Skocz do zawartości

PS Store FAQ

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 105,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i aktualizacje z nową zawartością są podzielone na kategorie. Teraz jeszcze czekamy na jednakową zawartość z USS.

• Jak mam pobrać 2darmowe gry skoro nie działa store?

• Po zalogowaniu :     1-Account Management 2-Transaction Managment 3-Services list 4-PSN promotions   Tam powinny byc te gry.

Opublikowano

E? Też używam chrome i normalnie działa

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

mi wczoraj wyskakiwała informacja o braku kompatybilnosci; dzis juz wszedlem do sklepu

taki jakis on bez duszy... chyba wole smierdzacy sklep w konsoli ;)

Opublikowano

Na jakiej przegladarce sprawdzales? bo mi na Chrome i FF pokazuje, że jest niekompatybilna :confused:

E? Też używam chrome i normalnie działa

mi wczoraj wyskakiwała informacja o braku kompatybilnosci; dzis juz wszedlem do sklepu

taki jakis on bez duszy... chyba wole smierdzacy sklep w konsoli ;)

ok, po prostu nie działa na Linuxie. Wie ktoś, czym podyktowana jest taka polityka?

Opublikowano

Nie Operze nie działa od startu, trzeba czekać, może dodadzą też obsługę pod Lnuxem.

Opublikowano

Odkąd Sony wprowadziło sklepik poprzez www można wreszcie jednocześnie kupować i słuchać muzyki. Może kiedyś doczekamy się tego w zwykłym sklepie.

E:

Szkoda że poprzez stronę też ładuje się w uj czasu.

Opublikowano

Przekopałem 10 stron tego wątku, wyszukiwarka nie działa jak powinna, i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie:

Jak to jest z cyfrową wersją LBP? Chciałem ściągnąć na drugą konsolę, wchodzę w menu downloaded list, wybiera, zasysam 2 giga, ale przy próbie instalacji wyskakuje komunikat, że jest to "wersja na PS VITA", jak to naprawić? Ściągnął drugi raz i znowu to samo.

Opublikowano

ok sprawdze, dziekuje za odpowiedz

EDIT:

Działa. Ściąganie z account menagment i downloaded list daje pozywywny rezultat. Wejście na sklep, dalej w kategorie downloaded list i nie działa. Nie bede sie jednak nad tym rozwodził, grunt, że smiga.

Edytowane przez el-shabazz

Opublikowano

gdzie się podziewają ściągnięte gry z PS+?

zainstalowałem dwie gry (Ratchet & Clank All 4 One i LittleBigPlanet 2), przez parę dni były i grało się bez logowania i nagle zniknęły.

Jak się zaloguję do sieci w "Co nowego" pojawia się Ratchet naciskam start i można grać a LittleBigPlanet w ogóle się nie pojawia, jak wchodzę w PS+ to widnieją te gry jako zakupione.

Korzystam z 30 dniowego darmowego PS+ aktywowany 5 grudnia.

Opublikowano

Spróbuj pobrać jeszcze raz z listy pobierania i zaraz anuluj pobieranie, powinny się pojawić.

Opublikowano

dałem jeszcze raz pobieranie i z listy i ze sklepu potem anulowałem i dalej nie mam tych gier

nie mam pojęcia co sie dzieje i czy one są na dysku czy nie, nawet nie wiem, w menu ich nie ma

są tylko zapisane sejvy ale z ich poziomu nie da się gry uruchomić

a jak jest z wersjami demo? ściągnąłem mafię 2, zagrałem 60 minut i po paru dniach zniknęła z menu ale czy skasowała się z dysku i zwolniła miejsce? czy dalej gdzieś tam na dysku jest i trzeba ją skasować?

Opublikowano

Sprawdz miejsce na dysku Endriu:). Mafia nie była w plusie jako pełniak, tylko jest w trialach godzinnych. Nie pobierałem nigdy tych triali, ale skoro nie masz w menusach to musiało się samo skasować.

Opublikowano

Znikające gry i dema? Pierwszy raz o czymś takim słyszę.

Może to głupie pytanie, ale... sprawdzałeś w zakładce "Gra" ? :P Tam właśnie siedzą te wszystkie gry i dema.

Opublikowano

Grzybiarz pisał żebyś sprawdził to co masz na dysku do tego co Ci zostało. też pierwsze słyszę o znikaniu gierek, może ktoś Ci to usunął po prostu.

Opublikowano

Albo dysk ma bad sectory.

Opublikowano

Bo może ich nie ściągałeś tylko dodałeś do listy do ściągnięcia ? Wejdź do PSS i zobacz w zakładce czy są na liście do ściągnięcia, jeśli tak to mam rację

Opublikowano

PS3 nówka i bad sektory?

Sqare jak się to sprawdza?

Szurek w zakładce Gra ma teraz:

PlayStationStore

Singstar (samo się pojawiło)

Lego (dzisiaj demo pobrałem)

Narzedzia zapisanych danych (PS3)

Narzedzia zapisanych danych (minis/PSP)

Narzędzia Memory Card

Narzedzia danych gier

Narzędzia aplikacji systemu

FIFA 13 się pojawia jak włożę płytę

@marekjw ściągnąłem i zainstalowałem bo grałem w nie przez parę dni a potem same zniknęły

teraz syn grał w R&C ale jest to w zakładce "Co nowego" a LittleBP2 w tym nie ma a był zainstalowany i grany

Opublikowano

No kumpel miał nówkę i miał Bad Sectory - jak przeskanował HD Tune to aż czerwono było. Jemu save'y znikały przez to napisałem że to może być przyczyna.

Sprawdź czy masz folder z tymi grami (nazwa Nieznane albo PlayStation3) albo jak możesz daj zdjęcie / screena jak u Ciebie to wygląda.

Opublikowano

Musisz policzyć ile miejsca zajmuje ci wszystko co masz na dysku (tematy, zdjęcia, muzyka itd.) odjąć to od pojemności dysku (pomniejszonej o ok 10%) i sprawdzić czy wynik masz zblizony do tego co pokazuje konsola w ustawieniach. Te dwie gry co wypisałeś zajmują ile, trochę ponad 10GB chyba, więc różnice wyłapiesz łatwo.

Opublikowano

No kumpel miał nówkę i miał Bad Sectory - jak przeskanował HD Tune to aż czerwono było. Jemu save'y znikały przez to napisałem że to może być przyczyna.

Sprawdź czy masz folder z tymi grami (nazwa Nieznane albo PlayStation3) albo jak możesz daj zdjęcie / screena jak u Ciebie to wygląda.

miałem też tak, że w rzytach wolnych w FIFIe byłem w złotym a na drugi dzień był brązowy a srebrny i złoty zablokowany

a te foldery to gdzie szukać?

sbróbuję screena zrobić

Opublikowano

W zakładce Gry/Games

Opublikowano

ściągam jeszcze raz te gry i zainstaluje jak znowu znikną to konsola do serwisu

edit: "Na początku spróbujmy bez paniki – najedź na zakładkę z grami i naciśnij kwadrat – zmienisz widok folderów"

dlaczego mi o tym nikt nie powiedział? są wszystkie gry :rofl2:

Edytowane przez Endri.u