Skocz do zawartości

Xbox 360 - pytania

Featured Replies

Opublikowano

Możesz zadzwonić do supportu (pamiętaj jednak, że dzwonisz do Irlandii, kontakt jest po polsku), szybciej się dogadasz niż przez e-mail, dla mnie pomogli po pierwszym kontakcie, także polecam.

Jeżeli jednak twojego adresu nie ma w bazie M$, to nic z tym nie zrobisz.

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Wyświetleń 773,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zadowolony. Ciężko mi coś więcej powiedzieć. Na tą chwilę jeszcze ogromnym kalectwem się wykazuję i poza gierkami mam problemy w używaniu xboxa. No ale w końcu to konsola do gier, a te bardzo pozytywn

• Ha czyli obiecali, że wraz z końcem lata czegoś się dowiemy, a teraz mówią, że trzeba poczekać jeszcze kilka miesięcy.. Kpina.

• Gość ALIEN_ALIEN
    Gość ALIEN_ALIEN

Ja tak się zastanawiam nad ponownym kupnem Xboxa dla 2 serii Halo i Fable hehe. Arcade do tych celów będzie chyba najlepszym wyborem ...

Opublikowano

Panowie, dziwna rzecz. W liście osiągnięć można kasować gry z 0 GS, po prostu naciskając X będąc online. No i mam taką jedną gierkę, którą usuwam w ten sposób "pomyślnie", ale kiedy znów się loguję do Xbox Live, profil gry z 0 GS zawsze wraca. Pokasowałem ślady tej gry w pamięci konsoli (save, jakieś awatary), ale po każdorazowym usunięciu zawsze powraca. Dodam, że nie korzystam z Golda.

Opublikowano

popros jakiegos znajomego zeby sprawdzil czy przegladajac twoj profil widzi ta gre, moze to wina tego ze nie masz golda

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dalej żaden inny wewnętrzny dysk nie podejdzie? Tylko od MS? 

Opublikowano

podejdzie, wybrane modele wd [bEAS/BEVS/BEVT/BPVT/LPVT/BEKT/BJKT/BPKT/BUDT/HLFS/BLFS] ale i tak trzeba go na pc przerabiać

Opublikowano

Da się jakoś zalogować na konto podając gametag? Albo sprawdzić jakoś na jaki meil było konto? Bo kurde nie mogę się zalogować na swoje pierwsze konto, a chciałem zmienić nazwę aby mieć PiPoLiNiO bez PL, a tak właśnie mam na pierwszym... Nie logowałem się na nim z 5 lat...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak zmienić maila przypisanego do konta? Dawno temu zarejestrowalem się na maila... I zrobiłem w nim literówkę :P Więc adres w Live mam błędny... Mam tam napykane całkiem sporo aczików i punktów, więc nie chce zakłądać nowego konta... Jak to odkręcić?

Opublikowano

na xbox.com zmienisz ades mailowy i wszystko bedzie współpracować z nowym adresem 

mimo to stary adres (który jest chyba rodzajem loginu w systemie pozostanie w menusach x360) chodzi mi o ten adres co sie wyswietla w górnym prawym rogu menu na zmiane z kwota gotówki co masz na koncie

ja zmieniałem maila po jakis 5 latach (i 30tys GS) uzywania konta w konsoli bo nie mogłem sobie przypomniec hasla do starego maila

Opublikowano

Tak w skrócie, miałem kupić ps3, ale już miałem, większość gier ograłem i chyba bym łyknął x360. Teraz kilka pytań:

- Jaką wersję najlepiej wybrać ?
- Ile kosztuje komplet w stanie idealnym ?
- Jakie gry warto ograć ?
- Na co zwrócić uwagę przy kupnie konsoli ?

Opublikowano

- Jaką wersję najlepiej wybrać ? Slim - starszą 

Xbox_360_Slim.jpg

lub model E - nowszy, wzorowany na XO.

Microsoft-Xbox-360-E-wController.jpg

Slimka(błyszcząca) jest po prostu najładniejszym xboxem jaki kiedykolwiek wyszedł i raczej nie powinien dużo kosztować.

- Ile kosztuje komplet w stanie idealnym ? Na Ceneo wersja E - ta podobna do Xbox One kosztuję w przedziale 800-900, Slimki na pewno będą tańsze.

- Na co zwrócić uwagę przy kupnie konsoli ? Na to, by była wersją z dyskiem twardym 250 gb. Rynek jest zalany tańszymi egzemplarzami z pamięcią flashową 4GB, na której ogranie co niektórych gier, potrzebujących instalacji w pamięci wewnętrzenj konsoli, o ile się dobrze jeszcze orientuje, może być uciążliwe, lub niemożliwe. Szerokim łukiem omijaj także starsze wersje konsoli.

Xbox-360-Pro-wController.jpg

- Jakie gry warto ograć ? Standard: Seria Halo, Gearsy, Wiedźmin 2(!!!!!) Forza Horizon (!!!), Alan Wake(!), trylogię Mass Effect, jeżeli nie miałeś z nią jeszcze styczności. Kilka dobrych jRPG, które wyszły na początku minionej generacji jedynie na X360, tj. Lost Odyssey, Eternal Sonata, Blue Dragon.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Ta ostatnia slimka zdaje się nie ma wyjścia optycznego audio, jednym do życia niepotrzebne, dla mnie od pewnego czasu konieczne.

Opublikowano

@ Andreal

A o tym nie wiedziałem nawet. Faktycznie może być to pewnym utrudnieniem.

Xbox%20360%20E%20Back.jpg

Czyli w tej wersji konsoli jedynym sposobem na uzyskanie dźwięku 5.1 jest podłączenie jej przez HDMI do TV i puszczenie dalej do kina domowego?

Trochę słabo.

Edytowane przez Hum

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki dysk do Xboxa 360 pod USB? Ile można GB? Czy jeśli gra jest zainstalowana na zewnętrznym dysku to nie ma problemów z działaniem (dropy, dłuższe loadingi itp)?

Opublikowano

Aktualnie można podpiąć każdy dysk, nie ma ograniczenia, co do działania gier nie jestem w stanie się wypowiedzieć, bo nie testowałem takiego rozwiązania.

Opublikowano

Jaki dysk do Xboxa 360 pod USB? Ile można GB? Czy jeśli gra jest zainstalowana na zewnętrznym dysku to nie ma problemów z działaniem (dropy, dłuższe loadingi itp)?

no problemo

Opublikowano

Skoro z pendrive'a działały to tym bardziej z hdd.

Opublikowano

zwykły, najzwyklejszy... mi normalnie działa, szkoda hajsu na nowy mic do Xboxa360.

Ps. kiedy ten Fable? ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak Xbox, to wiadomo, że trzeba sprawić sobie eneloopki żeby nie ładować kablem jak osrany lamus.

No i teraz pytanie, te z Allegro są spoko czy lepiej poszukać czegoś w normalnych sklepach?

Opublikowano

są spoko, ja brałem razem z technoline bc250 

opierniczyłem na nich maszę gierek na x360, teraz służą mi na łanie

Opublikowano

panowie jaki format powinien mieć twardziel by x360 go widział? próbuje formatować fat 32 kolejny raz i dupa :[

Opublikowano

A nie jest tak że konsola sama sformatuje pod siebie? Czy w ogóle dysku nie widzi? Podłącz poszukać opcji by sformatować dysk.