Opublikowano niedziela o 21:243 dni Ja wcześniej myślałem o pitfall, ale tam napis trochę nieczytelny, widać kompresje i wezmę asteroids:) Asteroids mam w kolekcji Romów na A2600, jedna z pierwszych gier, pasuje na takie oldschoolowych wydanie.
Opublikowano niedziela o 22:342 dni Nie interesował mnie numer o Xboxie, nie interesuje mnie numer o Atari Czekam na Nintendo 64 :)
Opublikowano poniedziałek o 05:192 dni Ja za młody jestem na Atari. Poza tym to pisemko dla pokolenia Łopusza i Pixela. Sprzeda się, ale podzieli ono czytelników na tych co kupią z miłości lub z obowiązku, oraz na tych co nie kupią i będą czuć, że marnuje się slot. To teraz PSP EXTREME lub Vita EXTREME. Byle nie razem.
Opublikowano poniedziałek o 06:312 dni Autor Godzinę temu, Adolfo napisał(a):Ja za młody jestem na Atari. Poza tym to pisemko dla pokolenia Łopusza i Pixela. Sprzeda się, ale podzieli ono czytelników na tych co kupią z miłości lub z obowiązku, oraz na tych co nie kupią i będą czuć, że marnuje się slot.To teraz PSP EXTREME lub Vita EXTREME. Byle nie razem.A czemu nie razem? Pytanie, czy osobno oba będą budziły wystarczające zainteresowanie.
Opublikowano poniedziałek o 06:412 dni 10 minutes ago, Perez said:A czemu nie razem? Pytanie, czy osobno oba będą budziły wystarczające zainteresowanie.Razem będzie okej, sama Vita miałaby problem zapełnić numer.
Opublikowano poniedziałek o 06:532 dni Fajny dobór okładek. Nadal uważam, że pomysł na numer dobry i serio nie rozumiem do końca reakcji. Tj. rozumiem, że nie wszyscy mogli się na sprzęcie wychować i nie być zainteresowani, ale osobiście znałem za dziecka więcej osób z Atari, niż dajmy na to Amigą. Mnie bardziej interesuje taki numer, niż przykładowo jakaś stara konsola Segi, albo N64.Wezmę Limitkę oraz River Raid. Do Robbo jest sentyment i fajnie, że się załapał na okładkę, ale sama grafika... no tak już średnio. Bardziej bym widział jakiś napis Robbo (albo i od razu Atari Extreme) zrobiony w edytorze poziomów. ;)
Opublikowano poniedziałek o 07:242 dni W moim przypadku nie chodzi tylko o to że to stare platformy, tylko o dostępne na nie gry. Obejrzałem Top 40 Atari ST Games no i nie ma nawet jednego tytułu który bym chciał dzisiaj odpalić.
Opublikowano poniedziałek o 07:332 dni Bo tam działa sentyment. Poniżej jedna z moich pierwszych gier - jak ktoś nie grał wtedy to dziś już nie zagra. Tylko weź tu pisz recenzje. Gra w tenisa to odbijanie piłki. Wyścigi to wyścigi, strażak gasi płomienie itp. Prostota
Opublikowano poniedziałek o 09:422 dni Recenzje na spokojnie da się napisać nawet o takich prymitywnych grach. Przyklad to niedawny film o horrorze na Atari 2600 na kanale arhona. Edytowane poniedziałek o 09:432 dni przez Axelio
Opublikowano poniedziałek o 11:252 dni Osobiście nie wezmę, bo z atari nie mam żadnych wspomnień. Ale może to być niezły ruch w dotarciu do nowych czytelników-boomerów, którzy później zainteresują się innymi specjałami/regularnymi wydaniami. Ciekawe, jak się sprzeda.Co do psp & vita - niby chciałbym osobne wydania, ale o ile psp dałoby radę uciągnąć cały numer i pewnie sprzedażowo wypadłoby okej, to sama vita już raczej miałaby ciężko. A samo wydanie pasowałoby w sam raz na lato - w końcu to konsolki przenośne do grania pod jabłonką na hamaku
Opublikowano poniedziałek o 11:502 dni W dniu 13.01.2026 o 12:19, Shen napisał(a):Chryste panie, komputerki dla boomerów, wezme jeden egzemplarz do kolekcji,W dniu 13.01.2026 o 12:25, czapa napisał(a):ale i tak kupię do kolekcji żeby mieć wszystkie wydaniaW dniu 13.01.2026 o 12:44, Mari4n napisał(a):Wezmę,ale tylko dla wsparcia prezesa, bo z tym sprzętem nigdy nie miałem do czynieniaW dniu 13.01.2026 o 15:22, PiotrekP napisał(a):ale i tak kupię- choćby do kolekcjiW dniu 13.01.2026 o 20:20, Scythe napisał(a):Tak jak reszta, kupię dla kolekcjiPrezez niczym rasowy diler, najpierw wrzuca mocny towar, a potem uzależnione ludzie wezmą wszystko jak leciOczywiście też wezmę, chociaż sentyment zerowy, jestem wystarczająco stary żeby pamiętać atari, ale byłem teamcommodore i do czynienia miałem gdzieś tam przelotnie u kumplaWiadomo, że w sumie konsol do opisania nie ma aż tak wiele, i te bardziej popularne trzeba przeplatać wynalazkami, i nie wiem, czy te 4wydania/rok to jednak nie za dużo
Opublikowano poniedziałek o 12:372 dni 5 godzin temu, łom napisał(a):Obejrzałem Top 40 Atari ST Games no i nie ma nawet jednego tytułu który bym chciał dzisiaj odpalić.Może mam inne oczekiwania względem tych specjali, bo czytam je bardziej z ciekawości i dla zapoznania się z biblioteką, o której mogłem nie mieć pojęcia. Niekoniecznie, żeby znaleźć coś "nowego/starego" do zagrania. Zakładam, że teksty będą również pisane przez osoby, które z Atari miały do czynienia w młodości, więc i jakieś wspomnienia powinny się znaleźć w recenzjach. To nie były czasy fotorealistycznej grafiki, tylko prostych kolorów działających na wyobraźnię. I to też przekładało się na odbiór tych gier. Sam byłem zdziwiony, jak próbowałem znaleźć kilka gier z dzieciństwa na YT, żeby okazało się, iż kompletnie inaczej je zapamiętałem - zarówno graficznie, jak i dźwiękowo. I sam przyznaję - absolutnie w nic z Atarii w tym wieku już nie zagram, ale sam specjal jako zbiór materiałów o retro-sprzęcie uważam za dobry pomysł, który chętnie przeczytam. Mam nadzieję, że sprzedaż nie będzie jakaś wyjątkowo niska.O to, to! W mojej głowie ta gra wyglądała zupełnie inaczej, niż to, co oglądam teraz na filmiku.
Opublikowano wczoraj o 09:39 1 dzień Szkoda @Perez, że już nie dajecie limitek z modelkami jak np. w Dreamcast Extreme. Wiem, wiem, zajechało stuleją, ale fajny klimat to miało. ;)
Opublikowano wczoraj o 09:56 1 dzień 15 minut temu, smd87 napisał(a):Szkoda @Perez, że już nie dajecie limitek z modelkami jak np. w Dreamcast Extreme. Wiem, wiem, zajechało stuleją, ale fajny klimat to miało. ;)Limitki z modelkami były za czasów Łapusza. I dodruk limitek też!
Opublikowano wczoraj o 11:07 1 dzień Godzinę temu, smd87 napisał(a):Szkoda @Perez, że już nie dajecie limitek z modelkami jak np. w Dreamcast Extreme. Wiem, wiem, zajechało stuleją, ale fajny klimat to miało. ;)Modelka trzymająca drążek sterowniczy? :)
Opublikowano wczoraj o 11:59 1 dzień 20 minut temu, Axelio napisał(a):Jestem za powrotem okładek z modelkami!Taniej i ładniej chyba w AI taką wygenerować.
Opublikowano wczoraj o 12:11 1 dzień jeszcze trochę i powstanie PSXXXExtreme Edytowane wczoraj o 12:12 1 dzień przez BRY@N
Opublikowano wczoraj o 12:34 1 dzień Autor 22 minuty temu, BRY@N napisał(a):jeszcze trochę i powstanie PSXXXExtremePrzynajmniej wtedy z czystym sumieniem by nas mogli wrzucać na półkę XXX, gdzie czasami pismo lądowało ;)
Opublikowano wczoraj o 13:29 1 dzień Trzeba było to wydać zamiast tego atari, byłoby prawie na 20 lecie pamiętnego numeru 103