Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 8 godzin temu, Chewie napisał(a):Sam game pass i play anywhere bardzo spoko. Zjebali z podniesieniem ceny GP, podniesieniem cen konsol (które i tak się słabo sprzedawały) no i tak jak napisałeś brak exów i wydanie jedynych exów na konsole konkurencji (wtf?).GP zjebał, bo tam powinny trafiać popierdolki i cena samego abo do grania online. A tak jak wrzucali do GP swoje gry plus kombinacje z Turcją i innymi kodami, to mamy co mamy. Jedno wielkie G. Do tego dochodzi brak spójności, jednej wizji i spojrzenia w przyszłość. Ofcoz trudno przewidzieć co będzie, ale co generacja albo połowa, to zmiana frontu. Jakby sami nie wiedzieli co jest pięć. To wszystko po trochu składa się na słabą sprzedaż sprzętu- co daje mniej klientów, a to ciągnie kolejne spadki w innych sektorach. Płyty się nie sprzedawały, to olali napęd w nowej wersji Series X. Idzie w tym wszystkim bylejakość. Kompletnie nie kumają rynku konsolowego który jest trudniejszy niż w latach 90.A takie N wypuszcza słabą konsole, ma swoje silne marki i kręci wyniki w tabelkach sprzętowych i softu. Swoje exy i tylko na ich sprzęcie. A podobno exy nie mają znaczenia. To korpo które chce zarabiać, nic więcej. To nie Windows na komputerze. Tu się tworzy kult marki i zdobywa klientów przez swoje ex gry. Jak tam Sony i ich gry na PC?
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. No ale Nintendo to w chuj słaby przykład. WiiU miało genialne gry a sprzedało się jak PS Vita.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 11 minut temu, Ukukuki napisał(a):No ale Nintendo to w chuj słaby przykład. WiiU miało genialne gry a sprzedało się jak PS Vita.Juz bylo walkowane wielokrotnie dlaczego Wii U sie sprzedalo fatalnie. Ponadto, tym czasie fani Nintendo mieli tez 3DSa.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 27 minutes ago, Ukukuki said:No ale Nintendo to w chuj słaby przykład. WiiU miało genialne gry a sprzedało się jak PS Vita.Ninny dostało leciutko po łapkach i szybko się ogarnęli, a po sukcesie dsa to mogli zjebać jeszcze z pięć razy. Microsoft zaraz się będzie ogarniać 4tą generację.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 30 minut temu, Ukukuki napisał(a):No ale Nintendo to w chuj słaby przykład. WiiU miało genialne gry a sprzedało się jak PS Vita.Wiiu to był wypadek przy pracy. Trzeba spojrzeć na całokształt. Dlaczego 360 była najlepszym Xboxem? Bardzo prosta odp- napierdalali grami. Pomijam cenę konsoli względem konkurencji. Ale były sztosy, kontynuacje silnych marek, dużo nowości. Okrąg śmierci? Przepraszamy, zjebalismy. Naprawiamy i dodajemy gwarancję. Tak to powinno wygladac. Potem zrobili kinekta, potem chcieli dekoder zrobic i leci równo w dół. Chwilowy podryg przy Series x. Sprzęt sztos, ale skupili się na zakupach, tam zamknęli studio, tu kogoś wyjebali, a dajmy naszego exa na ps5 i się kręci jakoś. Patrzą w tabelki i szukają hajsu, ale nie ta droga.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 3 godziny temu, drozdu7 napisał(a):Myślę że bardzo trudno będzie przyciągnąć ludzi, a jeszcze jak dojdzie cena zaporowa to tym bardziejMoze to juz nie będzie produkt masowy, ale może się nadal sprzedać lepiej niż rzeczy od Valve. Większość ludzi kupuje prebuildy jak idzie o PCty. Wystarczy że to będzie dobry prebuild w cenie zbliżonej albo trochę nizszej niż takie rozwiązanie i już może być atrakcyjne dla większości PCtowców(nie nie tych co mają kompy na AM5 i 4080 pod maską w górę). Standardowy użytkownik pewnie też nie grzebie i nie robi upgrade w cyklu życia jego kompa. Edytowane 9 godzin temu9 godz. przez Kangus
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 27 minut temu, Kangus napisał(a):Moze to juz nie będzie produkt masowy, ale może się nadal sprzedać lepiej niż rzeczy od Valve. Większość ludzi kupuje prebuildy jak idzie o PCty. Wystarczy że to będzie dobry prebuild w cenie zbliżonej albo trochę nizszej niż takie rozwiązanie i już może być atrakcyjne dla większości PCtowcówPewnie tak gdyby nie to, że MS wśród społeczności PCtowej kojarzy się tylko negatywnie a Valve tylko pozytywnie. MS będzie celować w konsolowców których musi przekonać do kupna PCta. Niezłe wyzwanie, podziwiam odwagę i wiarę w siebie tych ludzi z MS
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Śmiechnę jak w trybie xboxa będzie płatny online. Co ciekawe to jest MS, więc jest na to szansa.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Jest szansa, ze popłaczą Game Pass PC z tym konsolowy w jeden i będzie płacenie za granie online ukryte w tym.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 26 minut temu, Dante napisał(a):Jest szansa, ze popłaczą Game Pass PC z tym konsolowy w jeden i będzie płacenie za granie online ukryte w tym.Raczej PC gamepass po prostu wyleci, przecież jest za tani, a ma praktycznie wszystko co istotne. No chyba że bedą się chcieli wycofać z tej wysokiej ceny i zostawią np te pierdy do Fortnite w Ultimate i stworza coś pomiędzy.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Nie wiem skąd ta wizja, że blacharze się rzucą w dużej liczbie na butikowy sprzęcik stacjonarny z APU. Steam deck przynajmniej jest przenośny. Nawet Steam Machine wygląda lekko głupio a jest przywiązany do steama. No nie widzę tego sukcesu z zadnej strony.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Godzinę temu, Sebas napisał(a):Nie wiem skąd ta wizja, że blacharze się rzucą w dużej liczbie na butikowy sprzęcik stacjonarny z APU.Nie pisałem że się rzucą, ale że to może być normalna ścieżka upgrade. Napisałem dlaczego tak uważam - bo większość nie robi upgrade w trakcie posiadania sprzętu, więc modularność im praktycznie niepotrzebna, a w większości kupują gotowce. To powinno być pewniejsze rozwiązanie niż większość gotówców w sklepach, gdzie często jest dramat, tu masz brandowane przez MS pewne rozwiązanie, być moze nawet trochę tańsze, cichsze i pewnie mniejsze od odpowiednika z marketu, gdzie pewnie te sprzęty będą też w sprzedaży.W trakcie posiadania obecnego kompa zmieniłem CPU, Ram, 3 razy GPU, dołożyłem też drugi dysk NVME i jeden stary HDD wyrzuciłem a na jego miejsce poszedł nowy 6TB kolejny, więc dla mnie to rozwiazanie od MS pewnie się nie sprawdzi, bo jestem bardziej poweruserem, gdzie nawet podstawowe płyty główne nie były dla mnie wystarczające jak to składałem. Ale obstawiam że takich jak ja to jest może w porywach kilka % rynku. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Kangus
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. https://www.gamesradar.com/games/xbox-just-revealed-gaming-copilot-is-coming-to-current-generation-consoles-later-this-year/Microsoft raz na zawsze rozwiąże problem nudnych questów w grach.