Opublikowano 2 listopada 201014 l Z Rexem to ja pamiętam nie traciłem w ogóle "życia", serio. On miał strasznie schematyczne i łatwe do uniknięcia ataki.
Opublikowano 2 listopada 201014 l Najtrudniejszy jest Raven i basta. Chociaż Ninja jak byłem mały dawał w kość.
Opublikowano 2 listopada 201014 l przy Ravenie był największy stres, a Rex to "tylko" kolejny blaszak
Opublikowano 2 listopada 201014 l O ile nawet grając na Expercie nie miałem większych problemów z bossami (ok, Raven był z deko przegięty), tak nieźle zagiął mnie ten moment kiedy po ucieczce z więzienia Snake kieruje się na więżę, po tych cholernych schodach podczas alertu, gdzie atakuje go od groma strażników. Najtrudniejszy moment tej gry, a na domiar złego zaraz po tym czeka walka z opancerzonym helikopterem (dochodząc do niego miałem kapkę życia i oczywiście zero rationów). Koszmar.
Opublikowano 2 listopada 201014 l Raven był trudny z jednego prostego powodu, kamera. :] Scena jego śmierci jakoś bardziej zapadła mi w pamięci niż przereklamowanej Sniper Wolf.
Opublikowano 3 listopada 201014 l Najtrudniejsza była druga faza walki z Rexem i nikt mnie nie przekona, że było inaczej. Ale Raven też trudny. Walka z Rexem była banalna szczególnie ta druga faza. Wystarczyło "wejść" mu pod nogi i być cały czas pod nim i stamtąd strzelać. Przekonałem Cie? ;p O ile nawet grając na Expercie nie miałem większych problemów z bossami (ok, Raven był z deko przegięty), tak nieźle zagiął mnie ten moment kiedy po ucieczce z więzienia Snake kieruje się na więżę, po tych cholernych schodach podczas alertu, gdzie atakuje go od groma strażników. Najtrudniejszy moment tej gry, a na domiar złego zaraz po tym czeka walka z opancerzonym helikopterem (dochodząc do niego miałem kapkę życia i oczywiście zero rationów). Koszmar. Wpis, wpis, wpis. Dla mnie to też był zdecydowanie najgorszy moment w grze w sensie, że najtrudniejszy. Tych cholernych schodów nie zapomnę nigdy, co śmieszne za każdym razem gdy gram w MGS-a nawet ostatnio mam problem z tym momentem. Ale walić to tej gry nie można nie lubić/nie kochać ;]. Nawet schodów, wszystko wybaczę ;]. Edytowane 3 listopada 201014 l przez SłupekPL
Opublikowano 3 listopada 201014 l Schody? Lul przecież to się robi bez zadraśnięcia. Stuny i do przodu 0.o
Opublikowano 3 listopada 201014 l Dobrze po tylu latach i zaliczeniach się dowiedzieć ;p. Niedługo przetestuję czy tak bez draśnięcia ;].
Opublikowano 9 listopada 201014 l Ta, tylko pytanie ile tych stunów możesz mieć naraz w ekwipunku i czy ta liczba ci wystarczy, żeby dojść na samą górę ;] przyznam, że o ile na normalu schody przechodzi się jeszcze w miarę bez większych problemów, tak na Expercie jest to najbardziej miażdżący kawałek (nie polecam Ci raven-raven)
Opublikowano 10 listopada 201014 l Stuny dają radę nawet na Expercie. Tyle, że nie wystarczą do samego szczytu. Na początku Fa-mas, po jakimś czasie ekwipowałem właśnie stuny i heya. Kika prób zakończyło się tą z sukcesem.
Opublikowano 26 listopada 201014 l gram se na ekstrimie i mam mega problem z mantisem, zapisalem gre ale nie zauwazylem, ze mam cm zycia i zero rationow. czyli trzeba go przejsc bez oberwania ;p chyba zaczne od nowa
Opublikowano 28 września 201113 l Witam. Niedawno zakupiłem MGS Special Missions. I przy próbie odpalenia jej na PS3 (potrzebny oryginalny MGS) wszystko na poczatku idzie dobrze. Pokazuje sie logo Konami, potem log KCEJ i konsola prosi mnie o włożenie do napędu DISC 1 lub DISC 2 oryginalnego MGS'a. CO oczywiście robię. I za każdym razem wyskakuje mi ERROR: BAD DISC. Czy ktoś miał podobny problem?
Opublikowano 14 października 201113 l mozliwe, ze ja lata temu tą gierkę przechodziło sie na wszystkie mozliwe sposoby, nawet po kilka razy dziennie (moj rekord to 3x) tylko, ze ten tego... tam sie chyba nie dało z c4 go zabic, bo wszystko wylatywało w powietrze - nie pamietam zbyt dobrze.
Opublikowano 15 października 201113 l dalo sie dalo zeby na normalu go zabic trzeba bylo doskonale wyczuc moment i postawi c4 w dobrym miejscu. jakos tak po prawej zaraz jak sie zaczyna.
Opublikowano 15 października 201113 l Pamiętam te czasy kiedy przechodziłem MGSa na tyle sposobów ile dałem radę. Ocelota chyba C4 nie pokonałem, jedynie zabrałem damage.
Opublikowano 15 października 201113 l sprawdze sobie potem ;] pytanie z innej beczki... ma ktoś japońskie wydanie mgs?
Opublikowano 16 października 201113 l Ocelota chyba C4 nie pokonałem, jedynie zabrałem damage. ja mialem podobna sytuacje podczas perwszego spotkania ze sniper wolf, wdepnalem w mine wracajac sie po psg1 i dostala odlamkiem
Opublikowano 17 października 201113 l jak mogla dostac odlamkiem, skoro była oddalona o co najmniej 200m i nie dalo się do niej podejść, a miny maja zasięg okolo 2-3m w skali tej gry? chyba serio musze sobie odświeżyć tą częsć aby z wami dyskutowac