Opublikowano 6 maja 201014 l Jak wypada polonizacja tej gry? Lepiej grać jak zawsze na angielskim VA + pl suby ? Czy może mamy bardzo dobry polski dubbing, który wiernie i z jajem odzwierciedla to co się dzieje na ekranie?
Opublikowano 6 maja 201014 l Tzn sęk w tym że oryginalny VA w tej grze też nie należy do pro poziomu (dostał nawet malinę za english VA właśnie). Moim zdaniem wersja PL wypada świetnie, początkowo są minimalne zgrzyty u niektórych postaci ale z 2 strony jest z angielskim też tak jak mówiłem. Słowem cokolwiek nie weźmiesz będzie dobrze
Opublikowano 6 maja 201014 l W sumie teraz mi przyszło na myśl że ciekawe czy Sony wyda Heavy Rain 2(albo HR: i tu jakiś podtytuł). Bo w sumie gra sprzedała się bardzo dobrze(1mln w miesiąc czy dwa to świetnie jak na całkowicie nowe ip wyłącznie na jedną konsolę,a wiadomo że gra ciągle się będzie sprzedawać, a potem jeszcze trafi do Platyny), bardzo dobre recenzje, reakcja graczy pokazuje że są oni gotowi na tego typu doświadczenia, dlatego wątpię że Sony sobie nagle odpuści. W ogóle wydanie sequel'a rozpoznawanej marki wiąże się z jeszcze większymi zyskami. Ale zaś za tym co stoi na przeszkodzie to to, że główny twórca gry,David Cage, jasno zapowiedział, że nie ma zamiaru wydawać kontynuacji swych produkcji, w ogóle podobno już studio QD zajmuje się nową produkcją, więc nie wiadomo czy inne studio też potrafiłoby zrobić równie emocjonującą grę. I nie wiadomo czy Sony w ogóle ma prawa do marki HR, żeby mogło o niej decydować. A jeśli miałaby się już pojawić to liczę na całkowicie nową historię(z nowymi bohaterami, tamci starzy mogliby się tylko przewinąć jako postacie drugoplanowe), ale również bez motywu mordercy. Coś nowego.
Opublikowano 6 maja 201014 l Zresztą nie za bardzo wiedzę furtki do ewentualnej kontynuacji. Gra została wyraźnie pomyślana jako całość z dodatkowymi DLC. Moim zdaniem na prawdziwy sequel nie ma co liczyć. Chociaż to nie ja, a pieniądz rządzi światem.
Opublikowano 6 maja 201014 l Ja osobiście chętnie zagrałbym w kontynuację z panną Paige w roli głównej. Co do samej gry to muszę pochwalić Sony Poland bo w tak dobrze zdubbingowaną grę jeszcze na konsolach tej generacji nie grałem. Jest zachowany odpowiedni klimat, a wypowiadane kwestie w większość spasowane są idealnie i z dobra interpretacją słowną przez lektorów. Według mnie najlepiej "podłożony" głos miał Jayden, wypadł rewelacyjnie. Fakt faktem gra ukazuje również gorsze akcenty np. niedopracowanie graficzne w niektórych miejscach lub postaciach (np. ruchy i wygląd samobójczyni, a te jej "kwadratowe" piersi to już w ogóle kwas) lub momentami zbyt ściszony głos bohaterów, gdzie musiałem żonglować pilotem trochę denerwował. Fakt faktem gra w niektórych momentach pokazuje pazur i można powiedzieć, że jest solidną produkcją, do której trzeba dorosnąć żeby zrozumieć Z czystym sercem mogę polecić bo imo jest to jeden z lepszych tytułów w jakie grałem na PS3, a notę wystawiłbym tak w okolicach 9, powiedzmy 9- za drobne niedoróbki.
Opublikowano 6 maja 201014 l Mnie najbardziej drażnią zbyt głośne myśli bohaterów. Po prostu masakra. Polski dubbing jest dobry, aktualnie gram drugi raz (tym razem po angielsku) i niektóre głosy całkiem mi nie pasują (np Laurem). A jeżeli chodzi o emocje to najbardziej się wczuwałem w rozdziałach Ethana. Opieka nad synkiem i postępowanie wg planu dnia, czy też zabawa w parku mnie zmiażdżyły.
Opublikowano 6 maja 201014 l @major zero mala furtka jest: zakonczenie jak madison podpisuje ksiazke, pojawia sie victor(?) jesli dobrze pamietam gdzies czytalem, ze cage chce zrobic podobna gre do hr, ale w bardziej pozytywnej tonacji.
Opublikowano 6 maja 201014 l Jak wypada polonizacja tej gry? Lepiej grać jak zawsze na angielskim VA + pl suby ? Czy może mamy bardzo dobry polski dubbing, który wiernie i z jajem odzwierciedla to co się dzieje na ekranie? Koniecznie graj po polsku. Te wszystkie "fucki" Cię nie ruszą, a nasze przekleństwa wbijają w fotel (mega klimat). Poza tym angielski jest wyprany z emocji. Edytowane 6 maja 201014 l przez Tomil85
Opublikowano 7 maja 201014 l Jak wypada polonizacja tej gry? Lepiej grać jak zawsze na angielskim VA + pl suby ? Czy może mamy bardzo dobry polski dubbing, który wiernie i z jajem odzwierciedla to co się dzieje na ekranie? Koniecznie graj po polsku. Te wszystkie "fucki" Cię nie ruszą, a nasze przekleństwa wbijają w fotel (mega klimat). Poza tym angielski jest wyprany z emocji. Niezły żarcik. Polski dub jak zwykle właśnie JEST wyprany z emocji. Zaczynam się powoli wstydzić swojego dialektu grając w te nowe tuzy od Sony
Opublikowano 8 maja 201014 l Ten dodatek Taxidermist czy jak on tam się nazywa to wart jest zakupu? Odpowiedź jest dosyć trudna, ponieważ fabularnie nie wnosi on nic nowego do przedstawionej w grze historii. Nie dowiesz się niczego więcej o Madison. Jest to scena, którą zapewne widziałeś wielokrotnie w necie (Madison włamuje się do domu jednej z podejrzanych osób). Dodatek posiada pięć zakończeń i wyzwala niemałe emocje (panika!!!). Osobiście uważam, że cena jest zbyt wysoka, ale jeśli zakochałeś się w HR tak mocno jak ja to śmiało kupuj. Edytowane 8 maja 201014 l przez Tomil85
Opublikowano 8 maja 201014 l Ten dodatek Taxidermist czy jak on tam się nazywa to wart jest zakupu? Odpowiedź jest dosyć trudna, ponieważ fabularnie nie wnosi on nic nowego do przedstawionej w grze historii. Nie dowiesz się niczego więcej o Madison. Jest to scena, którą zapewne widziałeś wielokrotnie w necie (Madison włamuje się do domu jednej z podejrzanych osób). Dodatek posiada pięć zakończeń i wyzwala niemałe emocje (panika!!!). Osobiście uważam, że cena jest zbyt wysoka, ale jeśli zakochałeś się w HR tak mocno jak ja to śmiało kupuj. Właściwe to obejrzałem już na youtube ten dodatek, swoją drogą to niezły sposób by nie kupować a zobaczyć
Opublikowano 8 maja 201014 l ...to nie to samo. Grając samemu, oczywiście po raz pierwszy, czujesz się jakbyś to ty był w domu tego wariata. Wyłącza się racjonalne myślenie, panikujesz, nie trafiasz w przyciski, itp. Fajna sprawa.
Opublikowano 8 maja 201014 l W sumie o tym całym HR Chronicles nagle ucichło. Nic nie zapowiadają. Nic nie informują. Mam nadzieję, że nie zrezygnowali . Albo chcą poświęcić na nie więcej czasu żeby były równie emocjonujące co najlepsze sceny z HR. Oby Zdecydowanie powinny być też dłuższe od Taxidermist, np. parę/kilka scen. Oczywiście cena mogłaby być wtedy też odpowiednio wyższa. Ciekawe jest to że główny producent/twórca, David Cage, powiedział że HR jest historią "zamkniętą", więc możemy zapomnieć o kontynuacji, ale już jakoś na te dlc to się zgodził. Trudno pozostać wiernym swoim zasadom kiedy można łatwo zarobić .
Opublikowano 9 maja 201014 l A widział ktoś kiedyś reklamę Heavy Rain w TV? Jak widzę u nas reklame gry w telewizji to naprawdę jestem w szoku. Na TVP, Polsat, TVN możemy zapomnieć oczywiście. Ostatnio na 4Fun.tv widziałem Splinter Cell, co roku na C+ Sport nowa FIFA jest. Heavy Rain chyba też gdzieś widziałem...
Opublikowano 9 maja 201014 l A ja widziałam reklame jakiejś gry jakoś pół roku temu albo i dłużej .. na Polsacie albo TVP 1 ; oo Nawet logo PE się gdzieś tam znalazło ;D
Opublikowano 9 maja 201014 l A widział ktoś kiedyś reklamę Heavy Rain w TV? Jak widzę u nas reklame gry w telewizji to naprawdę jestem w szoku. Na TVP, Polsat, TVN możemy zapomnieć oczywiście. Ostatnio na 4Fun.tv widziałem Splinter Cell, co roku na C+ Sport nowa FIFA jest. Heavy Rain chyba też gdzieś widziałem... strasznego offtopa robicie, ale widzialem na powaznych stacjach (tvn) reklamy killzone2 i bad company 2, dosyc czesto swego czasu EDIT zeby nie bylo offtopa az takiego to napisze cos o grze, bo akurat przeszedłem 2 dni temu [raczej unikam bezposrednich spoilerów, ale jesli ktos wcale nie grał to kilku rzeczy wolal by nie czytac] i jszczerze mowiąc to sie zawiodłem w wielu kwestiach - chodzenie debilne, mysalem ze sie przyzwyczaje po paru chwilach, ale nie dalo sie, do konca gry łaziłem po ścianach - niby taka filmowa gra a wiele scen i ruchów postaci bylo bardzo nienaturalnych i drętwych , 2 dni wczesniej rpzechodizlem mgs4 i tam mimo arhazimow jakos wiecej naturalnosci bylo w ruchach postaci (na filmikach) , jakos wlasnie obie gry byly filmowe (filmikowe) i HR mimo że nowszy w moich oczach wypadł słabiej (przynajmniej od strony technicznej) - grafika w niektorych moementach super ładna, a w innych bardzo średnia (textury, animacja) - sama fabula też jakas nie do konca, nie czułem budowanego napiecia, już o wiele bardziej to odczuwalem w farenhaicie, tam koncowe sceny byly napakowane napieciem akcja i też trudnymi QTE, tutaj koncowka byla spokojna i nijaka , nie bylo wielkiego finału połacoznego z długim skomplikowanym QTE, po którym mozna by bylo powiedziec "uff udalo sie" - no i sam trzon gry ktory mozna odpisac w 3 słowach: chodzenie po ścianach, festiwal QTE, filmiki. - no i też rozwiazanie zagadki, w jednej scenie sobie biegamy i szukamy rozwiazania, aż tu nagle nie z tego nie z owego kolejna scena i nagle ujawnienie kto jest mordercą , bez zadnego mocnego (pipi)nięcia - i to że wiele wyborów jest bardzo pozornych i w rzeczywistosci niewiele zmieniają jesli chodzi o dalsza rozgrywke - samo zakonczenie (epilog) tez mnie zawidolo, niezbyt konkretne, tylko krotkie filmiki pokazujące co sie potem dzialo z postaciami, mialem nadzieje że rozne zakonczenia będą naprawde rozne i konkretne, a nie takie mdłe no dobra strasznie marudze, ale mimo to gra miala też zalety i byla ciekawym eksperymentem, nienajgorszą pszygodówką , i odskocznią od typowych gier, jednak mam wrażenie że cierpi na syndrom assasin creed 1 - niby super nowy pomysł, super bajery , zachwalanie , a jak przyszlo co do czego to wylazła masa niedoróbek i problemów Edytowane 9 maja 201014 l przez Yano
Opublikowano 9 maja 201014 l strasznego offtopa robicie, ale widzialem na powaznych stacjach (tvn) reklamy killzone2 i bad company 2, dosyc czesto swego czasu Strasznego offtopa to jak już to robisz ty, bo pytali się o reklamy HR(czyli zgodnie z tematem) w TV, a ty wypalasz z reklamami KZ2 i BC2. Ale faktycznie TVN puszcza reklamy od Sony(widziałem reklame HR i U2). W sumie nawet nie wiem czy National Geographic albo Discovery(albo inny kanał popularno-naukowy) nie emitowało tej reklamy, bo wiem że raz się mocno zdziwiłem że na takiej stacji puszczają reklamy tych "głupich" gier . Jeszcze chwila a na billboardach albo na blokach będziemy mogli widzieć reklamy gier. Fajnie gdyby. P.S. Z tą "poważną stacją" to mnie rozwaliłeś, yano . Edytowane 9 maja 201014 l przez MBeniek
Opublikowano 9 maja 201014 l Heavy Rain w Liberty City http://www.ps3site.pl/wideo-heavy-rain-w-liberty-city/45122/
Opublikowano 9 maja 201014 l Heavy Rain w Liberty City http://www.ps3site.pl/wideo-heavy-rain-w-liberty-city/45122/ Oglądałem,fajnie to wyszło,koleś dał radę!
Opublikowano 13 maja 201014 l A ja dopiero teraz ukończyłem HR Moje zakończenie Syn Ethana ginie, Norman ginie od przedawkowania, Madison i Ethan stoją przy grobie "Szona", kiedy Madi odchodzi to ojczulek strzela sobie w głowę. A i Shalby żyje, ale wszyscy wiedzą że jest zabójcą. Gra jest genialna, wszystko co zrobisz odzwierciedla się w przyszłości.
Opublikowano 13 maja 201014 l A ja dopiero teraz ukończyłem HR Moje zakończenie Syn Ethana ginie, Norman ginie od przedawkowania, Madison i Ethan stoją przy grobie "Szona", kiedy Madi odchodzi to ojczulek strzela sobie w głowę. A i Shalby żyje, ale wszyscy wiedzą że jest zabójcą. Jesteś do bani xD U mnie za pierwszym razem Ethan uratował Szona, ale cała reszta zginęła (poza Shelbym). Madison spłonęła, Norm... spada ;p Najwredniejsze zakończenie (imo) to to, które zostaje zwieńczone trofeum: So close... - wszyscy uratowani, po czym Ethan ginie Edytowane 13 maja 201014 l przez Solidny (pan)