Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Splatoon Raiders

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Smycz dla wytresowanych Nintendofagow

• Odpowiedzi 42
  • Wyświetleń 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Pre-order już zrobiony miesiąc temu, nie wiedziałem nawet patrząc na zainteresowanie że to taki moloch jest w Japonii. Ta gra jest najbardziej oczekiwaną grą przez Japońców zaraz po nowych pokemonach.

Opublikowano

Splatoon to głównie japońska seria, jak jRPG-i lol. Chyba z połowa sprzedaży na całym świecie jest w Japonii. Trójka pobiła rekord wszech czasów liczby sprzedanych sztuk w pierwszy weekend, pobiła go o baaaaardzo dużo. Co jest dość niesamowite patrząc na ogólną sprzedaż gier konsolowych dzisiaj a kiedyś w KKW.

To jest idealna gra dla casualowego Japończyka, jest dla nich jak Fortnite czy Apex ale szybszy i prostszy, idealny by sobie pyknąć przez te 10 minut wolnego czasu, jaki masz dziennie.

Opublikowano
2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Mega )

Tak zwane PDG

Dokladnie, Poziom Doskonalego Gamingu banderas

Opublikowano

Drozdu zajarany bo on w sumie tylko w gry z taką średnią gra woot

Opublikowano

Neee, tak jak pisałem Pasza Do Gamepassa .

Ale mój serdeczny przyjaciel Devilbot-san jest mocno napalony na tego szpila

Opublikowano
  • Autor

Osiem na szelkach to nowy slogan Nintendo w tej generacji

Opublikowano

Dla drozda musi spaść do 78 plus muszą dodać język polski i wypuścić patcha obniżającego poziom trudności bo widoku tpp nie muszą robić bo jest.

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

Neee, tak jak pisałem Pasza Do Gamepassa .

Ale mój serdeczny przyjaciel Devilbot-san jest mocno napalony na tego szpila

To jest wariat nie zadawaj sie z nim

Opublikowano
22 minuty temu, devilbot napisał(a):

musi spaść do 78 plus muszą dodać język polski

Nie wymagał bym od mistrzów z N czegoś tak skomplikowanego i niespotykanego jak napisy PL w 2026 r ;)

A do 78 to może samo spadnie, w sumie już można tak liczyć bo jeszcze Nintendo tax jest doliczony

Opublikowano

Za wiele z tych recenzji jednak nie dowiedziałem się. Te 9/10 mówią, że gra się super i gra jest wyjątkowa, te 7/10 mówią, że nie gra się super i gra nie jest wyjątkowa.

Gra zajmuje ludziom 15-20 godzin na główną zawartość, a kto się wciągnął w maksowanie ma po co grać dużo więcej (recenzent IGN mówi, że po napisach spędził już dodatkowe 20 godzin i nadal mu mało, aczkolwiek jest już bliżej wyczerpania i nie będzie to też dla niego taka gra że spędzi z nią cały rok czy coś).

Jak na Nintendo robiące grę za 200 zł, to właściwie brzmi jak więcej i lepiej niż się spodziewałem.

Opublikowano

Ale będę chodził na wyprawy jutro i miał przygody:

Opublikowano

Na razie gierka wygląda na liniowe RPG. Idziesz sobie korytarzowymi lokacjami, rozwalasz przeciwników, i zyskujesz kolejne levele, bronie i dopałki.

Wręcz diablowate. Hack & splash?

Nie wydaje się na razie, by gra miała cokolwiek innego poza mordowaniem masy przeciwników. Nie ma specjalnie faktycznych zagadek z eksploracją, skakaniem, malowaniem czy coś, jest klepanie tysięcy mobków i wzmacnianie się. Nie mówię, że dosłownie tylko idziesz korytarzem, jest pewne tempo różnie dozowane, ale ogólnie wszystko inne jest bardzo proste.

Nie jest to "rogalik", gra ma bardzo mało wyraziste, ale stworzone po kolei lokacje. Chodzimy po kolejnych z nich, zbieramy rzeczy, ulepszamy bazę i bronie itd.

Wykonane jak Splatoon. Jakość wysoka, acz szoku nie ma raczej, jeśli ktoś zna serię. Przeskok na mocniejszą platformę za wiele nie zmienia na moje oko.

Opublikowano
Godzinę temu, ogqozo napisał(a):

Nie ma specjalnie faktycznych zagadek z eksploracją, skakaniem, malowaniem

No to słabo.

Opublikowano
  • Autor

Przecież od pierwszego zwiastuna było wiadomo że to wariacja salmon run, a ci czekali na skakanie i zagadki xddd

Opublikowano

No, patrząc na to co można było zrobić w singlach w poprzednich częściach, to tutaj skupiono się na jednym.

Są np. przerywniki że trzeba skakać precyzyjnie bomb rushem, albo celować czymś itd., takie etapy "dla funu" na minutę, ale czasem sterowanie w nich jest tak gupie (źle skoczysz - długa animacja "you're dead" i powolny powrót do checkpointu), że już lepiej, że ich nie ma specjalnie.

Typowy etap w tej grze to po prostu zerg rush, wylatują ciągle grupki ze spawn pointów, rozpierdol X przeciwników zanim minie minuta.

Jedno z bardziej zaskakujących skojarzeń to... Dave the Diver, trochę podobny klimat jak stoisz na łódce (co w sumie zajmuje sekundy, no ale).