Opublikowano 18 stycznia18 sty Ja wcześniej myślałem o pitfall, ale tam napis trochę nieczytelny, widać kompresje i wezmę asteroids:) Asteroids mam w kolekcji Romów na A2600, jedna z pierwszych gier, pasuje na takie oldschoolowych wydanie.
Opublikowano 18 stycznia18 sty Nie interesował mnie numer o Xboxie, nie interesuje mnie numer o Atari Czekam na Nintendo 64 :)
Opublikowano 19 stycznia19 sty Ja za młody jestem na Atari. Poza tym to pisemko dla pokolenia Łopusza i Pixela. Sprzeda się, ale podzieli ono czytelników na tych co kupią z miłości lub z obowiązku, oraz na tych co nie kupią i będą czuć, że marnuje się slot. To teraz PSP EXTREME lub Vita EXTREME. Byle nie razem.
Opublikowano 19 stycznia19 sty Autor Godzinę temu, Adolfo napisał(a):Ja za młody jestem na Atari. Poza tym to pisemko dla pokolenia Łopusza i Pixela. Sprzeda się, ale podzieli ono czytelników na tych co kupią z miłości lub z obowiązku, oraz na tych co nie kupią i będą czuć, że marnuje się slot.To teraz PSP EXTREME lub Vita EXTREME. Byle nie razem.A czemu nie razem? Pytanie, czy osobno oba będą budziły wystarczające zainteresowanie.
Opublikowano 19 stycznia19 sty 10 minutes ago, Perez said:A czemu nie razem? Pytanie, czy osobno oba będą budziły wystarczające zainteresowanie.Razem będzie okej, sama Vita miałaby problem zapełnić numer.
Opublikowano 19 stycznia19 sty Fajny dobór okładek. Nadal uważam, że pomysł na numer dobry i serio nie rozumiem do końca reakcji. Tj. rozumiem, że nie wszyscy mogli się na sprzęcie wychować i nie być zainteresowani, ale osobiście znałem za dziecka więcej osób z Atari, niż dajmy na to Amigą. Mnie bardziej interesuje taki numer, niż przykładowo jakaś stara konsola Segi, albo N64.Wezmę Limitkę oraz River Raid. Do Robbo jest sentyment i fajnie, że się załapał na okładkę, ale sama grafika... no tak już średnio. Bardziej bym widział jakiś napis Robbo (albo i od razu Atari Extreme) zrobiony w edytorze poziomów. ;)
Opublikowano 19 stycznia19 sty W moim przypadku nie chodzi tylko o to że to stare platformy, tylko o dostępne na nie gry. Obejrzałem Top 40 Atari ST Games no i nie ma nawet jednego tytułu który bym chciał dzisiaj odpalić.
Opublikowano 19 stycznia19 sty Bo tam działa sentyment. Poniżej jedna z moich pierwszych gier - jak ktoś nie grał wtedy to dziś już nie zagra. Tylko weź tu pisz recenzje. Gra w tenisa to odbijanie piłki. Wyścigi to wyścigi, strażak gasi płomienie itp. Prostota
Opublikowano 19 stycznia19 sty Recenzje na spokojnie da się napisać nawet o takich prymitywnych grach. Przyklad to niedawny film o horrorze na Atari 2600 na kanale arhona. Edytowane 19 stycznia19 sty przez Axelio
Opublikowano 19 stycznia19 sty Osobiście nie wezmę, bo z atari nie mam żadnych wspomnień. Ale może to być niezły ruch w dotarciu do nowych czytelników-boomerów, którzy później zainteresują się innymi specjałami/regularnymi wydaniami. Ciekawe, jak się sprzeda.Co do psp & vita - niby chciałbym osobne wydania, ale o ile psp dałoby radę uciągnąć cały numer i pewnie sprzedażowo wypadłoby okej, to sama vita już raczej miałaby ciężko. A samo wydanie pasowałoby w sam raz na lato - w końcu to konsolki przenośne do grania pod jabłonką na hamaku
Opublikowano 19 stycznia19 sty W dniu 13.01.2026 o 12:19, Shen napisał(a):Chryste panie, komputerki dla boomerów, wezme jeden egzemplarz do kolekcji,W dniu 13.01.2026 o 12:25, czapa napisał(a):ale i tak kupię do kolekcji żeby mieć wszystkie wydaniaW dniu 13.01.2026 o 12:44, Mari4n napisał(a):Wezmę,ale tylko dla wsparcia prezesa, bo z tym sprzętem nigdy nie miałem do czynieniaW dniu 13.01.2026 o 15:22, PiotrekP napisał(a):ale i tak kupię- choćby do kolekcjiW dniu 13.01.2026 o 20:20, Scythe napisał(a):Tak jak reszta, kupię dla kolekcjiPrezez niczym rasowy diler, najpierw wrzuca mocny towar, a potem uzależnione ludzie wezmą wszystko jak leciOczywiście też wezmę, chociaż sentyment zerowy, jestem wystarczająco stary żeby pamiętać atari, ale byłem teamcommodore i do czynienia miałem gdzieś tam przelotnie u kumplaWiadomo, że w sumie konsol do opisania nie ma aż tak wiele, i te bardziej popularne trzeba przeplatać wynalazkami, i nie wiem, czy te 4wydania/rok to jednak nie za dużo
Opublikowano 19 stycznia19 sty 5 godzin temu, łom napisał(a):Obejrzałem Top 40 Atari ST Games no i nie ma nawet jednego tytułu który bym chciał dzisiaj odpalić.Może mam inne oczekiwania względem tych specjali, bo czytam je bardziej z ciekawości i dla zapoznania się z biblioteką, o której mogłem nie mieć pojęcia. Niekoniecznie, żeby znaleźć coś "nowego/starego" do zagrania. Zakładam, że teksty będą również pisane przez osoby, które z Atari miały do czynienia w młodości, więc i jakieś wspomnienia powinny się znaleźć w recenzjach. To nie były czasy fotorealistycznej grafiki, tylko prostych kolorów działających na wyobraźnię. I to też przekładało się na odbiór tych gier. Sam byłem zdziwiony, jak próbowałem znaleźć kilka gier z dzieciństwa na YT, żeby okazało się, iż kompletnie inaczej je zapamiętałem - zarówno graficznie, jak i dźwiękowo. I sam przyznaję - absolutnie w nic z Atarii w tym wieku już nie zagram, ale sam specjal jako zbiór materiałów o retro-sprzęcie uważam za dobry pomysł, który chętnie przeczytam. Mam nadzieję, że sprzedaż nie będzie jakaś wyjątkowo niska.O to, to! W mojej głowie ta gra wyglądała zupełnie inaczej, niż to, co oglądam teraz na filmiku.
Opublikowano 20 stycznia20 sty Szkoda @Perez, że już nie dajecie limitek z modelkami jak np. w Dreamcast Extreme. Wiem, wiem, zajechało stuleją, ale fajny klimat to miało. ;)
Opublikowano 20 stycznia20 sty 15 minut temu, smd87 napisał(a):Szkoda @Perez, że już nie dajecie limitek z modelkami jak np. w Dreamcast Extreme. Wiem, wiem, zajechało stuleją, ale fajny klimat to miało. ;)Limitki z modelkami były za czasów Łapusza. I dodruk limitek też!
Opublikowano 20 stycznia20 sty Godzinę temu, smd87 napisał(a):Szkoda @Perez, że już nie dajecie limitek z modelkami jak np. w Dreamcast Extreme. Wiem, wiem, zajechało stuleją, ale fajny klimat to miało. ;)Modelka trzymająca drążek sterowniczy? :)
Opublikowano 20 stycznia20 sty 20 minut temu, Axelio napisał(a):Jestem za powrotem okładek z modelkami!Taniej i ładniej chyba w AI taką wygenerować.
Opublikowano 20 stycznia20 sty jeszcze trochę i powstanie PSXXXExtreme Edytowane 20 stycznia20 sty przez BRY@N
Opublikowano 20 stycznia20 sty Autor 22 minuty temu, BRY@N napisał(a):jeszcze trochę i powstanie PSXXXExtremePrzynajmniej wtedy z czystym sumieniem by nas mogli wrzucać na półkę XXX, gdzie czasami pismo lądowało ;)
Opublikowano 20 stycznia20 sty Trzeba było to wydać zamiast tego atari, byłoby prawie na 20 lecie pamiętnego numeru 103