Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Ja tam wpieprzam zupki Amino pieczarkową, ogórową i chińską pikantną. Barszcz czerwony i grzybową też lubie. Knorra kiedyś jadłem, ale tam jest od ch.uja chemii(chodzi mi o te Sery w ziołach jakieś pikantne kuraki i takie tam) i przerzuciłem sie na Amino.

Edytowane przez Spyker

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 378
  • Wyświetleń 75,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ten temat nie jest specjalnie popularny ale postanowiłem go odświeżyć, ponieważ znalazłem niedawno zupki które da się jeść! serio zupka chińka która serio ma jakieś pozytywne aspekty   zwykle więks

• Ja myślałem, że zupki chińskie to jedzą studenci, żeby mieć na alkohol i ukraińcy, zeby przyspieszyć regenerację po 15h roboty na budowie, a tu się okazuje, że w 2019 dorośli ludzie to jedzą na świado

• Ja od jakiegoś czasu stołuję się u dr. Ouetkera pizzą Guseppe i muszę przyznać, że bardziej mi smakuje niż 75% 'prawdziwych' pizz w jakiś pizzeriach.

Opublikowano

Kupiłem Tao Tao lancz dnia z kurczakiem, zjadlem przegryzając 2 buleczkami razwoymi, no po prostu cos fantastycznego, NAWET MIĘSO było!

Opublikowano

Ja tam wpieprzam zupki Amino pieczarkową, ogórową i chińską pikantną. Barszcz czerwony i grzybową też lubie. Knorra kiedyś jadłem, ale tam jest od ch.uja chemii(chodzi mi o te Sery w ziołach jakieś pikantne kuraki i takie tam) i przerzuciłem sie na Amino.

bo w amino to nie ma ;]

Opublikowano

Kupiłem Tao Tao lancz dnia z kurczakiem, zjadlem przegryzając 2 buleczkami razwoymi, no po prostu cos fantastycznego, NAWET MIĘSO było!

Ja z kolei wrażenia negatywne, 'zupa' miała szarawy kolor, mięso jakieś niespecjalne :( Bue.

Opublikowano

Szarawy kolor? To dosyć dziwne, może jakieś zepsute było.

Opublikowano

Amino sa do wy,(pipi)ania. Ostatnio lubuje się w knorrach nudle. Sa kozackie.

Musze gdzies dopasc te kuksu ;< Tao tao jak jadlem, to nie byly jakies specjalne. Vifon wiadomka, klasyg. Krabowa/krewetkowa FTW!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Knorry mi nie podchodzą, Vifony mają syfny makaron, z innymi nie eksperymentuję. Głównie jadam amino. Pomidorówka jam-jam.

Opublikowano

Wpjerdalałem ostatnio barszcz czerwony z Biedronki. Chu.jowy, nie polecam :(

Opublikowano

Wlasnie nie z uszkami, bo z tym makaronem od zupek chińskich. W ogóle nie pasuje do barszczu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jesli barszczyk to Knorr gorące gó.wno rządzi. nie jem plastikowych zupek ale tylko barszczyk akceptuje... rulez doslownie.

Opublikowano

Próbował ktoś tych nowych Vifonów - Pięć Smaków albo Ostro-Kwaśnej?

Opublikowano

Te ostro kwaśne niezłe, ale bez rewelacji

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kuksu pierwszy raz jem, ja (pipi)e jakie to ostre.

Opublikowano

Po kuksu miałem rozwolnienie ;(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pojawił się nowy zawodnik - Ajinomoto Oyakata Noodles i Soba Noodles. Zupki robione są na modłę typowo japońskich (jest i bazowy japoński rosół - miso) a intensywnością smaku bezproblemowo mogą konkurować z nową linią od TaoTao (Lau Thai, Kim-chi etc.).

Co jest ciekawe to to, że są one robione typowo na eksport - fabryka jest w Polsce ale na opakowaniu wszystko jest po japońsku, angielsku, niemiecku i francusku

Opublikowano

kaufland, 2.39. Daja rade, od jakiegos czasu sa.

Opublikowano

W ogóle to byłem ostatnio w Kauflandzie na Legnickiej. Cholera, jak tam jest tanio. Produkty, które w Społem na Nadodrzu kosztują 3,70 zł, w Kauflandzie są za 3,15 zł. No i ta Żołądkowa Gorzka za 19 zeta... Szok, szok. Ja chcę tam mieszkać.

Opublikowano

Pojawił się nowy zawodnik - Ajinomoto Oyakata Noodles i Soba Noodles. Zupki robione są na modłę typowo japońskich (jest i bazowy japoński rosół - miso) a intensywnością smaku bezproblemowo mogą konkurować z nową linią od TaoTao (Lau Thai, Kim-chi etc.).

Jak żeś spamiętał te nazwy?

Opublikowano

Najprawdopodobniej szukał przez pół godziny w Google. W internecie każdy ma dobrą pamięć.

Opublikowano
Jak żeś spamiętał te nazwy?
lata obcowania z językiem... natomiast instanty od TaoTao są tak wyraziste, że i ich nazwy zapadły w pamięć :turned:

@Snejk

Auchan, 1.79pln

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Knorr goracy kubek o smaku gulaszowym to mistrzostwo swiat, biore do tego chlebek i mam podwieczorek :)

JEszcze niezle w smaku jest serowa z grzankami, i pomidorkwa, zarowno z makaronem jak i ryzem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Vifon tajski- po zasypaniu miski przyprawami wszyscy w kuchni zaczęli smarkac, kichać, dławić się i kaszleć... niezła chemia. W smaku kiepsko- strasznie słone. Nie polecam

Opublikowano

Ajinomoto wprowadziło na nasz rynek yakisoba (smażony makaron); co ciekawe nie robi się go tak jak zwykłe zupki. Kubek nalezy zalać wrzątkiem (po uprzednim wyjęciu widelczyka i przypraw), odczekać kilka minut i odcedzić a nastepnie dodać przyprawy i wszystko wymieszać. Nadmienię tylko, że do tego mieszania nijak nie nadaje się załączony plastikowy widelec.

Sam makaron w smaku jest miałki ale na wyróżnienie zasługuje sam zestaw przypraw, który nadaje mu lepką, typową dla smażonego, konsystencję. Smaku nabrało dopiero po potraktowaniu go kilkoma kroplami ciemnego sojowo-grzybowego sosu i odrobinie Mad Dog Inferno.

Z braku laku może być ale ilośc operacji potrzebnych do zrobienia tego cuda jest niewspółmierna do tego co otrzymujemy (znacznie smaczniejsza jest 'samoróbka' z makaronu TaoTao i odpowiednich przypraw)