Opublikowano 23 lipca23 lip ,,Maglownica", 1995 rok - kino typowej, mocnej klasy B, xD. Ale... typowo kojarzone z tymi tanimi filmami na DvD, które z miliard lat temu można było kupić w kiosku lub dostać dodany do ,,Wyborczej", za 5 czy 10zł. Jeśli dobrze kojarzę, ,,Maglownica" należała do jakiejś serii DvD pokroju ,,Kino grozy", czy ,,Klasyka Grozy"; sam miałem kilka takich guilty pleasure filmideł na półeczce. Zresztą, mam napęd DvD na USB do lapka, kupię gdzieś na Allegro coś takiego i odpalę dla funu! :D https://www.filmweb.pl/film/Maglownica-1995-31572
Opublikowano 23 lipca23 lip Powrót do Silent Hill - ajajaj, wstyd mi było przed żoną, bo próbowałem jej wytłumaczyć, czemu to mogło być dobre, a nie jest.Co za fatalne zmiany w fabule, co za beznadziejna scenografia i ogólny poziom aktorstwa i wykonania.Jakiś plus? Nie wiem, może Mary/Maria i kogo tam jeszcze grała, chyba Angele z jakiegoś powodu. 2.5/10, dobrze, że jednak nie poszedłem na to do kina, bo można się porzygać, szkoda, bo SH1 było super, ale tutaj jest poziom Revelations, czyli dna.
Opublikowano 24 lipca24 lip Z cyklu ,,kiczowatych horrorków" o kiczowatych tytułach: Świeże Zwłoki (2010) - kiedyś gdzieś to widziałem. Albo na jakimś drugorzędnym DvD, albo gdzieś z Torrentów czy coś. Do obejrzenia, ale dla funu i ciekawości i zaliczenia czegoś a'la ,,guilty pleasure". https://www.filmweb.pl/film/Świeże+zwłoki-2010-495701
Opublikowano poniedziałek o 19:035 dni 2 godziny temu, Sep napisał(a):Bylo spoko dopoki nie pokazali glownej bohaterki.
Opublikowano poniedziałek o 22:125 dni Wyszedłem se z kina z Victorian Psycho.Nie jest to horror w dosłownym tego słowa znaczeniu, bardziej czarna komedia. Zajebiste to było, główna aktorka ('Coś za mną chodzi', 'Kod Zła') to jest top topów, jej mimika i oddany przez nią charakter bohaterki, coś wspaniałego. Super zdjęcia, klimacik gotycki. Polecam, bardzo fajny rozrywkowy odmóżdżacz. Z tym, że polska premiera dopiero w listopadzie, mi się udało dorwać bilet na festiwalu Nowych Horyzontów. Takze jak się pojawi to iść
Opublikowano wtorek o 17:054 dni Leviticus już na torrentach, oceny niby wysokie, ale to jakaś gejoza, więc odpuszczam.
Opublikowano czwartek o 08:402 dni Musze pochwalic Hokum za rewelacyjna sciezke audio. Glosy postaci zostaly nagrane na blysk, barmanka ma przepiekny akcent i po prostu swietnie sie tego slucha. Dodajmy do tego hotel, w którym wszystkie drzwi skrzypia a dzwoneczki recepcjonistyczne dzwonia jak nalezy. Kolejny, tym razem osobisty, plus daje za aure tajemniczego, nawiedzonego pokoju. Nie powiem serce mi nawet zabilo, bo jest to jakies oczko puszczone do 1408 a 1408 to jest top 10 filmow u mnie w zyciu.Im dalej w las tym niestety troche nudno sie zrobilo a przede wszystkim ciemno. Zbyt ciemno. Przysnalem i obudzilem sie na sam koniec. Stacja dezorientacja. Ale za sama warstwa audio daje plusa ogromnego
Opublikowano czwartek o 13:042 dni Ja prdl... :D I want it! MUST SEE... jak nie to kurła umreeeee. xD. Legenda powraca - to chyba któryś tam z serii film o zabójczych pomidorach, którego cykl i jego początki sięgają końca ,,70's". Oż kruci, mus see in IMAX! Jak podaje FDB/PL: ,,Fabuła skupia się na młodym geniuszu biotechnologii, który opracowuje przełomowe genetycznie modyfikowane warzywo mające rozwiązać największe problemy ludzkości. Eksperyment szybko wymyka się jednak spod kontroli, prowadząc do powstania nowej generacji morderczych pomidorów. W efekcie świat ponownie staje w obliczu niezwykle nietypowego zagrożenia. Za scenariusz i produkcję wykonawczą odpowiadają współtwórcy oryginalnej serii – Costa Dillon i J. Stephen Peace, natomiast reżyserią zajął się David Ferino".
Opublikowano czwartek o 20:232 dni Ależ to jest naturalnie, bez spiny zrobione. Taki jakby niszowy indie zombie-gore-horror się nam szykuje. Jeszcze większa podjarka niż przy teaserku. Czekam w opór mocno! Taki jakby ,,alanwake'owy" ten zwiastun. Bang! :D
Opublikowano piątek o 10:311 dzień Obejrzałem jakąś obecność nową co walczą z lustrem- mega gównoale obejrzałem też mumie i to już całkiem spoko żeby sobie obejrzeć do cipsów i piwka
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 20 godzin temu, Pupcio napisał(a):ale obejrzałem też mumie i to już całkiem spoko żeby sobie obejrzeć do cipsów i piwkaDla mnie miejscami zbyt obrzydliwy ten film, ale całkiem spoko, widać że to dzieło reżysera poprzedniej części Martwego zła.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. ColonyZ jednej strony bardzo fajny zombie horror z niezłym pomysłem. Z drugiej kompletnie idiotyczne zachowania bohaterów które naprawdę wybijają. Jak już napisała o zgaszeniu światła, to poważnie nie można było napisać o reklamie świecącej? Albo zadzwonić. No ale może stwierdziła że nie zrozumieją skoro widzą że sklep naprzeciwko ma spokój bo zgaszone światła.Druga sprawa obchodzenie się z mr. Vaccjne jak z jajkiem. Nie zakrycie uszu, nie zmylanie go odnośnie lokalizacji. Z drugiej strony też niezbyt bystre było nie rozpoznanie że jest się w kuchni.Fajna akcja z małpami.7/10.