Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

Opublikowano

Dla niej wszystko - na prawdę solidny film z dobrą grą aktorską, fabuła nie porywa(zresztą to chyba remake) ale cała historia odbicia żony z więzienia na prawdę zaciekawia i sprawia,że 2h zleciały na prawdę szybko

The Collector - taka Piła skrzyżowana z Hostelem i dla ludzi lubiących takie kino film godny polecenia. Ja osobiście za wyjątkiem Piły1 która jest dla mnie rewelacyjna, nie przepadam za takim kinem ale Collectora oglądałem z ciekawością, debilizmy jak zawsze wychodzą z ekranu ale trzyma w napięciu

• Odpowiedzi 15,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano

Turysta - nuda z Angeliną

Bitwa o LA - nuda z efektami specjalnymi

imo Ten drugi mi się bardziej podobał.

Opublikowano

Ostatnio żem widział

"Stake land" - na początku jest ok, klimat, pierwsza scena rewelacyjna. Potem już wkrada się okropna monotonia. Film, który ma utarte schematy ratuje aktorstwo, montaż, dźwięk, realizacja. Cóż wiele w tych kwestiach zabrakło. 4/10

Tego samego nie mogę powiedzieć o "What Doesn't Kill You"! Film jest delikatną kalką kilku innych pozycji z tego gatunku. Na początku myślałem, że oglądam po raz drugi ostatni film Lumeta xD Zmylił mnie Hawke. Tylko, że tu wszyscy jest już cacy. Ruffalo dał popis! Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio dane mi było wiedzieć 8-/10

Duński "Pusher" też był ok(7/10), czas na kolejne dwie części trylogii(ponoć słabsze) a "The Girl Next Door"(nie mylić z komedią z 2004 roku) to szokująca historia w słabym sosie. Na plus aktorka grająca macochę. Ale franca ja (pipi)e.(5/10)

Przed chwilą poszedł tez "PitBull" - bardzo mocne, dosadne polskie kino. Jak tak jest w psiarniach to ja nie mam pytań ;] 7+/10

Opublikowano

August Rush - piękny film ze świetną ściezką dźwiękową. Sama historia jest troche naiwna ale ogląda się to naprawde z zainteresowaniem. 7/10

Crash - film poruszający problem rasizmu u hamburgerów, wiele ciekawych przeplatających się wątków. Zmusza do refleksji. 8/10

Remember Me - Edward zagrał zaje.biście, zresztą jak wszyscy w tym filmie. Niby prosta opowieść ale końcówka daje rady. Polecam oglądać nic nie wiedząc o filmie. 8+/10

Opublikowano

X-Men Trylogia - dla kogos kto nie ogarnia komiksow, a bohaterow kojarzy tylko z kreskowki to dobry film akcji 4/5

X-Men Origins: Wolverine - to samo co wyzej, tylko IMO 4+/5

127 Hours - dobry film o facecie, ktory to utknal w jakiejs szczelinie niedaleko kanionu na 127h po tym jak to kamien sie obsunal i reka mu ugrzezla, miedzy nim a sciana; niby na faktach 4+/5

The Road - ostatnimi czasy zrobila sie mini-moda na filmy postapokaliptyczne, nastepny z tej serii (a moze i jeden z pierwszych, w koncu z 2009); jaraja mnie takie klimaty 4+/5

Job, czyli... - jezus maria co za (pipi)... 2+/5 za pare smiesznych tekstow, chociaz i tak za wysoko ocenione

Edytowane przez Owiec

Opublikowano

Stalker - spodobał mi się ten film, zarówno pod względem przesłania jak i strony wizualnej. Jednak jestem chyba zbyt ograniczony żeby go w pełni zrozumieć.

Wie ktoś dlaczego film jest podzielony na dwie części?

Opublikowano

Generalnie chodzi o kasę.

Pierwotna wersja filmu poszła się chędożyć z powodów technicznych, bo Tarkowski nakręcił go na taśmie, której koledzy nie potrafili wywołać. Tarkowski wymęczył na nich, żeby nakręcić całość jeszcze raz (podobno zupełnie inny film od pierwowzoru). No i tu pojawia się fragment z dwoma częściami: otóż filmy dwuczęściowe dostawały w przydziale łącznie więcej kasy. Więc była to jedyna opcja, żeby film w ogóle ujrzał światło dzienne.

Opublikowano

Widziałem The Shrine.

Generalnie OK. Język polski w tym filmie rozkurwia. Jest śmiesznie.

Ale skrótem: Mieszanka Blair Witch z Egzorcystą, chujowa mieszanka, no ale...

I tak polecam, ze względu na polski akcent; czasem klimatycznie, czasem nie.

Trochę niezłego gore, trochę żenady, trochę Henryka-poskramiacza Szatana.

10/10

Opublikowano

Enter The Void

japier,dole,kur.wamać.

szokujący dość seans,

kadry na plus, reszta to na własną odpowiedzialność

<bezoceny>

taka prósba - popraw gust.

Opublikowano

Poważny człowiek - film fajny, acz trochę przegięty, no bo przy takiej rodzince, sąsiadach i pracy,  normalnego człowieka dawno szlag by trafił, a odpowieć bohatera na to całe szaleństwo, że chce być powaznym człowiekiem do mnie nie przemawia - 3+/5 BTW w głownej roli wolałbym Jack'a Coleman'a :)

Prawdziwe męstwo - zajefajna kreacja Hailee Steinfeld (przykład: negocjacje w sprawie konia czy "dogryzanie" Damon'owi), stary, dobry Bridges, miękko twardy Damon. Najlepsza scena: suchary vs rewolwery :) - 5/5

Sucker Punch - boska Carla Gugino!!! a poza tym fajny wstęp + muza, dobry początek (I Wojna Światowa, mechy, naziści na parę w designie Helghastów) jednak w połowie film traci impet i robi się średniawo. Końcówka do przewidzenia - 4/5 za efekty specjalne i przedewszystkim za Carle Gugino!!! :D

Edytowane przez Farmer87

Opublikowano

Enter The Void

japier,dole,kur.wamać.

szokujący dość seans,

kadry na plus, reszta to na własną odpowiedzialność

<bezoceny>

taka prósba - popraw gust.

tak, taak ;]

Opublikowano

Mighnite express - cóż to chyba najlepszy film więzienny jaki widziałem. "Skazanym na shawshank" mimo swej IMO zaje.bistości IMO czegoś brakuje. "Ekspresowi" także, jednak ten klimat, film szokuje i uświadamia Nam jak niedoceniany wolności. Trzymał mnie w napięciu do końca. 8+/10

Opublikowano

The Magnificent Seven - Udana adaptacja filmu Kurosawy, świetna obsada (Wallach ;], jak chyba większość ludzi zostałem jego 'fanem' po seansie GBU).

Muzyka mi trochę nie podeszła. 8/10

Once upon a time in the west - Znowu świetna obsada, niezła historia i dobra muzyka + C.C. - 9/10

Wild Bunch - film polecony mi na forum przez usera od jeżyków, nie zawiodłem się oglądając osławioną scenę. Świetnie się bawiłem. 9/10

e: jeszcze Pale Rider - 8/10

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Skoro jestes w tych klimatach, to obejrzyj 'The Outlaw Josey Wales'.

Opublikowano

submarine - 9/10

attenberg - 4/6

hors satan - 7/10

daas - trudno powiedzieć, zasnąłem.

Opublikowano

Bitwa o L.A. - podobał mi się.

Opublikowano

Defendor - najlepsza satyra filmów o superbohaterach jaki do tej pory oglądałem. Lubię realizm, a tego mu nie brakuje, co prawda jest kilka lekko tandetnych chwytów, ale zupełnie mi to nie przeszkadzało. Nawet muzyka w tym filmie świetnie się nabija z motywów muzycznych Supermana czy Batmana. Solidna kreacja Harrelsona także cieszy. 8/10

Super - kolejna karykatura filmów o superbohaterach i przeciwieństwie do Defendora nie brakuje mu klisz. Wkurzająca Ellen Page, drewniana Liv Tyler i bez polotu Bacon, jedynie główny bohater trzymał poziom. Pomysł na fabułę również niewykorzystany. Plus za

zrobienie z facjaty Boltie mielonki

. 6/10

Battle LA - nic czego jeszcze nie było, nasiąknięty patosem i przewidywalny. Muzyka miło działa dla uszu, dźwięk śrutu także. Lekki film do piwka, coś jak Black Hawk Dawn, tyle że z kosmitami zamiast Somalijczyków i o 2 poziomy niżej. 5.5/10

Edytowane przez Mordechay

Opublikowano

Captain America - początek filmu zapowiada całkiem udaną zabawę, bawiąc widza typowo Marvelowskim humorem. Jednak gdy do głosu dochodzi akcja i super moce nie wypada zrobić nic innego niż pożałować wydanych przed chwilą pieniędzy. Niektóre sceny wyglądają jak wyjęte z studenckiego projektu. Z ciekawostek powiem, że twarz Red Skulla jakością nie odbiega za bardzo od masek kupowanych w znane amerykańskie święto.

Wszystkich znawców kina przepraszam, że nie oceniam gry aktorskiej ani reżyserii, ale nie ma za bardzo rozwodzić się nad czymś, co tutaj akurat nie ma więkiszego znaczenia.

2++/6

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

Dług - bardzo mi się podobał, do tego na faktach. Nie lubię ogólnie polskich filmów (bo z reguły są słabe) ale ten jest zaje'bisty

Opublikowano

Rango - przyjemne jeśli podchodzi się do tego jako do nołnejma. Jest kilka dobrych akcji [motyw z las vegas parano, akcja w barze na początku] reszta filmu też daje radę i naprawdę przyjemnie mi się oglądało. 7+/10

Megamind - tak samo jak wyżej, dobra animacja z kilkoma fajnymi akcjami. Pamperki są bardzo sympatyczne i człowiek ogląda to wszystko z uśmiechem na ustach. 7/10

Opublikowano

sokol maltanski - znam na pamiec, ale zawsze smakuje tak samo wybornie. 9/10.

blade runner - ogladalem final cut na bluryju. moj ulubiony film wszechczasow, wiec ocena moze byc tylko jedna. 10/10.

Opublikowano

Dług - bardzo mi się podobał, do tego na faktach. Nie lubię ogólnie polskich filmów (bo z reguły są słabe) ale ten jest zaje'bisty

A oglądasz polskie filmy czy tylko to co na tvn?

Opublikowano

Kapitan Ameryka- W sumie spodziewałem się tego co dostałem, więc nie wyszedłem z kina z zamiarem wstrzynania zamieszek na ulicach Krakowa. Hail Hydra! 6-/10