Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Atari Extreme

Featured Replies

• Odpowiedzi 123
  • Wyświetleń 5,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mega Drive nie ma potencjału a magazyn dla ludzi którzy już nie żyją ma xd

• Pany, dzięki wielkie za głosowanie. Finalnie nazbierało się prawie 400 głosów (forumek + ankieta w Google'u). Do druku leci 6 pierwszych pozycji + limitka. River Raid - 262 głosy Pitfall! - 209 Bruc

• Trochę nie rozumiem niezadowolenia. Chcą ludzie magazyny specjalne o retro sprzętach, a nagle coś dla nich za stare, lub zbyt obskurne. A dopiero co się śmiali, że forum starych ludzi w innym temacie.

Opublikowano

Ja wcześniej myślałem o pitfall, ale tam napis trochę nieczytelny, widać kompresje i wezmę asteroids:) Asteroids mam w kolekcji Romów na A2600, jedna z pierwszych gier, pasuje na takie oldschoolowych wydanie.

Opublikowano

Ja za młody jestem na Atari. Poza tym to pisemko dla pokolenia Łopusza i Pixela. Sprzeda się, ale podzieli ono czytelników na tych co kupią z miłości lub z obowiązku, oraz na tych co nie kupią i będą czuć, że marnuje się slot.

To teraz PSP EXTREME lub Vita EXTREME. Byle nie razem.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Adolfo napisał(a):

Ja za młody jestem na Atari. Poza tym to pisemko dla pokolenia Łopusza i Pixela. Sprzeda się, ale podzieli ono czytelników na tych co kupią z miłości lub z obowiązku, oraz na tych co nie kupią i będą czuć, że marnuje się slot.

To teraz PSP EXTREME lub Vita EXTREME. Byle nie razem.

A czemu nie razem? Pytanie, czy osobno oba będą budziły wystarczające zainteresowanie.

Opublikowano
10 minutes ago, Perez said:

A czemu nie razem? Pytanie, czy osobno oba będą budziły wystarczające zainteresowanie.

Razem będzie okej, sama Vita miałaby problem zapełnić numer.

Opublikowano

Fajny dobór okładek. Nadal uważam, że pomysł na numer dobry i serio nie rozumiem do końca reakcji. Tj. rozumiem, że nie wszyscy mogli się na sprzęcie wychować i nie być zainteresowani, ale osobiście znałem za dziecka więcej osób z Atari, niż dajmy na to Amigą. Mnie bardziej interesuje taki numer, niż przykładowo jakaś stara konsola Segi, albo N64.

Wezmę Limitkę oraz River Raid. Do Robbo jest sentyment i fajnie, że się załapał na okładkę, ale sama grafika... no tak już średnio. Bardziej bym widział jakiś napis Robbo (albo i od razu Atari Extreme) zrobiony w edytorze poziomów. ;)

Opublikowano

W moim przypadku nie chodzi tylko o to że to stare platformy, tylko o dostępne na nie gry. Obejrzałem Top 40 Atari ST Games no i nie ma nawet jednego tytułu który bym chciał dzisiaj odpalić.

Opublikowano

Bo tam działa sentyment. Poniżej jedna z moich pierwszych gier - jak ktoś nie grał wtedy to dziś już nie zagra.

Tylko weź tu pisz recenzje. Gra w tenisa to odbijanie piłki. Wyścigi to wyścigi, strażak gasi płomienie itp. Prostota

Opublikowano

Recenzje na spokojnie da się napisać nawet o takich prymitywnych grach. Przyklad to niedawny film o horrorze na Atari 2600 na kanale arhona.

Edytowane przez Axelio

Opublikowano

Osobiście nie wezmę, bo z atari nie mam żadnych wspomnień. Ale może to być niezły ruch w dotarciu do nowych czytelników-boomerów, którzy później zainteresują się innymi specjałami/regularnymi wydaniami. Ciekawe, jak się sprzeda.

Co do psp & vita - niby chciałbym osobne wydania, ale o ile psp dałoby radę uciągnąć cały numer i pewnie sprzedażowo wypadłoby okej, to sama vita już raczej miałaby ciężko. A samo wydanie pasowałoby w sam raz na lato - w końcu to konsolki przenośne do grania pod jabłonką na hamaku )

Opublikowano

W dniu 13.01.2026 o 12:19, Shen napisał(a):

Chryste panie, komputerki dla boomerów, wezme jeden egzemplarz do kolekcji,

W dniu 13.01.2026 o 12:25, czapa napisał(a):

ale i tak kupię do kolekcji żeby mieć wszystkie wydania

W dniu 13.01.2026 o 12:44, Mari4n napisał(a):

Wezmę,ale tylko dla wsparcia prezesa, bo z tym sprzętem nigdy nie miałem do czynienia

W dniu 13.01.2026 o 15:22, PiotrekP napisał(a):

ale i tak kupię- choćby do kolekcji

W dniu 13.01.2026 o 20:20, Scythe napisał(a):

Tak jak reszta, kupię dla kolekcji

Prezez niczym rasowy diler, najpierw wrzuca mocny towar, a potem uzależnione ludzie wezmą wszystko jak leci;)

Oczywiście też wezmęD, chociaż sentyment zerowy, jestem wystarczająco stary żeby pamiętać atari, ale byłem teamcommodore i do czynienia miałem gdzieś tam przelotnie u kumpla

Wiadomo, że w sumie konsol do opisania nie ma aż tak wiele, i te bardziej popularne trzeba przeplatać wynalazkami, i nie wiem, czy te 4wydania/rok to jednak nie za dużo

Opublikowano
5 godzin temu, łom napisał(a):

Obejrzałem Top 40 Atari ST Games no i nie ma nawet jednego tytułu który bym chciał dzisiaj odpalić.

Może mam inne oczekiwania względem tych specjali, bo czytam je bardziej z ciekawości i dla zapoznania się z biblioteką, o której mogłem nie mieć pojęcia. Niekoniecznie, żeby znaleźć coś "nowego/starego" do zagrania. Zakładam, że teksty będą również pisane przez osoby, które z Atari miały do czynienia w młodości, więc i jakieś wspomnienia powinny się znaleźć w recenzjach. To nie były czasy fotorealistycznej grafiki, tylko prostych kolorów działających na wyobraźnię. I to też przekładało się na odbiór tych gier. Sam byłem zdziwiony, jak próbowałem znaleźć kilka gier z dzieciństwa na YT, żeby okazało się, iż kompletnie inaczej je zapamiętałem - zarówno graficznie, jak i dźwiękowo. I sam przyznaję - absolutnie w nic z Atarii w tym wieku już nie zagram, ale sam specjal jako zbiór materiałów o retro-sprzęcie uważam za dobry pomysł, który chętnie przeczytam. Mam nadzieję, że sprzedaż nie będzie jakaś wyjątkowo niska.

O to, to! W mojej głowie ta gra wyglądała zupełnie inaczej, niż to, co oglądam teraz na filmiku. D

Opublikowano

Wyjątkowo brzydka ta limitka i taka tęczowa.

Biore Bruca.

Opublikowano

Szkoda @Perez, że już nie dajecie limitek z modelkami jak np. w Dreamcast Extreme. Wiem, wiem, zajechało stuleją, ale fajny klimat to miało. ;)

Opublikowano
15 minut temu, smd87 napisał(a):

Szkoda @Perez, że już nie dajecie limitek z modelkami jak np. w Dreamcast Extreme. Wiem, wiem, zajechało stuleją, ale fajny klimat to miało. ;)

Limitki z modelkami były za czasów Łapusza. I dodruk limitek też!

Opublikowano
Godzinę temu, smd87 napisał(a):

Modelka trzymająca drążek sterowniczy? :)

Opublikowano
20 minut temu, Axelio napisał(a):

Jestem za powrotem okładek z modelkami!

Taniej i ładniej chyba w AI taką wygenerować.

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, BRY@N napisał(a):

jeszcze trochę i powstanie PSXXXExtreme

Przynajmniej wtedy z czystym sumieniem by nas mogli wrzucać na półkę XXX, gdzie czasami pismo lądowało ;)

Opublikowano

Trzeba było to wydać zamiast tego atari, byłoby prawie na 20 lecie pamiętnego numeru 103

ccbe18e54387be31b9ead3f97fe8.jpeg