Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Jeszcze lepiej, 36 lat tradycji, 4,7 na meta

Przechwytywanie.JPG.81bdfbad01bdb1da52061ad1b3e4eb41.JPG

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 248 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano
1 godzinę temu, _Red_ napisał:

:pizza:  Nadal mam traumę po wizycie.

Jak ludzie spoza Trójmiasta idą tam z polecenia to po wizycie myślą, że tubylcy trollują przyjezdnych z tą pizzerią xd

Opublikowano

Czy ciasto na te pizze jest gniecione czy lane?

Opublikowano
W dniu 10.11.2023 o 17:49, Shen napisał:

Legendarna Gdynianka musi wjechać raz na jakiś czas, klasycznie  kolejka aż na zewnątrz

20231110_160008.thumb.jpg.91ae2348112adce88a60f14e98acf0af.jpg

To kolejka? Myślałem, że stoją przed lokalem patrząc przez szybę jak inni jedzą i ich nie stać bo hajp wyjebał cenę w kosmos. 

Opublikowano

najdroższa pizza 24zł, tyle co drwal, biorąc pod uwagę, że to najdroższa ulica w Gdyni, to cena raczej normalna

Opublikowano

spaniała drożdżówka z serem i keczupem

Opublikowano

ktos juz wkleil, w toruniu jest podobna rzecz w picollo.

to jest po prostu zapiekanka z toną sera, pieczarek i keczupu. jadam raz do roku bo:
a) smak dziecinstwa

b) maja wykurwisty barszczyk do tego

Opublikowano

Potwierdzam, "pizzeria" Piccolo. Obok picki nie leżało, ale jest zajebiste i z barszczykiem wchodzi jak złoto.

Opublikowano
4 godziny temu, Kogut napisał:

Potwierdzam, "pizzeria" Piccolo. Obok picki nie leżało, ale jest zajebiste i z barszczykiem wchodzi jak złoto.

Oczywiście mówisz o "pizzerii" Piccolo w Szczecinie - potężne ciacho

https://piccolo.szin.pl

Opublikowano

w pizza hut znowu wersja z laysami. Kiedyś już była i ktoś tutaj chyba zdawał "relację". 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ależ wyśmienitą pizzerię trafiłem w Gdańsku. Grazie Mille na Obrońców Wybrzeża. Zupełnie niepozorna budko-altanka, skrywająca włoskie specjały na wybitnym poziomie. Lokal prowadzi i pizze przygotowuje Włoch, który zdecydowanie potrafi przyrządzać znakomite, pomysłowe kompozycje. Cienkie ciasto, wysokiej jakości składniki, po prostu poezja. Pizzowy top jak dla mnie, polecam serdecznie. 

Opublikowano

Czasami bezpieczniej :pizza:

50 minut temu, LeifErikson napisał:

Ależ wyśmienitą pizzerię trafiłem w Gdańsku. Grazie Mille na Obrońców Wybrzeża. Zupełnie niepozorna budko-altanka, skrywająca włoskie specjały na wybitnym poziomie. Lokal prowadzi i pizze przygotowuje Włoch, który zdecydowanie potrafi przyrządzać znakomite, pomysłowe kompozycje. Cienkie ciasto, wysokiej jakości składniki, po prostu poezja. Pizzowy top jak dla mnie, polecam serdecznie. 

Miałem właśnie polecić też Oliwa i Trufle w pobliżu na Kołobrzeskiej, ale widzę, że na dniach się zamknęli :balon: Grazie Mille kojarzę, ale nigdy nie korzystałem. Już trochę się tam utrzymuje, więc muszą mieć popyt.

Opublikowano
1 godzinę temu, krupek napisał:

Czasami bezpieczniej :pizza:

O Ty gnoju Ty 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Dobra pany, home pitca podejście drugie wg przepisu na ciasto neapolitańskie z https://kuchnialidla.pl/pizza-neapolitanska-przepis-na-klasyczna-neapolitane

Monka włoska typ 00 (ciasto dojrzewało od wczoraj), własny sos długo gotowany z pomidorów z ziołami, przyprawami, oliwą, ser mozzarella, podsmażone pieczarki z cebulką, wędzony boczek, chorizo.

Wg wskazówek w przepisie robiłem z użyciem patelni, by wpierw podpalić spód ciasta do ciemnych plamek, a potem całość włożona wysoko do piekarnika na 250C na grzanie górne. W sumie nigdy na to nie wpadłem, a zwykle jak podgrzewam gotowce to góra już brązowa, a spód miękki. Minusy? Nichuja nie da się zapamiętać, by po wyjęciu gorącej patelni na kuchenkę i zdjęciu rękawic ochronnych nie dotykać uchwytu przez kwadrans xd Odruch bezwarunkowy - dziś pewnie już joypada nie chwycę :dog:
Plusy? Naprawdę zajebista w smaku (dużo bardziej od gotowca IMHO), ciasto pulchne i kruche na brzegach :ohboy: Cztery takie spore :pizza: wyszły przy użyciu 1kg mąki.

Zielenina ujowa, bo został tylko jakiś mix liści w sklepie, a chciałem rukolę. Nie udało mi się też ulepić takich fajnych wałeczków dookoła jak na stronie Lidla.

Spoiler

image.png.2fb94d6236920ab0b8583caa4e5bf22b.png

image.png.ba515b3ee13b6c535a0383918a3fc54e.png

image.png.0225709cf95fc1e2c6f5debca367048e.png

image.png.84d1120007ea2966e436ef4bf28d15bf.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Przymierzam się do kupna porządnego kamienia do picki. Co polecają smakosze?

Przyznam się, że miałem już jedno podejście do kamienia (najtańszy z lidla bodajże za 30 zł), ale nie spisał się za bardzo i dramatycznie ciężko się go czyściło - po kilku razach się poddałem.

Opublikowano

Właśnie o tym mówię, czasami zdarzało mi się za dużo sera nawrzucać do placka, więc to chyba bardziej kwestia uwagi i kręcenia trochę mniejszej pizzy.

Opublikowano

Wziąłem dziś na testy gotowca z lidla i chyba najlepsza mrożonka jaką jadłem. Po wyjęciu z piekarnika dowaliłem jeszcze na gore burrate lidlowska i rozsmarowalem, z gotowców chyba wiecej sie nie da wycisnac.

Przechwytywanie.JPG.ea3281f8c7abc824efd581eb6b5314f4.JPG

Przechwytywanie2.JPG.16aaef46c7d79c3b1b30158a76f4e9da.JPG