Opublikowano 14 lipca14 lip 18 godzin temu, l33t napisał(a):Obejrzałem Obsession, obawiając się, czy nie jest przehajpowany. I choć spodziewałem się właśnie wyraźnie straszniejszego kina po zasłyszanych opiniach, to wciąż uważam, że to naprawdę dobry film. I gatunkowo jak najbardziej broni się jako horror. Tym lepiej, że aktorzy to dla mnie zupełne no-name'y. A właśnie aktorsko film jak najbardziej daje radę (bez spojlerów).Jasne, końcówka nie do końca do mnie w niektórych momentach trafiła, bo nie byłem przekonany, czy te momenty, które odebrałem jako pastiszowe faktycznie takie miały być, czy to tylko tak wyszło, że się człowiek niespodziewanie musiał uśmiechąć.Ale co by nie mówić - zdecydowanie warto. Ode mnie śmiałe: 7/10.Obejrzałem wczoraj, 8/10, żona też zachwycona, a nie jest fanką horrorów. Fajnie wymieszali groteskę z gore i grozą. Ciężko o bardziej udaną mieszankę w tej kategorii.Szczególnie podobała mi się rola głównej bohaterki, typ już mniej dowiózł, ale ta babka top, wróżę jej wielką karierę.W dniu 13.06.2026 o 00:21, Rtooj napisał(a):Czekam na VOD, tyle scen które chciałbym jeszcze raz obejrzeć.Gdyby aktorzy byli na giełdzie to bym kupił akcję tej laseczki, moze być skok kariery podobnie jak Pugh po Midsommar.Moje ulubione sceny toOczywiście stanie w kącie w nocyWierszyk na spotkaniuTen moment gdy szła do tyłu, aż mnie zmroziło ;)No te momenty robiły film, takie 3 rzeczy, które zapamiętam.
Opublikowano 14 lipca14 lip Podpinam się do zachwytów nad Obsesją, no wszystko tam idealnie zagrało. I już wiem, że będę ten film oglądał wielokrotnie.8+/10
Opublikowano 14 lipca14 lip FDB/PL jak zwykle z solidnym mięskiem horrorkowych ,,newsów". Tiaa, no właśnie, kontynuacja czy... coś nowego do Uniwersum? Hype już z góry! :D
Opublikowano 17 lipca17 lip Obsession - no spoko, jak juz tu pisano to nie taki horror sensu stricto chociaz gore w jednej scenie jest niezle. Niby duzo wiemy o glownej czworce bohaterow, na pierwszy rzut dosc jednowymiarowych, ale sporo jest jeszcze pochowane. Jedynie troche jak dla mnie za starzy aktorzy graja licealistow, ale to szczegol. No i jest w ch.uj ciemny. Nie jest taka petarda jak sie rozchodzi w internecie ale warto zobaczyc. 7-/10.
Opublikowano 17 lipca17 lip 8 minut temu, Mejm napisał(a):Obsession - no spoko, jak juz tu pisano to nie taki horror sensu stricto chociaz gore w jednej scenie jest niezle. Niby duzo wiemy o glownej czworce bohaterow, na pierwszy rzut dosc jednowymiarowych, ale sporo jest jeszcze pochowane. Jedynie troche jak dla mnie za starzy aktorzy graja licealistow, ale to szczegol. No i jest w ch.uj ciemny. Nie jest taka petarda jak sie rozchodzi w internecie ale warto zobaczyc. 7-/10.W kinie byłeś? Ciekawa opinia z tym, że w chuj ciemny.
Opublikowano 17 lipca17 lip ,,Niby" Uniwersum Obecność, które jest chyba największym horrorowym Uniwersum poza słynnymi Światami slasherów, rozszerza się coraz bardziej. No i ,,The Revenge of La Llorona", nie ukrywam na wstępie brzmi dość obiecująco. Także... czekamy!
Opublikowano 18 lipca18 lip Backrooms - nie wiem czemu myle to zawsze backdoors, moze jestem pedauem. Czy horror? Ponownie, raczej nie. Ale tym razem chyba to przy okazji jakis manifest spoleczny czy cos, ktory nie do konca zrozumialem. Najwyrazniej ludzie nie boja sie juz potworow z bagien czy seryjnych zabojcow a horrorem w dzisiejszych czasach jest samotnosc czy sprawy sercowe. Kiedys to bylo. 6/10.
Opublikowano 18 lipca18 lip W dniu 8.07.2026 o 22:35, Shen napisał(a):Oglądał ktoś? Skusiłem się przez oceny i oglądałem na dwie raty taka zamuła, może nie zrozumiałem tego filmu. Średnia na filmweb bliższa prawdzie ale i tak za wysoka moim zdaniem.No tez się zastanawiam skąd takie oceny.Obejrzałem wczoraj. Przez pierwsze 30 minut film fajnie buduje napięcie, bo nie wiadomo do końca czego oczekiwać. Potem wchodzi vibe pokoju 1408, zwroty akcji nie zaskakują, a film mógłby być z 15 minut krótszy.Takie 5/10. Oddity od tego reżysera mi się bardziej podobało.
Opublikowano 18 lipca18 lip Wlasnie lece z Hokumem niedlugo i podobno lepszy niz Backrooms i obsesja ale no zobaczymy.
Opublikowano 18 lipca18 lip 1 minutę temu, Mejm napisał(a):Wlasnie lece z Hokumem niedlugo i podobno lepszy niz Backrooms i obsesja ale no zobaczymy.Dobra prowokacja. xdPapcio chyba już się znudził Pinheadem, a liczyłem, że chociaż do Inferno dotrwa.
Opublikowano 18 lipca18 lip Hokum - inny niz dwa poprzednie bo nieopierajacy sie na jakims zafiksowanym motywie. Tu bardziej miks folkloru i duchow, chociaz nie tylko. Na plus tez motywacja glownego bohatera i to co za nia stoi. Stara szkola krecenia filmow bez viralowego motywu z yt. Mi siadl lepiej niz poprzedniki ale to tez nie jakies wybitne kino. 7-/10.
Opublikowano 18 lipca18 lip 1 godzinę temu, Mejm napisał(a):Hokum - inny niz dwa poprzednie bo nieopierajacy sie na jakims zafiksowanym motywie. Tu bardziej miks folkloru i duchow, chociaz nie tylko. Na plus tez motywacja glownego bohatera i to co za nia stoi. Stara szkola krecenia filmow bez viralowego motywu z yt. Mi siadl lepiej niz poprzedniki ale to tez nie jakies wybitne kino. 7-/10.Do tego dzieje sie w Irlandzkim pensjonacie. Normalnie zaciekawiłeś mnie
Opublikowano 18 lipca18 lip BackroomsMiałem o wiele większe nadzieje, wyszedł przeciętny odcinek serialu typu Black Mirror.Over your dead bodyPo pierwsze - nie lubię aktora który gra główną rolę, no nie mogę na tą mordę patrzeć. Po drugie - Samara Weaving jest doskonała, ale niezbyt chętnie podchodziłem do filmu, bo ostatnio oglądałem zabawę w chowanego 2 i był nikczemnie do niczego, jedynka o wiele lepsza.Na szczęście włączyłem, niesamowicie zgrabny film, Samara jest świetna, pozostali też dają radę, niby komedia, ale krwawo bardziej niż w większości horrorów. Świetna zabawa.
Opublikowano 19 lipca19 lip Godzinę temu, Rtooj napisał(a):Over your dead bodyPo pierwsze - nie lubię aktora który gra główną rolę, no nie mogę na tą mordę patrzeć. Po drugie - Samara Weaving jest doskonała, ale niezbyt chętnie podchodziłem do filmu, bo ostatnio oglądałem zabawę w chowanego 2 i był nikczemnie do niczego, jedynka o wiele lepsza.Na szczęście włączyłem, niesamowicie zgrabny film, Samara jest świetna, pozostali też dają radę, niby komedia, ale krwawo bardziej niż w większości horrorów. Świetna zabawa.Norweski oryginał mi się podobał, jak to kalka 1 do 1, to jestem ciekaw jak wygląda ostatnia scena Sprawdzę sobie z ciekawości.
Opublikowano 19 lipca19 lip 7 godzin temu, Shen napisał(a):Norweski oryginał mi się podobał, jak to kalka 1 do 1, to jestem ciekaw jak wygląda ostatnia scena Sprawdzę sobie z ciekawości.Spojrzałem, kojarzę film, ale chyba tylko trailer oglądałem. Obejrzałem na CDA końcówkę, i chyba nie ma wstydu. No i dziadek tym razem nie ma "pedalskiej" fury ;] Tyle dobrego dla niego.
Opublikowano 19 lipca19 lip 13 minut temu, Rtooj napisał(a):Spojrzałem, kojarzę film, ale chyba tylko trailer oglądałem. Obejrzałem na CDA końcówkę, i chyba nie ma wstydu. No i dziadek tym razem nie ma "pedalskiej" fury ;] Tyle dobrego dla niego.Chodziło mi o scene jakKręcą ekranizacje w USA i wszyscy przestępcy są biali, żona gra siebie, a męża podmienili na murzyna
Opublikowano 19 lipca19 lip A to tutaj też zrobili z tego pastiż, tylko zamiast murzyna jest umięśniony hindus. Więc chyba film tam gdzie miał kpić robi to dalej, na pierwszy rzut oka remake lepszy, Olyphant też daje radę, zamiast trójki chlopów mamy dwóch plus podstarzała Juleitte Lewis grają to co zawsze lubi, psycholkę. Sceny są pod koniec naprawdę mocne i gory.
Opublikowano 19 lipca19 lip Przeskipowałem sobie pare scen, kalka praktycznie 1 do 1, to nie bede tracił czasu. Oryginał też miał dobra obsade, babeczke z Dziewczyny z tatuażem i Obcego
Opublikowano 19 lipca19 lip To zlukaj tylko scenę śmierci Lewis, świetna ;] No i wjazd dziadka na chatę.