Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gears of War

Featured Replies

Opublikowano

Witajcie, ile czasu mniej wiecej zajmuje przejscie tej gry? Planuje ją sobie kupić i mam nadzieje ze Sp trwa wiecej niż 8 10 godzin.

• Odpowiedzi 272
  • Wyświetleń 173,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zależy na jakim poziomie, czy sam szukasz nieśmiertelników, czy z poradnikiem idąc na łatwizne i tyle. Polecam Insane w coop. Ja tą grę przeszedłem z 5 x na różnych poziomach w solo i coop via LIVE. W multi gram z Polakami cały czas na zmianę z GOW2 :) Singla GOW2 nadal nie skończyłem, jest dobry ale w 1ce jest IMO bardziej klimatyczny.

Opublikowano

Jestem po pierwszym akcie w GoW. Czy przez całą grę jest tak, że aby zabić jakiegoś przeciwnika trzeba w niego 'wstrzelać' pół lub cały magazynek? :| CHORE.

Opublikowano
Jestem po pierwszym akcie w GoW. Czy przez całą grę jest tak, że aby zabić jakiegoś przeciwnika trzeba w niego 'wstrzelać' pół lub cały magazynek? :| CHORE.

Jak walisz z Lancera to owszem.

Opublikowano

GoW rządzi się nieco innymi zasadami niż większość FPS'ów, tu broń maszynowa nie jest najważniejsza.

Opublikowano

W takim razie możecie udzielić mi jakichś wskazówek jakie bronie są tutaj najefektywniejsze? Po pierwszym chapterze mam raptem maszynówkę, granaty, pistolet + hammer of dawn :/

Opublikowano

Dla mnie najlepszym combo był boomshot i snajpa. Można boomshota zastąpić łukiem, zaś snajpę - shotgunem. Anyway, lancerki rzadko używałem.

Edytowane przez Fisiu

Opublikowano

Opłaca się trzymać GOW 1 jeżeli go przeszedłem. Posiadam także GOW 2. Która częśc ma lepsze multi?

Opublikowano

Zależy po co chcesz trzymać? Dla mnie to seria GOW to najlepszy tps w jaki było mi dane grać , więc na zawsze pozostanie w mej kolekcji. Obydwa mają zarąbiste multi , szczegóły to już kwestia gustu.

Opublikowano

co to w ogóle za pytanie ? : P

jeśli oczekujesz wsparcia w postaci dodatkowych DLC, to raczej się już nic takiego nie wydarzy... ale ta gra ma tak niesamowity gejmplej, że z przyjemnością będzie się do niej wracać.

Opublikowano
Opłaca się trzymać GOW 1 jeżeli go przeszedłem. Posiadam także GOW 2. Która częśc ma lepsze multi?

Single/coop to 2, zas multi to 1 (wg opini) Mnie osobiscie nie podoba sie takie multi

Opublikowano

Dokładnie jak Bestia napisał. Obie gry mają genialne multi, nie pozbawione błędów, ale unikalne i taktyczne. W to trzeba umieć grać. Początki są bardzo trudne w obie części tak samo, jednak 2ka jest bardziej noob-friendly :P Single również świetne i za nic nie oddałbym żadnej części :)

Edytowane przez KIELiCH

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystkich Girsomaniakow zapraszam do wziecia udzialu w turnieju online

Po szczegoly zapraszam na forum Gowa

http://gearsofwar2.pl/forum/index.php?topic=326.0

W turnieju bierze udzial czolówka polskiej sceny

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Strasznie krótka ta gra, niestety, przejście jej zajeło mi około 6-7 godzin z powtórzeniami, dobrze że jest COOP na splitscrinie to może uda mi się z kimś popykać i jeszcze raz przejść tą gre, single mnie niczym nie zaskoczył, idziemy przed siebie i strzelamy, palec nie schodzi praktycznie z trigera odpowiedzialnego za strzał, troszke odmóżdzające ale jest za to bardzo przyjemnie :), brakuje jednak swobody, interakcji, otocznie jest niezniszczalne oprócz paru wyjątków i ciągle jesteśmy prowadzeni za rączkę. Grafa i muzyka fantastyczna, gra jest z 2006 roku ale w ogole się nie postarzała, świetne postacie i teksutrki, muzka również idealna do prowadzenia zaciętej walki. Wądą jest właśnie krótkość, nie bawi mnie zbieranie debillnych aczwmentów, nie ma w tym nic zabawnego i ciekawego niestety.

Opublikowano

krótka? napie.rdalam w to to od premiery - online rządzi i dzieli po dziś.

Opublikowano

Single na 7-8h, multi na 2 lata :)

• 3 lata później...
Opublikowano

Z łezką w du.pie odświeżam stary jak Fiat 126p temat. Piszę z wiadomością do ludu, że multi GoW 1 żyje po dziś dzień i ma się dobrze. Około 20-25 osób (polaków) w tym kilka osób z forum gra regularnie w tygodniu od godziny 21:00, w weekendy od 20:00 nawet do 3, 4 nad ranem. Część z tych osób to starzy wyjadacze ale są i osoby, które dopiero zaczynają, więc jeśli ktoś jest chętny z nami pograć to ślijcie zapro do znajomych na XBL albo piszcie wiadomość to będę Was informował i zapraszał do grupy. To akurat dobra okazja, by o tym napisać jako, że pewnie kilka osób po raz pierwszy zobaczy GoW (z dodatku do preordera Judgementa). Pozdro!

Opublikowano

Wlasnie widzialem wczoraj, ze bluber gral i przez chwile chcialem dolaczyc, no, ale nie wytrzymalem i odpalilem Judgment. Biblioteka przypomina troche mauzoleum, przynajmniej kolorystycznie :)

Opublikowano

Czezky

Trzeba bylo odpalic :) do wieczora mozesz grac w Judgement a wieczorami do nas dolaczyc.

Mazzeo

Wiekszosc serwerow jest polagowanych ze wzgledu na lacza hostow zagranicznych. My jak gramy to zawsze hostuje ktos z Polski z dobrym laczem. Zazwyczaj jest dobrze, czasem jak sa problemy to zmieniamy hosta i cisniemy dalej. Jednak mowie w maszym gronoe nie ma lagow prawie nigdy ;)

Opublikowano

Teraz gra moze przyzyc swoja druga mlodosc :)

Opublikowano

Czezky

Trzeba bylo odpalic :) do wieczora mozesz grac w Judgement a wieczorami do nas dolaczyc.

Mazzeo

Wiekszosc serwerow jest polagowanych ze wzgledu na lacza hostow zagranicznych. My jak gramy to zawsze hostuje ktos z Polski z dobrym laczem. Zazwyczaj jest dobrze, czasem jak sa problemy to zmieniamy hosta i cisniemy dalej. Jednak mowie w maszym gronoe nie ma lagow prawie nigdy ;)

Chyba że gra Ruller, którego prawie co mecz rozłącza :P.