Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Polecicie jakieś ćwiczenia do poruszenia objętości przedramion, ewentualnie skorygujecie poniższy trening? Kiedyś oglądałem wywiady z Richem Pianą (nie, nie jest to jakiś mój idol) i zapadło mi jedno: "ręce mi nie rosły, więc zacząłem je ćwiczyć nie raz, ale dwa razy w tygodniu, do upadłego". Czy coś w tym stylu.

No to zwiększyłem treningi na przedramię do dwóch razy w tygodniu, staram się je łączyć z bicepsem - wtedy ręce opadają.

Biceps:
- uginanie rąk ze sztangą 4 serie (12, 10, 8, 8)

- uginanie rąk z hantlami (uchwyt młotkowy) 4 serie (12, 10, 8, 8)

- uginanie rąk na maszynie 4 serie (12, 10, 8, 8)

Przedramię:

- uginanie nadgarstków ze sztangą podchwytem - 4 serie do palenia mięśni (czyli po ok 20 na serię)

- uginanie nadgarstków z hantlami nachwytem - 4 serie do palenia (jw.)

- uginanie ramion za sztangą trzymaną nachwytem - 4 serie (12, 10, 8, 8)

Brakuje mi cholernie na służbowej siłce krążka na sznurku, żebym mógł nawijać ciężar. Pamiętam, że to powodowało srogi ogień w łapach. Na razie efekty są takie, że dość zauważalnie wzrosła mi siła rąk (czuję to po swobodzie dokładania większych obciążeń podczas tych samych ćwiczeń), optycznie też objętość i użylenie przynajmniej podczas treningu. Wydaje mi się, że wizualnie nieco definicja się poprawia, ale centymetry jakoś znacznie nie idą (niestety, ale zważam na kalorie, bo łatwo mnie podlewa w siedzącej pracy, więc nie mam za bardzo na czym gwałtownie rosnąć).

U znajomych największe "kaczuchy" w przedramionach widoczne są u wspinaczy. Chude klaty, a łapy jak u popeya.

Edytowane przez _Red_

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Wyświetleń 367,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• TheAceOfSpades
    TheAceOfSpades

Poszło 200 kg w martwym ciągu (sumo + klasyk), plan na ten rok wykonany   

• Mimo wczorajszej ciężkiej klaty i tricka zdecydowałem się zrobić dzisiaj martwy(na nowej siłce nie ma odpowiedniego miejsca na martwy),poszło nieźle jak na tak krótką regenerację :)Waga 84 kg.  

• Daję ten filmik z cyców,niestety nie jest do końca bo tam zszedłem na goły gryf i się zeszmaciłem  

Opublikowano

Jak chcesz na przedramię to popatrz na yt jak armwrestlerzy używają hantli.

Opublikowano

Dzieki wszystkim za odzew.

Jakie partie sugerujesz do laczenia w superserie?

Opublikowano

Ale ma technikę yebaniec, o sile już nie wspominając. Palce mnie bolą od samego patrzenia na pompowanie na palcach.

Opublikowano

Po robieniu wioslowania hantla w opadzie tulowie, zakwasy na brzuchu juz 3godz po treningu !

fak ;/

Opublikowano

Mam trochę głupie pytanie, ale czy macie albo mieliście tak, że po treningu wyglądacie trochę jakbyście byli zalani, a dopiero na następny dzień wszystko wraca do normy?

Opublikowano

Nie no gdzie na twarzy xD O ciało mi chodzi :D

Opublikowano

Brakuje mi cholernie na służbowej siłce krążka na sznurku, żebym mógł nawijać ciężar.

no więc robisz tak. kołójesz kijek, sznurek........ 

Opublikowano

Brakuje tam tylko Mickeya Rourke z wrestlera

Opublikowano

Brakuje tam tylko Mickeya Rourke z wrestlera

Dzisiaj miał wolne,bo wczoraj styrał plecy.

Opublikowano

Wstałem dziś o 7, na śniadanie zjadłem bułke żytnią z serkiem wiejskim i dżemem, a do tego 30g nerkowców i popiłem kawą. Gdzieś o 8 pojechałem do kumpla zrobic trening (pierwszy od 7 dni bo w zeszłym tygodniu miałem ledwo czas zęby umyc). Po 4 seriach przysiadów, 3 MC na prostych i 1 serii wykroków zrobiło mi się strasznie niedobrze i myślałem że zwymiotuje i odjade. Jakoś sie ogarnąłem jak usiadłem przy otwartym oknie. Lepiej zrobiło mi się po jakiś 40 minutach, wtedy zjadłem przygotowany wcześniej posiłek potreningowy (makaron i spaghetti ze zmielonej piersi z indyka) i jakoś wróciłem do siebie.

Zastanawiam sie jednak co mnie dzisiaj tak skosiło? Za małe śniadanie? Orzechy przed treningiem? Wczesna pora (zazywczaj cwicze po południu)? Za mało snu (spie ostatnio po ~5/6h)?

Opublikowano

Zmęczony pewnie byłeś po ostatnim treningu, a dziś wymagające ćwiczenia robiłeś. W sumie na śniadanie konkretnie zjadłeś, a też mogłeś nie strawić tego do treningu, bo niecała godzina to trochę mało.

Opublikowano

No przecież mówie, że cwiczyłem ostatni raz w poprzednią środę, więc zmęczenie po treningu odpada ;).

Opublikowano

Chodziło mi o ogólne zmęczenie organizmu, bo sam powiedziałeś, że nie miałeś nawet czasu zębów umyć. Wywnioskowałem, że zajechany byłeś ;)