Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

U mnie kobita robi pizzę odkąd podałem jej prosty przepis na ciasto  z kwestiasmaku.PL :)

Wczoraj była mąka typowa do pizzy i ciasto wyszło lepiej niż zwykle, do tego  myślę ze baza sosu „na bazie” tego z firmy mutti, wychodzi lepiej niż od zera. No i składniki, to akurat różnie: ostatnio było z jalapeno i salami wiec „góra” lepiej mi smakowała. Trza eksperymentować i wciąż szukać idealnego rozwiązania :lapka:

8CF4EF8A-4100-4183-81BE-CCD50C862D26.jpeg

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 248 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

ładna picka, ale z cheddarem?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
On 1/16/2023 at 10:20 AM, grzybiarz said:

U mnie kobita robi pizzę odkąd podałem jej prosty przepis na ciasto  z kwestiasmaku.PL :)

Wczoraj była mąka typowa do pizzy i ciasto wyszło lepiej niż zwykle, do tego  myślę ze baza sosu „na bazie” tego z firmy mutti, wychodzi lepiej niż od zera. No i składniki, to akurat różnie: ostatnio było z jalapeno i salami wiec „góra” lepiej mi smakowała. Trza eksperymentować i wciąż szukać idealnego rozwiązania :lapka:

8CF4EF8A-4100-4183-81BE-CCD50C862D26.jpeg

sliczna. Doceniaj swoja dziewczyne...

Opublikowano

Pizza sycylijska, przepis z Thermomixa :)

IMG_20230228_164458.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

O tak, zagrajmerki moje. Zaraz zaczyna się sezon na pizzowanie. Wstępne materiały zakupione, a w maju nowy, większy piecyk do piccki. Jest eksajt.

339728091_595753955808327_32516910955170

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Raczej się nie dowiemy. Ani co tam u szurów i całej reszty. Topic zdechł gdy mściwa moderatura skasowała c1pexa. ;/

Opublikowano

Będzie wyzwanie z pieczeniem drewnem i węglem. Dobrze że można też gazem, bo to jednak dużo mniej roboty. Pierwsze wypieki w tym roku 5/10, trzeba wrócić do wprawy.

341327441_206753935157200_79053852285799

Opublikowano

Porada majówkowa - węgiel drzewny > brykiet. Robienie ciasta 16 calowego to zupełnie inny level trudności :szopenhauer:

pizz2 (2).jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pierwsza próba detroit style pizza. Ciężko będzie znaleźć konkretny ser dla autentycznej pizzy, ale użyłem mozzarelii i cheddara. Blacha ze stali niebieskiej. Jak zwykle, wygląda średnie, ale smakowała zajebiście, ser aż topił się w ustach z tym miękkim ciastem. 

350361324_255707363794370_82702711642782

350248388_822835399443425_64339334125740

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hortex wszedl w mrozone pizze. Widzialem plakat i postanowilem sprobowac. Na reklamie mamy piekna, duza pizze z mala raczka sugerujaca wielkosc. W pudelku 20paro centymentrowy, plaski dysk mazniety keczupem i posypany serem. Da sie zjesc ale 12zl za to go.wno to zbrodnia, zwlaszcza ze 10x lepsze giuseppe kosztuje niecala dyche. Unikac. A marketingowcy hortexa powinni pojsc siedziec.

Opublikowano

Sukcesilianę spróbuj, jak na mrożonkę jest bardzo dobra.

Opublikowano
14 minut temu, Mejm napisał:

Hortex wszedl w mrozone pizze. Widzialem plakat i postanowilem sprobowac. Na reklamie mamy piekna, duza pizze z mala raczka sugerujaca wielkosc. W pudelku 20paro centymentrowy, plaski dysk mazniety keczupem i posypany serem. Da sie zjesc ale 12zl za to go.wno to zbrodnia, zwlaszcza ze 10x lepsze giuseppe kosztuje niecala dyche. Unikac. A marketingowcy hortexa powinni pojsc siedziec.

Z szynką i pieczarkami jest dobra :)

Opublikowano

Zrobcie sobie może własną pizzę co? zamiast te guwna jeść?

Nie mówię że ma być ala Makłowicz, ale gotowy spod od pizzy (ten kwadratowy z biedry może być) przecier pomidorowy, starty ser, kukurydza, salami dobrej jakości, może być trochę pieczarek (wcześniej zrobionych na patelni) i znowu starty ser.

Smacznego.

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Ja pierdole.

Opublikowano
4 minuty temu, Rozi napisał:

Z szynką i pieczarkami jest dobra :)

Z salami jadlem i nadal podtrzymuje, ze cena do jakosci jest z dopy. 5zl moge za to dac.

5 minut temu, oFi napisał:

Zrobcie sobie może własną pizzę co? zamiast te guwna jeść?

6 minut temu, oFi napisał:

gotowy spod od pizzy (ten kwadratowy z biedry może być)

:milangif:

Opublikowano

I jeszcze kukurydza XD

Mejmior, z salami jest chujowa, bo to salami jest chujowe. Ja lubię, bo jest ciasto fajne w miarę.

Opublikowano

Przyznam, ze po wyjeciu z folii myslalem, ze ten cienki placek upiecze sie na suchara i bedzie twardy. Ale nie byl, mial tylko 4mm grubosci. 

Opublikowano

Z mrożonek to z grubasów Giuseppe a z cieniasów Ristorante szczególnie w tej wersji. :lapka:

Ristorante_Speciale@2x.thumb.webp.4c03c406a617b328cdbbd52c03bad07f.webp

Opublikowano

Przecież te mrożonki typu Giuseppe i Hortex na grubym cieście są mega słabe. Ciasta tyle jakby chleb żarł. Najlepsze mrożona pizza to pizza z netto premieur. Za 15 zł kawał dobrej mrożonki.