Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 2 minuty temu, Sebas napisał(a):Ja grałem tylko na xboxie i sporadycznie na playstation przez ostatnie 20 lat i w tamtym roku po zakupie pcta prościutko zanurkowałem w Steama. Sklep microsoftu na pc to niewyobrażalne gówno, nawet gdybym chciał z tego korzystać. Wszystko jest wymieszane. Microsoft jest za leniwy nawet, zeby skopiować Steama.Xbox nie potrafi zintegrować się nawet z samym sobą, a co dopiero z innymi.Dobrze, że Sony zrezygnowało z tych integracji zawczasu, bo też nie było kolorowo.Wszystko, wszędzie, naraz to dobre na tytuł filmu, a nie platformę do gier.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 9 minut temu, Sebas napisał(a):Ja grałem tylko na xboxie i sporadycznie na playstation przez ostatnie 20 lat i w tamtym roku po zakupie pcta prościutko zanurkowałem w Steama. Sklep microsoftu na pc to niewyobrażalne gówno, nawet gdybym chciał z tego korzystać. Wszystko jest wymieszane. Microsoft jest za leniwy nawet, zeby skopiować Steama.No i super. Ja z kolei korzystam regularnie z obu ekosystemów (Steama i Xboxa), dla mnie to dwie najwygodniejsze platformy do grania, chociaż obie mają swoje zalety i wady.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Wywaliłem wszystkie xboxy, battlnet i ubi z PC. Tylko steam. Nawet Diablo 4 kupiłem na PS5 a FH6 wziąłem jednak na Steam. Xbox działa średnio i mnie irytuje na PC. TYLKO STEAM. Teraz rozumiem jak kiedyś czytałem bitwy o " ikonkę na pulpicie " na gryonline.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. A to nie tak, że mając grę blizza/ubi na steam to i tak odpala się najpierw ich launcher?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Tak. EA WRC jest tylko wyjątkiem na ten moment u mnie i nie potrzebuje launchera.Oczywiście dla AC Black Flag zrobię wyjątek na te 40h.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 9 minut temu, Donatello1991 napisał(a):Tak. EA WRC jest tylko wyjątkiem na ten moment u mnie i nie potrzebuje launchera.Oczywiście dla AC Black Flag zrobię wyjątek na te 40h.Gry Ubi i Blizzarda autentycznie na PC się źle trawi.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Akurat battle.net jest świetny. Ja akurat nie rozumiem tych wojenek o ikonkę na pulpicie. Wiekszosc moich kolegów kupuje po prostu tam gdzie taniej. A Epic jest ikonka bezpośrednio obok Steama.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Steam ma wygodny dostep do steam workshop, steam fam szer tez jest spoko. Choc xbox w teorii jest nawet szer. bardziej korzystny bo wszyscy moga grac w jedną kopie jednoczesnie nawet ze soba online. Ja preferuje goga, a potem to już zależy. Jakbym chcial modowac to fajnie miec na steam, jakbym chcial grac z synem z jednej kopii w cos multi to xboxa(np Arc Raiders tak kupiłem).
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. GOG to pierwszy wybór jeśli gra jest dostępna, później Switch i steam.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 6 godzin temu, ASX napisał(a):i właśnie dlatego dają ludziom wybórLudzie często nie doceniają siły przyzwyczajenia. Jeśli ktoś gra na głównie na Steamie to mając wybór raczej wybierze Steam. Jeśli ktoś korzysta głównie z konsoli Xboxa i Xboxa na PC to pewnie będzie wolał kod na Xboxa.Ja właśnie siedzę w ekosystemie xboxa i jestem przyzwyczajony do osiągnięć, gram na tej platformie od czasu xboxa 360. W 90% wypadków wybiorę steam jak już mam kupić grę na PC ale większość czasu gram w gry z gej passa.