Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dysk twardy w PS3

Featured Replies

Opublikowano

Planuję zakup PS3 i wymiane dysku. Pytanie jest następujące. Czy będzie działać jak zrobie backup za pomocą komputera? Oczywiście uprzednio sformatuje nowy dysk w konsoli.

• Odpowiedzi 835
  • Wyświetleń 60,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• @Berion, naprawdę nie rozumiem, po co się tak wysilasz ze swoimi odpowiedziami, po co pisujesz takie szczegóły, jak większość osób nic z tego nie rozumie

• Ale część rozumie (ja w to wierzę ;]), a inna część się dopiero zainteresuje. Z kolei wszyscy się dowiedzą, że jednak jest szansa na odzyskanie danych. Nie wiem, może "mam misję"?

• Teeee Wieśława... A w dziale to jakim jesteśmy?

Opublikowano

jak się ma sprawa Backupu konsoli do Trofeów? PRzepadają,zostają,trzeba je jakoś na nowo aktywować?

Opublikowano

Trzeba chyba z kims porownac trofea i sie wtedy pobiora tez twoje.

Pytanie: Po wymianie dysku profile/konta, hasla itd zostaja na konsoli?

Edytowane przez Emet

Opublikowano
kupillem dysk WDC pod USB 500GB dlaczego ps3 go nie widzi co jest grane ??

fat32?

Opublikowano

nie partycja jest w NTFS. dysk startuje dioda sie swieci slychac ze pracuje ale niegdzie go nie moge znalesc..........

Opublikowano
nie partycja jest w NTFS. dysk startuje dioda sie swieci slychac ze pracuje ale niegdzie go nie moge znalesc..........

PS3 chyba nie widzi NTFS. Zmień na FAT32.

Opublikowano

ps3 czyta tylko dyski z fat32, dlatego jesli chcesz na ps3 otwierac jakies pliki 1080p ( duże ) to dzielisz je na kilka 4 gbajtowych.

Na forum oficialnym playstation jest petycja by w kolejnych updatach dysk był w formacie NTFS. Ciekawe czy kiedyś to się zmieni ?

Opublikowano
Od ok 30 minut w mojej PS3 siedzi HDD 250GB :)

Gratuluje :)

Jaka marka dysku? Najlepiej podaj pełny model i tyle :)

Opublikowano

Hehe. Dzieki :)

Seagate 250GB 5400rpm 8MB cache SATA II.

Opublikowano
Hehe. Dzieki :)

Seagate 250GB 5400rpm 8MB cache SATA II.

Jak wrażenia ?? Cichy jest ?? Grzeje się czy wręcz przeciwnie (konsola tak samo na obroty wchodzi czy szybciej)?? 

Emet

|

|

V

Dzięki kolego. Dla mnie teraz pozostaje wybór co wpierw kupić: słuchaweczki czy dysk właśnie (te 60gb już ledwo starcza)

Edytowane przez Łebi

Opublikowano

Nie ma zadnej roznicy ;) (tzn wszystko cicho i spokojnie)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Damn, nawet nie wiem co bym zrobił z taką ilością miejsca na PS3 :D

Wszystkie dema i filmiki to i tak mało, żeby go zapełnić :P

Opublikowano
ps3 czyta tylko dyski z fat32, dlatego jesli chcesz na ps3 otwierac jakies pliki 1080p ( duże ) to dzielisz je na kilka 4 gbajtowych.

Na forum oficialnym playstation jest petycja by w kolejnych updatach dysk był w formacie NTFS. Ciekawe czy kiedyś to się zmieni ?

Na NTFS nie ma szans. Prędzej EXT3. Ale i tak nie zmienią FAT32. ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przeczytałem cały temat aż dopiero na końcu znalazłem chociaż wzmiankę o tym, że nie PS3 nie odtwarza systemu plików ntfs!!

I tu się pojawia mój problem w jaki sposób w takim wypadku podzielić pod windowsem duże pliki 1080p na pliki poniżej 4GB??

Tylko po to mi jest potrzebny dysk zewnetrzny a o nagraniu na płytę można na razie tylko pomażyć!!

Opublikowano

Szukajcie a znajdziecie Tutaj jest wszystko opisane

Najogolniej rzecz biorąc - program dzieli duży plik na 4gb zeby fat32 obslugiwał, plus zamienia mkv na voby - robi to bardzoooo szybko.

U mnie na core2duo w emulacji windowsa ( macbook ) robi z plikiem 20 gb to w 2-4 minuty.

Powodzenia

Opublikowano

Mam takie czysto techniczne pytanie.

Czy PS3 da się uruchomić bez dysku twardego? W końcu firmware i ustawienia profili są zapisywane w wewnętrznej pamięci konsoli. Próbował ktoś?

Opublikowano

nie da się-wyskoczy komunikat ,że nie ma dysku

BTW dziś zmieniałem dysk w PS3-od teraz w moim Chlebaku siedzi 250gb dysk firmy WD

Opublikowano
dziś zmieniałem dysk w PS3-od teraz w moim Chlebaku siedzi 250gb dysk firmy WD

no to gratz :]

Opublikowano

Da się zrobić taki myk żeby wrzucić czyjegoś sejwa na pendrive a potem zrzucić go na konsolkę? Będzie on działać?

Opublikowano

będzie działać(baa nawet na gamefaqs są do pobrania z praktycznie każdej gry na ps3,a na dodatek swojego czasu pewnien koleś na allegro sprzedawał sejwa z GT5P z wszystkimi autami :P ) ale zapomnij o odblokowaniu trofeów-te trzeba odblokowywać tylko na swoim profilu i na innym nie działają.Aha...jest kilka gier,których sejwa nie odpalisz na innej konsoli,ale to sporadyczne przypadki

Edytowane przez Ficuś