Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kierownice

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 527,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Moją pierwszą kierownicą była Momo Racing Force, solidny kawał sprzętu jak na tamte czasy, chociaż miewałem problemy z pedałami i często gubiła kalibrację.  Driving Force Pro, i przesiadka z 240 stop

• Postanowiłem przebudować moje Racing Rig pod kierownice.      Ostatecznie nie wyszło to źle ale popełniłem kilka błędów, które wyeliminowałem podczas budowy drugiej wersji znalezionej w

• Zaczynając od fotelu to składanie jego jest mozolne i warto spojrzeć na YouTube, bo krótka instrukcja zawiera braki i jeden błąd. Natomiast sama jakość jest bez zarzutu, mnóstwo części i śrubek, czyst

Opublikowano

jakiś konkretny model polecany?? W miarę przystępnej cenie :)

Opublikowano

Do Xbox'a dobrych kierownic już nie produkują. Możesz się porozglądać za Logitech DriveFX, może jakąś używkę w dobrym stanie znajdziesz... ewentualnie jakiś sklep ma jeszcze jakieś niedobitki na magazynie. Tak czy siak ta kiera do rewelacyjnych tez nie należy, ale za małe pieniądze nic lepszego nie ma :confused:

Opublikowano

Tylko widzisz, z używanymi kierownicami nigdy nic nie wiadomo. Pa fotkach ciężko ocenić ogólny stan kierownicy... czy nie ma jakichś luzów, czy mechanizmy nie są zarżnięte i nie wydają dziwnych dźwięków itp. Ten model nie jest także tak trwały jak np. Driving Force Pro. Miałem tą kierownicę jakiś czas, kupiłem nówkę za 170 zł i po pewnym czasie pojawił się problem z mocowaniem potencjometru. To akurat udało mi się naprawić, lecz nie długo potem całkowicie przestały działać "łopatki" od zmiany biegów, i kierownicę sprzedałem za bezcen koledze. Kumpel gra tylko na automacie, więc dla niego to nie problem.

Także dobrze się zastanów, zapytaj sprzedającego o ewentualną gwarancję rozruchową, abyś mógł sprzęt przetestować czy nie posiada jakichś ukrytych wad itp.

Opublikowano

Ja mam pytanie, w jakim demie mozna przetestowac DFGT?? Qpilem kiere glownie do GT5 i czekam az paczka z gra przyjdzie do domu, ale chcialbym przetestowac ja w innej grze :) 

Opublikowano

Na pewno w demie Dirt 2. Od siebie polecam fulla - już taniocha a zabawa przednia.

Opublikowano

Na pewno w demie Dirt 2. Od siebie polecam fulla - już taniocha a zabawa przednia.

Dzieki za odp. Juz w sklepiekusilo mnie, aby qpic jakas scigalke, ale jednak wstrzymalem sie i czekam na GT5 :) Sprawdze sobie wiec tego Dirta2

Opublikowano

Opłaca się brać G27 za 700zł?

Opublikowano

Zdecydowanie tak, to najlepszy sprzet na rynku, gralem juz na logitech driving force , GT , g25 i teraz G27. zdecydowanie najlepszy sprzet. a ze nowka chodzi po 1100+ to zdecydowanie tak

Opublikowano

czesc, jestem świeży w tym temacie.

zwykle gram na "Arcade Stick'u" w Tekken'a, ale skoro moda podąża do przodu to postaram sie jej dotrzymać kroku.

proszę was o pomoc przy wyborze kierownicy pod Gran Turosmo'5, bo nie wiem czego szukac?

może LogiTech?

Edytowane przez 4 mE

Opublikowano

widzieliście ceny kierownic ? DFGT zgodnie z przewidywaniami podskoczyło średnio o 50-100zł i kosztuje teraz w przedziale 400-500zł

Opublikowano

Ale jaja... wychodzi na to że dziś mógłbym sprzedać swoja używaną kierę drożej niż ją kupiłem dobrych 6-7 lat temu hehehe (czasy gt3 i 4)

Opublikowano

Trza szukac okazji chłopaki. Ja kupiłem parotygodniową za 300zł jakiś rok temu :).

Opublikowano

Tiaa Fanatec, czyli 1000zł na dzień dobry ;) Na polygamii dziś pokazywali jakąś nowa kierę Datela kompatybilna z x'em, ale wyglada na ten sam szajs co Madcatz, więc nadal zostaje nam albo Logitech FX albo badziewna kiera M$ :/

Opublikowano

Nie moge znaleść na Allegro żadnego stojaka, podstawki do przykrecenia tej kierownicy Logitech Driving Force GT, możecie coś polecić w rozsądnej cenie. Niestety nie moge tego do stolu przykrecic

Opublikowano

Nic nam nie zostaje, bo nawet ten badziew od M$ oraz Logitech DFX nie są już dawno produkowane.

Ano niestety, mówiłem raczej w kontekście, że zostaje tym co już mają, ewentualnie trafienie używki, ja swojego FX'a kupiłem od kumpla za 150zł, do weekendowego pocinania w Forze wystarcza, ale szału nie ma. Dla mnie to największa porażka tej konsoli - brak obsługi porządnych kierownic Logitecha.

Opublikowano

Chciałbym się pochwalić, że kumpel mi odsprzedał DFGT za 250zł w idealnym stanie. :thumbsup: Teraz jeszcze GT5 i po maturze. :whistling:

Opublikowano

Tiaa Fanatec, czyli 1000zł na dzień dobry ;) Na polygamii dziś pokazywali jakąś nowa kierę Datela kompatybilna z x'em, ale wyglada na ten sam szajs co Madcatz, więc nadal zostaje nam albo Logitech FX albo badziewna kiera M$ :/

G27 to też tysiak na dzień dobry. Lepszy rydz niż nic ;)

E:

MichAelis sprawdź to:

http://wheelstandpro.pl/index.html

O ile się nie pomyliłem (z pamięci googlowałem ;)), to ten sprzęt ma bardzo dobre opinie (chyba nawet w psx było testowane i na naszym forumku ktoś się pozytywnie wypowiadał).

Edytowane przez filipppek

Opublikowano

Tak, ale na ps3 masz wybór, a na xboxa w tej chwili wyboru jakiegokolwiek brak i fanatec za 1000zł tego za bardzo nie zmieni, bo za tyle to juz mozna samochod jezdzacy kupic ;)

Opublikowano

G27 to też tysiak na dzień dobry. Lepszy rydz niż nic ;)

E:

MichAelis sprawdź to:

http://wheelstandpro.pl/index.html

O ile się nie pomyliłem (z pamięci googlowałem ;)), to ten sprzęt ma bardzo dobre opinie (chyba nawet w psx było testowane i na naszym forumku ktoś się pozytywnie wypowiadał).

Udalo mi sie to wygooglowac wlasnie, ale dawac za podstawke tyle samo co za kierownice to chyba przesada :-(( przykrecenie dfgt do taboretu ma sens? Cy bedzioe sie bujał podczas gry?

Opublikowano

Nie ma sensu. Kierownicę musisz przytwierdzić do dedykowanego stojaka, ewentualnie do masywnego i stabilnego stołu. Na taborecie Ci się to wszystko rozgibie... wraz z kierownicą będziesz kręcił taboretem :P