March 5Mar 5 czołem, jak zapewne większość zauważyła, od jakiegoś czasu na forum rośnie trend śledzenia potencjalnego sukcesu gier na podstawie dostępnych cyferek związanych z liczbą graczy czy sprzedanymi kopiami. rozumiem punkt widzenia ludzi, którym taką sytuacja nie odpowiada, natomiast nie da się ukryć, że jest to integralny i ważny element branży, więc aby nie zaśmiecać tematów przeciwnikom, postanowiłem stworzyć przestrzeń do wspólnego śmieszkowania z flopów lub celebrowania sukcesówna pierwszy ogień idzie marathon. równo o 19:00 ruszają serwery i wtedy dowiemy się, czy live-service’owa inicjatywa sony wreszcie przyniesie jakiś sukces, czy może wręcz przeciwnie i kilka miliardów zielonych zainwestowane w magików z bungie okaże się najgorszą inwestycją w historii
March 5Mar 5 Godzinę temu, shoegaze napisał(a):równo o 19:00 ruszają serwery i wtedy dowiemy się, czy live-service’owa inicjatywa sony wreszcie przyniesie jakiś sukcesEj ale daj im chociaż pół godziny.
March 5Mar 5 Author daję im nawet cały weekend i nieśmiało kibicuję, bo server slam był git, ale it is what it is Edited March 5Mar 5 by shoegaze
March 5Mar 5 Author stan na 20:05marathon 82,523slay the spire 2 100,683dojebany wynik sts 2, znacznie większy przyrost na minutę niż marathon, ale marathon też notuje niezły start wbrew pozorom - jeżeli do końca weekendu utrzyma się tendencja wzrostowa, to może coś z tego będzie. ależ emocje, ależ to się obserwuje
March 5Mar 5 Author elegancko, u mnie też palone f5 cały czas. warto zerknąć na dynamikę wzrostu obu giersts 2:marathon:kłopoty, kłopoty maratończyka Edited March 5Mar 5 by shoegaze
March 12Mar 12 Author W dniu 5.03.2026 o 20:52, bountyhunter napisał(a):Ciekawe za ile przebije peak Highguarda (97k).zapewne po przejściu na model free-2-play, na tę chwilę peak ccu wynosi 88k i nic nie wskazuje na to, żeby ruszyło. co więcej, dzienny peak jest coraz niższy, gra regularnie traci graczy, ale spadek też nie jest na tyle drastyczny, żeby móc jednoznacznie ocenić jej szansę na przetrwanie. w sensie prędzej czy później marathon bankowo zdechnie, tam w credistach jest 2,5k osób, samo utrzymanie bungie ze względu na lokalizację i liczbę pracowników też waży W CHUJ, o kwocie zainwestowanej przez sony w przejęcie nie wspominam, bo wtedy sytuacja robi się wręcz dramatyczna@GearsUptak jest, 540k na otwarcie przy takich problemach z dostępnością gejkartów jest po prostu fantastycznym wynikiem, może nawet na równi z mainline'owymi tytułami? dodajmy do tego ponad 450k w samej japonii i ogólnie 2,2kk sztuk po pierwszych czterech dniach, no jest wysoko, 20-30kk lifetime przy dobrym wsparciu jak najbardziej do ugrania. z tego, co widziałem, to gierka sprzedaje się szybciej niż odyssey, które wyszło w tym samym czasie żywotności, co niech poświadczy o skali zjawiska Edited March 12Mar 12 by shoegaze
March 12Mar 12 Flopathon.ccFlopathon - Watch Games Die in Real TimeTrack live Steam player counts, predict flops, roast bad games with the community.xD
March 13Mar 13 7 godzin temu, łom napisał(a):Piękne samozaoranie ze zmyśloną liczbą wishlist.Bo to pewnie inny format liczbowy, miało być 250
March 13Mar 13 2 godziny temu, Josh napisał(a):Mimo wszystko szacun, że udało im się zaangażować Bellę Ramsey do głównej roli.Nie jestem do końca pewien czy to atut tej gry.