Opublikowano 6 listopada6 lis Autor Ano miewają momenty. Jak jest oki to wyrabiają się w terminie, ale jak się źle trafi to i 2 tygodnie potrafią dostarczać.
Opublikowano 6 listopada6 lis Czy PSX był kiedyś dostarczany tylko w papierowych kopertach? Tzn zanim się te pakowania w tekturki pojawiły.
Opublikowano 6 listopada6 lis I wtedy były też pakowania premium w tekturkach. Ale za Butchera? Miał człowiek prenumeratę, ale już nie pamiętam.
Opublikowano 6 listopada6 lis Dobra, mam swoj egzemplarz z empiczka i od razu zacząłem od Rogera.W dniu 4.11.2025 o 15:12, Bzduras napisał(a):Konsolite i dwie tak wysokie oceny w jednym numerze? Jakiś błąd w matrixie A felieton Rogera pominę milczeniem, bo bronienie PPE jest po prostu niesmaczne, nawet będąc jego naczelnym.Czy Ty to w ogóle czytałeś? Roger bardzo dobre nakreślił sytuację i parę razy w tekście podkreśla, że takie zachowanie piętnuje. Autora jak widać zna osobiście więc fakaup podwójny.Rozumiem, że wspominanie o pepepe traktujcie jak płachtę na byka (mam podobnie) ale tutaj zrozumialem co Roger miał na myśli.Daje w spoiler bo pewnie reszta chce sama przeczytać.Ale clue tego felietonu jest takie, że cała ta drama dosypała pieniążków z reklam oraz posypały się dodatkowe współpracę więc wyszło, że dramy się sprzedają.....CZEGO ROGER NIE POCHWALA. Dzięki za podzielenie się tym w sumie.Pamiętam jak Perez wiele lat temu również gdzieś wspominał o tych milionach unikatowych użytkowników.Myślałem, że to serio jakiś guwno wpis broniący autora i pepelele, a wyszedł jak zwykłe profesjonalizm Naczelnika.
Opublikowano 6 listopada6 lis 15 minut temu, oFi napisał(a):Czy Ty to w ogóle czytałeś?Nie kurwa, nie czytałem, tak dla jaj sobie strzeliłem o czym jest ten felieton.
Opublikowano 6 listopada6 lis 9 minut temu, Bzduras napisał(a):Nie kurwa, nie czytałem, tak dla jaj sobie strzeliłem o czym jest ten felieton.No chyba tak właśnie było.
Opublikowano 6 listopada6 lis Wy również chyba nie czytaliście albo założyliście różowe okulary. Pisałem - rozumiem przekaz który leży obok, odniosłem się pokrótce do tego, że te treści się klikają, ale to nie wyklucza obrony portalu jako "fajnej tarczy do strzelania i w ogóle ból dupy, bo jesteśmy drudzy w Polsce". Obie te rzeczy są w felietonie.
Opublikowano 6 listopada6 lis Nie wydaje mi się żeby te liczby byly wyssane z palca jeśli chodzi o to, że pepele jest drugie w polsce.Ja po prostu nie odebrałem tego jako obrony portalu i tyle.Anyway.Wskakuję na galere i zaczynam wiosłować (jakby to kiedyś Nrgeek powiedział o jakimś crapie), bo tekstu o tematyce w kręgu moich zainteresowań jest co nie miara.
Opublikowano piątek o 11:135 dni Kurła panowie, dzisiaj wchodzę do banku i jedna babka jakaś znajoma się wydała i mówię że kojarzę skądś tylko nie wiem skąd. A ona mówi że kiosk kiedyś miała koło szkoły. No faktycznie. Dobrze skojarzyłem. Mówię jej że w 1999 kupowałem tam gazety o grach :) no jestem w szoku jak mózg działa że pamiętałem babkę z kiosku sprzed 25 lat :/ pogadaliśmy że już nie ma kiosków i tylko emeryci krzyżówki kupują :)
Opublikowano piątek o 12:345 dni Nie zrozumie więzi między klientem a kioskarką ten, kto nigdy za gówniarza nie biegał regularnie do kiosku po gazetki growe (plus ewentualnie, żeby dyskretnie obczaić erotyki za szybą)
Opublikowano piątek o 12:555 dni Jak jeszcze zrobi na taborecie ten sam myk, co Sharon Stone w Nagim Instynkcie, to już w ogóle.
Opublikowano piątek o 13:135 dni 17 minut temu, SlimShady napisał(a):Jak jeszcze zrobi na taborecie ten sam myk, co Sharon Stone w Nagim Instynkcie, to już w ogóle. Moja sikała do wiadra i wylewała do studzienki obok.
Opublikowano niedziela o 10:483 dni Numer przeczytany od a do z.Spoko numer z gatunku takich, ktorych zapowiedz nie zelektryzowala (no chyba ze ten tyrannosaurus-rex), ale za to jak zwykle lektura byla przyjemna, sporo ciekawych artykulow na tematy o ktorych nie wiedzialem nic i full recenzji fajnych gierek. Na minus, nudne felietony. Dziekowka Bonusowy plus za sliczny filtr czy tam tlo w kolorze baby blue w artykule GitS.
Opublikowano niedziela o 12:283 dni Numer zaliczony. W tym miesiącu nie stać mnie niestety na więcej słów, bo kalendarz robi się ciasny. Jedyne co mnie ciekawi to kto zastąpi Piechotę w kolejnych numerach skoro odchodzi (dzięki za te wszystkie lata i widzimy się na podcaście Silent hill part2). Nowy Zgred wyląduje na pokładzie?
Opublikowano niedziela o 13:083 dni Ja dopiero po lekturze głównych recenzji. Najlepsze, czyli cała publicystyka jeszcze przedemną.
Opublikowano niedziela o 13:503 dni Godzinę temu, Mejm napisał(a):Nikt, styl Piechoty jest niezastepialny.Rozczaruję: nie odchodzę Edytowane niedziela o 13:503 dni przez Piechota
Opublikowano niedziela o 13:533 dni Ja już myślałem, że chłop umiera czy coś, bo się sypią te zgredy ostatnio.
Opublikowano niedziela o 13:533 dni Godzinę temu, oFi napisał(a):Numer zaliczony.W tym miesiącu nie stać mnie niestety na więcej słów, bo kalendarz robi się ciasny. Jedyne co mnie ciekawi to kto zastąpi Piechotę w kolejnych numerach skoro odchodzi (dzięki za te wszystkie lata i widzimy się na podcaście Silent hill part2).Nowy Zgred wyląduje na pokładzie?Ktoś nowy będzie felietonował na mojej stronie! Ja poświęciłem od wczoraj 10 godzin na „odświeżenie” gry, która trafi do retrorecki w następnym numerze. Duże rzeczy przede mną w wydawnictwie N3, spokojnie! Teraz, Shen napisał(a):Ja już myślałem, że chłop umiera czy coś, bo się sypią te zgredy ostatnio. Ja znalazłem dodatkowe żyćko w jakiejś sekretnej lokacji! Edytowane niedziela o 13:543 dni przez Piechota
Opublikowano niedziela o 14:043 dni Piechota zasugerowal obrazkiem zdobiacym felieton, ze zyje na 102%Teraz czas na wymaksowanie przygod Kiddiego jestem swiezo po kolejnym zcalakowaniu calej trylogii tez
Opublikowano niedziela o 14:093 dni Prawie przeszły mnie ciary, bo te pożegnanie - jakby patetyczne nie było(bił, pił, ale był) - to jednak trochę jak wziął i umarł. Później sobie przypomniałem, że nie zrobiłeś retro o śniegowych brum brumach i żal szybko przeszedł w nienawiść. Nie, no dobra, nie do końca, ale i tak można wywnioskować, że wymiksowałeś się tylko z felietonów, a jakieś pojedyncze recki, książki, albumy, czy speciale nadal wchodzą w grę. Przyzwyczajenie straszna rzecz.
Opublikowano niedziela o 16:303 dni Ghost in the Shell SAC - dodanie do formuły czołgów - przecież to i w mandze było!Hyde Park - Adamus - W filozofii mówi się, że tak naprawdę jest tylko Platon i Arystoteles a wszystko po nich to już tylko przypisy. Nawet Heidegger, który odżegnywał się od całej dotychczasowej filozofii był przecież w prostej linii kontynuatorem Talesa! - Stąd też krótki tekst Adamusa w Hyde Parku uważam za najmądrzejsze słowa w tym numerze.Hyde Park - Roger - na zdjęciu Roger z jakimś typem, który przewyższa Rogera o dwie głowy. Aż się zastanawiam, ile Roger ma wzrostu.Pokemon az- zabawie mobilnej -> przenośnej; bardziej szczegółowe -> mimo wszystko szczegółowsze; nowele graficzne - angielskie novel to po polsku powieśćNinja Gaiden - soulsy-> souleSweet Carole - co ma Heart of Darkness do Dragon's Lair?Fast & Furious - urządzeniach mobilnych-> przenośnychResu 2 - bardzo fajne podsumowanie recenzji przez UralaFFT - brak dodatków z wersji na PSP? Mogła być edycja ostatecznie ostateczna a wyszło gówno po taniości wydane. Coraz więcej tego.Double Dragon - specjał - jeśli nie można tego zjeść, to nie specjał tylko specjal/special; piłkĘ do kosza można kopnąćTormented Souls - tank controlsy? WTF? Pojęcie tank controls jest zrozumiałe - ale controlsy? Po co tworzyć specjalnie nowe formy (od początku błędne), skro stare są ok?Hyrule Warriors - warriorsach-> warriors, warriorachKatamari - bardziej radosny -> radośniejszySimon - oprawę wizualną, styl wizualny, oprawy wizualnej - można by było troszkę ten język urozmaicić i wtrącić np. słowo graficznyButcher nie grał w Painkillera - może po tylu latach warto nadrobić? Gra dalej wymiata.Castle of Heart automatów arcade - albo automatów albo arcade'ów; ulepszonymi teksturami niż w oryginale - albo lepszymi niż w oryginale albo ulepszonymi w stosunku do oryginałuResident Evil DC - Gwiazdkę 1997 r. -> Boże Narodzenie; spiąć projekt -> produkcję Skoro gra powstała, to już nie jest to projekt. Aha, słowo zombie już od co najmniej 1998 r. zostało spolszczone i można ładnie odmienić - zombiak, zombiaka, zombiakowi, zombiakiem. To samo przy tekście o tyranozaurze i komiks zone.X360 i fpsy. Autor tekstu Dżujo. Hm, ciekawe, kiedy pojawi się ulubione słowo autora, słowo, które nic nie znaczy, słowo, które jest tylko marnowaniem znaków, słowo, które autor z lubością potrafi umieścić 3 razy w jednym zdaniu. Jest! "Kultowy" już w drugim zdaniu! Dżujo nie wychodzi z wprawy! przenieść projekt->produkcję; Gearsy -> GearsKącik filmowy - Sobek powinien przystopować z używaniem zdań wielokrotnie złożonych, bo zdanie liczące sobie 51 słów istnieje chyba tylko po to, by autor pochwalił się napisaniem zdania liczącego sobie 51 słów.Komiks zone - avengersów-> avengerów, avengers, mścicieliSkoro moja ostatnia propozycja, by umieszczać w piśmie 5 groszy dotyczących starszych gier, ogranych niedawno przez redaktorów, cieszyła się pewnym poparciem, to pozwolę sobie rzucić kolejny temat.Kiedyś w PSXE co jakiś czas pojawiały się teksty "Kto jest kim w PSXE" albo "Twarze PSXE", w których w kilku słowach przedstawiano redaktorów i współpracowników. Szczególnie było to przydatne w przypadku nowych twarzy pojawiających się na łamach pisma. Dawno już takiego tekstu nie było, a jednak co jakiś czas czytelnik może natknąć się na jakieś nowe nazwisko. Może warto byłoby czasem przedstawić nowych współpracowników - kim są, skąd się wzięli, czym się interesują, jakie są ich ulubione gry? Przy okazji można też przypomnieć starszych redaktorów nowym czytelnikom. Edytowane niedziela o 16:313 dni przez Jutrzen
Opublikowano niedziela o 16:373 dni 2 godziny temu, Piechota napisał(a):Ja znalazłem dodatkowe żyćko w jakiejś sekretnej lokacji!Może doklep sobie kilka dodatkowych, tak na wszelki wypadek6 minut temu, Jutrzen napisał(a):Może warto byłoby czasem przedstawić nowych współpracowników - kim są, skąd się wzięli, czym się interesują, jakie są ich ulubione gry? Przy okazji można też przypomnieć starszych redaktorów nowym czytelnikom.Tymczasem Hyde Park:
Opublikowano niedziela o 16:443 dni Tymczasem kiedyś Hyde Park też istniał, a mimo wszystko takie przedstawianki były.