Opublikowano 24 grudnia 201113 l W takim razie Spica będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeśli nie znajdziesz nowej w dobrej cenie to kup Galaxy Mini. Za takie pieniążki nie dostaniesz nic z dobrym aparatem.
Opublikowano 24 grudnia 201113 l Nie no, bez przesady, do czego to dochodzi, by Spicę polecać . Już na pewno nie jest lepsza od GT540 - mam ten telefon (Spicę, nie Swifta) i dopiero po godzinach wgrywania różnych ROMów, kerneli i innych modów da się tego używać, a i tak pińcset rzeczy nie działa + wysypie się to po tygodniu. Nawet jak ktoś na stocku zostanie (czyli na archaicznym już 2.1...) to po dwóch tygodniach będzie miał cały cache zapchany (czyli zamuła gwarantowana). Na dodatek z customów tylko 2.1 jest w pełni sprawny, bo zarówno 2.2 jak i 2.3 mają milion różnych problemów. Ten telefon nawet nie umie dobrze wskazać stanu baterii, o czym mu tutaj rozmawiamy ? Dodatkowo Swift radzi sobie nieźle z grami, Spica nie radzi sobie W OGÓLE. I ekran, który niby jest pojemnościowy, ale musisz trzymać telefon w ręce i go dosyć mocno wciskać, bo lekki dotyk często nie łapie, a jak telefon leży luzem to w ogóle nie wykrywa dotyku. Wady można mnożyć. Jak tylko masz możliwość, to bierz coś nowego. Chociaż może i rozdzielczość ekranu niższa, to dzisiejsze low-endy to niebo a ziemia z tymi dawnymi. PS. Jakby co miałem i mam ten telefon, za czasów Hero to można było go polecać, ale dzisiaj... raczej odradzam. Edytowane 25 grudnia 201113 l przez raven_raven
Opublikowano 24 grudnia 201113 l ale np. xperie x10 mini pro mozna wyrwac za ~400 zl, a ma flesza tylko z kolei nie ma zooma ...
Opublikowano 24 grudnia 201113 l Spica ma archaiczne błędy więc sam wybrałbym dzisiaj Galaxy Mini w tej kasie, a x10 mini pro sobie daruj. Nie znajdziesz w tej cenie smartfona z dobrym aparatem. W ogóle dobre telefony mają raczej średnie optyki.
Opublikowano 25 grudnia 201113 l A co myslicie o ... Nokii N97 ? Fonik ma co mi trzeba: dobry aparat 5MPx z lampa, duzy 3.5 calowy ekran dotykowy z rozdzialka 640x360, WiFi, wysuwana klawiature i 32GB wbudowane... Tylko wiadomo - nie Android a tylko Symbian... I oczywiscie telefon uzywany, wiec jest male ryzyko z zakupem w takim wypadku... Edytowane 25 grudnia 201113 l przez LooKaZ
Opublikowano 25 grudnia 201113 l A co myslicie o ... Nokii N97 ? Fonik ma co mi trzeba: dobry aparat 5MPx z lampa, duzy 3.5 calowy ekran dotykowy z rozdzialka 640x360, WiFi, wysuwana klawiature i 32GB wbudowane... Tylko wiadomo - nie Android a tylko Symbian... I oczywiscie telefon uzywany, wiec jest male ryzyko z zakupem w takim wypadku... Omijać szerokim łukiem. Symbian S60v5 to najgorszy w dziejach system, nic nie działa w nim tak jak powinno, i to jeszcze strasznie się tnie.
Opublikowano 26 grudnia 201113 l W tej kwocie w symbiana nawet się nie baw. Dla mnie ten przedział to wybór oczywisty czyli Galaxy Mini.
Opublikowano 27 grudnia 201113 l Tak mysle, ze chyba warto jednak troche dolozyc i kupic np. takiego Galaxy Gio. A tak w ogole to dzieki za odpowiedzi i nie w(pipi)iajcie sie ze zawracalem glowe ale chyba sie na razie wstrzymam z wymiana tela.
Opublikowano 27 grudnia 201113 l Gio nie polecam. Lepiej szarpnąć się na Ace. Używałem tego telefonu niedawno, ponieważ kupowałem go komuś i jak dla mnie jest to Spica z wyeliminowanymi jej wadami i lepszym ekranem.
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Waham się pomiędzy SGS2 i Note'm. Oczywiście różnica jest w rozmiarze, ale jak z wydajnością Note'a? Nie tnie przy przewijaniu stron itd. Czuć różnicę w wydajności?
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Hej, rozglądam się za jakimś smartphonem. Mój budżet to maksymalnie 1000 pln. Do tej pory używałem zwykłej Nokii i nie interesowałem się tematem. Generalnie wpadły mi w oko BlackBerry z uwagii na fakt, że telefon ma mi służyć do sprawdzania maila, neta, fb, słuchania muzyki i jako organizator. Aparat i możliwość grania w gry są zupełnie bezznaczenia. Generalnie znalazłem dwa modele: BB 9300 i BB 8900 (http://www.phonegg.com/compare/26/BlackBerry-8900-vs-BlackBerry-9300-3G.html). Co myślicie? Z góry dzięki za pomoc, pzdr.
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Lub 9780, w budżecie się zmieścisz, a ja jestem na ten przykład z niego bardzo zadowolony (mail, synchro z dropboxem, otwieranie pdf i innego gówna - to moje priorytety).
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Bardzo podoba mi się design BB. Jak jest z wyświetlaczem? Wyżej wymienione BB mają 64tys. kolorów, podczas gdy moja kilkuletnia Nokia (5130XM) ma 254tys. Czy rzeczywiście widać różnicę? Nie mówiąc już o np. Samsungach, gdzie jest 16mln. Generalnie o 100-200 pln jestem w stanie przekroczyć budżet, jeżeli byłoby warto. Whitesand, mam takie same priorytety. Istnieją jakieś alternatywy? HTC?
Opublikowano 29 grudnia 201113 l Waham się pomiędzy SGS2 i Note'm. Oczywiście różnica jest w rozmiarze, ale jak z wydajnością Note'a? Nie tnie przy przewijaniu stron itd. Czuć różnicę w wydajności? Note jest jeszcze potężniejszy od SGS II, a z miłością Samsunga (akceleracja hardware'owa wielu elementów systemu, w tym np. przeglądarki) Android na Note powinien śmigać równie pięknie, jak na SGS II. IMO wszystko w tym porównaniu sprowadza się do rozmiaru telefonu i zależnie od tego, czy wolisz już prawie tablet, czy jeszcze "tylko" duży smartfon to wybierzesz sprzęt i z każdego będziesz równie zadowolony pod innymi względami.
Opublikowano 30 grudnia 201113 l Jeszcze się zastanawiam nad HTC Sensation XL, tym z ekranem 4,7". Używał go ktoś z forum? W czym jest gorszy od SGS2? Mnie się bardziej podoba z wyglądu i też większy ekran mi bardziej pasuje, a jak z innymi elementami?
Opublikowano 30 grudnia 201113 l Bardzo podoba mi się design BB. Jak jest z wyświetlaczem? Wyżej wymienione BB mają 64tys. kolorów, podczas gdy moja kilkuletnia Nokia (5130XM) ma 254tys. Czy rzeczywiście widać różnicę? Nie mówiąc już o np. Samsungach, gdzie jest 16mln. Generalnie o 100-200 pln jestem w stanie przekroczyć budżet, jeżeli byłoby warto. Whitesand, mam takie same priorytety. Istnieją jakieś alternatywy? HTC? Od początku. Wyświetlacz. W moim 9780 mam wg specyfikacji 65k kolorów, a dam sobie rękę uciąć że obraz jest ładniejszy/lepszy/żywszy niż w HTC Desire Z. Rozdzielczość robi swoje po prostu. 480 x 360 pikseli (ekran 2.44") w BB to po prostu ewenement, może na papierze to nie są szokujące liczby, ale w rzeczywistości od razu zwrócisz uwagę na to co potrafi wyświetlić 9780. Dodaj o niebo lepsze aparaty jakie montuje BB (względem HTC) i przede wszystkim BIS/BES ( zakup pakietu obowiązkowy!) i nie ma lepszego smartfona. Smartfona, a nie zabawki dla gimbusów. Nie raz zdarzało mi się odebrać gdzieś w szczerym polu fakturę w .pdf lub excelu, otworzyć ją bezproblemowo, policzyć co mi trzeba i w ciągu kilku minut określić kontrahentowi ile przyjdzie mu zapłacić, kiedy dostanie towar lub za jaką cenę jestem w stanie wykonać dane zadanie. Nie ruszając się z terenu budowy, gdzie akurat mnie wygnało. Świetna sprawa. Alternatywa dla czegoś takiego? HTC? Android? Nah! Dajcie spokój, non stop jakieś problemy (a to freez po skończonej rozmowie - trzeba wyłączać) a to o trzeba się zalogować, żeby pocztę sprawdzić, albo przekierować wszystko na gmaila lub znaleźć w tej klęsce urodzaju Anroid Market odpowiedni program. To nie dla mnie. Miałem kilkanaście telefonów, ale tylko BB używam do czegoś więcej niż do dzwonienia. I tylko BB tak naprawdę jest dla mnie na dzień dzisiejszy nie zastąpiony, każdy inny jestem w stanie emulować budką telefoniczną i iPodem.
Opublikowano 30 grudnia 201113 l Ile miałeś telefonów z Androidem i czy wszystkie były tylko od HTC? EDIT: Żeby nie było, że chce wielce walczyć o Androida czy coś (bo BB w życiu na oczy nie widziałem, a mam zasadę, że nie wypowiadam się o rzeczach, o których nie mam pojęcia), po prostu jestem ciekaw. Zauważyłem coś ciekawego i zależnie od Twojej odpowiedzi się to potwierdzi lub nie . Edytowane 30 grudnia 201113 l przez raven_raven
Opublikowano 30 grudnia 201113 l Skromnie: 2. Spica i Wildfire + Desire Z kobity który konfiguruję, uaktualniam i instaluję appki. Kobiety nie przejmują się takimi drobiazgami z zasady. Edytowane 30 grudnia 201113 l przez whitesand
Opublikowano 2 stycznia 201213 l W najbliższym czasie będę przedłużał umowę w play i zastanawiam się nad wyborem telefonu, moją uwagę zwrócił LG SWIFT7, miał ktoś z nim do czynienia? albo chociaż z tym mobilnym windowsem?
Opublikowano 2 stycznia 201213 l Jest spoko. Troszkie aplikacji mniej jak na innych platformach. Caly tel. jest metalowy, wyglada na solidny. Do tego mozna kupic gierki, ktore daja acziwki, ktore lacza sie z tymi xoxowymi. Tylko uwazaj- zdarza sie, ze pierwsza gre dadza ci pobrac za darmo, ale za to wysla ci rachunek na maila, ew. info o mozliwosci bana. UPP: I jeszcze jedno. Wylacz transmisje danych na wstepie, bo dostaniesz kosmiczyn rachunek Edytowane 2 stycznia 201213 l przez Zdunek
Opublikowano 2 stycznia 201213 l Będę miał pakiet 1GB transmisji, tak że myślę że wystarczy Po za tym w Play można chyba zablokować transmisję po wyczerpaniu pakietu.
Opublikowano 2 stycznia 201213 l Roznie to bywa z taryfikacja. 1GB nie jest zbyt duza iloscia, biorac pod uwaga obecne telefony. Tu masz nagranie z owego telefonu: zawsze do polaczenia z internetem pozostaje "WI-FJI"
Opublikowano 3 stycznia 201213 l telefon zamówiony, jutro kurier powinien dostarczyć wraz z nową umową dzięki Zdunek!
Opublikowano 3 stycznia 201213 l 1GB nie jest zbyt duza iloscia, biorac pod uwaga obecne telefony. Co prawda mam pakiet 2GB, ale na iP4 nigdy nie przekroczyłem granicy nawet 1 GB. 800, czy tam 900 MB to jest dla mnie max.