Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dual Shock 3

Featured Replies

Opublikowano

wydaje mi sie, ze nawet te z DS2 beda pasowac.

btw, na ebayu mozna tanio kupic komplet galek

• Odpowiedzi 735
  • Wyświetleń 57,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wiem, po prostu leżał lata nieużywany

• U mnie zadziałało, użyłem zwykłej taśmy bo właściwie chodzi tylko o to aby ta pianka lepiej dociskała to takie półprzezroczyste coś ze ścieżkami (nie mam pojęcia jak to nazwać)

• Dodali obsługę po BT kiedyś tam, tutaj więcej info http://www.psxextreme.info/topic/102486-dual-shock-4/?p=3838648

Opublikowano

Dzięki za info :thumbsup:

Na szczęście dysponuję zużytym sixaxis'em (wyrobiony mechanizm lewej gałki - nie do naprawy) i mam dzięki temu dostęp do wszelkich części zamiennych ;)

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Może ktoś z Was polecić jakiś sterownik dla Sixaxisa/DS3 tak by pad działał na PC? Znalazłem jakieś w necie, ale nie chcę popsuć pada.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Pada przez to nie popsujesz!!

Tu jest link z sterownikiem i instrukcją STerownik SIXAXIS , ja używałem go jakiś rok temu jak miałem Sixaxisy i wszytko ok było,z DS3 nie próbowałem.

Opublikowano

Dzięki za info, ściągnę, podłączę Sixaxisa i zobaczymy. Właśnie wątpię by sterownik mógł zepsuć pada, ale wolałem się upewnić.

Działa xD.

Opublikowano

pierwsze wersje sterownika ingerowaly w 'soft' pada i faktycznie mogly go uszkodzic.

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś ma taki "problem" jak ja, a mianowicie kiedy nie używam pada, to na lewej gałce gromadzi się jakaś tłusta substancja :blink: Nie przeszkadza w graniu, bo można ją bez problemu wytrzeć, ale strasznie mnie ciekawi skąd się to bierze. Na DualShock'u 2 miałem podobną przypadłość.

Opublikowano

zawsze mi to w(pipi)ialo... jak narazie moj DS3 sie nie 'poci' ;] ale juz stary sixaxis wyglada okropnie :/

Opublikowano

Mam problem. Jak czas temu X na DS3 zaczął szwankować, nie wiem jak to nazwać - nie chciał przez momencik wyskoczyć. Teraz jest ok, ale trochę mnie to nie pokoi.

Opublikowano

Mam problem. Jak czas temu X na DS3 zaczął szwankować, nie wiem jak to nazwać - nie chciał przez momencik wyskoczyć. Teraz jest ok, ale trochę mnie to nie pokoi.

Brudny jest

Potwierdzam, zapyziałe buttony są kapryśne - nie zaszkodzi zajrzeć do środka i zobaczyć "co w trawie piszczy"...

Z innej beczki... czy "grzybki" z Sixaxis'a są kompatybilne z DS3 (mam zamiar kupić DS'a z uszkodzoną lewą gałką i zamontować sprawną gałkę z uszkodzonego 6axis'a xd)?

Wylicytowałem coś takiego... i po wymianie "grzybka" oraz drucika z R2 stałem się posiadaczem w pełni sprawnego, białego (imo najlepszy kolor ever) DualShock'a3 8)

PS do tej pory jechałem na Sixaxis'ie i jedno mogę powiedzieć - brakowało mi wibracji (do tego DS3 wydaje się być solidniejszy niż poprzednik o absurdalnej nazwie).

Opublikowano

To coś wygląda na mega wygodne i ergonomiczne. Staram się zawsze konfigurować klawiszologię tak by nie musieć używać za często L2/R2. Takie triggery można dostać bez problemu??

http://www.allegro.p...gers_tanio.html

Tylko jedna oferta tylko allegro jeżeli chodzi o Polskę. To znaczy w większości sklepów nie ma, praktycznie w żadnym.

UWAGA - nie kupujcie nakładek u tego Sprzedawcy, koleś handluje jakimś totalnym shit'em (nakładki w ogóle nie są funkcjonalne - nie trzymają się trigger'ów).

Opublikowano

:blink:

No ja już zamówiłem 2 tygodnie temu i nadal czekam, już mnie to w(pipi)ia bo koleś chyba coś kręci.

Ale teraz, że niby to są lewe zakładki? Ale co zamawiałeś?

No to ładnie...

Opublikowano

:blink:

No ja już zamówiłem 2 tygodnie temu i nadal czekam, już mnie to w(pipi)ia bo koleś chyba coś kręci.

Ale teraz, że niby to są lewe zakładki? Ale co zamawiałeś?

No to ładnie...

U mnie też przesyłka się opóźniła, płaciłem 8,00 zł za ppp - koleś późno nadał bo "miał nagły wyjazd". Najlepsze jest to, że wysłał ten shit w małej najzwyklejszej kopercie za całe 1,95 zł <_< Wziąłem dwa komplety - jeden był pęknięty, co i tak nie ma znaczenia bo za ch*ja nie przyczepisz tego do spustów, to jest po prostu najzwyklejsza podróbka. Mam nadzieje, że Ci szybko dojdzie to dojedziemy szuję we dwóch - już wystosowałem mail, w którym żądam wyjaśnień... :whistling:

Opublikowano

Ok niech tylko dostanę to od razu dam znać co i jak czy to tandeta itd.

A żeby nie offtopować w temacie to może jeszcze ktoś się naciął, że to buble i że koleś w ... wali.

Odezwijcie się na pw jak coś do Stoodio (uderzymy w odpowiednim temacie), czym więcej nas tym lepiej.

Jeżeli to oszust.

Jedyna oferta na allegro i fail...... :confused:

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Ok niech tylko dostanę to od razu dam znać co i jak czy to tandeta itd.

A żeby nie offtopować w temacie to może jeszcze ktoś się naciął, że to buble i że koleś w ... wali.

Odezwijcie się na pw jak coś do Stoodio (uderzymy w odpowiednim temacie), czym więcej nas tym lepiej.

Jeżeli to oszust.

Jedyna oferta na allegro i fail...... :confused:

Dziwna sprawa, patrząc na komentarze tylko jedna osoba wystawiła negatyw za nakładki - pisząc, że to tandeta, reszta pozytywy. Być może randomowo zapodaje co jakiś czas podróbki, naprawdę nie mam pojęcia (z niecierpliwością czekam na Twoją oceną Słupek) :whistling:

Co do oferty na Alle, aktualnie są inne - Sprzedawca gwarantuje jakość... szkoda, że dopiero teraz :rolleyes:

tip: kropelka-klej-blyskawiczny-2ml-Full.jpg

kupcie sobie na ebay'u... taniej

Heh, trafiłeś w sedno - pierwsza moja myśl, po rozpakowaniu nakładek i dołożeniu do spustów to super glut :P

Opublikowano

To coś wygląda na mega wygodne i ergonomiczne. Staram się zawsze konfigurować klawiszologię tak by nie musieć używać za często L2/R2. Takie triggery można dostać bez problemu??

http://www.allegro.p...gers_tanio.html

Tylko jedna oferta tylko allegro jeżeli chodzi o Polskę. To znaczy w większości sklepów nie ma, praktycznie w żadnym.

UWAGA - nie kupujcie nakładek u tego Sprzedawcy, koleś handluje jakimś totalnym shit'em (nakładki w ogóle nie są funkcjonalne - nie trzymają się trigger'ów).

:blink: Nie chce mi się wierzyć, że nie potrafisz tych triggerów założyć.

Właśnie dzisiaj wyjąłem swoją przesyłkę ze skrzynki. Przyszły w najzwyklejszej kopercie a za przesyłke zaplacilem 8 zl - fail. Triggery pasuja do pada idealnie i sa wykonane z identycznego materialu jak oryginalne L2/R2. Przy oblozeniu pada uczucie jest naprawde przyjemne i sprawiaja wrazenie porzadnych. Kiedy ogram je w kilku grach, dam znac jak sie sprawuja "w praniu".

Opublikowano

Koleś chyba losowo wali ludzi w hu...

No ale to są Giotecka te triggery? Te co na filmiku z youtuba?

Możesz zrobić fotki?

Opublikowano

oryginalne giotecki kosztuja 50zl u nas w sklepach

Coati gdzie u nas w sklepach?

To po cholerę dał fotki Giotecka ;/ i opis w aukcji. Jeszcze się pytałem czy to "oryginalne", Jezus jak nienawidzę allegro ;/

Opublikowano

sprawdz w gekonie, norbicie, video-play

z tym, ze podrobki to wierne kopie giotecka wiec nie powinno byc problemow

Opublikowano

Gekona i Norbiego sprawdzałem 2 tygodnie temu przed zakupem z allegro, nie było.

Poza tym Ultimę, Nintusia, Sklep PSX, Madgames, GameOver, Robson ;p nigdzie nie było.

Video nie sprawdzałem (pierwsze słyszę o tym sklepie ;]) no nic na razie nic nie gdybam. Czekam aż mi dojdą te cudaki jeżeli dojdą w ogóle...

Edytowane przez SłupekPL