Skocz do zawartości

PSX not dead!

Featured Replies

Opublikowano

...sprzedam i kupię inny model, a sejwy zapiszę sobie na memorce. Nic tam nie jest zabezpieczone przed kopiowaniem...

jeżeli chciałbyś być super precyzyjny:

jak masz save'a z np TimeSplitters 2 to powodzenia ;)

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 635
  • Wyświetleń 230,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wy bawicie się w odnawianie szaraczków z allegro, a mi udało się dorwać PSX'a stan praktycznie nówka za 70zł z wysyłką Karton w idealnym stanie, nieprzerabiana jeszcze z plombą, styropiany, konsola,

• No kur.wa , oczywiście że tak. Gdy przyszły mi gierki ostatnio miałem podniete jak mały dzieciak.   Przeciez to kur.wa sama esencja, orgazm dla gracza przeglądac gry które zapoczatkowały to co dziej

• zrzuciłem listę gier goty z 1999 roku, według gazetki psx extreme: wiem, że gdzieś tu na forum wrzucałem wcześniejsze, ale to chyba jakieśstarsze wersje, a  mam na kanale roczniki: '97,

Opublikowano

Witam, jestem czytelnikiem PSX Extreme od 1999 roku. Wasza gazeta jest super! Mam także jedno nurtujące mnie pytanie.
Jaką grę wybrać? Gran Turismo 1, czy Gran Turismo 2? W demówkę GT1 grywam na okrągło, a z tego co czytałem u konkurencji w PSM, GT2 ma dodatkowy tryb z jazdą po błotku:) no i więcej fur.
Która gra zrobi na mnie większe wrażenie i jest przystępniejsza? Myślałem o "jedynce", ale część druga posiada w sumie więcej bajerów. No właśnie, czy nie będzie jednak za skomplikowana? Gdzie jest bardziej arcade'owy model jazdy?
grzybiarz, lat 12

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

Który numer? Zaraz wyszukam w szafce :)

O ile zostało to opublikowane :P

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Który numer? Zaraz wyszukam w szafce :)

Nie, nie szukajcie, ja na serio się waham między kupnem GT1, a GT2 :)

A że pytam o takie starocia, to i trochę się wczułem w klimat.

Opublikowano

o Ty trollu :D

Jako dumny posiadacz wszystkiego... Hmmm, zacząłbym od 1 a potem 2. Chyba, że od razy chcesz mieć masę fur, więcej wyścigów i nieco lepszy gameplay ;) Jak znajdziesz gdzieś okazyjnie drugą część, to bierz od razu drugą.

Opublikowano

Wszystkiego jeszcze niestety nie masz... :) Brak Ci GT na PSP oraz wersji NTSC GT4... :P

A całość wygląda tak: 1 i 2. Od tamtego czasu wymieniłem jeszcze GT1 na wersję premierową oraz dokupiłem GT5 Prologue...

Ja również polecałbym zacząć od GT1, bo później w GT2 mając save'a z GT1 dostajesz coś w grze, tylko już nie pamiętam co...

Opublikowano

Wersja NTSC chodzi w 60 fps, a PAL-owska tylko w 50.

Opublikowano

Jako jedna z chyba 2 gier na PS2 działa w rozdzielczości 1080i :) Drugą grą było chyba Tourist Trophy, czy jakoś tak...

A różnica w rozdzielczości jest znacząca... :) Co prawda całe menu działa w 480, ale już sama gra przełącza się na 1080i.

Opublikowano

Mówisz o GT4, a grzybiarzowi chyba chodzi o GT 1 i 2.

Opublikowano

Nie no, chodziło mi akurat teraz o GT4, po tym co napisał piotros "Brak Ci GT na PSP oraz wersji NTSC GT4". Zdziwiło mnie, że akurat czwórka w NTSC.

Opublikowano

A to przepraszam. Nie doczytałem [emoji1]

Opublikowano

Wszystkiego jeszcze niestety nie masz... :) Brak Ci GT na PSP oraz wersji NTSC GT4... :P

A całość wygląda tak: 1 i 2

tylko ze brakuje jeszcze ;)

GT_HD_Concept.PNG

Opublikowano

GT na PSP też mam, tylko nie załapała się na zdjęcie. A posiadać wersję ntsc jak mam pal, to bez sensu :)

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

A to nie wyszło na płytce tylko w Japonii? Zresztą zrobił się już trochę mały off-topic... :D

Tak ale sadze ze tytul warty uwagi do kazdej GT kolekcji, bo to można powiedzieć ze rarytas dzisiaj

a tak naprawdę Gran Turismo całość z całości? to tak wygląda http://www.assemblergames.com/forums/showthread.php?23021-edward_v12-s-GRAN-TURISMO-collection

Edytowane przez Labtec

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ludziska i inni gracze, którzy grali niegdyś na PSXie. Zainspirowany filmikiem Lain, http://www.psxextreme.info/topic/82540-ciekawe-filmiki/page-362?do=findComment&comment=3331219, mam pomysł na mały, retro filmik na YT.
Zastanawiam się, jaka muza w intrze lepiej pasuje?
Ta z Wipeouta (1), czy ta z utworu eurodance, lat '90-tych 9 (2)?
[ciach, wycięto]

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale jakoś to einz zwai polizai, kojarzy mi się z wakacjami lat '90tych. W sumie PSX też jest z tamtego okresu. Dobra, będzie muza z Wipeouta - Cold Storage, to może i YT się nie dowali do praw autorskich:)

Opublikowano

Są tam trzy gry Nintendo, nie chciałem żeby był monopol na PlayStation. W ogóle Zelda wygląda jakby była w trakcie koopulacji:/