Opublikowano czwartek o 16:084 dni Lewie prolog zaliczyłem a już mnie kupili. Pięknie to wygląda i działa, a na PC jest do tego odblokowany framerate. Klimat bliski klasycznym Finalom. Chyba jednak wezmę cyfrę na Steam, a pudło do kolekcji rozważę później.Ale ten dubbing trochę boli. Dobrze, że już w demku jest japoński do wyboru.
Opublikowano czwartek o 19:354 dni 3 godziny temu, Suavek napisał(a):Jest demkohttps://store.steampowered.com/app/3259780/FINAL_FANTASY_RESONANCE/https://store.playstation.com/pl-pl/product/JP0082-PPSA36303_00-FFRSDEMOWW000000Qrwa coś pięknego, tylko skąd brać czas :) 3 godziny temu, Suavek napisał(a):Lewie prolog zaliczyłem a już mnie kupili. Pięknie to wygląda i działa, a na PC jest do tego odblokowany framerate. Klimat bliski klasycznym Finalom. Chyba jednak wezmę cyfrę na Steam, a pudło do kolekcji rozważę później.Ale ten dubbing trochę boli. Dobrze, że już w demku jest japoński do wyboru.Grałeś na Decku?
Opublikowano czwartek o 19:444 dni pograłem z 2h+ na najciezszym poziomie i ... srednio ;o Jestem fanem turowek klasycznych, ale tutaj doslownie na poczatku, w 1 dungeon'ie na dzien dobry prawie utknalem bo mnie klepali na 3 hity a mi juz nie zostalo potionow. Musialem restartowac walke z 4 razy az w koncu ucieczka sie udala. Potem sie wyleczylem i od tego momentu jest easy mode? Przeciwnicy super malo hp zadaja. Ja natomiast tez im nie zadaje zbyt duzo - to na co sa slabi (weakness), zabiera mniej zyc niz zwykly atak. Wiec zabawa w jakies skillsy itd. jest zupelnie zbedna i mozna nawalac po prostu A, A, A, A ... Walka z typem na koniu przed uratowaniem kogos... Trzeba go bylo klepac z 10 minut. On mi zyc ledwo co zabieral, wiec raz na 3-4 tury lecial potion a pozatym to atak atak atak (magia zeby triggerowac)...Wiec o ile intro i feeling na poczatku byl mega, jakos pod koniec tych dwoch godzin bylem znudzony lekko i sie cieszylem ze koniec na dzisiaj. Muzyka, feeling, postacie (jeden z bohaterow to sephiroth z temu z czarnymi wlosami :D ), miasteczko bohaterow ktore jest nibelheim mini. To wszystko fajne! Pierwsze 30 minut myslalem "Kjurwa, to jest to! A nie jakies gowno tales of eliot ktore przynudza od 1 minuty!"Ale jesli walki rzeczywiscie beda dalej takie trywialne i 0 sensu uzywania skillsow na zwykle moby, to nie wiem...Ale kupic pewnie sie kupi. Demo gram na switchu 2 ale moze lepiej rzeczywiscie na steamie... mam w sumie asus rog ally x wiec przenosnie tez da rade. hmmm
Opublikowano czwartek o 19:474 dni 11 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Grałeś na Decku?Nie, ale wygląda na to, że działa ok
Opublikowano piątek o 11:203 dni Trochę w demko pograłem, jestem teraz w stolicy, ale jaki to jest SZTOS Gdyby nie zmęczenie to chyba bym siedział do 2-3 w nocy, aby ograć jak najwięcej. Zakup w dzień premiery wręcz obowiązkowy! Muzyczka wpada w ucho, postacie dają nadzieję, że fabuła będzie w porządku, nawet grafika mi się podoba - jak mi się micha ucieszyła jak zobaczyłem mapę świata
Opublikowano piątek o 15:393 dni Nie ma co, Square Enix chyba znowu dojebało. Gra od pierwszej sekundy odróżnia się mocno od klasycznych, nieskończonych już hołdów dla retro - co za ujęcia kamery, co za tempo, nie ma tu hołdowania dla samego hołdowania, ale jest świetna reżyseria scenek i grania. Sam pomysł na scenariusz nie szokuje na razie oryginalnością, ale jest świetne opowiedziany, bez przeciągania, bezpośrednie rozmowy i wydarzenia, szybko też się chodzi i włącza dialogi, także wchodzenie do wnętrza budynku jest niemal natychmiastowe, ogólnie reaguje wszystko szybkie, dobry detoks po Dawnwalkerze.Co do walki, to trudno mi komentować po pierwszej godzinie gry, mając dwie postaci w ekipie. Clair Obscur to pewnie nie jest... Ale nie jest to też kolejny Dragon Quest "wciskaj A". System staggera i esperów powinny z czasem pozwalać na wymagające kombinacje.Creditsy do gry nie napawały mnie pełnym optymizmem - za wykonanie odpowiadają nadal w większości ludzie od Octopath Nudziarzler, reżyser jest od kapitalnej Harvestelli i Another Eden (które zaraz też dostaje wersję konsolową, ciekaw jestem), producent od Actraiser Renaissance, oczywiście też wiele tu doświadczenia z Brave Exvius, w które nie grałem specjalnie, więc nie wiem, czy to dobrze. Ale na podstawie tego demka, gra wygląda jak prawdziwa jakość, RPGOTY i must have. Kurna, tylko jak znaleźć czas na te wszystkie gierki tej jesieni...
Opublikowano piątek o 19:043 dni Ile to demo trwa?3 godziny temu, ogqozo napisał(a):Nie ma co, Square Enix chyba znowu dojebało. Gra od pierwszej sekundy odróżnia się mocno od klasycznych, nieskończonych już hołdów dla retro - co za ujęcia kamery, co za tempo, nie ma tu hołdowania dla samego hołdowania, ale jest świetna reżyseria scenek i grania.Sam pomysł na scenariusz nie szokuje na razie oryginalnością, ale jest świetne opowiedziany, bez przeciągania, bezpośrednie rozmowy i wydarzenia, szybko też się chodzi i włącza dialogi, także wchodzenie do wnętrza budynku jest niemal natychmiastowe, ogólnie reaguje wszystko szybkie, dobry detoks po Dawnwalkerze.Co do walki, to trudno mi komentować po pierwszej godzinie gry, mając dwie postaci w ekipie. Clair Obscur to pewnie nie jest... Ale nie jest to też kolejny Dragon Quest "wciskaj A". System staggera i esperów powinny z czasem pozwalać na wymagające kombinacje.Creditsy do gry nie napawały mnie pełnym optymizmem - za wykonanie odpowiadają nadal w większości ludzie od Octopath Nudziarzler, reżyser jest od kapitalnej Harvestelli i Another Eden (które zaraz też dostaje wersję konsolową, ciekaw jestem), producent od Actraiser Renaissance, oczywiście też wiele tu doświadczenia z Brave Exvius, w które nie grałem specjalnie, więc nie wiem, czy to dobrze. Ale na podstawie tego demka, gra wygląda jak prawdziwa jakość, RPGOTY i must have. Kurna, tylko jak znaleźć czas na te wszystkie gierki tej jesieni...Pięknie by było jakby wreszcie dojebali na pełnej po latach bezpiecznych, tanich i dobrych gier na tym silniku, tyle lat czekania na pierwsze HD-2D-3D FF, ale chyba przyjdzie w glorii i chwale.
Opublikowano piątek o 21:053 dni 5 godzin temu, ogqozo napisał(a):Ale nie jest to też kolejny Dragon Quest "wciskaj A". No jak będzie jak w tym rimejku dq7 to bedzie niezłe meh.Turowa walka nie wymagająca myślenia i kombinowania jest tak samo satysfakcjonująca jak granie w fpsy na autoaim.Można, tylko po co.Ja sobie jutro ogram na spokojnie.Mimo wszystko se ma u mnie mały kredyt zaufania a dodatkowo jednak gry 2d HD to raczej oldschool więc liczę że gra będzie dość trudna.A uj odpale se jesscze dziś choćby dla pięknej muzyki.
Opublikowano piątek o 22:193 dni No ok pograłem godzinkę i w sumie sam nie wiem co mam myśleć. Z jednej strony odpalasz i juz od menu atakuje znana i lubiana nutka.Za chwile walka summon( esper) fajna animacja.No jest fajnalowo, widać że wiedzą w którą nutę uderzyć żeby fan serii poczuł ogień w serduszku.Na plus tez jest dostepny poziom hard.Z 2 strony to nie wiem czy to nie bedzie taka tania gierka sklejona na szybko jadaca na marce i sentymencie starych ff.Nie mam poczucia że to bedzie jakiś mega projekt z rozmachem starych ff który był szlifiwany latami.Edit.W sumie teraz doczytałem ze tego ff robią z firmą lancarse, studio ktore specjalizuje sie w grach taktycznych strategicznych i jrpg min The diofield.Więc jest spora szansa na to ze system walki bedzie dawał radę.
Opublikowano sobota o 09:102 dni Pogralem trochę i prezentacja jest kapitalna, wygląda to wspaniałe. Sama walka całkiem przyjemna, ale zastanawiające jest jaki będzie poziom trudności, bo w demku jak się wbije kilka leveli to nagle szybko się robi aż zbyt łatwo, więc zobaczymy jak to zbalansuja w późniejszych etapach.
Opublikowano sobota o 17:392 dni 22 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ile to demo trwa?Ja skończyłem i zrobiłem w nim praktycznie wszystko w 7,5 godziny (z wyjątkiem walki ze stworem w wirze piaskowym, bo był na 20 lvl-u, a demku można nabić tylko 15).Podtrzymuję to co wcześniej pisałem, grę biorę na premierę - jest świetna, wiele elementów mi się podoba, nawet losowe walki nie irytują, bo nie ma ich co 3 kroki. Postacie, muzyka, graficzka, system walki, animacje, rendery - no wszystko to za co uwielbiam FF tutaj jest i daje radę. Jeśli reszta gry będzie trzymać taki poziom to będzie wspaniale!
Opublikowano niedziela o 07:501 dzień Wykonanie jest genialne ale system walki prostacki i do pięt nie dorasta chociażby serii octopath travelers. Mimo wszystko biorę day one bo dla samego klimatu warto
Opublikowano niedziela o 10:021 dzień Świetnie się prezentuje ta gra. Wygląda to jak zlepek wszystkich najlpeszych systemów z klasycznych serii FF - jest job system, klasyczny ograniczony system ekwipunku, grind, mixowanie abilities, staggery, summony, mapa świata. No oldschoolowy FF pełną gębą. Demko jeszcze nie skończone ale już jestem kupiony.
Opublikowano niedziela o 13:331 dzień Trzeba czekać. Mnie te OT nie przekonywały przez proste historyjki i płytkie postacie jak z RPG maker.Tu liczę na typowego fajnala z postaciami na poziomie ff7-12 w miarę ciekawym story.Z takich gier tylko dq3 ograłem wiec nie mam jeszcze przesytu.Chociaż teraz ostatnio mialem ochotę na suikodena 2 a i chained echoes kusi bo do plusa dodali.
Opublikowano niedziela o 13:351 dzień 5 godzin temu, Daffy napisał(a):Wykonanie jest genialne ale system walki prostacki i do pięt nie dorasta chociażby serii octopath travelers. Nie oczekuj za wiele, bo to jednak lekko podrasowana mobilka, gdzie wiekszosc walk się robiło na auto.
Opublikowano niedziela o 14:441 dzień No nie szalejmy, to wygląda na udaną grę, ale styl głównych Fajnali to nie jest i nie ma szans na coś typu tych "nowszych" (nowszych czyli od FF4 w 1990 roku lol).Nie ma tu takiego poziomu indywidualności, głębi, unikalności. Jest bardziej coś bliskiego standardom fantasy, jRPG i shonen.Są nadzieje na top grę, ale FF6 to nie będzie. Co jest? Nic. Nawet Chained Echoes nie jest.
Opublikowano niedziela o 17:141 dzień jeszcze nie gralem w demo, ale widze kolejny temat z dyskusja o poziomie trudnosci.uprzejmie przypominam, ze w serii FF kazda gra od iv do xvi jest prosta z ewentualnie trudnymi opcjonalnymi wyzwaniami.chyba, ze ktos w mainline'owym fajnalu sie kiedys gdzies zacial to przepraszam.