Opublikowano wtorek o 14:364 dni 2 godziny temu, Jutrzen napisał(a):"dlaczego Def Jam Icon była tak słaba" - średnia ocen 70%.Jeśli masz na myśli ocenę z metacritic, to jest to ocena krytyków, użytkownicy dali 50% wersji na X360, a 31% wersji na PS3. I tak, gra jest faktycznie tak słaba.
Opublikowano wtorek o 15:534 dni W dniu 5.01.2026 o 16:04, Ken Adams napisał(a):Numer przeczytany od a do z i to dawno temu bo przy weekendzie.Jak zawsze sa plusy i minusy ale nie mnie to oceniac niech to zrobia inni.Razi, po raz kolejny, brak dnia Mario Nintendowcow w kalendarzu, pomimo tego, ze Graba na lamach poprzedniego numeru wyraznie o tym zasugerowal. Z tego co sie orientuje to Graba swoja droga odwiedza forum wiec ode mnie mala prosba gdybys mogl, tylko nie bij, ograniczyc ilosc tekstu umieszczana pod fotkami; nie lepiej po prostu wrzucic to w bloki?Na koniec wszystkiego dobrego w 2026, dla grona redaktorow, dla czytelnikow oraz, dla forumowiczow.Zdrowka i jedziem dalej zCzęsto gęsto brakuje mi miejsca na wszystkie ciekawostki i dlatego stosuję te podpisy pod zdjęciami) Dzięki za sugestię!
Opublikowano wtorek o 17:594 dni 3 godziny temu, Mari4n napisał(a):Jeśli masz na myśli ocenę z metacritic, to jest to ocena krytyków, użytkownicy dali 50% wersji na X360, a 31% wersji na PS3. I tak, gra jest faktycznie tak słaba.Gamerankings. GameSpot 8.1, IGN 7, Game Informer 7.75. vs. opinie anonimowych internautów.
Opublikowano środa o 16:363 dni Ej dobra może naiwne pytanie ale to kim jest ten anonim w headshocie? Ja cały czas myślałem że to zdupy.pl, ale ostatnio widziałem fragment filmu o PE gdzie opowiadał, że to nie on. Chyba że to on, ale chodzi o to, żeby cały czas ukrywać ten fakt.
Opublikowano środa o 16:473 dni Miałem kiedyś teorię, że tego anonima co miesiąc pisze jakiś inny redaktor, ale w sumie nie jestem pewien. Ewentualnie może Roger. Szczerze mówiąc nie widzę sensu w tym anonimie. Wolałbym, żeby ktoś miał normalnie tam swoją rubrykę.
Opublikowano środa o 17:113 dni 34 minuty temu, Manor napisał(a):Chyba że to on, ale chodzi o to, żeby cały czas ukrywać ten fakt.No ja tak właśnie myślałem.
Opublikowano środa o 17:393 dni Była chyba jakaś imba o niego, i niedługo później ów Anonim się pojawił. Chyba niektórzy już zapomnieli że on tan wcześniej był- albo nadal jest.
Opublikowano środa o 17:573 dni Ostatnio się pytałem to dostalem od rednaczy zwrotke zebym się nie pytal, bo kociej mordy dostane
Opublikowano środa o 20:093 dni 47 minut temu, Pix napisał(a):Będzie niezły mindfuck jak z okazji 400 numeru ujawnią że to ShivaTej o co poszło, że Shiva odszedł z PE? Kiedy do tego doszło to byłem gimbusem a potem jakoś o tym zapomniałem. Twój post mi o nim przypomniał.Pamiętam, że ziomeczek pisał fajne recenzje, współtworzył LOLa, był jedną z barwniejszych postaci starego PE. Skończyłem z kupnem PE gdzieś na #120, czy pojawił się potem albo dał znak życia?
Opublikowano środa o 20:363 dni 26 minut temu, Scythe napisał(a):Tej o co poszło, że Shiva odszedł z PE? Kiedy do tego doszło to byłem gimbusem a potem jakoś o tym zapomniałem. Twój post mi o nim przypomniał.Pamiętam, że ziomeczek pisał fajne recenzje, współtworzył LOLa, był jedną z barwniejszych postaci starego PE. Skończyłem z kupnem PE gdzieś na #120, czy pojawił się potem albo dał znak życia?Miłej lektury.
Opublikowano czwartek o 14:172 dni 21 hours ago, Manor said:Ej dobra może naiwne pytanie ale to kim jest ten anonim w headshocie? Ja cały czas myślałem że to zdupy.pl, ale ostatnio widziałem fragment filmu o PE gdzie opowiadał, że to nie on. Chyba że to on, ale chodzi o to, żeby cały czas ukrywać ten fakt.Mi pasuje stylem pisania i poglądami do red. Zooltar-a
Opublikowano czwartek o 17:282 dni Już po lekturze, więc wrzucę coś od siebieFelieton AdamusaKacper poruszył tutaj kilka ciekawych wątków, jak na przykład kupowanie więcej gier niż jest się w stanie ukończyć. Sam trochę w wpadłem w tę pułapkę, bo ssanie na retro u mnie jest mocne, i między innymi przez to mam dość sporą kupkę wstydu. Przyhamowanie z zakupami to jedno z moich noworocznych postanowień, ale pewnie skończy się jak zawsze.Crisis CoreZack jest moją ulubioną postacią uniwersum, ostro szarpałem w Crisis Core, ale system levelowania postaci jest dla mnie kompletnie z czapy. 30 walk pod rząd i nic, w kolejnej dwa lvlupy jeden za drugim. Wolę normalny pasek EXP. Nie jestem też fanem Genesisa, gość wydaje się być z innej bajki. Mimo że znałem koniec historii, to i tak wzruszyłem się w finałowej cutscence, a na myśl przychodziło tylko jedno zdanie: "Byliśmy tak blisko...".Use brings about wear... tear... and rust. And that's a real waste.Extreme PlusMówcie co chcecie, ale Power Fantasy > Sad dad simulator. Do nowego GoWa nie wrócę, do starszych jak najbardziej, tak jak do Dooma i Duke Nukema.Z takich mniejszych rzeczy to Mazzi albo korekta przekręciła Malenia na Melania, a Mielu pewnie już wie że trailer Shenmue 4 to fejk
Opublikowano czwartek o 18:342 dni W temacie numeru top 100 na stronie 30: Ronaldo -> RolandoW dniu 6.01.2026 o 16:53, Nemesis napisał(a):Często gęsto brakuje mi miejsca na wszystkie ciekawostki i dlatego stosuję te podpisy pod zdjęciami) Dzięki za sugestię!To jasne. Anegdoty dobierasz ciekawe, tylko miejsce nie to. Ale ok ok - rozumiem.
Opublikowano piątek o 09:591 dzień Mamy coraz więcej nowych autorów w Magazynie. Chętnie poczytałabym o ich zainteresowaniach i związkach z branżą. Skąd się wzięli w Magazynie? Małe dossier. Zacząłbym od praktykanta Komoda🤣
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Jestem po dwóch lekturach magazynu EDGE z tamtego roku i musze przyznać, że PE zyskało w moich oczach gdy podpatrzy się konkurencję. Chociaż znalazłem parę perełek to całościowo EDGE trochę lewakuje co mi się mocno nie podoba, bo filozoficzne lanie wody o dupie marynie to nie tędy droga.Ohyo Hokkaido - o ciekawostce z Hideo to serio dowiedziałem się od Ciebie Mazzi. Jako, że skasowałem ostatnio Xa i Bluesky, bo nie da się już tego przeglądać nie natrafiając na polityczne żygi to warto dowiedzieć się takich perełek z jednego z moich ulubionych działów PE.Marvel Tokon (Konsolite) - recka bardzo bezpieczna, zabrakło mi tylko jednego - czy Marvel od ARKa przebije guilty gear? Coś czuję, że tego dopiero dowiem się w następnym odcinku podcastu albo wcale.Podsumowanie 2025 - panowie ale top 10 gier to trochę chyba za wiele. Nie wierzę, że wszyscy gracie w same nowe produkcji i pare aktualnych gier wleciało tam z generatora satysfakcji niedzielnego gracza. Top5 by wystarczyło.Top100 2025 - nie daruje wam tormented souls na 100 miejscu. A tak naprawdę to taka lista jest bez sensu (już wam to mówiłem rok temu), bo jak ocenić, która gra ma być na którym miejscu? Zróbcie następnym razem "2025 PSXEXTREME REWIND" i posortujcie wszystko miesiącami i grami, nad którymi pochylała się redakcja i ciepło je wspomina z krótkim opisem - bez wpisywania tam kasztanów. Chyba to lepsze?Pytanie miesiąca - nie chce mi się komentować waszych historii, to skomentuje wasze fotkiButcher - "dzień dobry, czy jest pan zainteresowany kolejną partyjką w Ark riders?"Roger - "talk to the hand"Perez - "Widać mnie na tych teamsach chłopaki?"Ural - "przynieście mi jeszcze tego suszu!"Sojer - zdjęcie do listów do HIVa tylko nie wiem co to za egzotyczny krajOstasz - podobny jesteś do Pana BobrkaAdamus - choinko ma....Buczyński - wallstreet 1958r koloryzowanePiechota - DAWAJ NA RINGKonsolite - "a w dziesiejszym odcinku "Top gear" "WCISNIJ START" : Azi w końcu wygrał w Counter strike'a, Karnaś nie kupił gry na premierę, a ja znowu nie wspomniałem o Guilty Gear".Terminator 2D NO FATE [Butcher] - tak niska ocena? Myślę, że grę można na pewno opluć za cene ale żeby wlepiać jej 6? Zastanawia mnie trochę obniżenie tej oceny AŻ tak za jej wartość rynkową. Gra na pewno zyskuje gdy zaczniemy ją trofikować lub po prostu wgłebiać się w kolejne przejścia. W grę nie grałem ale gameplatyowo nie może być aż tak źle (bo z receki to nie wynika). Skorzystam z twojej rady i poczekam na obniżkę ceny.Herkules [Kochaniec] - ostatnio nadrobiłem i jeśli mam być szczery to poza fajną graficzką i animacjami to ta gra wali herkulesowym sandałem gameplayowo. Wtedy to robiło wrażenie a dzisiaj? 7 na szelkach pełna zgoda.Androidy [Zabłocki] - Detroid become human to nie jest pieśń przyszłości tylko wizja, która stanie się faktem do końca tej lub przyszłej dekady. Widziałem gdzieś ostanio nowe filmiki tych robotów i A.I. w szybkim tempie nauczy ich perfekcyjnych ruchów w każdej dziedzinie życia.EA sports BIG [Dżujo] - SSX tricky oraz Fifa street to gry, które już dawno powinny dostać remastero rimejk jak i wiele innych gier tej marki. EA czy Ty nie lubisz pieniędzy?Roger - zazdro, że jeszcze masz okazję w ogóle włączać konsole w święta/sylwestra. U mnie to rodzinnie trzeba sprzędzić czas tak by każdy się zaangażował w mniejszym lub większym stopniu czyt. spacek z piesiem, sylwester z dwójką lub gry planszowe. Kalendarz oczywiście powiesiłem, ale pare stron uległo modyfikacji w postaci zdjęć rodzinnych, bo na niektóre miesiące nie da się patrzeć. Styczniowy PE notuje w kapotniku jako UDANY i widzimy się 5-rego lutego
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 58 minut temu, oFi napisał(a):Herkules [Kochaniec] - ostatnio nadrobiłem i jeśli mam być szczery to poza fajną graficzką i animacjami to ta gra wali herkulesowym sandałem gameplayowo. Wtedy to robiło wrażenie a dzisiaj? 7 na szelkach pełna zgoda.Ograłem w ramach forumkowego klubu retro i tak szczerze gdybym kupił ten tytuł na PS1 to czuł bym się oszukany. Poprawna platformówka 2d z ładną grafiką ale nie warta 20zł a tym bardziej 200. A gdybym przeczytał reckę w PE czy Neo z tak wysoką oceną i z tego powodu kupił egzemplarz to bym wyklinał recenzenta przez kolejne lata, tak jak to miałem z FF VIII
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 1 godzinę temu, łom napisał(a):Ograłem w ramach forumkowego klubu retro i tak szczerze gdybym kupił ten tytuł na PS1 to czuł bym się oszukany. Poprawna platformówka 2d z ładną grafiką ale nie warta 20zł a tym bardziej 200. A gdybym przeczytał reckę w PE czy Neo z tak wysoką oceną i z tego powodu kupił egzemplarz to bym wyklinał recenzenta przez kolejne lata, tak jak to miałem z FF VIII Jakie 200zł, wtedy tatko przynosił wszystko na verbatimach i pamiętam jak to ogrywałem razem z odd worldem na szaraczku Nie wiem czy kogoś było w ogóle stać na oryginały.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 3 godziny temu, oFi napisał(a):Marvel Tokon (Konsolite) - recka bardzo bezpieczna, zabrakło mi tylko jednego - czy Marvel od ARKa przebije guilty gear? Coś czuję, że tego dopiero dowiem się w następnym odcinku podcastu albo wcale.To nie recenzja tylko wrażenia z beta testów , czy mts przebije ggs? Czas pokaże, oczekuj nieoczekiwanego ;)3 godziny temu, oFi napisał(a):Konsolite - "a w dziesiejszym odcinku "Top gear" "WCISNIJ START" : Azi w końcu wygrał w Counter strike'a, Karnaś nie kupił gry na premierę, a ja znowu nie wspomniałem o Guilty Gear".Czyli guinnes kojarzy ci się ze mną, podcastem oraz guilty Gear? My job is done ;)3 godziny temu, oFi napisał(a): Styczniowy PE notuje w kapotniku jako UDANY i widzimy się 5-rego lutego do przeczytania
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Ja grałem w demko na demo one i mi się podobało. Chciałem pelniaka w 1998 roku.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 3 godziny temu, oFi napisał(a):Ostasz - podobny jesteś do Pana Bobrka„Słyszę” to już od drugiej osoby, więc chyba faktycznie jest coś na rzeczy ;)
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):Ja grałem w demko na demo one i mi się podobało. Chciałem pelniaka w 1998 roku.Demko to najlepszy poziom z całej gry i właściwie 20% całości : )