutes ago, iluck85 said:

A tam stare hondy z vteciem są zajebiste, sama przyjemność w takiej przypierdolić w odcinkę powyżej 8000 banderas